Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1362. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.134
Cevap
686
Favori
1.818.523
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13601361136213631364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çinden büyük bir kargo gelicek ebatları 200 uzunluk 20 cm genişlik 20 cm yükseklik.satıcı iki kargo seçeceği sunuyor.EMS VE FEDEX.kararsız kaldım Fedex hakkında internette pek iç açıcı şeyler yazmıyor hangisi tercih etmeliyim.gümrük işlemleri daha sorunsuz geçmesi için.gerçekten konuya hakim kişiler yazarsa iyi olur.
  • melo199 M kullanıcısına yanıt
    China air parcel EMS DE GÜMRÜĞE TİCARİ DİYE TAKABİLİR FEDEX E ZATEN HİÇ BULAŞMA...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elusnuga

    Arkadaşlar vergi ücreti olması gerekenden fazla kesildiği için şikâyette bulunup sorununu çözebilen var mı?

    Ben 1200 Japon yen'i değerinde bir şey almıştım. Büyük ihtimal 1200 Japon yen'i değil de 1200 dolar sandılar o yüzden ona göre vergilendirdiler. Yani 60₺ küsur vergi kesilmesi gerekirken 1300₺ küsur vergi kesildi.

    Cimer üzerinden gerekli belgeleri ekleyerek direk Ticaret bakanlığına şikayette bulundum, 10 gündür cevap yok. (Son zamanlarda Cimer'e şikayette bulunup cevap alabilen var mı?)

    İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğünü aradım, e-mail ile gerekli belge ve bilgileri göndermemi istediler. 10 gün oldu, ordan da bir hareket yok.

    PTT bize ulaşın kısmından zaten hiç cevap vermiyorlar.

    Kargom şuan ikamet ettiğim şehirdeki PTT şubesinde bekletiliyor ama sorun çözülmediği için gidip almıyorum.

    Senelerdir yurtdışından sürekli alışveriş yapan biriyim. Bu sene çektiğim sorunları 5 senede çekmemişimdir. Gümrük işlemleri o kadar çekilmez bir hal aldı ki. Vergi ödemeye asla karşı değilim, fakat işlerini düzgün yapmıyorlar ki. Bazen atıyorum 50₺ vergi beklerken hiç kesilmiyor, bazen tam tersi kesilmesi gerekenden fazla kesiliyor. İllallah dedim artık
    Umarım şikayetinize bir cevap gelir. CİMER konusu ile alakalı olarak, ben de geçtiğimiz 2 hafta içinde CİMER’e şikayet için e-Devlet girişi de yaparak başvurdum; hatta alternatif olarak kayıt olup cep telefonuna SMS mesaj alarak giriş yaptım; şikayetimi defalarca sisteme yükledim. Fakat teyit amaçlı “Mevcut Şikayetlerim” sorgulaması yapınca hiçbir şikayetim gözükmüyor sistemde. Sanki genel bir arıza var; şikayetler kaydedilmiyor diye düşünüyorum. Aksi takdirde şikayetimin bir numara atanmış şekilde gözükmesi gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 16 Aralık 2019; 12:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melo199

    çinden büyük bir kargo gelicek ebatları 200 uzunluk 20 cm genişlik 20 cm yükseklik.satıcı iki kargo seçeceği sunuyor.EMS VE FEDEX.kararsız kaldım Fedex hakkında internette pek iç açıcı şeyler yazmıyor hangisi tercih etmeliyim.gümrük işlemleri daha sorunsuz geçmesi için.gerçekten konuya hakim kişiler yazarsa iyi olur.
    Hocam, bir Fedex-TNT Kargo mağduru olarak (3 hafta önce meydana gelen rezalet gümrük maceram sebebiyle) diyorum ki Fedex-TNT’den UZAK DURUN !! Sonuç olarak kargomu kendi çabalarımla teslim aldım ama canıma okundu.

    Bu Fedex ve TNT firmaları birleştiler ve inanılmaz rezaletlere imza attılar ve imza atmaya devam ediyorlar. Çok başınız ağrır. Çok para harcarsınız, hem de gereksiz yere. Çok zamanınız boşa gider.

