Şimdi Ara

Tunçmatik UPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elime Tunçmatik'in 3000VA'lik bir UPS'i geçti. Ancak kafama takılan bazı sorular nedeniyle kullansam mı yoksa kullanmasam mı karar veremiyorum.

Öncelikle bizim buralarda sık sık voltaj dalgalanmaları yaşanıyor. UPS'in voltaj düzenleme (regülasyon deniyor sanırım) özelliği var. Bu açıdan yararlı olabilir diye düşünüyorum. Ancak, maalesef ki UPS biraz sesli çalışıyor. Bu da bir eksi olarak karşıma çıkıyor. Bunun dışında bağlayacağım bileşenlere gerekli gücü sağlayacağı konusunda bir şüphem olmasa da (400watt'lık bir kasa, iki tane 17" CRT monitör) UPS'in elektrik tüketimiyle ilgili bir sorum var. UPS şebekeden yalnızca ona bağlı aletlerin çektiği kadar mı güç çekiyor, yoksa 3000VA kaç watt'a tekabül ediyorsa o kadar mı güç çekiyor? Bunun dışında sanırım aküsü pek iyi durumda değil. Hiç kullanmadığım halde %50 iken şimdi %41 gösteriyor. Ancak elektrikler gittiğinde benim ihtiyacım olan sadece gerekli verileri kaydetmek için 2-3 dakika o kadar. Sizce kullanmam yararıma olur mu? Belki biraz saçma bir soru olarak görünüyor ama arada kaldım. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: batuhantasli

Merhaba, elime Tunçmatik'in 3000VA'lik bir UPS'i geçti. Ancak kafama takılan bazı sorular nedeniyle kullansam mı yoksa kullanmasam mı karar veremiyorum.

Öncelikle bizim buralarda sık sık voltaj dalgalanmaları yaşanıyor. UPS'in voltaj düzenleme (regülasyon deniyor sanırım) özelliği var. Bu açıdan yararlı olabilir diye düşünüyorum. Ancak, maalesef ki UPS biraz sesli çalışıyor. Bu da bir eksi olarak karşıma çıkıyor. Bunun dışında bağlayacağım bileşenlere gerekli gücü sağlayacağı konusunda bir şüphem olmasa da (400watt'lık bir kasa, iki tane 17" CRT monitör) UPS'in elektrik tüketimiyle ilgili bir sorum var. UPS şebekeden yalnızca ona bağlı aletlerin çektiği kadar mı güç çekiyor, yoksa 3000VA kaç watt'a tekabül ediyorsa o kadar mı güç çekiyor? Bunun dışında sanırım aküsü pek iyi durumda değil. Hiç kullanmadığım halde %50 iken şimdi %41 gösteriyor. Ancak elektrikler gittiğinde benim ihtiyacım olan sadece gerekli verileri kaydetmek için 2-3 dakika o kadar. Sizce kullanmam yararıma olur mu? Belki biraz saçma bir soru olarak görünüyor ama arada kaldım. Şimdiden teşekkürler.

3000 VA lik güç kaynağı 2-3 dakika gidiyorsa bence aküleri bitik, akülerin değişmesi gerekiyor. elektrik tüketiminde birşey farketmez bilgisayarların ne kadar yakıyorsa o kadar yakar yalnızca ilk şarjda kendini şarj ettiği için biraz fazla çeker o da kayda değer bir meblağ değil. bilgisayarını güç kaynağı olmadan çalıştırmamanı tavsiye ederim. ayrıca lazer yazıcın ve nokta vuruşlu yazıcın varsa bunlar elektriği çok çeker o yüzden güç kaynağına kesinlikle bağlanmamalı.

• @cool111 nokta vuruşlu yazıcılar çok elektrik harcamaz. Sadece lazer

• quote:

Orjinalden alıntı: cool111
    3000 VA lik güç kaynağı 2-3 dakika gidiyorsa bence aküleri bitik, akülerin değişmesi gerekiyor. elektrik tüketiminde birşey farketmez bilgisayarların ne kadar yakıyorsa o kadar yakar yalnızca ilk şarjda kendini şarj ettiği için biraz fazla çeker o da kayda değer bir meblağ değil. bilgisayarını güç kaynağı olmadan çalıştırmamanı tavsiye ederim. ayrıca lazer yazıcın ve nokta vuruşlu yazıcın varsa bunlar elektriği çok çeker o yüzden güç kaynağına kesinlikle bağlanmamalı.

Cevap için çok teşekkür ederim. Sanırım akü olayını yanlış anladın. Benim ihtiyacım olan 2-3 dakika, yani daha UPS'in aküsünü kullanma şansım olmadı, bir dahaki elektrik kesintisinde (kim bilir ne zaman) belli olacak. Veya bir ara aküden çalıştırmayı denerim. Şu anda akü %59 dolu durumda gösteriyor. 230 watt civarında güç çekiliyor ve 35 dakika remaining time görünüyor. Eğer kalan dakikayı doğru gösteriyorsa sanıyorum ki akülerde bir problem yok, değil mi? Madem UPS varken kullanmamı öneriyorsun, baya bir fan gürültüsü çekeceğim demektir

• Hocam fanlar elektrik varken de devredemi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Hocam fanlar elektrik varken de devredemi ?

Evet, şu anda on-line modda gözüküyor ve fanlar da çalışıyor. Normalde çalışmaması mı gerekiyor?

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Hocam fanlar elektrik varken de devredemi ?

Evet, şu anda on-line modda gözüküyor ve fanlar da çalışıyor. Normalde çalışmaması mı gerekiyor?

ups den ups e değişir. Ups iniz online ise yani Line interactive değilse. Fanın çalışması normal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tunçmatik 700VA uyarı sesi...
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba, elime Tunçmatik'in 3000VA'lik bir UPS'i geçti. Ancak kafama takılan bazı sorular nedeniyle kullansam mı yoksa kullanmasam mı karar veremiyorum.

1- Elindeki ups gerçekten kaliteli bir markadır.
    2- Ups ler elektriğin voltajını düzenlerler. ( 150-290 volt aralığı gibi )
    3- Ses olayı doğrudur:) yapabileceğin en mantıklı şey hava ile fanlarını temizlemen..
    4- 3000va demek ups firmalarının verdiği bir tabirdir..Gerçek gücünü 0,7 ile çarparak watt cinsinden ortalama olarak hesaplayabilirsin. 3000 x 0,7 = 2100watt... Yani bu ups e bağlayabileceğin cihazların watt gücü toplamı 2100ü geçmemelidir. Cihazların watt gücü arkalarında yazar genelde,
    yazmazsa Volt x Amper ( V x A ) = Watt şeklinde hesaplayabilirsin.
    5- Ups in kullandığı enerji ise... Ups ler içlerindeki akü(leri)nün 20/1 kadar amper kullanarak şarj ederler. Yani senin akülerinin Amper toplamının 20de 1idir. Mesela akülerin 20amper ise 20/1=1 amper kullanır. Bunuda 220volt kullanarak yaptığına göre 220v x 1a = 220watt harcar saatte...
    6- Elindeki ups in %50 doluluk oranı bile gerçekten iyidir, 1 pc ve monitörü tahminen en az 1 saat civarında hatta daha fazla götürmesi lazım ( akülerin sağlamsa )
    7- Kullanmanda tabiki fayda var..

Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.