6-7 aylık bir uğraşımdan sonra Tüketici hakları garantiden gelmeyen telefonun para iadesi konusunda beni haklı buldu.
21.12.2010 günü kararı elime aldım ve kararı hemen Nokia'ya faxladım. O gün kararı değerlendirmeye alacaklarını ve bana bilgi vereceklerini söylediler. Kuzenimde benzer duruma maruz kalmış, 3 gün sonra geridönüş yapmışlardı. Bu tarihten bu yana herhangi bir iletişime geçilmedi benimle. Dün telefonla aradım sordum hala değerlendirmede olduğunu söylediler. Açıkcası kızdım mağduriyetimin daha ne kadar süreceğini falan dile getirdim haliyle birşey diyemediler. Konu hakkında daha önce para iadesi alan arkadaşlar veya aynı durumda olan arkadaşlar bana fikir veya yol gösterebilir mi?
Gözün aydın demek isterdim ama henüz paranı alamamışsın, en azından lehine çıkan karar için gözün aydın arkadaşım. Bu kadar beklemetmelerine ben de anlam veremedim. Telefon ile tacizi asla bırakma. ne kadar çok arayıp sıkıştırırsan faydası olacaktır mutlaka. Yani ben böyle yaptığım için biliyorum, birkaç gün boyunca hergün en az birkaç kez aramış ve süreci hızalandırmaya çalışmıştım. Ayrıca karardan bu yana neredeyse 15-20 gün olmuş. Bence TSHH'ne bir uğrayıp durumu anlatıver belki onların sana önereceği farklı birşey olabilir.
cihaz ne olduğunu yazmamissin ama parasal değeri eğer 938.75 tl altında ise seve seve verecekler yok üstü ise uğraştırabilirler. Çünkü benim cihazi 1.500 tl ye aldım bir sürü sorun yaşadım ve thh ye başvurdum 3 ay sonra thh den karar çıktı nokia ya ilettim tamam paranı vereceğiz dediler 1 ay bekletip talebiniz red edildi dediler bende şimdi mahkemeye başvurdum 03.03.2011 de duruşma gününü bekliyorum.
Senin parasal değer ne kadardı?
Cihaz N81di. Taksitli fiyatı 512 Tl'ye denk geliyor. Birde bana iade edecekleri para taksitli miktar mı olacak (nakit fiyata faiz binerek alındı) yoksa nakit fiyatı mı?
Fatura tutarın ne kadarsa, o kadar para geri alacaksın arkadaşım...
quote:
Orijinalden alıntı: Uqurcan
Cihaz N81di. Taksitli fiyatı 512 Tl'ye denk geliyor. Birde bana iade edecekleri para taksitli miktar mı olacak (nakit fiyata faiz binerek alındı) yoksa nakit fiyatı mı?
aynı olay benim de başına geldi.ama ben kararı alıp aldığım yer olan darty ye gittim.ve paramı hemen aldım.siz neden kararı nokia ya gonderdiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: f.emre
aynı olay benim de başına geldi.ama ben kararı alıp aldığım yer olan darty ye gittim.ve paramı hemen aldım.siz neden kararı nokia ya gonderdiniz?
Forumda yazılanlar ve kuzenimin (aynı şekilde iade parası almıştı Nokia'dan) anlattığına yönelik gidip aldım.
Muhatabın ve parayı fiilen ödeyen Nokia zaten. Ben her iki seferde de Nokia ile konuşarak hallettim ve ödeme de KVK aracılığı ile yapıldı, satın aldığım mağaza ile hiç muhatap olmadım...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: f.emre
Forumda yazılanlar ve kuzenimin (aynı şekilde iade parası almıştı Nokia'dan) anlattığına yönelik gidip aldım.
Hakem heyeti kararları belirli bir meblağın (900 küsür tl idi sanırım) altı için ilamlı icraya konu olabilirler. Yani ayrıca mahkeme kararı olmaksızın karşı taraf için icra işlemlerini başlatabilirsin. Ödeme emri kendilerine ulaşınca hemen ödeyeceklerdir.
Hadi hayırlısı inşallah alırsın paranı.
Teşekkürler arkadaşlar..
