Şimdi Ara

Seyyar pilav ayran işi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
3.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önce bu işe neden başlamak istediğimden başlayayım. Mahallede bir kaç kere seyyar pilav satan bir amcadan pilav yeme fırsatım oldu o kadar acemice yapılan bir pilavdı ki bir de hangi koşullarda yapıldığını bilmiyorsun birkaç kere yedim birkaç arkadaşıma da ikram etmiştim bazıları tiksindi yemedi hele ayranı resmen çeşme suyuyla iğrenç bir ayran yapmıştı adam tadı hafif ekşi olduğu için içiyordum ama beyler bildiğiniz su ya ayran demeye şahit ister... Nadir de olsa o seyyar pilav satan amcayı görüyorum arabasının arkasında pilav satma işini kaçak yaptığı için hem polislerden kaçıyor hem de çalışıyor.
    Öncelikle ikamet ettiğim yer istanbul güneşli bol bol tekstil fabrikaları olan çalışan işçi sayısının fazlaca olduğu bir yer, bağcıları bilirsiniz zaten kalabalık bir ilçe benim oturduğum yer de öyle kalabalık. Mahallemde çok pilavcı yok bir kaç yerde pilav satıldığını gördüm fakat çok uzun sürmedi kapatıp gittiler. Pilavın satılmayacağından mı? Hayır müşteriye yaklaşımı bilmiyorlar! Bu bir. Çiğköftenin yanında pilav satıyorlar ne sattığı belli değil. Pilavı neyden yaptıkları hangi koşullarda ürettikleri belli değil. Bu da iki. Ayrıca pilavı ve yanında verdikleri et lezzetli değil. Ben ise şöyle birşey düşünüyorum öncelikle şunu belirteyim benim 15 bin liraya yakın bir sermayem var. Ve bu işi yapmayı düşünüyorum.
    Hizmet sektöründe çalışmış biri olarak ve kendim de bir tüketici olduğum için iyi bilirim insanlar yediklerinden keyif almak yani lezzer isterler ve lezzet varsa, işletmeyi beğenirlerse ve işletme temiz olduğunu hissettirirse tekrar tekrar gelirler. Bu değişmez. Şimdi gelelim konuya şöyle bir işletme açmayı düşünüyorum.
    • Her malzemenin (pirincin, etin, nohutun) lezzetlisi ve kalitelisi alınacak.
    • Pirinç pilavı özel orta boy elektrikli yanmaz yapışmaz katmana sahip pirinç pişirme makinelerinde pişirilecek.
    İyi malzeme+ iyi pişirme=iyi lezzet
    • Ayran yoğurtla yapılan değil kurutla yapılan ayran
    Kurut nedir diye soracak olanlara keçi ve koyun sütüyle üretilen ayranın süzülmesi ve ortaya çıkan koyu kıvamlı malzemenin küçük küçük toplar haline getirilmesi ve güneşte kurutulması ile elde edilen bir şarküteri ürünü. Doğuda çorbaya katılır ayranı yapılır hafif ekşimsi bir tadı vardır lezzeti dillere destandır tadına doyum olmaz. Tadını tarif etmem gerekirse ağzınıza yarım kilo erzincan tulum peynirini bir anda koymuşsunuz gibi bir tat. Ama bu kurutu tek başına kuru kuru yerseniz böyle. Ben kurutu ayran yapmak için kullanacağım. Ayran yapınca kurutun bütün aroması ayrana geçecek böylelikle daha lezzetli bir ayran olacak. İstemeyen hazır ayran da vereceğim.
    • Tavuğu ikiye ayırdım haşlama ve ızgara olmak üzere. Günlük 10 kg tavuk gidecekse bunun yarısı haşlama olacak bunun için bütün tavuk alıp haşlayacağım. Izgara için döküm ızgaraya sahip elektrikli bir ızgara alacağım. Izgarada yapacağım tavuk eti tavuk göğsü olacak. Döküm ızgara kullandığım için tadı mükemmel olacak.
    Ben uzun süre hizmet sektöründe çalışmış biri olarak müşteriye yaklaşımım ve iletişimim mükemmel müşteri çekmek için bunu kullanacağım, eldivenle hizmet vereceğim hijyene extra özen göstereceğim. Ya öyle bir işletme istiyorumki müşteri pilavı yediğinde bu olmuş, mükemmel desin eti çok beğensin. Ayranı beğenip sorsun. Ve ona yaklaşımımı beğendiği için ve ortamı temiz bulduğu için tekrar gelsin.
    Dediğim gibi sermayem 15k biraz daha artırabilir 25k yapabilirim.
    Mahallede bir halk ekmek satıcısı var hemen yanı minibüs durağı onun ilerisi ise boş geniş bir kaldırım oraya izin alabilirsem belediye masrafları vs ortalama 5bin₺yi gözden çıkardım
    Ayran bölmeli Pilav arabası: 6bin₺
    Elektrikli Izgara: 800₺
    Pilav pişirme makinesi: 1500₺
    Belediye izin vs ortalama 5bin₺ gider diye düşünüyorum.
    Masraflar: Tavuk, pirinç, nohut, kurut, ketçap, karabiber, tüp masrafı.
    Tüm herşeyi evde kendim yapmayı düşünüyorum, ayrıca elektrik problem değil zaten evin bütün elektrik su ıvır zıvır bütün masraflarını ben ödüyor aileme ödetmiyorum. Ailemden de küçük bir miktar para yardımı alabilirim bana destek olurlar.

