Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1240. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.495
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12381239124012411242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sim karti olmayan duduk kadar tableti yasakli diye vermiyor adamlar cimer bimer nereye geldiyse dosedim 80 tane mail attim adamlar bildigin hukuksuzlugun dibine vurdular olamaz boyle bisey gercekten inanilmaz bu ulke bitmis resmen haram zikkim olsun kimin bu iste parmagi varsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni bir maceraya girdik..110 dolarlık kulaklık amfisi aldım fiio'nun.. üzerine maksimum 20 dolar yazmasını istedim satıcının..bakalım ne olacak..
  • Bu UKİM'dekiler ya sapıttı , yada talimat aldılar bi yerden gelene geçene KDV , ÖTV , TRT badrolü yapıştırın devllette para diye. Sınırın altında olan Tv Box'lara KDV , ÖTV kitlemeye başladılar , en komiği uydu alıcı özelliği olmayan Tv Box'lara birde TRT bandrolü kaktırıyorlar. Bunların peşini bırakmayın arkadaşlar , BİMER , CİMER her yazın hakkınızı arayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taktaktikitikitak

    Bu UKİM'dekiler ya sapıttı , yada talimat aldılar bi yerden gelene geçene KDV , ÖTV , TRT badrolü yapıştırın devllette para diye. Sınırın altında olan Tv Box'lara KDV , ÖTV kitlemeye başladılar , en komiği uydu alıcı özelliği olmayan Tv Box'lara birde TRT bandrolü kaktırıyorlar. Bunların peşini bırakmayın arkadaşlar , BİMER , CİMER her yazın hakkınızı arayın.
    Siz aradiniz mi, cozduler mi sorununuzu ?
  • Alici ve gönderici ismi yazıldığı an gümrüktedir demek sanırım?

    Yasakli ürün aldım e.s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 0505 103 ile başlayan bir numaradan arandım. Posta işleme merkezinden aradığını, takipsiz bir gönderim olduğu ancak adresin eksik yazıldığını söyleyip benden adres istedi.



    Posta işleme merkezi böyle bir uygulama yapıyor mu? Yoksa dolandırıcılık girişimi olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Postacı kendi numarasından aramıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Aldiginiz urunun 110 USD olmasi ve sizin 20 USD yazdirmanizin tabi iki sonucu olacak;

    1) Urunu direkt 20 USD olarak kabul edecekler, sorunsuz eline ulasacak (zor ihtimal ama umarim oyle olur)



    2) Urun elektronik oldugu icin gumruk kontrole girecek, eger gonderen kutusuyla gonderdiyse isi bilen memurlar kutu uzerindeki urun adi ve modeli internetten kontrol ediyorlar (basima geldi) haa bu urunun fiyati 100-130 USD’mis diyerek “is yerinde bekliyor” uyarisi ile depoya ariyorlar. Bu sirada size ihbarname geliyor ve satin aldiginiz urunun faturasini vs istiyorlar. Gonderen firma size 20 USD’lik bir fatura kesmedigi icin siz orjinal fatura ile en mantikli secenegi yapip “salaga yatiyorsunuz” :) Benim haberim yok neden 20 USD yazmislar gibisinden. Bu mevzulardan sonra urun TR’de sariliyorsa bilindik magazalarda urunun TR fiyati uzerinden Avrupa ulkesinden geldiyse %18’lik Avrupa ulkesi degilse %20’lik vergisini oduyorsunuz. Urunu TR magazalarinda bulamadiklarinda fatura tutari uzerinden vergilendiriyorlar.

    Ps4 getirttim ozellikle gumrukte ugrasmayayim diye farkli kutuda hediye olarak gonderttim (cihaz ikinci eldi zaten) UKİM’e girdi orada bir gun islemden sonra UKİM’den “gumrukten cikti” bildirimiyle Arnavutkoy KİM’e gonderdiler. Oh dedim gumrukten cikti geliyor, yasadigim sehir Antalya P.İ.M’e gonderdiler. Tam urunu alacagim derken Antalya Gumrukten ihbar geldi, urun gumrukte tutuluyor diye :)
    Fatura istediler, anlattim uzun uzun telefonda ikinci el vs diye. Paketi kontrol eden memurun dedikleri aynen soyle; Kardesim paketi acarim kontrol ederim, eger ikinci el olduguna inanirsam paketini gonderirim. İkinci el olduguna inanmazsam bakarim teknosa’dan Vatan’dan sifir fiyati neyse o tutar uzerinden vergilendiririm. Urunu yarin teslim aliyorum, 90tl vergiyle. Darisi basina simdiden.

