Şimdi Ara

Tüm klasörlerim salt okunur işaretli oldu ve değişmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kardeşlerim merhaba. 2015 yılının ilk sorunuyla karşınızdayım. :) her türlü yardıma görüşe açığım.

sorunum kısaca anlatırsam tüm klasörlerim program files dan tut da yeni açılan boş klasörlere kadar hepsi kendiliğinden salt okunur işaretli gözüküyor. işareti kaldırıp uygula diyorum fakat tekrar açtığımda yine salt okunur gözüküyor. ne olcak canım öyle kullan diyeceksiniz ama mesela program filesa bir klasör atıyorum sonra o klasörü program filesdayken açıyorum içindekiler gözükmüyor ve erişim engellendi yazısı alıyorum. program filesdaki mevcut dosyaları açabiliyorum onlarda sorun yok ve klasörlerin içindekiler salt okunur değil yalnızca klasörlerin kendileri salt okunur.

sorunumu çözmek için bir çok yere baktım ama attrib komutları öneriyorlar da işe yaramıyor. eğer bu sorunu çözebilen biri olursa burada tarihe geçecek vallahi :). format atmak da istemiyorum çünkü daha 1 ay oldu atalı. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• Bence muhtemelen bir virüs problemi, windows 8 yada 8.1 değil ise combofix ile bir tarama yapıp çıkan log dosyasını da gönderin bir düşünelim.

Birde bu programı kurup deneyin bakalım düzelme sağlayabilecekmisiniz.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptıysam olmadı. önerdiğin programı da denedim yine olmadı. comofix de işe yaramadı. geçenlerde usb locker diye bir program indirmiştim küçük boyutlu acaba o mu yol açtı bu soruna bilemiyorum. acaba bütün bilgisayarlarda oluşturulan boş klasörler varsayılan olarak salt okunur mu diye düşünüyorum. ben xp kullanıyorum.

hocam bir sorum olcak sizin klasörler de salt okunur mu hepsi bi bakar mısınız rica etsem.
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    Evet, bütün klasörler salt okunur olarak görünür, bendekiler de aynen öyleler. Salt okunur yani.

Ben daha ziyadesi ile regedit defternin bozulduğunu düşündüm. Genelde ilk sorumlusu virüsler oluyor ama bazen yüklenen dosyalarda buna neden olabiliyor, en son olarak windows işletim sistemindeki olası hatalarda regedit defterinde bozulmalara neden olabiliyor. Şayet combofix ile düzeltememiş iseniz;

Öncelikle bir xp sp3 edinmeye çalışın (tabi şayet bilgisayarınızda yüklü değilse). Bü paketi yüklerken büyük olasılıkla hatalı regedit anahtarıda düzelmiş olacaktır.

Eğer bilg. sp3 yüklü ise o zaman bir adet reg doktoru edinmeye çalışın. ccleaner, pcdoctor, norton reg doctor gibi programlar işinizi görmeye yetecektir. Bu programlrdan biri ile regedit defterinde olası hataları taratıp düzeltmeye çalışın. Umarım probleminiz bu şekilde çözümlenecektir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: Ayrıca ekranda çıkan hataya dair ekran görüntüsü alıp gönderirmisiniz..

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    hay allah bende virüs girdi sandım tüm kalsörleri salt okunur görünce halbuki sıradan bir durummuş boşuna heycan yaptık :)

benm xp sp3 şu an. ccleaner programını yükleyim en kısa zamanda şu ana kadar hiç kullanmamıştım. sıradan kırmızı çarpı noktalı bir uyarı hatasıydı işte. ama şimdi düzelttim o hatayı. format attım :)
  • Geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.