Şimdi Ara

Tüketici Kanunları Hakkında Bilgilendirme (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
61
Favori
110.737
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • Internetten vakumlu ambalaja sahip bir mouse sipariş ettim. Sanırım bluetooth üzerinden çalıştığı için mouse'dan pek verim alamadım ve menun kalmadım. Vakumlu ambalajını açtığım halde 7 gün içinde iade etmek mümkün müdür?
    Teşekkürler

Orijinalden alıntı: backup77

iyi akşamlar. Ben yaklaşık olarak 2 ay önce bir araç aldım. Daha alalı 20 gün olmuşken garantiden ücretsiz olarak yaklaşık 8000 tl değerinde şanzıman değişimi gerçekleşti. Servis "Araç hazrı gelin alın" dediklerinde , servise gittim ve sözlü olarak aracı istemediğimi belirttim. "Olmaz" dediler. bende hakkımı mahkemede ararım diye aracı alıp gittim. Şimdide araç 2. ayında ve kapı içi plastikleri de değişecek.
    Ben birçok yere sordum ama buradaki yorumları merak ediyorum. Zira değişik cevaplar aldım.

ilk bir ay içinde şanzıman değişmesmesinden dolayı başka bir araç yada ücret iadesini isteyebilirdim. Fakat aracı almadan önce ihtar çekmediğimden ücretsiz değişimi kabullenmiş oluyorum gibi bir durum var ortada.
    Ama gözle görünen elle tutulabilen bir arıza yoktu. Bu durumda ayıplı mal yada gizli ayıplı mal mı oluyor?
    Hali hazırda kapı plastiği ve gergi piminin değişimide olacak önümüzde ki günlerde.

Şimdi ben tüketici mahkemesince bir dava açsam durumum ne olabilir.

407 sayılı Tüketici kanununa göre ilk 30 gün içerisinde arıza yapan mal için;
    Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

Garanti Belgesi Yönetmeliği;
    Madde 14 � Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;

a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması durumunda tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sert-aç

arkadaşlar merhaba 11.10.2010 tarihinde samsung monte marka telefonu telpa garantisiyle afyondan aldım yalnız konuşma sırasında cızırtı oldugunu farkettiğimden dolayı 2. gün yani 13.10.2010 tarihinde garantiye yolladım ..arkadaşlar ilk bir ayda bozuk mal garantiye verilkince para iade veya ürün değişimi gerçekleşiyormuş doğrumudur eger dogruysa bi link verirmisiniz kanıt olarak müşteri hizmetleribe göndericem...teşekkur ederim

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN, iKİNCİ kISIM MADDE 4.
    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html

• quote:

Orijinalden alıntı: binner

Sorum şu: Garanti süresi içinde değişimi yapılan bir parçanın (dizüstü bilgisayar anakartı) garanti süresi uzarmı ? Yani anakart garanti kapsamında değişirse bu parça için ek garanti süresi verilirmi ? 2 yıla yakın kullandığım bilgisayar garanti süresinin dolmasına yakın bozuldu. Anakart değişti. Garanti süresi doldu ve tekrar aynı arızadan dolayı bozuldu. Bu kadar kısa bir sürede tekrar bozulması oldukça düşündürücü....

Ben dizüstü bilgisayarı 27.06.2008 tarihinde satın aldım. Sonra bilgisayarın ekranı arızalandı. Servise gönderdim ve anakartı değiştirdiklerini söylediler. 3 ay sonra aynı şekilde bilgisayar bozuldu. Fakat 3 ay sonra artık garanti süreside (tamir için serviste geçen süre, kalan garanti süreleri toplansa bile yetmiyor) doldu. Dolayısıyla çalışmayan bir bilgisayarım var artık.

28.06.2010 : Garanti süresi içinde bilgisayar Benq Yetkili servisine gönderildi.
    4.8.2010 : 30 işgünü bitmesine birkaç gün kala anakartı değiştirip geri gönderdiler.
    27.10.2010 : Bilgisayar aynı arızayı verdi. Şu anda garanti süresi dolduğundan yetkili teknik servis tekrar anakart değişimi yapmıyor.