    Yasakli urun olmadigi surece urunu alirsiniz, urunun tutarini dusuk gostermek her zaman ise yaramiyor ozellikle elektronik esyalarda. Sizin olayin akibeti urun UKİM’e girdi mi? girmedi mi? ile baslayip, UKiM’e girdi ve “send to customs” sonrasinda “zimmete alindi” bildirimiyle belli olacak. Macera baslasin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 10 Ocak 2019; 4:16:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trabzonizm

    Alici ve gönderici ismi yazıldığı an gümrüktedir demek sanırım?

    Yasakli ürün aldım e.s
    takip no ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnt_cem

    takip no ?

    Alıntıları Göster
    RB677332195SG

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trabzonizm kullanıcısına yanıt
    Suan icin durum bu; gumruge kontrol icin gonderildi (standart prosedur) bundan sonrasi onemli, henuz olumlu veya olumsuz bir durum yok. Atomizer mi almistin? yoksa mod mu aldin? Elk. sigara uzerine Mimli saticilar var, bu saticilardan gelen urunler direkt geri gonderiliyor.



     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Daha önce de benzer ürünleri getirmiştim sorunsuz geçmişti, şimdi denetimler sıklaştı bakalım ne olacak :) henüz yola çıkmadı bakalım ne olacak. Vergi vs çıkarsa da belli bir meblaya kadar göze aldım. Fazlası olursa geri gönderirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnt_cem

    Suan icin durum bu; gumruge kontrol icin gonderildi (standart prosedur) bundan sonrasi onemli, henuz olumlu veya olumsuz bir durum yok. Atomizer mi almistin? yoksa mod mu aldin? Elk. sigara uzerine Mimli saticilar var, bu saticilardan gelen urunler direkt geri gonderiliyor.



    Set almistim kutu acilirsa kesin geri gider anlasilmama ihtimali yok. Ama daha önce ki alisverislerimde gonderi ptt adresinde alici ve gonderici bilgiler girdigi anda geri gidiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trabzonizm kullanıcısına yanıt
    Gümrükten geçmeyeceğini bildiğiniz halde neden sipariş ediyorsunuz bu yasaklı şeyleri? bir de iade süreci ile uğraşacaksınız. Gümrükte ne olacağı belli değil. Kaçakçılık gümrük muhafaza müdürlüğü diye bir yer var. Gelen mallara bloke koyuyorlar artık. Özellikle cep telefonu getirtmek isteyenlere karşı sıkı denetimler yapılıyor.
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Saticilar ile bu konuyu bolca konusmak lazim kullacilar ile değil kanimca. Yurtdisinda misal 50 dolar olan ürün burada 150$ civarinda satiliyorsa insan boyle risklere giriyor .

    Telefon konusuna gelince kendi telefonumuzu yapacaktik ne oldu?

    Yurtdisindan geturirlen telefona 600 tl kayit ucreti kesilmeye u dönüsü oldu.

    Millet parayi kolay kazanmiyor bir paket sigarayi ortalama 10 tl ye satiyorsan açık tütüne insanların yönelemesine engel olamıyorsan kaçak sigara istanbulun her tarafında satılabiliyorsa bence e.s yasaklanmasi kadar sacma bir sey yok sonra merdiven alti ve ucuk rakamlarla milletin parasi gidiyor kimin kime hizmet ettigi belli degil ekonomi sıkısınca birden gümrük çalısmaya baslıyor .

    Sonuc olarak ben ilk saticidan almayi tercih ediyorum bunun riskine giriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 aralikta ulkeye giris yapan paket 10 ocakta pttnin sistemine dustu, hey masallah.
  • Arkadaşlar biri yardımcı olabilir mi gönderim 3 gündür aynı durumda bekliyor ne bi ilerleme var ne de bir hareket. Yapmam gereken bir şey var mı? İngiltere'den gelen bir ürün.

    RN356655427GB
  • Arkadaşlar bir konuda size danışmak istiyorum.
    Yaklaşık 2.5 aydır bir ürünüm gümrükte tutuluyor tam olarak 72 gündür UKİM'de ne yapabilirim. bana bir öneride bulunur musunuz? Yasaklı ürün olduğu için pek girişimde bulunmak istemiyorum.
  • aaxxiinn A kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum var. Ben çok defa yazıştım. Sonuç alınmıyor.PTT ürünün Gümrük Muhafaza tarafından tutulduğu oradan gelecek cevap beklendiği ona göre işlem yapacağını belirtmektedir. Beklemekten başka pek bir şansınız yok hocam.
  • merhaba arkadaşlar;

    aliekspresten 168,84 tl ye almış olduğum araç içi kamera için gümrük vergisi 75 tl olarak belirlenmiş. PTT den kapıda teslim almadım ve ürün şuan ortalama 1 hafta şubede bekleyecek. Bir hata olduğu aşikar. İtirazı nereye yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorumda tecrübelirlerden yardım bekliyorum. TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • 
Sayfa: önceki 12381239124012411242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.