Şimdi Ara

Tüm parçaların yenilenmesine rağmen içinden çıkamadığım problem...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir pc topladım. Tüm parçaları yeni. Sadece remlerden biri ikinci el. Bilgisayar masaüstünde hiçbir sıkıntı çıkarmıyor. Fakat oyuna girdiğimde belli bir süre sonra caz cuz edip ekran gidiyor ve sinyal yok yazısı çıkıyor. Başka bir ekran kartıyla da denedik fakat aynı şey gene oluyor. Remleri hem yenisini hem de eskisini ayrı ayrı denedik gene aynı sorun çıkıyor. Bu arada harddisk arıza yaptı sıfırıyla değişti fakat olay gene aynı şekilde seyrediyor. İşlemciyi değiştirdim gene aynı. Powertı değiştirdim gene aynı. Defalarca format attım gene aynı. Anakart garantiye gitti, ama herhangi bir arızaya rastlanmadı diye yazılıp geri geldi. Anlıyacağınız şu an ne yapacağımı şaşırmış bir pozisyondayım. Sorun ne olabilir arkadaşlar. Lütfen yardım edin. İllaki çözmenize de gerek yok. Fikir verseniz de yeter arkadaşlar. Kafayı yicem en sonunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz57_1978 -- 17 Nisan 2013; 12:19:38 >