    Kafama yatıyor yapılır gibi ya...

    Muhasebe kısmında biraz zayıfım bir muhasebeciden destek almayı düşünüyorum. Tanıdık falan da bulabilirim muhasebeciyi. Hesabını kitabını yapıp başlayacağım.

    Sizce nasıl fikir yapılır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 4 Haziran 2021; 4:0:35 >







  • Heveslisin dostum, ama satmayı düşündüğün yerde iş yapabilecek misin? O rakip pilavcı amcanın daimi müşterileri bırakacak mı onu?


    Satmayı düşündüğün fiyat ile "kaliteli" pirinç nohut vs. araştırması yaptın mı?


    Çünkü baldonun kilosu 20 lerdeydi yanlış hatırlamıyorsam  



    Kısaca

    • malzeme fiyatları/satış fiyatı
    • tezgah yeri araştırması
    • günde ortalama kaç müşteri alırsın, yatırımını kaç günde amorti edersin

    Sanırım sadece bu 3 maddeyi araştırmamışsın. Bunları da araştırdıktan sonra bol şans kardeşim. İnşallah hayal ettiğin gibi iş yaparsın.



    NOT: Dışarıdan yemek bizim toplumumuzda her zaman lüks gibi düşünülüyor, hele ki şu dönemde insanlarda hiç para yok.

    Bence en azından 14 haziranı bekle, peker video atarsa belki erken seçime gidilir  





  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için teşekkür ederim. Satış yapmayı düşündüğüm yer gerçekten güzel işlek olduğunu düşündüğüm bir yer bir yürüyüş yolu kadar kalabalık değil fakat arabaların gelip geçtiği insanların sürekli adım attığı bir yer. Minibüs durağı orada yıllardır. 100 mt ilerisi ışıklar ışıklardan aşağısı ikitelli köprüsüne gidiyor yukarısı ateştuğlaya çıkıyor Seyyar pilav ayran işi
    Konumun bitiş noktasındaki çizgiler var ya benim istediğim yer orası tam çizgilerin bulunduğu yer kaldırım tarafı halk ekmeğin hemen dibi. Caddede ne ararsan var lokanta da var bir iki tane dönerci falan var hatta biraz ilerisinde ışıklara varınca kızartma tavuk satan yer de var ortalama 15₺ye rahat karın doyurabiliyorsun. Lokanta hatrı sayılır derecede var dağınık bir şekilde yayılmış mekanlar. Buradaki lokanta sahipleri hanzo gibi bakıyor ve öyle konusuyorlar. Birçoğu saygılı değiller ve suratları asık müşterinin yanında personellerini azarlıyorlar vs. Benim bu konuda da avantajım var işin iletişim kısmını iyi biliyorum. Şu işin matematik kısmını bir çözdüğüm zaman olay tamam olacak ailemle konuşup iyice karar verip harekete geçeceğim. Tabi şu an için sadece fikir. Nasipse olur inşallah.

