Şimdi Ara

Tüm Dişlerim Çürük Doktora Gitmeye Utanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
36.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evet önde ki dişlerim çürük artık birisi siyah olmuş bugün farkettim simsiyah böyle bi diş yok kırılmış bide

sonra dişlerimin hizası doğru halde değil alt dişim baya arkada

nescafeyi bol içen diş fırçalamaya üşenen biriyim sadece 1-2 ayda bir fırçalarım 1 kere ama artık 0dan başlamak istiyorum günde 1 kere olsun fırçalıcam ama doktora o iğrenç dişleri göstermeye utanıyorum

ayrıca tel takıcak gidersem büyük ihtimal en ucuz tel ne kadar ki acaba ve dolguyu ne kadara yapar 32 dişide dolgu yapıcak büyük ihtimal

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dişlerim Çok Çürük, Dişçiye Gitmeye Utanıyorum

Diş çürükleri, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen yaygın bir sorundur. Ancak birçok insan, dişleri çürümüş olduğu halde, dişçiye gitmekten utanç duymaktadır. Bu utanç, diş sağlığını olumsuz etkileyebilir ve daha fazla çürüğe ve ağrıya neden olabilir.

Dişçiye gitmekten utanmanın çeşitli nedenleri olabilir. Bazı insanlar dişlerinin kötü görünümünden utanırken, diğerleri ağrıdan veya tedavi maliyetinden korkarlar. Ancak dişçiye gitmekten utanmanın hiçbir nedeni yoktur. Diş çürüğü tedavi edilebilir bir sorundur ve diş hekimleri, hastaların ağrısız ve rahat bir tedavi deneyimi geçirmelerini sağlamak için ellerinden geleni yaparlar.

Diş çürüğü varsa, tedaviyi ertelememeniz önemlidir. Erken tedavi, sorunun daha da kötüleşmesini önleyebilir ve dişlerinizi kurtarmanıza yardımcı olabilir. Eğer dişlerin çürümüşse, aşağıdaki adımları izleyin:

• Bir diş hekimine randevu alın.
    • Diş hekimine dişlerinizin çürük olduğunu ve tedavi olmak istediğinizi söyleyin.
    • Diş hekimi, dişlerinizi muayene edecek ve size tedavi seçeneklerini açıklayacaktır.
    • Diş hekiminizin önerdiği tedavi planını takip edin.

Dişçiye gitmekten utanıyorsanız, bu utancı aşmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Dişlerin iyi görünmemesinin veya ağrımasının normal olduğunu kendinize hatırlatın.
    • Diş hekimlerinin diş sağlığınızı iyileştirmek isteyen profesyoneller olduğunu unutmayın.
    • Dişçiye gitmenin, daha fazla çürüğe ve ağrıya yol açabilecek diş sorunlarını önlemeye yardımcı olabileceğini bilin.

Dişlerinizin sağlığı sizin genel sağlığınız için önemlidir. Dişleriniz çürükse, tedaviyi ertelemeyin. Bir diş hekimine randevu alın ve dişlerinizi kurtarmak için gerekli adımları atın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Telin metresi 5-10 tl bişeydi.

Orijinalden alıntı: Darthblast

takma diş kullan ucuza kapat

/>

/>

• Ne kadar geciktirirsen çekeceğin çilede harcayacağın parada artar.Ufacık dolguya 60 tl vermezsin 2 yıl sonra diş gidince yerine yenisini koyman için 2000 tl harcarsın(implant).Bir an önce git dolgu kolay iş.Kanal açılırsa birde kanal tedavisi çıkar başına.O zamanda gitmezsen dişi çekerler.Telafisi olmaz benden söylemesi.
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
  • kardeş geçen seneye kadar bende senin gibi düşünüyordum ve aynı senin durumundaydım doktora gitmeye utanıyordum ama bi şekilde cesaretimi toplayıp gittim ve sonra bunca yıldır çektiğim çilenin boşuna olduğunu gördüm.kardeşim o doktorlar ne ağızlar görüyor bir düşünsene.yani onlar alışkın akşama kadar onlarca insanın ağzına bakıyor hiç çekinme hemen git.ilk etapta ağzın daki sağlam dişleri temizler sağlam dişleri kurtarmaya çalışır-sağlam olmayanları çeker ama unutma doktor mecbur kalmadıkça dişi çekmez mümkün olduğunca dişi kurtarmaya çalışır.ağzını güzelce temizledikten sonra-cam macunu gibi birşeyle kalıp alır ve bir kaç gün sonra dişleri ağzına monte eder.çok memnun kalırsın geç kalmadan git...ha bu arada-istanbul anadolu yakasında isen bir yer tavsiye edebilirim.pm at.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre34k