Onca gün geçti yarın kararı alıp KVK servisine gidip konuşsam elimde karar olduğunu eğer uygulamaya geçilmezse icra açacağımı belirtsem bir yararı olur mu tavsiye edermisiniz gitmemi?
Nokia ödeme için KVK'ya talimat veriyor, onlara gidip sormanın faydası olur mutlaka...
quote:
Teşekkürler arkadaşlar..
Onca gün geçti yarın kararı alıp KVK servisine gidip konuşsam elimde karar olduğunu eğer uygulamaya geçilmezse icra açacağımı belirtsem bir yararı olur mu tavsiye edermisiniz gitmemi?
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay
Nokia ödeme için KVK'ya talimat veriyor, onlara gidip sormanın faydası olur mutlaka...
quote:
Teşekkürler arkadaşlar..
Karara itiraz olduğuna dair Nokia'dan da bir bildiri gelmedi.. Peki gittiğimde parayı almak gibi bir şansım olabilir mi? Çünkü 15 günü geçti bile çoktan kararı faxlayalı..
Gittiğinde paranı alma şansın olacağını sanmıyorum çünkü bunlar hep ödeme planına bağlı, nokia'dan talimat gelmeden ödeme yapmazlar malesef. Ama dürtmüş olursun, hızlandırabilirsin...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay
quote:
Teşekkürler arkadaşlar..
Karara itiraz olduğuna dair Nokia'dan da bir bildiri gelmedi.. Peki gittiğimde parayı almak gibi bir şansım olabilir mi? Çünkü 15 günü geçti bile çoktan kararı faxlayalı..
faksla falan uğraşmayın direk icraya koyun. Ankaradaki arkadaşlara icraya koyma konusunda yardımcı olabilirim
Bugün gittim anlattım elimdeki kararı gösterdim. Kutuyu,aksesuarları,faturayı ve servise verdiğim kağıdı istediler. Parayı KVK'dan alacakmışım öyle dediler.
Şimdi servise bıraktığım kağıt kayboldu tüketici haklarından fotokopisini alsam bir sorun olur mu ? Bir de parayı alacağım yer telefonun kutusunu bırakacağım yer mi olacak yoksa gidip başka bir yerden mi alacağım?
Servis yetkilisi kutuyu elime veripte gidip parayı KVK'dan falan mı alacaksın diyecek bu hususda detaylı bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
Parayı KVK'dan alacağını söylemiştim zaten. Ben, senin bugün nereye gittiğini anlamadım? KVK servise gitmedin mi? frklı bir yere gitmişsin gibi yazmışsın, anlayamadım....
quote:
Bugün gittim anlattım elimdeki kararı gösterdim. Kutuyu,aksesuarları,faturayı ve servise verdiğim kağıdı istediler. Parayı KVK'dan alacakmışım öyle dediler.
Şimdi servise bıraktığım kağıt kayboldu tüketici haklarından fotokopisini alsam bir sorun olur mu ? Bir de parayı alacağım yer telefonun kutusunu bırakacağım yer mi olacak yoksa gidip başka bir yerden mi alacağım?
Servis yetkilisi kutuyu elime veripte gidip parayı KVK'dan falan mı alacaksın diyecek bu hususda detaylı bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
Burada KVK ve Nokia Club bayi aynı olduğu için anlatımda o şekilde olmuş evet.
Bu sorumun cevabını çok merak ediyorum
Ben bizzat tamiri yapan KVK servisinden aldım paramı. Telefonum zaten onlardaydı, son kez servise verdikten sonra geri almamıştım....
quote:
Burada KVK ve Nokia Club bayi aynı olduğu için anlatımda o şekilde olmuş evet.
Bu sorumun cevabını çok merak ediyorum
Arkadaşlar benim bu konuya yakın bi sorum daha olacak. Ben 28.12.2010 tarihinde Nokia marka bi cep telefonu satın aldım ve telefonun hoparlöründe 11.01.2011 tarihinde sorun yaşadım ve telefonu yetkili kvk servisine bıraktım ancak ben telefonun yenisi ile değiştirilmesi talebinde bulunmak istiyorum. Bununla ilgili yasal haklarımın neler olduğu konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ediyorum.