Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (808. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.387
Cevap
682
Favori
1.970.177
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Giriş
  • Geçen ay Türkiyeye Giriş Yapan Kargomda Hareket Yok Üstelik Ptt Sisteminde Görünmüyor Satıcı Parayı İade Etti Ama Bu Kargoya Ne Oldu?
    Takip Numarası:LP00054720866233

2016.09.14 09:31 (GMT-7): Item arrived at OE in the destination country
    2016.09.11 08:58 (GMT-7): Airlines or trucks Arrived at destination country
    2016.09.08 10:03 (GMT-7): Departed from transferring country
    2016.09.07 10:23 (GMT-7): Arrived at transferring country
    2016.09.06 15:50 (GMT-7): Airline inspection succeeded in HK
    2016.09.05 18:37 (GMT-7): Leave the processing center and shipped
    2016.09.05 02:15 (GMT-7): Item received by shipper in shenzhen
    2016.09.03 08:27 (GMT-7): Successful departure from Warehouse
    2016.09.02 20:23 (GMT-7): Warehouse processing complete
    2016.08.31 16:21 (GMT-7): Successful package received by Warehouse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 12 Ekim 2016; 0:20:04 >
    Amd FX 8350@5Ghz Sapphire 3GB HD 7950 Oc Vapor-X Gddr5 384 Bit Asus Crosshaır V Formula-Z Seageta 2tb Barracuda 64MB 7200Rpm Samsung 120gb 840 Evo GSKILL 16GB (2X8GB) DDR3 2000 Mhz FSP Aurum Pro Gold 1200w Corsair H110 Corsair 760T Asus ML238H 23" 1920 x 1080 2ms Logitech G430 7 1 Dolby Headset
  • Benim paket de bu sefer çok gecikdi.  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

Te.k

• Arkadaşlar bu gecikmeler hakkında bilgisi veya fikri olan kimse yok mu ? Hani eğer ürünler geliyor bizimkiler bekletiyorsa ürünler elimize ulaşır. Hiç kabul edilmiyorsa yada çinden ürünlerin gelmesinde problem varsa ona göre yeni sipariş vermeyelim. Müthiş derecede gecikme yaşanıyor ve hiç bir bilgimiz yok şuan....Ücret iade'si alıcam ürünler geldi mi geri versen sorun vermesen ayrı bir sorun... Ne yapacağımızı şaşırdık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

""
    Yurt dışından yaklaşık 600 Euro değerinde bir araba parçası getirttim. Normalde diğer taşımacılık firmaları kategori 3 kapsamında sizde aldıklar yetki belgesi ve gümrük vergisini tahsil ederek yapıyorlar. TNT ise biz yapamıyoruz gümrük müşaviri bulun ya da siz yapın diyorlar. Başka şirketler yapıyor dediğinizde evet bizde duyduk araştırıyoruz diyorlar. ,"

böyle birşey olabilir mi arkadaşlar ? Bana çıkıp avrupa yakasında gümrüğe gidip kendin hallediceksin demesinler sonra ????
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S
  • abi 22'sinde kargolnan kargo bak adamın eline ulaşmış bugün :D Tayfun oldu bizimkileri mi vurdu diyorsun :D :D : D

17track sağolsun 17 eylülde bulunduğum ildeki ptt'ye geldiğini görebiliyorum. Eskiden ptt'nin sitesinden de görüyordum ama şu an göremiyorum. Bomboş her şey.
    Eve gelen giden yok, ben ili terk ettim ama annem pttye gidip sormuş onlarda da YOK. Satıcıya dispute açsak adam al buyur gelmiş der, pttyi dava etmeye kalksam değecek ürün değil ve sanırım bir şey koparamam.

Gümrükte takılacak bir ürün de değil. 2 dolarlık kablosuz mouse.

Takip numarası : YT1625228979231485

Üçüncü sınıf ülkemiz ve kim bilir kimin torpilleriyle girilen ptt ile nice mutlu alışverişlere.

17track görüntüsü ektedir.

Bu mesaja eklenen görseller:

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icat -- 12 Ekim 2016; 18:26:49 >

downloader

• icat kullanıcısına yanıt
    Yunexpress takip olayı hikaye... Yanwen gibi sıralı atar takip bilgisini. Zaten tr'ye girincede takip edemezsin. 1 ay gibi bir sürede giriyor sen boşuna dispute açma yada ptt ile uğraşma. 1 ay sonra gelir ürünün. Tabi şuanki gecikmeye takılırsa yandın. Bizim takipli kargolar 1 aydır ülkeye giremedi de henüz...

