Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1362. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.388
Cevap
682
Favori
1.971.711
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Giriş
    ben o formu da doldurdum bugün sonra müşteri hizmetlerini aradım sizin tcniz alınıp işleme başlanmış zaten denildi ama yine de siz bilirsiniz.

Amazon.de'den DJI Mavic Mini satın aldım, UPS ile gönderildi.

TR'ye giriş yaptıktan sonra UPS'e yetki belgesini yolladım, 3 gün bekledi gümrük bugün ise UPS Gümrük Müşavirliğinden eposta geldi; ürün ETGB şahsi kapsamda uygunluk görmemiştir, ithalat rejim kararına göre devam etmeniz gerekiyor dendi, UPS'e noter onaylı vekaletname vermem gerektiği söylendi.

UPS Gümrük Müşavirliği ile görüştüm(UPS ile farklı bir firma, belgeleri UPS'e geri verdiklerini söylediler), detaylı anlattım ancak çok bilgisi yoktu konuştuğum kişinin. Sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile konuşup 249gr ve DJI marka da olsa SHGM'den ithalat onay belgesi alınması gerektiğini öğrendim(ki alması basit bir belge ancak cihaz seri numarası istiyor).

Bu aşamada iki seçeneğim var gibi gözüküyor, ya cihazın seri numarasını bir şekilde öğrenip direk SHGM'den ben kendim başvurarak onay belgesi alacağım, ya da UPS'e vekaletname vereceğim ve sanırım tamamen onlar halledecekler(henüz UPS'e ulaşamadığım için sanırım diyorum).

Gönderici Amazon olduğu için bütün taşıma ve gümrükleme maliyetlerini onlar karşılayacaklar ancak noter ücretini benden çıkacak tabii ki.

Bilgisi olan, yol gösterebilecek olan varsa çok memnun olurum.

• Çinden drone için pervane seti alıcam. Yaklaşık ayrı ayrı 30 ve 70 tl tutuyor. Gümrük kapıda mı ödenir yoksa yasal işlerle uğraşır mıyım? Ne kadar çıkar birde oranı var mı?
  • Arkadaşlar yurtdışından almış olduğum UPS ile gelen kargoya gümrük tarafından el konuldu sanırım ve hiçbir şey anlamadım. Öncelikle kargo Türkiye'ye geldiğinde benden 230 tl gümrük ücreti istendi, buraya kadar sorun yok. Lakin benim aldığım ürünlerin değeri 93,60 euro normalde. Bende neden bu kadar yüksek geldiğini sordum çünkü normalde %18'i gelmesi lazım. Faturaya 189 euro yazılmış değer olarak. Bende 93,60 euro olduğunu gösteren siparişin resmini atsam bir işe yarar mı diye sordum gümrük müşavirliğindeki kadına. Oda bir deneyelim dedi, yolladı gümrüğe. Akşam aradığımda ise gümrüğün reddettiğini, artık 230 tl versemde alamayacağımı, ürünü almak için 2250-2500 tl civarı bir ücret verirsem detaylı araştırma(?) mı ne gibi bir şey yapılabileceğini veya ürünü imha etme şansımın da olduğunu falan söyledi.Yani ürün tehlikeli bir şey değil, tshirt, figür falan var içinde. Ben anlam getiremedim, kadında ne olduğunu tam anlayamamış sanırım bu yüzden yeniden incelenmesi üzerine gümrüğe tekrar haber yolladı. Sonucu pazartesi alacağım ama ben bu aşamada ne yapmalıyım? Açık açık ürünüme cebe atıyorlar sanırım ve bir şey yapamıyorum. Lütfen buradan bilgili biri varsa yardımcı olsun.

• sen onu unut bende aynı urunden 2 tane aldım dıye el koydular
  • Arkadaşım dealextreme'den bir ürün almış. Ama ptt teslim edemedi diye geri dönüyormuş gibi geldi. Ne yapması gerekiyor bu durumda ? 2 ayrı gönderi kodu gözüküyor ama ikisi de pttnin sayfasında çıkmıyor.

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 23 Aralık 2019; 0:7:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Arkadaşım dealextreme'den bir ürün almış. Ama ptt teslim edemedi diye geri dönüyormuş gibi geldi. Ne yapması gerekiyor bu durumda ? 2 ayrı gönderi kodu gözüküyor ama ikisi de pttnin sayfasında çıkmıyor.

Dealextreme için tecrübesi olan var mı?

Ürün upimde ve geri döndürülemiyor. Kargo gelmeyince nasıl bir prosedür işleniyor?