• Farklı bir monitör yada vga/hdmi kablosu ile denediniz mi?
    Ayrıca başlığı revize edin yoksa konuyu kapatırlar.
  • Farklı bir monitör olarak tamire gittiğinde de aynı hatayı verdiğini söylediler. Orada farklı bir monitöre bağlandı haliyle. Fakat mesela bu kitlenme olup sinyal yok yazısı çıktığında reset tuşuna astığımda pcden sanki ekran kartı uyarısı şeklinde bir bip sesi geliyor ve pc açılmıyor. Sadece power tuşuna bastığımda bilgisayarı kapatıyorum ve yeniden başlattığımda sanki hiçbir şey olmamış gibi yeniden oyunba giriyorum. Fakat aradan 8/10 dakka geçtikten sonra gene aynı arızayı yapıyor. Bazen 1 saat sonra bazen de hemen yapıyor. Pcnin tuşları da kitleniyor bu arada. Ayrıca hdmi kablo veya monitör pc yi kitleyebilir mi? Bu arad uyarı için çok teşekkür ederim. başlığı değiştirdim...
  • cengiz57_1978 kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 13:2:2 >
  • Monitörü hdd kapat derken onlar nedir..
  • MOnitör veya kablo pc yi kitler mi acaba arkadaşlar...
  • Hayır kitlemez. Ben sadece görüntünün gittiğini varsayarak yorum yaptım.
    Pc'ye reset atınca bip sesi geliyor dedinya, tam olarak nasıl ve kaç kere ötüyor. Yazabilirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir uzun iki kısa ses geliyor. Ekran kartı uyarısı olduğunu söylediler fakat ekran kartım sıfır. Eski ekran kartımda da aynı hatayı yapıyordu.
  • bilgisayardan anlamam ama yazılımında bir sıkıntı var mı?
  • Bilgisayara çok defa format atıldı. Bu arada hdd de arıza yaptı. Yani kafa vurmaya başladı. O da yenisyle değişti. Sonuç olarak sıfır hdd ye sistem silbaştan kuruldu. Formatlardan sonra birkaç gün bu hatayı daha az veya daha uzun aralıklarla yapıyor. Ama gün geçtikçe kitlenmeler yeniden hızlanmaya başlıyor...
  • Dün akşam güç tasarrufu bölümünden pci bölümünü kapattım. Ondan sonra oyuna girdim. Kitlenme olmadı ama kısa süre oynadım. Gene kitleneceğini düşünüyorum. Pci daki güç tasarrufu olayının bunu yapma ihtimali olabilir mi arkadaşlar.
  • Kitlenmeler hala devam ediyor fakat yeni birşeyler daha olmaya başladı. Klavyem eski takılı olduğu usb den çalışmıyor artık. Farklı bir usb den çalışıyor yalnız. Klavyeyi çalıştırmayan usb ise flash diski çalıştırıyor. Neler oluyor çözemedim.
  • 2 sisteminde ozelliklerini ve degisenleri detaylı yazarsaniz sevinirim. Olaylari parca bazli bakmak daha mantikli olacaktir.
  • 2 sistem derken aynı pc de oluyor bu olaylar. Sistemim gigabyte ga 970 ds3 anakart amd fx 6100 işlemci msi hd 7850 ekran kartı 4gb gskill ripjavs+ 4gb kingston hyperx ram seagate 1tb hdd xcilence 600watt gaming edition psu. Tüm parçalar yeni. İlk değişen parçam anakarttı ve onunla birlikte problemler başladı. Daha sonra tüm parçalar ardı ardına değişti ve sorun gene devam ediyor. Ben bu nedenle anakarttan şüpheleniyorum. Yalnız anakart garantiye gittiğinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadı diyerek geri gönderdiler. Ama bu son usb olayı bende tamamen anakart arızası fikri uyandırdı. Sizce de benim sıkıntım anakart mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz57_1978 -- 24 Nisan 2013; 10:46:42 >
  • sistem degismis nasil ayni pc oluyor? ne yaptiginizi nerden bilecegiz? PSU ile ekran karti almaniz arasinda gecen sure bile onemli. Hersey degisti ise eski sistemi de yazin...
  • İlk önce anakartı aldım.Anakartla beraber hdd yi aldım. Buna bir adet gtx 260 takılı idi. Bilgisayarcı arızalı dedi. Hd 7850 yi aldım. Sonra problemler devam ediyordu. Psu arızalı olabilir diye yeni psu yu aldım. Yaklaşık ekran kartını aldıktan sonra 1 veya 2 ay sonra. Daha sonra işlemciyi aldım. Son olarak da 4gb ramin yanına 1 adet de kingston olan rami aldım. ramlari tek tek denediğimde de aynı sıkıntı devam ediyor.
  • Eski parcalar? Bakın bastıra bastıra 3. kez soruyorum bir daha sormayacagim...
  • Eski parçalar gtx 260 ekran kartı 4gb gskill ripjaws ram phenom 2 işlemci 500watt aspire psu ide bağlantılı seagate hdd bunlardı. Anakart gigabyte ud3 tü.Anakartı hiç kullanamdım. Bu pc yi ikinci el bu forumdan almıştım. Anakart ve ekran kartı arızalı geldi. İşlmeci de arızalı diye düşünmüştük ama anakarta bağlı olarak çalışmamış. İşlemciyi bir süre kullandım. Ekran kartı derseniz onu burada halil diye bir bilgsayarcıya tamir ettirdim ve bir süre kullandım. Yani bu iki parçayı yeni aldığım anakart üzerinde kullandım. Yeni aldığım analkartın ide bağlantısı olmadığı için hdd yi de hiç kullanmadan yenisi ile değiştirdim. Olay bundan ibaret. Yani bu arıza benim yeni anakartta olan birşey. Eski anakartı kullanmak hiç nasip olmadı zaten. Bu yüzden eski donanımı yazma gereği duymadım.
  • Hocam kusura bakmada ben parcalarini soruyorum hikayelerini degil. Siz bunlari anlatip asil isteneni yani parcalarinizi vermediginiz surece yapilabilecek bir sey yok... geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Hocam kusura bakmada ben parcalarini soruyorum hikayelerini degil. Siz bunlari anlatip asil isteneni yani parcalarinizi vermediginiz surece yapilabilecek bir sey yok... geçmiş olsun.

Arkadaşım sen herhalde eğlence iççin buradasın ben seni anlamadım. Hikaye mikaye ne demek istiyorsun. Yeni parça dedin yazdık eski parça dedin yazdık. Birşey bilmiyorsan ve faydalı bişeyler yazmayacaksan gerçekten buraya bişey yazmana gerek yok. Yorma lütfen kendini. Sana iyi eğlenceler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.