Şimdi Ara

Sony C5 Ultra Hakem Heyeti Para İadesi Kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SONY ile yaşadığım hakem heyeti mücadelem ve SONUÇ : Para İadesi

    17.09.2015 tarihinde Vatan Bilgisayardan Sony C5 Ultra cep telefonu aldım. Telefon baya hoşuma gitti ilk SONY telefonumdu ve severek uzun süre kullandım. Aldıktan 3 ay sonra ekranda 3-4 cm civarı ekran sararması oldu KVK'ye garantiyr yolladım kasa ekran değiştirip geri yolladılar.
    Elektronik ürünlere gözüm gibi baktığımdan telefonumu da sürekli ekran koruyucu ve kılıfla kullanırım. Telefonumda kozmetik olarak kılcal çizik harici darbe ezilme vs yoktu. Garantinin bitmesine 1 ay kala (KVK'da beklediğim süreyi ekleyince tabi) telefona yazılım onarımı yaptıktan sonra telefon bir daha açılmadı. Sonrasında SONY ile görüştüm KVK yerine Teleservice yollasam farkeder mi diye, onlarda ikiside yetkili servis deyince Teleservice daha iyidir diye ona yolladım Ankara'ya.
    Telefon ellerine ulaştı sisteme garanti dahili olarak giriş yaptılar.
    Sonrasında akşam güncelleme girmişler Garanti dışı diye. Duruma baya sinirlendim mesai saati geçtiği içinde arayamadım. Ertesi gün arayıp sorduğumda telefonumun şarj kısmında kasada 1 mm kırık olduğunu bundan garanti dışı kaldığını ve cihazı yapmaları için önce kasayı yapmaları gerektiğini söyleyip benden 1650 TL ücret istediler. Bende benimle dalgamı geçiyorsunuz dedim 1399 TL'lik tele 1650 TL ücret çıkarmak hangi akla mantığa sığar dedim sonrasında da Hakem Heyetine derdinizi anlatırsınız dedim kapadım teli. Sonra SONY Mobile'ı aradım onlarda servis ne derse doğrudur dedi. Bende aynı şeyi tekrarladım Hakem heyetinde görüşürüz dedim kapadım. Servi teli bana yolladı kargoyu alır almaz Hakem heyetine gittim. Başvuru formunu ve telefonu Bilirkişi incelemek üzere onlara bıraktım.1 hafta sonra telefonu gelin alın dediler.
    Sonrasında kararı beklemeye başladım 2 hafta sonra da karar geldi ücret iadesi. Telefonu Vatana teslim ettim onlarda SONY'e gönderdiler parayı da IBAN hesabıma yatırdılar.

    Telefonu normalde herhangi bir telefoncuda yaptırsam 50 TL ücreti var. SONY ve Yetkili servisleri kendilerini akıllı sanıyorlar.

    İşte garanti dışı olmasına bahane ettikleri kırık.

    Sony C5 Ultra Hakem Heyeti Para İadesi Kararı

    Hakem Heyeti kararı

    Sony C5 Ultra Hakem Heyeti Para İadesi Kararı

    SONY marka olarak güzel kalite ve yazılım olarak ta güzel ama Servis olarak SIFIR







  • Ben de kazandım. Hocam parayı ne zaman aldınız?

    Yani şimdi heyet kararı geldikten ne kadar sonra?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende hakem heyetine başvurdum fakat benden teli istemediler 3 4 ay içinde sonuçlanır arada posta gelir posta da bilirkişi ile görüşmenin tarihi yazacak denildi sizin ki çok çabuk sonuçlanmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu vatana teslim ettim 10 gün içinde parayı geri aldım
  • JackWondo kullanıcısına yanıt
    her durumda bilirkişi görüşü istenmiyor benim telefonda gerektiği için telefonu bırakmamı söylediler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.