Fakat bu forumun ilk mesajlarında gördüm ki işgünü tanımına cumarteside giriyormuş. Dolayısıyla 28.06.2010 tarihinde firmaya gönderdiğim ürün 30 iş günü dolduktan sonra 4.8.2010 tarihinde bana geri gönderilmişler. Keşke bu mesajı o zaman görmüş olsaydım. Veya işgünü tanımına 6 gün girdiğinden emin olsaydım.

Sonuç olarak şüphelendiğim birşey varki anakartın serviste tamir edildikten sonra bana anakartınızı değiştirdik diyerek geri göndermiş olmalarıdır. Burada önemli bir nokta var. Asla anakartın tamir edilip sonrada değiştiğini ispat edemeyeceğimdir. Çünkü içine açmadan tamir olduğunundan emin olamazsanız. İçine açıp baktığınızda ise garanti ile ilgili yapıştırılan notu yırtıp açtığınızı söylerek suçu size atabilirler. Oldukça can sıkıcı bir durum.

Garanti kapsamında değişen bir ürünün garanti süresi de (değişen parça için) uzarmı uzamazmı bundan emin olmak istiyorum.
    Bu konuda birileri bilgi verirse sevinirim.

Garantiden değişen parçanın garantisi malın kalan garantisi kadardır. Örneğin bilgisayarın Hdd si değiştirildi, bilgisayarın 2 ay garantisi kalmışssa Hdd ninde 2 ay garantisi vardır. Eğer onarım ücret mukabili yapılıyorsa bu durumda garanti süresi en az 6 ay olmalıdır. Bazı firmalar bunu Tüketici lehine 1 -2 yıla çıkarabilir, ama 6 aydan aşağı düşüremezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Merhaba,

bu ayın 6'sında satın almış olduğum bebek arabası ile ilgili bir memnuniyetsizliğim var. Konuyla ilgili olarak üzerinden çok vakit geçmeden aksiyon almak istiyorum. Eğer bugün yanıt alabilirsem harika olur. Duruma göre yarın işyerinden izin alıp sabah tüketici hakem heyetine gideceğim. Konuyla ilgili olarak satıcı bebek arabasını kullanılmış olduğu için alamayacağını söyledi (sadece 500 metre kullandık) ben de firma ile görüştüm, onlar da sallıyorlar. Verdikleri teknik servise ulaşmak mümkün değil, sürekli meşgul. Kendilerine yazdığım mail aşağıda. Buradan detayları daha iyi anlayabilirsiniz. Bu şartlarda benim bu bebek arabasını iade etmem mümkündür değil mi? Ayrıca satıcı ile mi görüşmeliyim, üretici ile mi? Sanıyorum ki aslında sorunu çözmesi gereken taraf satıcı olması gerekiyor.

Firmaya attığım mail:
    ------------------
    Sayın İlgili;

06.11.2010 tarihinde (5 gün önce) satın almış olduğum Camino 4013 model bebek arabasını satın almış olduğumuz mağazadan çıktıktan sonra bebeğimizi oturtarak çıktık. Ardından 500 metre veya biraz daha fazla bir mesafe kat edip evimize vardık. Bunun dışında hiç kullanmamış olduğumuz bebek arabasını yaşadığımız bir problemden dolayı iade etmek istedik. Ancak satın aldığımız yer bebek arabasının kullanıldıktan sonra iade edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ardından telefonla 0212 284 68 69 numaralı telefondan merkezinizi aradım ve 0212 283 34 94 numaralı telefondan teknik servis ile görüşmem gerektiği iletildi. Şu anda kendilerine ulaşamamaktayım.

Bu maili elimde yazılı belge bulunması için atıyorum çünkü daha ilk görüşmemde bu ürünün iadesi ile ilgili sorun yaşayacağım izlenimi oluştu.

