Şimdi Ara

Tüfek tavsiyesi için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısaca babam ve ben avcılığa heves ettik ve kuş olsun tavşan olsun avlanmak için tüfek almaya karar verdik fakat hiç bir bilgimiz yok bu konuyla ilgili.

Sizce nasıl bir tüfek alabiliriz markalar ve modeller nelerdir mekanik olarak hangi tüfekler işimizi görür? Önerdiğiniz tüfeklerle ilgili bilgilerinide yazarsanız bizde ona göre tercihimizi kullanabiliriz rahatca. Ek olarak yaşım 21 ruhsat alabilir miyim ki alamazsam babam alır sorun olmaz o konuda.

Dh arkadaşlarıma ve abilerime güveniyorum o yüzden sizden yardım istiyorum teşekkürler şimdiden.

• up
  • Ruhsatınız var mı? Nerede ikamet ediyorsunuz?
  • ruhsat yok kocaeli gebzede ikamet ediyorum.
  • Ruhsat alabilirsiniz.Avcılık aslında durupduruken hadi avcı olalım denbilecek bir olgu değildir.Tüfek seçiminden önce avcı olmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmanız lazım.Avlanma lisansı almanız gerekmekte bunu il veye ilçelerde Orman işlerinin veya av kulüplerin açmış olduğu kurslarla temin edebilirsiniz.Yıllık vize ve pul paralarını yatırmanız gerekmektedir.Sonra tüfek işini yapacağınız av ve bulunduğunuz coğrafi iklime göre tüfek seçimini yapmanız gerekmektedir.Küçük avlar için (bıldırcın,üveyik,keklik v.b) normal süper poze ve ya çifte tavsiye ederim 66 namludan 76 namluya kadar tüfek boyutları bulunur siz küçük avlar için 66 yada 71 namlu tercih edebilirsiniz.marka olarak bir çok yerli ve yabancı tüfek markası bulunur oda sizin araştırmalarınıza kalmış bir konudur ama hafif avlar için yerli bir tüfek markası kullanıyorum gramaj olarak az atıyorum ve tüfeğim ucuz.Bütçemi fazla yormuyorum zaten ülkemizde ucuz keyiflerin bedeli yeterince ağır olabilmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: birdenbire

Ruhsat alabilirsiniz.Avcılık aslında durupduruken hadi avcı olalım denbilecek bir olgu değildir.Tüfek seçiminden önce avcı olmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmanız lazım.Avlanma lisansı almanız gerekmekte bunu il veye ilçelerde Orman işlerinin veya av kulüplerin açmış olduğu kurslarla temin edebilirsiniz.Yıllık vize ve pul paralarını yatırmanız gerekmektedir.Sonra tüfek işini yapacağınız av ve bulunduğunuz coğrafi iklime göre tüfek seçimini yapmanız gerekmektedir.Küçük avlar için (bıldırcın,üveyik,keklik v.b) normal süper poze ve ya çifte tavsiye ederim 66 namludan 76 namluya kadar tüfek boyutları bulunur siz küçük avlar için 66 yada 71 namlu tercih edebilirsiniz.marka olarak bir çok yerli ve yabancı tüfek markası bulunur oda sizin araştırmalarınıza kalmış bir konudur ama hafif avlar için yerli bir tüfek markası kullanıyorum gramaj olarak az atıyorum ve tüfeğim ucuz.Bütçemi fazla yormuyorum zaten ülkemizde ucuz keyiflerin bedeli yeterince ağır olabilmekte.

güzel yorumun için teşekkür ederim hocam. anlaşılan önce bu ruhsat belge işlerini halletmemiz gerekiyor tüfek seçiminide dediğiniz gibi araştırmam lazım.

• Rica ederim av konusunda sormak istediğin öğrenmek istediğin konular olursa yardımcı olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk tüfek için tavsiye
    10 yıl önce açıldı
    Yeni bisiklet için yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeni başlayacaksanız star huğlu ile başlayın hem hafif hem güçlü

http://www.avsilahlari.com/Rastgele-Urunler/Star-Hu%C4%9Flu-Otomatik/flypage.tpl.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0nib0n

ruhsat yok kocaeli gebzede ikamet ediyorum.