    Sikayetvar sitesinde benim kargoyla ve tecrübemle ilgili yüklediğim şikayet şurada; okumanızı tavsiye ederim:

    https://www.sikayetvar.com/fedex/fedex-tnt-firmasinin-gumruk-hizmeti-vermemesi

    Dilerseniz diğer Fedex mağdurlarının şikayetlerini de okuyabilirsiniz; Fedex firması 53 şikayet, 2 teşekkür ve %17 başarı seviyesi ile tökezliyor. Gümrük mağduriyeti ön safhada yer alıyor şikayetler içinde:

    https://www.sikayetvar.com/fedex


    FORUMDAŞLAR; FEDEX-TNT kargo firmasının yurtdışı hizmetlerinden uzak durun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 16 Aralık 2019; 12:21:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar üç ürün sipariş ettim her ürüne ayrı bir gümrük vergisi uygulanacak bunu biliyorum. Ürünlerin ikisi takipsiz biri takipli turkey post. Benim aklıma takılan soru şu. Takipli olanın kargo ücreti 46 lira. Bu ücrette gümrük vergisine giriyor mu? yoksa sadece ürünün kendi fiyatına mı gümrük vergisi çıkarılıyor?
  • Arkadaşlar kargom gelmiş. PTT'den mesaj geldi. Aradım gümrük vergisi miktarına karar vermek için pakedi açıp bakmamız lazım dedi. Ürün görülecek şekilde mi açıyorlar yoksa içinden çıkan faturaya mı bakıyorlar?
  • Amazon.de'den aldığım XBOX için UPS tarafından arandım ve tc numaramı verdim. Başka bir işlem yapmama gerek var mı? SMS atıp bir link vermişler gümrük işlemlerinin devam etmesi için diye
  • stevenashty kullanıcısına yanıt
    ben o formu da doldurdum bugün sonra müşteri hizmetlerini aradım sizin tcniz alınıp işleme başlanmış zaten denildi ama yine de siz bilirsiniz.
  • Merhaba

    Amazon.de'den DJI Mavic Mini satın aldım, UPS ile gönderildi.

    TR'ye giriş yaptıktan sonra UPS'e yetki belgesini yolladım, 3 gün bekledi gümrük bugün ise UPS Gümrük Müşavirliğinden eposta geldi; ürün ETGB şahsi kapsamda uygunluk görmemiştir, ithalat rejim kararına göre devam etmeniz gerekiyor dendi, UPS'e noter onaylı vekaletname vermem gerektiği söylendi.

    UPS Gümrük Müşavirliği ile görüştüm(UPS ile farklı bir firma, belgeleri UPS'e geri verdiklerini söylediler), detaylı anlattım ancak çok bilgisi yoktu konuştuğum kişinin. Sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile konuşup 249gr ve DJI marka da olsa SHGM'den ithalat onay belgesi alınması gerektiğini öğrendim(ki alması basit bir belge ancak cihaz seri numarası istiyor).

    Bu aşamada iki seçeneğim var gibi gözüküyor, ya cihazın seri numarasını bir şekilde öğrenip direk SHGM'den ben kendim başvurarak onay belgesi alacağım, ya da UPS'e vekaletname vereceğim ve sanırım tamamen onlar halledecekler(henüz UPS'e ulaşamadığım için sanırım diyorum).

    Gönderici Amazon olduğu için bütün taşıma ve gümrükleme maliyetlerini onlar karşılayacaklar ancak noter ücretini benden çıkacak tabii ki.

    Bilgisi olan, yol gösterebilecek olan varsa çok memnun olurum.