Gelelim soruna; sorun ürünün tasarımından kaynaklanıyor. Çocuk emniyet kilidinin bağlandığı ön taraftaki (bacak arasında kalan) kayışın dikildiği yer çocuğun oturduğu yerden ortalama 35cm kadar ileridedir. Bu nedenle çocuk arabaya oturduğunda öne doğru kaymaktadır. Kemerleri omuz ve bel bölgesinden ne kadar sıkarsanız sıkın çocuğun dik durması mümkün olmamaktadır. Çocuk kadığında, çocuğun bel bölgesi oturma yerine geldiğinden dolayı sağlık problemlerine neden olabilecek bir durum ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca yıkanabilir kılıf arkadan ince bir lastik (3-4mm eninde) ile tutturulmuş olup. Bu lastiğin sağlam bir yapısı olmaması nedeniyle kılıfta sürekli olarak kaymaktadır.

Bahsi geçen problemler nedeniyle ürün Tüketicinin korunması kanununa göre ayıplı mal kabul edilmeli ve iade talebim yerine getirilmelidir. Aksi taktirde üründeki belirtilen problemler dolayısı ile oluşacak herhangi bir sağlık probleminde, yine Tüketici kanununda belirtilen tazminat isteme hakkımın saklı olduğunu da bilgilerinize sunarım.

Teknik servisinize ulaşamadığım için bu maili bahsi geçen konuda bana yardımcı olacak kişi/kişilere iletmenizi rica ederim.

İyi çalışmalar,
    ----------------

Eğer mal kullanılmışsa ve satıcı o hali ile malı bir başkasına satamayacaksa (örn. tekerleklerde çizinme aşınma vs varsa) cayma hakkınız olmayacaktır. Bu durumda malı ancak ilk bir ay içerisinde onarım görecek bir arıza yapması durumunda iade edebilirsiniz. Sorun tasarımdan kaynaklı bir ayıp ise ve satıcı-üretici bu ayıbı kabul etmiyorsa en yakın Tüketici hakem heyetine giderek Bilirkişi talep etmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 28 Kasım 2010; 20:09:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

merhaba arkadaslar aldigim bi urunde hata cikti ( pc ) mavi ekran geliyor habire.servisi aradim getirin bakalim dediler.daha alali 20 gun oldu.servise 20 gun kalsa 1 ay i dolmus olucak.ben su an direk degisim veya iade istiyorum.hangi yollari takip etmeliyim sizce?servisin dedigi bizim onayimiz olmadan iadesi olmaz.o yuzden getirin incelememiz lazim diyolar.eger ki donanimsalsa degistiririz.yazilimsalsa gerkeli seyleri yapip veririz dediler.

Donanımsal arıza varsa ilk bir ay içerisinde arıza verdiği için iade veya yenisi ile değişim hakkınız var. Siz ister değişim, ister onarım, ister para iadesi talep edersiniz. Satıcı/üretici sizin seçiminizi yerine getirmek zorundadır. Eğer talebiniz yerine getirilmiyorsa Tüketici hakem heyetine gidip ilgili firmaya ihtar çekmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Internetten vakumlu ambalaja sahip bir mouse sipariş ettim. Sanırım bluetooth üzerinden çalıştığı için mouse'dan pek verim alamadım ve menun kalmadım. Vakumlu ambalajını açtığım halde 7 gün içinde iade etmek mümkün müdür?
    Teşekkürler

İnternet üzerinden yapılan satışlar kapıdan yapılan satışlar kapsamına girer. Bu nedenle malın teslim tarihinden itibaren ilk 7 gün içinde gerekçe göstermeksizin iade hakkına sahipsiniz...