kardeş bu gebzeden istasyona doğru gelirken silah market var orda bir sürü silah çeşidi satılıyor oraya sorarsan orada yardımcı olacak kişiler var
  • Biliyorum kardes bende orda ışıklarn orada oturuyorum zaten :) gittim dedgin yere 400tl e tufek gosterdi fln muhabbet ettik baya . Peder vaz gecti ben seneye univden gelince alicaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birdenbire

Ruhsat alabilirsiniz.Avcılık aslında durupduruken hadi avcı olalım denbilecek bir olgu değildir.Tüfek seçiminden önce avcı olmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmanız lazım.Avlanma lisansı almanız gerekmekte bunu il veye ilçelerde Orman işlerinin veya av kulüplerin açmış olduğu kurslarla temin edebilirsiniz.Yıllık vize ve pul paralarını yatırmanız gerekmektedir.Sonra tüfek işini yapacağınız av ve bulunduğunuz coğrafi iklime göre tüfek seçimini yapmanız gerekmektedir.Küçük avlar için (bıldırcın,üveyik,keklik v.b) normal süper poze ve ya çifte tavsiye ederim 66 namludan 76 namluya kadar tüfek boyutları bulunur siz küçük avlar için 66 yada 71 namlu tercih edebilirsiniz.marka olarak bir çok yerli ve yabancı tüfek markası bulunur oda sizin araştırmalarınıza kalmış bir konudur ama hafif avlar için yerli bir tüfek markası kullanıyorum gramaj olarak az atıyorum ve tüfeğim ucuz.Bütçemi fazla yormuyorum zaten ülkemizde ucuz keyiflerin bedeli yeterince ağır olabilmekte.

yazdıklarına aynen katılıyorum. çünkü bu yollardan ben de geçtim.

• quote:

vaay hocam sorması ayıptır yaş kaç....yani sorumu yanlış anlamayın eğer çok büyük değilseniz bende avcılığa meraklıyım Körfez'de takılıyorum isterseniz birlikte avlanabiliriz...ama ben normal tüfek kullanmıyorum havalı tüfek var bende....
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

vaay hocam sorması ayıptır yaş kaç....yani sorumu yanlış anlamayın eğer çok büyük değilseniz bende avcılığa meraklıyım Körfez'de takılıyorum isterseniz birlikte avlanabiliriz...ama ben normal tüfek kullanmıyorum havalı tüfek var bende....

yaş 21 şuan kırıkkaledeyim üniversite son sınıf bitince gebzeye dönücem artık avcılığa o zaman başlayacağım allah nasip ederse. ben genelde gebzenin köylerinde ve dediğin gibi kafam eserse körfez tarafında takılırım.
    ama şimdilik bu konu askıda benim için :)
  • Avcılık için önce gerekli yasal işlemleri tamamlamak üzere yola koyulun.Sicil ve sağlık gibi incelemelerden geçersiniz sorun yoksa ruhsatı aldıktan sonra avcılık için gerekli yasal işlemleri tamamlayın.Silah konusuna gelince yivsiz silahlar ülkemizde ki av hayvanlarının hepsini avlamak için yeterlidir ve yivsiz silahları almak için uygulanacak yasal yolları sağlamak daha kolaydır.Yivli silahları her kafası esen istediği gibi alamaz ve masraflıdır.Yivsiz silah olarak av için pompalı tüfek kullanmamanızı öneririm.Pompalı tüfekler ateş etmeden önce sürgüsü çekilerek namluya mermi sürülen bir silah.Sürgüsünü çektiğiniz zaman çıkan mekanik ses av hayvanı tarafından fark edilmenize neden olur.Pompalı tüfek yerine yarı otomatik yivsiz av tüfeklerinden önerebileceğim bir model var.Benelli m4 4+1 ve 7+1 kapasiteli otomatik av tüfeği.Ayrıca sağlam bir savunma silahı.Çevik ve hızlı avları avlamak içinde çok etkili. her iklime uyum sağlar kolay kolay tutukluluk yapmaz.Çeşitli kalibrede mermiler kullanabilir.Gerek kekli,bıldırcın tavşan gibi çevik ve hızlı avları vurmakta gerekse domuz,geyik gibi avları vurmakta yeterli.Vurduğunuz hayvan kesinlikle ölür.Her şeyden önce yasal işlemleri halledin tüfek mesele değil.

•  Tüfek tavsiyesi için Yardım
  • benim babamsilah ve tüfek tamircisi ve benimde baya bilgim var tüfekler konusunda bana sorarsan hugludan başka tüfek alma taş gibi tifektir kolay kolay arıza yapmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.