Şimdi Ara

Tüfek Mikrop ve Çelik (Çıktı) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
6
Favori
22.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevap işin teşekkür ederim.

Bunun üstüne aklıma bir soru daha geldi.

O zaman Doğan Holding de aynı şeyi yapamaz mı? Doğan Kitap çok pahalı kitaplar basıyor mesela. Yanlış anlaşılmak istemem amacım konuyu deşmek değil, bilgi sahibi olmak.
  • Hayır dostum yapamaz, Doğan Kitap kar amacına sahip bağımsız tek başına bir oluşum.Yky ve iş bankası ise bankanın içerisinde kurulmuş “departmanlar”.Yani yky ve iş bankasının bankalardan bağımsız şirket değiller, bağımsız bütçeleri vs yok bankaya bağlılar en nihayetinde.

Doğan kitap ise yayıncılık faaliyeti yürüten Doğan Holdinge bağlı olmasına rağmen tek başına bir şirket en temelinde.

İşbankası ve yky zarar etseler dahi yayınevi çalışanlarının maaşını banka karlarından ödeyebilirler rahatlıkla ancak doğan kitap, pegasus ve diğer tüm özel yayınevleri kar edip çalışanlarına maaş ödeyip giderleri karşılamak zorundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efeff -- 25 Eylül 2018; 20:37:27 >
  • Efeff E kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim.
  • Bu konunun etkisi var mıdır acaba kitabın fiyatında? Baktılar talep var, ilk baskıda güzel bir kar edelim demişler midir...

devlet kurumu kar gütmez ve maliyetine yakın bir tutara satar diyelim. Diğer yayınevleride maliyetin 10 katına mı satar!

Bu saatten sonra kitap almak için yazarın ölümünün üzerinden 75 yıl geçmiş olmasına bakacağız bu gidişle.
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Benim beklediğim bir rakamdı.

Sahafların ütopik fiyatları, sosyal medya ve forum sitelerindeki yazılanlar olmasaydı da bu fiyattan çıkardı diye düşünüyorum.

Yeni çıkan kitaplarda bu fiyatları görmeye alışacağız bu gidişle :(
  • zegerezen kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam aslında,son 3-4 ayda banka kampanyaları ile baya bir kitap aldım ama ne zamana kadar götürecek. bir şeyler normale dönmeden zor.

bilgilendirme açısından kitapyurdunda platin hesapta ciltli: 60,75. ciltsiz: 46,36
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Biz her türlü okuruz hocam. Sahaflar var, ikinci el satış yapan siteler var, kitap takas siteleri var. Hiçbiri olmazsa kütüphaneler var.

Zebramo isimli bir site var tavsiye ederim. İkinci el çok güzel kitaplar yakaladım. Tüfek Mikrop ve Çelik’in Tübitak baskısını kargo dahil 38’e aldım birkaç hafta önce. Sahaflar hala 100 liraya satma derdinde. Koleksiyonluk yazıyorlar şimdi :)

Davetiye isterseniz gönderebilirim. %5 indirim kazanırım sayenizde :)
  • Bazıları enayi olmak için can atıyor herhalde

Bir kaç yüz sayfa kitaba 50 lira fiyat biçmiş adamlar, bunlar da kağıt fiyatlarıjrgddftu diyorlar.

Daha fazla sayfaya çok daha ucuz kitaplar varken buna tav olanlara ne denir yazmayayım buraya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 25 Eylül 2018; 22:9:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bazıları enayi olmak için can atıyor herhalde

Bir kaç yüz sayfa kitaba 50 lira fiyat biçmiş adamlar, bunlar da kağıt fiyatlarıjrgddftu diyorlar.

Daha fazla sayfaya çok daha ucuz kitaplar varken buna tav olanlara ne denir yazmayayım buraya..
    Elin Amerikalısına telif ücretini tl olarak veriyorsun değil mi? Mart başından beri kur iki katına fırlamış siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya. Kitap bölümündeki üyeler bile böyleyse bitmişiz biz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Elin Amerikalısına telif ücretini tl olarak veriyorsun değil mi? Mart başından beri kur iki katına fırlamış siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya. Kitap bölümündeki üyeler bile böyleyse bitmişiz biz.

Alıntıları Göster
    Tamam 50 lira vermeye devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Tamam 50 lira vermeye devam et.

Alıntıları Göster
    Elli lira vereceğimden değil ben sana olanı söylüyorum güzel dostum Don Hector amcam neden anlamak istemiyorsun. Bir kere büyük yayınevlerinin pazar payı ve buna bağlı olarak kağıt stoğu şu noktada fiyatlara yansıtma yapmadı ancak yeni basılan Can yayınları kitaplarına bakarsan iki ayda her kitaba +5 tl eklendi bile. Kaldı ki bundan dört ay önce de +5 eklenmişti. 32 tllik Yüzyıllık Yalnızlık 4 ayda toplam 12 tl zam yedi ve 44 tl oldu mesela. Bu süreç bundan sonra böyle işleyecek bizim burada kendimizi paralamamız faydasız zaten Türkiye gibi kitap deyince öcü görmüş gibi muamele yapılan bir ülkede siz sanıyor musunuz yayınevleri bu durumdan memnun? Bin tane kitap basıyor adamlar 8 senede bitiremiyorlar. 2010 yılında basılan Kelt Rüyası daha bu yıl tükendi mesela sahaflar 160 lira falan istiyor haklı olarak. Senin ülken nobel ödüllü bir yazarın 1000 tane baskı yapan kitabını 8 senede tüketemiyor ve yayınevine yeni baskı için sebep yaratmıyorsa durup düşünmek lazım.Satış olsa söz gelimi bir Japonya gibi kitap pazarımız olsa fiyatlar doğal olarak düşecek zaten. Emin olun bu yayınevleri sizin kafanızdaki paraları kazanmaktan çok uzak bıçak sırtı iş yapıyorlar.