İstisna: Kopyalanabilir CD, DVD, Kaset v.s. ürünlerde cayma hakkı yoktur.
  • Tüm arkadaşlara ve forum ahalisine iyi geceler. Arkadaşlar lütfen anlatacağım konuyla ilgili bilgilerinizi, yorumlarınızı ve yardımınızı eksik etmeyin. 04.11.2010 tarihinde interneva teknolojimarkete bağlıwww.istanbultoptan.com (www.pratikev.com sitesiyle aynı grubun) sitesinden LG HT 805 SH marka ev sinema sistemini 201 011 013 048 sipariş numarasıyla aldım. Ürünü wd tv live hd mplayer için aldım. İkisini optik girişle bağladım birbirlerine. İlk on gün gayet güzel ses alırken daha sonra optik girişten ses gelmemeye başladı ve ürün kitlenmeye başladı. Teknik servise gidip arıza tutanağı tutturdum ve yasayı okuyup ihbarname çekerek firmaya ilettim. Ürünü de kargoyla geri yolladım. Aradan on beş gün geçti -tabi bu arada pratikev müşteri hizmetlerini aradığınızda bir saat bekletiyorlar o ayrı bir şikayet konusu zaten- beni aradılar ve biz burdaki bir servise götürdük üründe arıza yok ürünü size geri gönderiyoruz dediler. Ben de sert bir şekilde gönderseler de almayacağımı boşuna kargo parası vereceklerini söyleyip kabul etmedim. Ve tüketici hakları hakem heyetine elimdeki evraklarla gidip dilekçemi verdim. Bakalım nolacak. Umarım haklı çıkarım. Ürünün parasının hemen hemen tamamını ödediğim halde ürünü bir hafta kullandım. Bu arada LG genel merkezi de kendince firmaya destek oldu ve benle konuştuklarında ürüne yazılım atalım iade istemeyin dediler. Yani şu bir ayda beni çok yordular. Başına benzer şeyler gelen mutlaka olmuştur. Sizce bunun sonucu ne olur. Bir de hakem heyeti benim lehime karar verirse bu karar bağlayıcı mı yoksa onların itiraz hakkı var mı yok benim aleyhime karar verirse benim temyize gidip itiraz hakkım var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratua58

Tüm arkadaşlara ve forum ahalisine iyi geceler. Arkadaşlar lütfen anlatacağım konuyla ilgili bilgilerinizi, yorumlarınızı ve yardımınızı eksik etmeyin. 04.11.2010 tarihinde interneva teknolojimarkete bağlıwww.istanbultoptan.com (www.pratikev.com sitesiyle aynı grubun) sitesinden LG HT 805 SH marka ev sinema sistemini 201 011 013 048 sipariş numarasıyla aldım. Ürünü wd tv live hd mplayer için aldım. İkisini optik girişle bağladım birbirlerine. İlk on gün gayet güzel ses alırken daha sonra optik girişten ses gelmemeye başladı ve ürün kitlenmeye başladı. Teknik servise gidip arıza tutanağı tutturdum ve yasayı okuyup ihbarname çekerek firmaya ilettim. Ürünü de kargoyla geri yolladım. Aradan on beş gün geçti -tabi bu arada pratikev müşteri hizmetlerini aradığınızda bir saat bekletiyorlar o ayrı bir şikayet konusu zaten- beni aradılar ve biz burdaki bir servise götürdük üründe arıza yok ürünü size geri gönderiyoruz dediler. Ben de sert bir şekilde gönderseler de almayacağımı boşuna kargo parası vereceklerini söyleyip kabul etmedim. Ve tüketici hakları hakem heyetine elimdeki evraklarla gidip dilekçemi verdim. Bakalım nolacak. Umarım haklı çıkarım. Ürünün parasının hemen hemen tamamını ödediğim halde ürünü bir hafta kullandım. Bu arada LG genel merkezi de kendince firmaya destek oldu ve benle konuştuklarında ürüne yazılım atalım iade istemeyin dediler. Yani şu bir ayda beni çok yordular. Başına benzer şeyler gelen mutlaka olmuştur. Sizce bunun sonucu ne olur. Bir de hakem heyeti benim lehime karar verirse bu karar bağlayıcı mı yoksa onların itiraz hakkı var mı yok benim aleyhime karar verirse benim temyize gidip itiraz hakkım var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İlk 30 gün içinde arıza yapan ürünü iade etme hakkınız var.
    1. Servise tututrduğunuz arıza tutanağında arıza tarifi olarak ne yazıldı? Donanımsal arıza mı yazılımsal arıza mı? Eğer yazılımsal arıza ise bu iadeye gerekçe olmayacaktır.
    2. Servis arıza tutanağının tarihi nedir? Fatura taraihi itibari ile 1 ay içinde mi tutulmuştur?
    2. Hakem heyeti kararları bağlayıcıdır ama ürün tutarı ne kadar? Tam rakamı hatırlayamayacağım ama belli bir tutarın yukarısı için hakem heyetlerinin yetkisi yok, Tüketici mahkemesine gitmek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arama_Botu