kardeş geçen seneye kadar bende senin gibi düşünüyordum ve aynı senin durumundaydım doktora gitmeye utanıyordum ama bi şekilde cesaretimi toplayıp gittim ve sonra bunca yıldır çektiğim çilenin boşuna olduğunu gördüm.kardeşim o doktorlar ne ağızlar görüyor bir düşünsene.yani onlar alışkın akşama kadar onlarca insanın ağzına bakıyor hiç çekinme hemen git.ilk etapta ağzın daki sağlam dişleri temizler sağlam dişleri kurtarmaya çalışır-sağlam olmayanları çeker ama unutma doktor mecbur kalmadıkça dişi çekmez mümkün olduğunca dişi kurtarmaya çalışır.ağzını güzelce temizledikten sonra-cam macunu gibi birşeyle kalıp alır ve bir kaç gün sonra dişleri ağzına monte eder.çok memnun kalırsın geç kalmadan git...ha bu arada-istanbul anadolu yakasında isen bir yer tavsiye edebilirim.pm at.

tamam hocam istanbul'da değilim malesef , bıktım ya fırçalasam da sarı gözüküyo fırçalamasam da randevu alıcam sağolun

quote:

Orijinalden alıntı: groll

Ne kadar geciktirirsen çekeceğin çilede harcayacağın parada artar.Ufacık dolguya 60 tl vermezsin 2 yıl sonra diş gidince yerine yenisini koyman için 2000 tl harcarsın(implant).Bir an önce git dolgu kolay iş.Kanal açılırsa birde kanal tedavisi çıkar başına.O zamanda gitmezsen dişi çekerler.Telafisi olmaz benden söylemesi.

sanırım baya geciktirdim ben senelerdir orası artık köprü olmuş üstünde iğrenç siyah çizgi oluşmuş arka dişlerde artık

inşallah ucuza malolur

• bende de aynı sorun oldu hiç dişçiye gerek yok bi süre sonra kendini öyle idare etmeye alıştırıyor vücut ve dişler kendini salıyor odun gibi oluyor, sadece ağzım kokmasın diyorsan sarımsak soğan balık yeme arada bir ye yani ve ağzına diş macunu al dilinle ez birazda su çalkala köpürt tükür iyice yıka ağzını eğey işe yarıyor tuzlu suda işe yarar.

Orijinalden alıntı: beyazsite

bende de aynı sorun oldu hiç dişçiye gerek yok bi süre sonra kendini öyle idare etmeye alıştırıyor vücut ve dişler kendini salıyor odun gibi oluyor, sadece ağzım kokmasın diyorsan sarımsak soğan balık yeme arada bir ye yani ve ağzına diş macunu al dilinle ez birazda su çalkala köpürt tükür iyice yıka ağzını eğey işe yarıyor tuzlu suda işe yarar.

Hiç dişçiye gitmeye gerek yok mu kardeşim çürüyen diş muhakkak tedavi edilmeli yoksa uyutmayan hayattan soğutan ağrılar + yemek yiyememe sorunları + şişen bir surat ve en tehlikelisi yanında ki sağlam dişlerinde hızlı çürüyüp kullanılamaz hale gelmesi bunun sonucunda gerçek dişlerini kaybetmek ve diş başı 2000 TL gibi bir para bayılmak tabi orjinale yakın bir diş istiyorsan yoksa köprü-porselende yaparlar her halükarda orjinal dişinin yerinin alamaz sıkıntı çıkarır.

Muhakkak doktora gidin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.