Şimdi Ara

Multi mi Mono Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Evin planı şu şekilde arkadaşlar. Brüt 110, net 90m2 civarı.

İstanbul’da güneydoğu cephe.

Amacım, yazın iki ay, evin her yerini buzhane yapmadan, tatlı serinlik ve nemsiz ortam sağlamak. Bazı kişiler gibi sert klima sevmiyorum. Çarpıyor.

Tüm evin sıcağını kırsın yeterli. Gece yatarken belki salonu kapatabiliriz. Tüketimde nasıl etkiler bilmiyorum.

Sizce salonda kapının karşısına kırmızı işaretli yere mono 24 binlik mi yoksa mavi işaretli yerlere multi mi?

Performans olarak ve tüketim olarak da değerlendirmemiz lazım.

Eğer mavi derseniz iç ve dış üniteler kaç btu olmalı. Marka olarak ne önerirsiniz? Arçelik vestel lg dışında

Multi mi Mono Mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Size farklı bir görüş gelebilir ama 24bin btu mono split veya tek dış ünite multisplit yerine 2 veya 3 tane monosplit farklı dış ünitelere sahip cihazlar alabilirsiniz anladığım kadarıyla tüm evi serinletmek istiyorsunuz çok faktör etken yalıtım cephe havalandırma vs ama farklı dış üniteler olması elektrik tüketimini arttırsa da istediğiniz performansı ancak bu şekilde alırsınız.Multisplit veya monosplit tek iç ünite ile istediğiniz yapmanız zor olacaktır evet daha az elektrik harcayacaktır ancak soğuk hava bir uçtan uca gitmeyecvek istediğiniz performansı alamayacaksınız multisplitte ise bun yakı bir deneyim alsanız bile dediğim gibi farklı dış unitelerle alınan performansa yaklaşamaz.

Pahalı multisplit yerine ucuz monosplit 12bin btu 2 veya 3 tane hem birbirinden bağımsızda çalıştırabilirsiniz ancak enerji konusu sıkıntı ben enerji verimlilikten yanayım hem cebimizi hem dünyamızı koruma açısından.

O yüzden mümkünse seçtiğiniz tek odayı soğutmanız hem hesaplı hem çevreci olur.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Dış cepheye klima montajı maalesef yasak. Balkona 2 tane dış ünite sığar mı ondan emin değilim. Ama keşif yapacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tans61 kullanıcısına yanıt

kardeş öncelikle hayırlı olsun .senin planın benzeri bir ev düzenim var. tek fark bende 4 oda vardı herkez bana mono al dedi yerim müsayit ama 4 motor

4 gürültü..4 ayrı elektirik hatti ve masrafı dedim inat ettim 2 multi aldım

3 hafta arayla taktırdım ilk klima fujipulas aldım dış 24 btu 18+12 biryere takım dahil 60 bin verdim

daha sonra bana cok yakın bir yerde gezerken tosıhıba denk geldi kanpanyalı onu aldım

takma dahil dıs 18 btu 18+10 bunu cok sık kullanıyorum ısıtmada sorun yasamıyorum

motor büyüklüyündan dolayı fulipulas daha güclü ama 1.2 desibek ses farkı var

tosıhıba cok iyi onda her ikisinide aynı anda calısıyor ve 10 numara calısıyor

tüketim olarakta benim elektirik param 500 civarı geliyordu

salon sabah 8. gece 2 arası ful calıstı

yatak odası 23 .. sabah 8 ful calıstı fatura 1 ayda 1100 tl geldi

belki 30 günde 4.5 gün calısmamıs olabilir salondaki ama fatura busekilde

benim icin cok iyi umarım bu bilgi işine yarar

• Hayrettin kullanıcısına yanıt

Tşk ederim. Büyük ihtimalle multi taktıracağım gibi duruyor. Keşif de yaptıracağım

• tans61 kullanıcısına yanıt

benim evime bütün markalar gelldi keşif yaptı hiçbirisi mülti önermedi senin terasın var ila mono dedi

ben hepsine tamam dedim montaj dahil kanpanya kolladım gayette hergikisinden de memnunum iki markada cok iyi cıktı benim

haaa söylemeyi unuttum fujjipulaz wifi lii uzaktan telefonla konturol var bunuda söylim dedim Multi mi Mono Mu? Multi mi Mono Mu? Multi mi Mono Mu?  Multi mi Mono Mu? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.