quote:

Tüm arkadaşlara ve forum ahalisine iyi geceler. Arkadaşlar lütfen anlatacağım konuyla ilgili bilgilerinizi, yorumlarınızı ve yardımınızı eksik etmeyin. 04.11.2010 tarihinde interneva teknolojimarkete bağlıwww.istanbultoptan.com (www.pratikev.com sitesiyle aynı grubun) sitesinden LG HT 805 SH marka ev sinema sistemini 201 011 013 048 sipariş numarasıyla aldım. Ürünü wd tv live hd mplayer için aldım. İkisini optik girişle bağladım birbirlerine. İlk on gün gayet güzel ses alırken daha sonra optik girişten ses gelmemeye başladı ve ürün kitlenmeye başladı. Teknik servise gidip arıza tutanağı tutturdum ve yasayı okuyup ihbarname çekerek firmaya ilettim. Ürünü de kargoyla geri yolladım. Aradan on beş gün geçti -tabi bu arada pratikev müşteri hizmetlerini aradığınızda bir saat bekletiyorlar o ayrı bir şikayet konusu zaten- beni aradılar ve biz burdaki bir servise götürdük üründe arıza yok ürünü size geri gönderiyoruz dediler. Ben de sert bir şekilde gönderseler de almayacağımı boşuna kargo parası vereceklerini söyleyip kabul etmedim. Ve tüketici hakları hakem heyetine elimdeki evraklarla gidip dilekçemi verdim. Bakalım nolacak. Umarım haklı çıkarım. Ürünün parasının hemen hemen tamamını ödediğim halde ürünü bir hafta kullandım. Bu arada LG genel merkezi de kendince firmaya destek oldu ve benle konuştuklarında ürüne yazılım atalım iade istemeyin dediler. Yani şu bir ayda beni çok yordular. Başına benzer şeyler gelen mutlaka olmuştur. Sizce bunun sonucu ne olur. Bir de hakem heyeti benim lehime karar verirse bu karar bağlayıcı mı yoksa onların itiraz hakkı var mı yok benim aleyhime karar verirse benim temyize gidip itiraz hakkım var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Servise tututrduğunuz arıza tutanağında arıza tarifi olarak ne yazıldı? Donanımsal arıza mı yazılımsal arıza mı? Eğer yazılımsal arıza ise bu iadeye gerekçe olmayacaktır.
    2. Servis arıza tutanağının tarihi nedir? Fatura taraihi itibari ile 1 ay içinde mi tutulmuştur?
    2. Hakem heyeti kararları bağlayıcıdır ama ürün tutarı ne kadar? Tam rakamı hatırlayamayacağım ama belli bir tutarın yukarısı için hakem heyetlerinin yetkisi yok, Tüketici mahkemesine gitmek gerekiyor.

Hocam ilgilendiğin için öncelikle teşekkür ederim.Sorularınıza madde madde cevap vereyim.

1- Tutanakta optik girişten ses gelmediği ve farklı harici ses kaynakları denendiği halde yine ses gelmediği yazıyor.
    2- Evet fatura tarihinden 25 gün sonra tutuldu.
    3- Ürünün fiyatı 468 tl. Bir de kargo ücretleri var onlar hakkında nolur bilmiyorum tabi.