  • Çinden drone için pervane seti alıcam. Yaklaşık ayrı ayrı 30 ve 70 tl tutuyor. Gümrük kapıda mı ödenir yoksa yasal işlerle uğraşır mıyım? Ne kadar çıkar birde oranı var mı?
  • aksiyon kamerasından 3 yada 5 adet getırtsem sorun oluyormu yanı tıcarı amacla sayılıyormus dıyorlar
    aynı urunden 2 adet bıle olmucak galıba
  • Arkadaşlar yurtdışından almış olduğum UPS ile gelen kargoya gümrük tarafından el konuldu sanırım ve hiçbir şey anlamadım. Öncelikle kargo Türkiye'ye geldiğinde benden 230 tl gümrük ücreti istendi, buraya kadar sorun yok. Lakin benim aldığım ürünlerin değeri 93,60 euro normalde. Bende neden bu kadar yüksek geldiğini sordum çünkü normalde %18'i gelmesi lazım. Faturaya 189 euro yazılmış değer olarak. Bende 93,60 euro olduğunu gösteren siparişin resmini atsam bir işe yarar mı diye sordum gümrük müşavirliğindeki kadına. Oda bir deneyelim dedi, yolladı gümrüğe. Akşam aradığımda ise gümrüğün reddettiğini, artık 230 tl versemde alamayacağımı, ürünü almak için 2250-2500 tl civarı bir ücret verirsem detaylı araştırma(?) mı ne gibi bir şey yapılabileceğini veya ürünü imha etme şansımın da olduğunu falan söyledi.Yani ürün tehlikeli bir şey değil, tshirt, figür falan var içinde. Ben anlam getiremedim, kadında ne olduğunu tam anlayamamış sanırım bu yüzden yeniden incelenmesi üzerine gümrüğe tekrar haber yolladı. Sonucu pazartesi alacağım ama ben bu aşamada ne yapmalıyım? Açık açık ürünüme cebe atıyorlar sanırım ve bir şey yapamıyorum. Lütfen buradan bilgili biri varsa yardımcı olsun.




  • sen onu unut bende aynı urunden 2 tane aldım dıye el koydular
  • Diyelim ki sadece DHL express kargo parası ödedim ve ürünler bana promosyon olarak gönderildi y.dışından. Sadece elimde ürünün internet sayfası var . Bu durumda ne yapmak lazım?
  • Arkadaşım dealextreme'den bir ürün almış. Ama ptt teslim edemedi diye geri dönüyormuş gibi geldi. Ne yapması gerekiyor bu durumda ? 2 ayrı gönderi kodu gözüküyor ama ikisi de pttnin sayfasında çıkmıyor.

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI


     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 23 Aralık 2019; 0:7:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki

    Arkadaşım dealextreme'den bir ürün almış. Ama ptt teslim edemedi diye geri dönüyormuş gibi geldi. Ne yapması gerekiyor bu durumda ? 2 ayrı gönderi kodu gözüküyor ama ikisi de pttnin sayfasında çıkmıyor.



    Dealextreme için tecrübesi olan var mı?

    Ürün upimde ve geri döndürülemiyor. Kargo gelmeyince nasıl bir prosedür işleniyor?

    Şu kısım var ama tam olarak ne yapmak lazım? ne yazmak lazım? ve ekte kargo takip fotosunu yollamak gerekiyor mu?

    Ürünü tekrar istemek için veya para iadesi için.


     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 23 Aralık 2019; 15:27:43 >




  • Merhaba, PTT değeri belirlenemeyen gönderi için belge istedi ama sanırım belgeleri kabul etmedi bu yüzden bulunduğum şehre gönderilecek posta. Bundan sonra süreç nasıl işliyor? Bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar "Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi" aşaması için arayabileceğimiz bir telefon numarası var mı acaba ? Son durum nedir bahanesiyle gönderinin işlemlerini yapmaları için ufak da olsa motive edebiliriz belki diye düşündüm. Bu süreci hızlandırmanın bir yolu var mıdır ? 18 Aralık'tan beri bu aşamada takılıp kaldı 2 kargom.
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Aliexpress üzerinden kişisel olarak küçük parça ürünler sipariş etmeyi planlıyorum. Türkiyeye geldiğinde her bir parça için ayrı vergi vermek istemiyorum. Tüm ürünleri aynı satıcıdan alıp tek bir kutu içerisinde göndermesini istediğimde gümrükte vergi problemi çıkması durumu oluşur mu ?
  • EricCartman kullanıcısına yanıt
    bu durumda benimde gönderilerim var ama hiç bir gelişme olmuyor bir tanesi kasım 16 dan beri takıldı o şekilde kaldı kışlık bir üründü yaz gelecek yakında , diğeride 14 aralıktan beri donuk vaziyette arayacak bir yer olacağını sanmıyorum olsada telefonu açan olmaz burası Türkiye türk olmak zor
  • 
Sayfa: önceki 13601361136213631364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.