@sonic35 Yandık ki ne yandık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qLhF -- 12 Ekim 2016; 20:48:51 >
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yada UKİM'e giriş yapar;
    1- 75€ üzerindeyse ücreti %20 vergi ödersiniz(Ücret paket üzerinde düşük gösterilmişse, gümrük memurları ödediğiniz ücreti belgelemenizi isteyebilirler(Kredi kartı eksteriniz ile vb.)).
    2- Sim kart olup olmadığına bile bakmadan transit geride gidebilir. Gümrük memuruna bağlı.

Banggood dan almış olduğum mi band2 gümrüğe girdi son durum şu şekilde banggood 13 .09 da göndermişti 0.60 kuruş damga vergisi çıktı

GÖNDERİNİN HAREKETLERİ

SIRA TARİH SAAT İŞLEM TÜRÜ AÇIKLAMA İŞLEMİ YAPAN
    PTT İŞYERİ/ŞUBE iLÇE İL
    1 14/09/2016 21:55:16 Sipariş Hazırlanma Aşamasında/Item Is Pre-advised -/- - Origin
    2 06/10/2016 16:46:55 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    3 10/10/2016 14:03:09 PTT İşyerinden Çıktı PTT İşyerine Sevk Edildi İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    4 11/10/2016 08:38:22 PTT İşyerine Girdi Alıcı Merkez Torbayı Açtı İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    5 11/10/2016 08:52:07 PTT İşyerine Geldi İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    6 13/10/2016 11:37:19 Gümrükten Çıktı İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    7 13/10/2016 11:38:20 Torba Kapandı İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RequiemForAsaw -- 13 Ekim 2016; 12:31:24 >

• qLhF Q kullanıcısına yanıt
    İyi de hocam hadi Yun yalan giriyor diyelim. Ben Ptt'nin sitesinden de görebiliyordum aynı ekranı. Altınordu'ya geldi diye orada da yazıyordu ama artık yazmıyor. Bir anda puf oldu resmen.

Satıcıyla konuşup durumu açıkladım ve süreyi uzattı. Aynı gün aldığım 3-5 takipsiz ürün daha var onlardan zaten ümidi kestim diyebilirim.

downloader
  • RequiemForAsaw R kullanıcısına yanıt
    icat kullanıcısına yanıt
    Yok yok bizim kargo banko kayboldu. Yada arkadaşın dediği gibi tayfun mayfun yalan etti... Benim kargonun tarihi 12/09. Seninki 6'sınde giriyor benim ki daha girmedi bile...Acaba gelenleride bekletiyorlar mı ?

@icat Elimde tarihi not almışım 25'inde sipariş geçmişim öbür ayın 23'ünde elime ulaşmış. Takip sistemleri zaten hepsi birbirinden alıyor. Ürün takipsiz bir ürün ancak kargoya verildiğini anlayabiliyorsun. Benimki'de seninki gibi 1 haftada geldi diye göründü koşa koşa gittim kargocu takipsiz dostum bunlar fake giriyorlar dedi...

Aliexprestürk sitesinde de soranlar var güncellemeler geç yapılıyor olabilir, Türkiye'ye gelmiş ama sisteme işlenmemiş de olabilir.

• DHL ile gelen, 72 euro bedelli kargom (€16,5 da kargo bedeli ödendi) bugün gümrüğe takıldı. DHL yine şaşırtmadı. muhtemelen €88,5'tan işlem yaptılar. Müşteri hizmetlerini aradım ve alışveriş sitesinin ekran görüntüsünü, dijital faturayı vs gönderdim. tamam dediler, 2 iş günü içinde işlem görür; 75 euro altında olduğu için sorun olmaz dediler. herhangi ekstra bir ödeme yapacak mıyım diye sorduğumda, ekstra ödeme olmadığını söylediler ama zerre kadar inanmıyorum. Kargomu şuan geçici depolamaya aldılar. gümrüğe takılacak yasaklı ürün vs degil.

Bu noktadan sonra, deneyimli arkadaşlar cevap verirse sevinirim. herhangi bir ücret talep edecekler mi? ardiye vs.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.