Şimdi Ara

Tüm mesleklerin patlayacak olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla her sene yaklaşık 15-20 bin civarı insan hukuk fakültesinden mezun oluyor Bunu ortalama 15 bin kabul etsek 8 senede 120 bin mezun eder. 116 bin civarı da barolara kayıtlı avukat var. Sadece hukuk bazında baktığımızda bile 8 senede şu ana kadar barolara kayıtlı toplam avukat kadar hatta daha fazla mezun verecek.

Tıp fakülteleri ortalama 10-11 bin mezun veriyor. 8 senede 80 bin doktor eder. 80 bin doktoru nereye yerleştirecekler?

Mühendislikten ve İİBF'den bahsetmeye gerek yok bile. Her köşe başında bu bölümlerin fakültesi var.

Taze Mühendis
    Türkiye'de Her Yıl Mezun Olan Mühendis Sayısı | Taze Mühendis
    https://tazemuhendis.net/2017/05/turkiyede-her-yil-mezun-olan-muhendis-sayisi.html

2015'te 85 bin, 2017'de 92 bin civarı mühendislik mezunundan bahsediyor. Muhtemelen bu 95 bin civarına ulaşmıştır. Bir senede 100 bin mühendis mezun etmek çok korkunç değil mi? Türkiye gibi üretim olmayan bir ülkede olduğunu kabul edersek daha da vahim.

Belki hep konuşulan şeyler ama yazmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asil sorun is bulmak degil 35 yasindan sonra isini korumak olacak bizim adimiza. su an calisanin guvencesi kidem tazminati var.o da kaldirilacak. biz 35 yasimiza geldigimizde asgari ucretin yarisina calismayi kabul.edecek milyonlarca yeni mezun olacak.yani ya sen de asgari ucrete veya daha azina calisacaksin ya da calisamayacaksin.kidem tazminati tam olarak bunu engelliyordu.

hadi 35-40inda korudun oyle cok iyi bir avukat,ogretmen,cerrah falan degilsen 65e kadar koruman imkansiz.

bu durum bir yerde patlayacak ama nerede bilmiyorum
  • Pek yapılacak bir şey yok hocam

celladına aşık olmuşsa bir millet,
    ister ezan ister çan dinlet.
    itiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
    müstehaktır ona her türlü zillet.

• asil sorun is bulmak degil 35 yasindan sonra isini korumak olacak bizim adimiza. su an calisanin guvencesi kidem tazminati var.o da kaldirilacak. biz 35 yasimiza geldigimizde asgari ucretin yarisina calismayi kabul.edecek milyonlarca yeni mezun olacak.yani ya sen de asgari ucrete veya daha azina calisacaksin ya da calisamayacaksin.kidem tazminati tam olarak bunu engelliyordu.

hadi 35-40inda korudun oyle cok iyi bir avukat,ogretmen,cerrah falan degilsen 65e kadar koruman imkansiz.

• Mezun tayfa gi gi gidici tayfa

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Yeni bir Çin veya Hindistan bizi bekliyor sanırım. Gerçi zaten öyleyiz de.

Bir de insan kalabalığının dışında yapay zeka etkisi var. O da aşırı olumsuz etkileyecek.

• meslekler patlamayacak

diplomanın önemi azalıyor hatta bitti ne yazık ki bunun farkında değiliz (trde unilerin diploma dışında çok bir şey kattığını düşünmüyorum açıkçası istisnalar dışında onlar da 10 etmiyor awk)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 15 Temmuz 2020; 21:18:25 >
  • ah ulan keşke lise 1e geri dönebilsem bir işte çırak olup ustalaşırdım yeminle geç kaldık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

asil sorun is bulmak degil 35 yasindan sonra isini korumak olacak bizim adimiza. su an calisanin guvencesi kidem tazminati var.o da kaldirilacak. biz 35 yasimiza geldigimizde asgari ucretin yarisina calismayi kabul.edecek milyonlarca yeni mezun olacak.yani ya sen de asgari ucrete veya daha azina calisacaksin ya da calisamayacaksin.kidem tazminati tam olarak bunu engelliyordu.