    Söylediklerini dikkate alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 4 Haziran 2021; 5:54:35 >




  • bir kere kaça mal olucak bir tabak, sokak işinde en önemlisi bu ayrıca bu konuda bilmediğin şey o pilava ilginç bir şey konur ve evde yapılan pilavdan çok daha lezzetli olur zaten tutulanda o olur , biri şikayet etse arabanı bağlarlar o yüzden pilavını sağlam yap araba 4 teker olsun kafi başta çok para bağlama önce işi öğren

  • pilavı lezzetli yaparsanız bir de biraz ağzınız laf yaparsa tutar hocam

  • Benim eve yakın sayılır, pilav işine başlarsan gelip forum adına tadım yapacağım
  • Pilav üzeri tavuk insanı aşırı cezbeder bence sadece pilav olarak düşünme ancak kar zarar oranını iyi hesaplamanız lazım

  • Merhaba pilav işini baya araştırdım çok karlı bir iş olduğunu öğrendim. Kar zarar hepsini hesapladım. Eğer iyi yerde yaparsan, belediyeden izin alırsan ve lezzetli pilav yaparsan ciddi paralar kazandıran bir iş olduğunu öğrendim. Elim mutfağa biraz yatkın ve hevesliyim. Kaliteli tereyağı, kaliteli pirinç nerede bulunur bunları öğrendim. Eğer iyi malzeme ve iyi bir pişirme yapar da lezzeti tutturursam ve belediyeden izin alabilirsem işe başlayacağım. Evde lezzetli bir pilav yapmak için gerekli malzemeleri sipariş verdim. Balıkesir Gönen'den 5 kg baldo pirinç sipariş verdim, ayrıca bir paket 2,5 kg 9 mm nohut ve 1 kg da 12 mm nohut sipariş verdim. Ayrıca Trabzon'un Tonya ilçesinde toptan tereyağı satan bir şarküteri satıcısına ulaştım ve kendisinden deneme amaçlı 1 kg hakiki Tonya tereyağı satın aldım. Malzemeler bir iki güne elime ulaşacak yanmaz yapışmaz bir tencerede pişirmeyi deneyip deneyimlerimi size aktaracağım. Pilav arabalarına da baktım 2,5 ile 7,5 K arası fiyat çekiyorlar sıfır araba için. 2,5 luğu ben beğenmiyorum beğendiklerimde hep 6-7K aralığında oluyor. Letgoda ve marketplacede güzel, temix uygun fiyatlı arabalar var araba için acele etmiyorum henüz araştırıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 9 Haziran 2021; 1:31:24 >




  • Merhabalar konuyla alakalı güncelleme yapar mısınız?

  • Gayet detaylı düşünmüşsünüz. Bu zamanda iş yapmak zor ama sanırım siz bu kadar üzerinde düşündüğünüze göre, başarırsınız.

  • hocam yapılır iş de yaparsanız para da kazanılır ama her zaman yapılabilecek bir iş değil gibi

  • Hocam satışa başladınız mı naptınız
  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt

    Bu işi gerçekten isteyerek özenle yaparsanız işlek bir yerde bulursanız iyi iş yaparsınız. 5 yıl önce bende uzun araştırmalar sonucunda bu işe girmeye karar verdim. Kalabalık caddelerde okul çıkışlarında bir süre yaptıktan sonra belediyeden iznimi alarak düzenli bir yerde yapmaya başladım. Pilavı güzel yapabilmeyi oturttuktan sonra, kullanacağınız seyyar arabanın kalitesi de oldukça önemli. Kalitesiz bir yerden satın alınan arabalar size sürekli sorun çıkartır ve ekstra masraf demektir. Bir çok farklı üreticilerin arabalarını kullanma fırsatım oldu. Hem ürün kalitesi, hem müşteri ilgisi hem fiyat konusunda karşılaştığım en iyi firma Cemko Metal. Hala bu işi yapmayı düşünüyorsanız bence mutlaka bir göz atın derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatozcelik -- 13 Haziran 2022; 16:57:50 >




  • firatozcelik F kullanıcısına yanıt

    nasılsın çemko metal ceosu abiSeyyar pilav ayran işi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 13 Haziran 2022; 18:15:48 >
  • Adami tanirim once bu seyyar pilav isiyle basladi simdi tr nin en buyuk pilav zinciri onun.







    Demeyi isterdim :( tanimiyorum arkadasi ama umarim dedigime benzer bir hikayesi olmustur. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrESB -- 13 Haziran 2022; 20:2:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.