Şimdi Ara

Tuhaf bir virüsle ilgili acil yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Muhtemelen evdeki tüm bilgisayar ve flash belleklerde var bu virüs.Babamın flashındaki klasörler gizli klasöre dönüştü.Bazı klasörler uygulamaya dönüştü belgelerime yönlendiriyor.Dosya kaybı yaşanmaması lazım zira önemliymiş flashdaki dosyalar.Flashların hepsinde bi ara System Volume Information vardı belki bi alakası vardır.Ayrıca bazen uygulamaya dönüşmüş klasörler explorer.exe hatası veriyor.Virüs bu şekilde de bulaşmış olabilir.

    Pc'de şuan halihazırda Panda 2014,360,Advanced System Care 8 (sadece panda lisanslı) gibi antivirüsler var.Babam flashı bilgisayara yedeklemiş onun üzerinden uğraşıyoruz.Antivirüsler genellikle sorunlu dosyaları siliyor ancak bize dosyalar lazım.Format pek mümkün görünmüyor şu sıralar.


    Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler







  • USB'yi biçimlendirmeden virüsden kurtulmanız sağlıklı olmaz.
  • yap bi COMBOFİX bakalım ne olacak sonrada eset kur deneme sürümü flaş tara bakalım.... kolay gelsin
  • ageof98 kullanıcısına yanıt
    Hocam olalım da böyle birşey mümkün değil, virüslü dosyalar silinir.
  • Bayadır forumda değilim sınavdan dolayı teşekkür ederim yardım etmeye çalışanlara,ben yine de bi hafiften hortlatıyım.Format attım bilgisayara düzeldi ama bir süre sonra bir yerden yine bulaştı.Ancak acayip ilginç olan kısım virüs sadece bazı zamanlarda kendini gösteriyor gerçekten anlamadım.Kendimizi bununla yaşamaya alıştırdık Gerçekten ilginç bir tecrübeydi bu aralar nerdeyse hiç göstermiyor kendini hatta. Konu kilitlenebilir
  • Merhabalar sorunu ortadan kaldırmazsanız kısır döngüye girer bilgisayar flash belleğe flash bellekte bilgisayara devamlı viürs bulaştırır.

    öncelikle sisteme güzel bir format atmanız gerekiyor(tüm diskleri silmek en doğrusu ama verileriniz olduğu düşünülerek sadece c sürücüsünü silmeniz de yeterli ama formattan sonra gerekli önlemleri alana denk diğer sürücülere girilmemesi açılmaması gerekiyor flash belleklerde dahil)

    format işlemi bittikten ilk ettapta nod32 internet securty kurun deneme sürümüde olur. artı olarak anti malware programınıda yüklemeniz gerekmektedir.(full sürüm olması gerekiyor)ve son olarakta usb disk securty yükleyin. Güncellemelerini yapın
    gerekli önlemleri almış olduk şimdi

    d-e vb.. diğer sürücüleri tarama yaparak temizliğini sağlıcaz(nod32 ve anti malware ile)

    sonra elinizdeki tüm flash bellekleri teker teker takarak temizleme işlemini yapın.Dosyalarınız silinme olasılığı az ama silme riskinide düşünün nod32 sildiği dosyaları karantina bölümüne atar ve oradan geri yükleme yapmanıza izin verir. temizleme işlemi bittikten sonra eğer flash belekte dosyalarınız gözükmüyorsa Görünüm ayarlarından gizli dosyaları göster, sistem korumalı dosyaları gizlenin yanındaki onayı kaldırıp tekrar bakınız dosyalarınız silinik bir şekilde orada olduğunu göreceksiniz.

    bu işlem anlatması kolay gibi gözüksede vakit alacak ve biraz zahmetli bir iştir. Hata yaparsanız virüsü tekrar aktif hale getireilirsiniz Umarım yardımcı veya bir fikir vermiş olmuşumdur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.