Şu kısım var ama tam olarak ne yapmak lazım? ne yazmak lazım? ve ekte kargo takip fotosunu yollamak gerekiyor mu?

Ürünü tekrar istemek için veya para iadesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 23 Aralık 2019; 15:27:43 >

• Merhaba, PTT değeri belirlenemeyen gönderi için belge istedi ama sanırım belgeleri kabul etmedi bu yüzden bulunduğum şehre gönderilecek posta. Bundan sonra süreç nasıl işliyor? Bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar "Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi" aşaması için arayabileceğimiz bir telefon numarası var mı acaba ? Son durum nedir bahanesiyle gönderinin işlemlerini yapmaları için ufak da olsa motive edebiliriz belki diye düşündüm. Bu süreci hızlandırmanın bir yolu var mıdır ? 18 Aralık'tan beri bu aşamada takılıp kaldı 2 kargom.
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Aliexpress üzerinden kişisel olarak küçük parça ürünler sipariş etmeyi planlıyorum. Türkiyeye geldiğinde her bir parça için ayrı vergi vermek istemiyorum. Tüm ürünleri aynı satıcıdan alıp tek bir kutu içerisinde göndermesini istediğimde gümrükte vergi problemi çıkması durumu oluşur mu ?
    bu durumda benimde gönderilerim var ama hiç bir gelişme olmuyor bir tanesi kasım 16 dan beri takıldı o şekilde kaldı kışlık bir üründü yaz gelecek yakında , diğeride 14 aralıktan beri donuk vaziyette arayacak bir yer olacağını sanmıyorum olsada telefonu açan olmaz burası Türkiye türk olmak zor
    20-12-2019 09:45 The item is on transport to the country of destination TURKEY
    19-12-2019 00:49 The item is processed at the PostNL sorting center
    18-12-2019 13:46 Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
    09-12-2019 15:24 The item is ready for shipment
    09-12-2019 14:24 The item is pre-advised to PostnL
    06-12-2019 09:37 The Item is at the shippers warehouse

aliexpresden 10 dolarlık oyuncak sipariş ettim 1 haftadir degişim yok urun turkiye gumrugune girmiş mi dir ayni gun chine post air le satin aldigim urun 3 gun önce geldi ....takip numarası RU ile basliyor NL ile bitiyor

Orijinalden alıntı: musicalite

bu durumda benimde gönderilerim var ama hiç bir gelişme olmuyor bir tanesi kasım 16 dan beri takıldı o şekilde kaldı kışlık bir üründü yaz gelecek yakında , diğeride 14 aralıktan beri donuk vaziyette arayacak bir yer olacağını sanmıyorum olsada telefonu açan olmaz burası Türkiye türk olmak zor
    Hocam ben bir numaraya ulaştım. Bilgi de aldım. Henüz Türkiye'ye ulaşmamış, transitteymiş.

Numara 0212 465 55 19 - 20 - 21.

ama buraya yazdıktan hemen sonra bir tanesinin kaydı yapılmış türkiyede şuanda ama gümrüğe sevk edilmiş neyse en azından nerede olduğu belli oldu bir tanesinin. şimdi sıra 16 kasımdan beri göklerde dolaşan gönderimizin iniş yapmasını bekleyiyoruz...
    aynı tür ve model ise ve sayı olarak ikiden fazla ise gümrükteki memur ticari olarak değerlendirebilir . değerleri ucuzda olsa riski var ama ben %100 olur demiyorum , gümrüğümüz katıdır bilginiz olsun
  • selam arkadaslar,bir sorum olacak; çin den aldıgım elektronık sıgara mod gumruge takıldı,su an ptt ısterınde beklıyor durumunda(fıyat belırlenemedıgı ıcın)..sanırım ıcını acmadıkları ıcın dırekt ıade yapmamıslar,yoksa eletronık sıgara ıle ılgılı hersey gerı yollanıyor normalde..benden bu gunlerde evrak ısterler sanırım..evraklak olarak neler ıstenıyor? sadece kredı kartı ekstresındekı odeme kısmı yeterlı mı yoksa urunu aldıgım sıte lınkını de mı ıstıyorlar? eger sadece odeme belgesıyse yollarım belkı ama cıhazın satıs lınkı de gerekıyorsa belge yollamamım bır mantıgı olmayacak,gerı gıdecek..ne yapsam sızce?

gümrükvergisi sahil aldım bg dan bukadar neden bekletiyorlar?

TRABZONSPOR

• Benimde aynı şekilde. Yurtiçi ile gelecek sanırım ve halâ yurtiçinde bf yoğunluğu devam ediyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.