Sırf bunun için devlette çalışmak istiyorum: maaş garantisi, "şirketi küçültüyoruz", "pandemi süreci" gibi sebeplerle işten çıkarılmayacağını bilme, esnek saatler deyip çalışana doğru esneyen çalışma süreleriyle uğraşmama, izin ve hafta sonu tatilleri... daha ne olsun?

• vallaha yakinda sanayiler mulaktla cirak alir.15inde cirak giren birisi 25inde 6-7den az almaz hocam. okuduk da noldu awk.yillardir para harcaniyor,kyk kredisi sonra is bul hadi guzel is bul 4-5k al.istanbulda 2500 kira zaten.vallaha memur olmak istiyorum artik.biz de boun mezunu memur oluruz artik.gecen babamin yanina gittim pasta yiyip sohbet ediyorlardi. nolmus memursa ac degiliz acik degiliz isteyip de alamadigimiz az sey var ucuk seyler istemedikce. zaten evlenmeyi falan da dusunmuyorum.4.5k maas da bana yeter

• ist uni aof psiko aciyormus.mis gibi okuyacagim 2.uni.kpss'den her turlu 90+ cekerim 5-5.5 alirim iste.evlenmem zaten o para da bana anadoluda(ege veya akdeniz) yeter zaten.istanbulun 10k'sina denk.

• Kimse emekli olmuyor sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ah rahmi koc ah adam 70lerde bu gunu gorup kondom dagitmis.millete.adama demediklerini birakmamislar

• Hocam 15k kişinin tamamı avukatlık yapmıyor. Bir kısmı devam ediyor (hakimlik savcılık vs.) bir kısmı üniversitede kalıyor bir kısmı ise bu bölümle alakalı bir iş yapmıyor.

Bunun dışında şu an hukukçulardan bazıları da emekli oluyor ya da işi bırakıyor desek bile ne yazık ki sonuçlar birbirini nötrlemiyor.

Bunun da çözümü yok sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 15 Temmuz 2020; 21:30:28 >
  • pastacii kullanıcısına yanıt
    evet artik olamayacak.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    her meslek ayni hocam.hukukta en guzel is 90+kpss kasip mulakatsiz sadece puanla kamu avukati olmak. 5500+2500 vekalet var.tertemiz para

Ya şimdi konu dışı bir şey diyeceğim.
    Bazen çok mu fazla bu sınavı kasıyoruz diye düşünüyorum. En basitinden nereden mezun olursak olalım mesleğimizdeki patronun lise mezunu ya da bizden daha kötü bir üni/bölümden çıkması olası.

Arada bir düşünüyorum. Gastronomi okuyup güzel bir restoran mı açsam diye. Güzel bir yerde reklam yaparsam paraya para da demem.

2. Nusret işte
    benim taa ortaokul arkadaşım çocuk 4 işlem yapamıyordu adam akıllı

lisede sanayiye gitti asgari ücret maaş aldı lise boyunca (açıktan mı okudu , normal mi bilmiyorum eskisi gibi görüşmüyoruz)

ustası babasına liseyi bitirsin 6k maaş vereceğim demiş 19 yaşında 6k alacak adam valla

kardeşi lgsye girenlere sesleniyorum. Durum vahimse hiç okutmak için uğraşmayın gurur yapmayın yollayın bir yere çırak olup usta olsun. İnanın onun için daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 15 Temmuz 2020; 21:38:53 >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    hocam bos is vallaha yaptigimiz.sinavda kacinci oldun? 1500. nerede okuyacaksin? isletme :)

yani sirketteki cayci guvenlik 2500 aliyor muhendis falan 3-3.5 aliyor.

hadi iyi yere girsen 6-7 de.istanbul sartlarinda para degil.anadoludaki 3-4k'ya denk.belki de daha az

• Tıp o kadar mezun veriyor her sene , emekli olan doktorları niye saymıyorsun :) Hastaneye hiç işin düşmedi anlaşılan, hastanede insanlar birbirini eziyor öne geçmek için, o kadar uzun sıralar oluyor ki bazen.. Siz de gelmiş doktor açığı kapanır diyorsunuz :)
  • vallaha oyle hocam.evine tesisatci cagirsan 2-3 is yapsa 250'den az almaz.amerikada'da oyle bu durum.

okuyup bir sey olma devri 90larda bitti zaten.biz de bu yasa kadar bir halt ogrenmedik mecbur memurluga artik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.