Bir de kanunda arızanın yazılımsal ya da donanımsal olduğuyla ilgili bir madde var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arama_Botu

quote:

Hocam ilgilendiğin için öncelikle teşekkür ederim.Sorularınıza madde madde cevap vereyim.

1- Tutanakta optik girişten ses gelmediği ve farklı harici ses kaynakları denendiği halde yine ses gelmediği yazıyor.
    2- Evet fatura tarihinden 25 gün sonra tutuldu.
    3- Ürünün fiyatı 468 tl. Bir de kargo ücretleri var onlar hakkında nolur bilmiyorum tabi.

Bir de kanunda arızanın yazılımsal ya da donanımsal olduğuyla ilgili bir madde var mı?

Cevabınızadan anladığım kadarıyla İade ya da birebir yenisi ile değişim hakkınız mevcut. Yazılımsal arızalar garanti kapsamına girmez. Örneğin Antivirüs kullanmazsanız bilgisayarınıza bulaşan virüsler nedeni ile sistemeniz çöker. Eğer bu iade değişim hakkı verirse herkes kendi yazılımını kolaylıkla çökertebilir... gibi.....

• Lg genel merkezi yazılım atalım tekrarlarsa yenisini verelim dedi. Ben de kabul etmedim. Şimdi hakem heyeti karar verecek. Bakalım nolacak.

Lg genel merkezi yazılım atalım tekrarlarsa yenisini verelim dedi. Ben de kabul etmedim. Şimdi hakem heyeti karar verecek. Bakalım nolacak.

Hayırlısı olsun. Umarım istediğiniz gibi olur.
  • bugün kafayı yemezsem hiç bi gün yemem.Deli ettiler bugün beni ya.Yakın diye gittiğim kaymakamlık tüketici hakem heyeti pendikte dye ta pendiğe yolladı beni bi de tersledi şerefsiz tamam dedik gittik.Pendik e gittim karşıma bi kadın çıktı diyo ki cumartesileri sayamazsın kanunda sayılmıyo git ayın 17 sinde gel.Anlattım sayılıyo diye bi de o azarladı benim işimi benden iyi mi bilecen diye.Töbe töbe ne bu tripler memurlardaki anlamadım.Üstüne üstlük bi de defter şeklinde olan kullanım klavuzunun arkasındaki garanti belgesini getir dedi.Kaşeli olcak dedi.Kimse orayı doldurup kaşe basmıyor ki ben nerden bulacam şimdi kaşeyi napacam bilmiyorum.Telefonu aldığım yere gitsem kaşe tarihini eskiye alıp basabiliyolar mı acaba öyle bastırsam yoksa bu karı çıkaracak da çıkaracak sanki hakem heyetine değil de kvk ya gittim bahane arıyo işimi görmemek için.Şimdi bu kaşe olmazsa alamıycak mıyım paramı ben ya garantili olduğu apaçık fatura elimde kvk formunda garantili yazıyo daha ne isityo anasını sattığımın karısı