• Buna bu fiyatı çekende utanma yoktur, hoş Pegasus'un zaten hiç bir zaman utanması olmadı da.

Şimdi arkasına sığındıkları kağıt krizi başlamadan önce de 60 liraya popüler Amerikan Kitapları sattıklarını bilirim.

Kimse Pegasus'u savunmasın sahibi babasının emmioğlusu değilse.

İş Bankası YKY zararına satıyor diyelim, çok basit bir örnek vereceğim;

Kronik Kitaptan Barthold'un Türkistan'ı; 31,50 TL
    Sayfa sayısı 608 ve ciltli.

Buna da şimdi toplaşırlar ama onun telifi yok diye, bir telif bir kitaba 30 lira bindirmez. Bindirse bindirse 5-6 lira bindirir.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Her şeyde olduğu gibi kitap fiyatlarının artması normal. Anormal olan bunu fırsatçılığa çeviren Pegasus tarzı yayınevleri.

Karton kapak etiket fiyatı 70₺ nedir?

Çok basit ve çok yakın bir örnek verelim.

Sapiens ve Homo Deus’un yazarı Harari’nin yeni kitabı çıktı. “21. Yüzyıl için 21 Ders” çıkış tarihi 1 Eylül. Etiket fiyatı 35₺.

Telifli, popüler, içerikleri brbirine benzer bir kitap.

Sadece sayfa sayılarının farklı olması 2 katı fiyat koymaya yeter mi?
  • Bir telif bir kitaba 30 tl bile bindirir. Adam kitap başı 5 dolar istiyorum kardeşim dese adama verilecek para kitap başı 30.80 tl şu an. Siz ciddi ciddi tüm dünyada tl ile iş yapıldığını düşünüyorsunuz değil mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Bir telif bir kitaba 30 tl bile bindirir. Adam kitap başı 5 dolar istiyorum kardeşim dese adama verilecek para kitap başı 30.80 tl şu an. Siz ciddi ciddi tüm dünyada tl ile iş yapıldığını düşünüyorsunuz değil mi.
    Evet Tele ile iş yapıldığını düşünüyorduk sen geldin gözümüzü açtın kardeş sağol. Ergen midir nedir yahu, bir halt bildiğin yok konuşuyorsun, kitap telifi hiç bir yerde tercüme kitap söz konusuysa kitap başına ödenmez. 300 Dolar 200 euro gibi ücretler bir kerede verilir ajans aracılığıyla yayın hakkı satın alınmış olur. Benim de zekerimde değil kaç para ödedikleri zamanında

Zor dayanıyorum küfretmemek için, adam 70 liralık kitabı savunuyor telif nasıl alınır bilmeden.

İnsanı hasta edersiniz yemin ediyorum.

• Telif işi yapılan sözleşmeye bağlıdır. Tanınmamış bir yazarın ilk kitabı için bir kere ücret ödenebilirken, çok satan bir kitabın her baskısı için telif ödenir. Bu aynı şekilde çevirmen için de geçerlidir, çevirmene de her baskıda ödenebilir.

Mesela Ahmet Ümit’in son kitabı kaç yüzbin basıldı ilk baskısı, yazar da ona göre milyon filandı aldığı.

Sonuçta tübitak zamanında cuzi bir miktara basabildiğine göre telifi uçuk olmadığı belli bu kitabın.
  • Zaten sahaflar kitabı 100 lira gibi bir ücrete satarken ciltli haline 70 lira istemek çok garip. Talep var diye fiyat çıtasını yukarı çekmek hiç adil değil.
  • Pegasus baktı kitaba talep var gömelim 70'den dediler başka bişey değil... Misal illuminae ve geminayı bunlar bastılar. Gemina 675 sayfa, ciltli, renkli asetat şömizli falan olmasına rağmen mayıs ayında dolar 4.5 TL iken 55 TL gibi bir fiyata çıktı.

Tüfek Mikrop ve Çelik (Çıktı)

Aradan topu topu 3 ay geçti dolar 6TL oldu. Ağustos ayında İlluminae + Gemina N11'de bizzat pegasus tarafından 3 hafta boyunca 65TL'ye satıldı. Bu demek oluyor ki Pegasus dolar 6TL olmasına rağmen 32TL'ye sattığı Gemina'dan kar ediyor.

O dolardı telifti melifti hikayelerini geçeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 26 Eylül 2018; 1:32:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Evet Tele ile iş yapıldığını düşünüyorduk sen geldin gözümüzü açtın kardeş sağol. Ergen midir nedir yahu, bir halt bildiğin yok konuşuyorsun, kitap telifi hiç bir yerde tercüme kitap söz konusuysa kitap başına ödenmez. 300 Dolar 200 euro gibi ücretler bir kerede verilir ajans aracılığıyla yayın hakkı satın alınmış olur. Benim de zekerimde değil kaç para ödedikleri zamanında

Zor dayanıyorum küfretmemek için, adam 70 liralık kitabı savunuyor telif nasıl alınır bilmeden.

İnsanı hasta edersiniz yemin ediyorum.

Alıntıları Göster
    O kişiye birkaç konuda da denk geldim; klasik fanatiklerden bir diğeri, sözde muhalif. Bu sebeple de objektivitesini kaybetmiş durumda. Zaten bu konuda yazdıkları da bunun kanıtı, bence böylelerini kâle alarak cevap vermeyi bırakmalısınız.

Bu tavsiyem herkes için geçerli; zira bu tür fanatiklere cevap vererek yaptığınız tek şey suya şekiller çizmekten ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 26 Eylül 2018; 1:30:47 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.