• ya ağlamak isityorum resmen bugün kvk cihaz takip sayfasında gördüğüm yazıya bak
    Sayın Müşterimiz ; Cihazınızın tamir işlemlerinin tamamlanması için arızalı parça tedarik edimiştir, işlemleri tamamlandığında tarafınıza sms veya email yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.
    Hep o tüketici hakem heyetindeki kadın yüzünden şimdi pazartesi 30 iş günü cumartesileri de çıkarınca doluyo.Pazartesiye kadar teslim etmezseler yine parayı alma hakkım var mı?
    Bu arada bugün 30. iş günü cumartesileri saymıyorum ya yarın yaparlarsa ne olacak durumum?
  • Grupfoni üzerinden bonnyfood.com da kullanılmak üzere 07.12.2010 tarihinde indirim kuponu satın aldım son kullanma tarihi aklımda 18.01.2011 olarak kalmış bugün sipariş vermek istediğimde 16.01.2011 tarihinde kupon süresinin bitmiş olduğunu öğrendim. Grupfoniyi arayıp tarihi yanlış hatırladığımı yeniden kupon tanımlanması yada iade olabilirmi diye sordum. Gayet kabaca tarih geçtiği için avcunu yalarsın istediğin yere şikayet t dediler kısaca. Bilgi sahibi arkadaşlardan ricam Kanuni olarak üstüne bir bardak sumu içmeliyim yoksa hizmet almadığım bir bedel olduğu için iade yapmaları için yasal bi dayanağımız bir hakkımız varmı. Bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
  • İş bankası hesabımdan 2010/2.DONEM HESP.ISL.MAS. BSMV adı aldında 33.18Kr. ücret kesilmiştir. Takiben önce 444 02 02 müşteri hizmetleri ile görüşmemde şubede müşteri temsilcisi ile görüşmem istendi, Müşteri temsilcisi ile görüşmemde ise öncelikle bir dilekçe vermem istendi dilekceyi doldurduktan sonra müşteri temsilcisinin bir sorusu oldu otomatik ödeme talimatı varmı; olmadığı için bende yok dedim ve eğer otomatik ödeme talimatınız yoksa paranızı geri alamazsınız boş yere dilekçe vermeyin dendi.
    Şimdi yıllık masraf adı altında kesilen paramın iadesi için izlemem gereken prosedür nedir ?

@KirkLeeHammett dilekçenizi yazıp bankaya başvuruda bulunun, paranız iade edilmez ise ilçe kaymakamlığında bulunan tüketici sorunları hakem heyetine başvurunuz.

@tncyoo malasef yapacak birşey yok. Sözleşmede yazıyordur zaten "zamanında kullanılmayan fırsatlar için para iadesi talep edilemez" diye. Zaten sitenin çalışma mantığı bunun üzerine kurulu zamanlı fırsatlar.

Vaktim olduğunda uzunca yanıtlamaya çalışacağım diğer soruları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subsonic -- 25 Ocak 2011; 9:27:35 >
  • Daha önceden sorulmuşmu diye bakmak için ilk sayfanın yarısına kadar okudum ama o bile 10dk mı aldı daha önceden sorulmuşsa kusura bakmayın

ürün alındığı zaman imzalanan faturada

- 7 iş günü içerisinde getirildiği taktirde değiştirilir

tarzı birşey yazıyor

bu faturayı imzaladıgımız halde 30 günlük yasal hakkımızı kullanabilir miyiz yoksa bu faturayı imzalamamakta ısrarcı olsak büyük firmalarda ürünü alabilir miyiz? yasal hakkım 30 gün ama ürünü almak için mecbur imzaladıgım bu fatura benim süremi 7 güne indirgiyor

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

İş bankası hesabımdan 2010/2.DONEM HESP.ISL.MAS. BSMV adı aldında 33.18Kr. ücret kesilmiştir. Takiben önce 444 02 02 müşteri hizmetleri ile görüşmemde şubede müşteri temsilcisi ile görüşmem istendi, Müşteri temsilcisi ile görüşmemde ise öncelikle bir dilekçe vermem istendi dilekceyi doldurduktan sonra müşteri temsilcisinin bir sorusu oldu otomatik ödeme talimatı varmı; olmadığı için bende yok dedim ve eğer otomatik ödeme talimatınız yoksa paranızı geri alamazsınız boş yere dilekçe vermeyin dendi.
    Şimdi yıllık masraf adı altında kesilen paramın iadesi için izlemem gereken prosedür nedir ?

Ben tüketici hakem heyetine verdim.Yanında sadece extren olsun gerisini orada yaparsın.Tüketici hakem heyeti bağlı olduğunuz ilçenin kaymakamlık binasında bulunuyor.Siz de sorun yerini öyle gidin.Boşuna banka ile uğraşmayın kaaallleee almıyorlar.Ama aldırcam ben onlarııı

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.