Şimdi Ara

TUA, Alper Gezeravcı'nın deney videosunu paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TUA, Alper Gezeravcı'nın deney videosunu paylaştı
    Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından sosyal medya platformu X'de, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) mikro yer çekimi ortamında cisimlerin hareket dinamiklerini incelediği bir video paylaşıldı.






    Gezeravcı, videoda plastik dolgulu beyzbol topu, sünger top ve futbol topu ile yaptığı deneyde, topların hareketlerini ve döngüsel reaksiyonlarını gösterdi. Ardından yerçekimsiz ortamda döngünün ataletle reaksiyonunu ISS'de dönerek kontrol eden Gezeravcı, son olarak el fenerlerinin kendi ekseni ve farklı dönüş eksenleri etrafında dönmesi halinde gösterdiği reaksiyonları yansıttı.



    Ayrıca Bkz.ISS'den ayrılma gerçekleşti: Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu başladı



    ISS'da 13 farklı deney gerçekleştiren Gezeravcı, "Uzayla ilgili deneylere ve araştırmalara olan ilginizin devam edeceğini umuyorum." dedi.



     









  • Adami top oynasin diye gondermisiz ya lan :D Ayni deneyi bedavaya dunyada da yapiyorlar
    https://www.youtube.com/watch?v=_BY3cJ_l-zQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper Yasin Mutlubay -- 8 Şubat 2024; 11:29:06 >
  • Arkadaş top oynasın diye 55 milyon bilet ve diğer masraflar 70-80 milyon dolar mı harcadık ? Şaka gibi bari işe yarar bir şey yapsaydı

  • şaka mı bu ya , deneylerden biri bu mu şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 8 Şubat 2024; 11:25:10 >
  • 55 milyon dolar ile ne fiber çekilir vatandaş hızlı internet alırdı.

  • Geçmiş olsun diyecek ama geçecek gibi de bir miktar değil

  • Daha çok bizi denemiş gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 8 Şubat 2024; 12:56:37 >
  • camokan kullanıcısına yanıt

    Öyle deme çocuklara örnek olacak uzay hedeflerine bir adım daha yaklaşıp insanlığa faydası da olacak.

  • Şuna şu parayı vereceğinize, kıtalar arası balistik füze geliştirmelerine harcasaydınız :/.

  • Paylaşmasaydınız iyiydi. Utanıyor insan.

  • Gezeravcı'nın ISS'ye götürdüğü çantası görenleri hayretler içinde bıraktı.



    Çantadakiler = Bir top, bir top daha, bi' tane daha top, sünger bir top, taraftarlara özel top, topumsu bir top ve farklı boylarda bir sürü Türk bayrağı...

  • Ya bu videoyu görene kadar uzaya insan göndermemize hiç karşı değildim de, hatta hala tamam en azından uzaya insan ulaştırmış bilmem kaçıncı ülke olduk. Yani insanlar 55 milyona takılıyorda, bir cevheri yolsuzluk videosu falan izleseniz, 55 milyonun bizimkiler için çekirdek parası bile kalmadığını, hani 1 sene yolsuzlukların hepsi dursa, komple istanbul'u uzaya bir 10 gün çıkartıp indirecek paranın ayrılabileceğini görürler. En azından bi 55 milyoncuğu seçim bütçesi deyip hayırlı bir işe ayırmışlar diyelim. Ama tüm deneyler bu ise keşke göstermeselermiş gerçekten. Zira 480 kişi mi gitti buraya? Kimisi kaçar kere gitti ve aylarca kaldı. Eğer deneylerde bu şekilde public yayınlanıyorsa, binlerce günlük deneylerin hani hiç birinde mi bu temel şeyler denenmemiş ki biz deniyoruz der insan. Hiç mi genetik bilimcimiz, kimyagerimiz yok. Hani onların talep edeceği daha ileri seviye bir şeyler deneseydik. Ne bileyim, yeni çıkan bir virüsün uzay ortamında verdiği tepkiyi, başka maddelerle girdiği etkileşimi falan gözleseydik. Çünkü hani dönme eylemsizliği deneyi yüzde bir milyon denenmiştir zaten. Hatta 40-50 sene önce falan denemişlerdir. Hani askeri bir gizeme de ışık tutmayacağı için public te yayınlanmıştır.

    Hadi diyelim illa dönme eylemsizliği deneyi yapacaksın. Bari fenerle falan yapana kadar, şöyle 20cm boylarında bir ufak robotik mevlana yaptırtıp götürsene. Yani sunum da önemli. Kendin elinle havada döndürmeye başla. Sonra minik elinde radyo sinyalli kumanda olsun. Bas tuşa, kollar içe kapansın, mevlana hızlı dönmeye başlasın, bir daha tuşa bas kollar açılsın, dönüş yavaşlasın. Hani temel bir şey yapıyorsun, bari sunum ile onu şekil hale getir. Kolları içe kapatıp tekrar açacak kadar robotik kodlamayı yurt dışında orta okul seviyesindeki çocuklar lego'lar ile dahi yapabiliyorsa, ülkemizde de yapacak insanlar bulunurdu herhalde. Harbi işi bilmiyor bizimkiler.





  • Kimsenin hiçbir şeyi araştırmadığı utanç verici. Ulan bu kadar da particilik olmaz ki. Bu kafadan millet ne zaman ayılacak acaba. Ben gurur duydum en azından göklerde de olan bir Türk adını tarihe yazdırdı. Akp yi zerre sevmem ama bunu da alet edip laf ediliyorsa harbi kötü bir zihniyet var diye düşünmeye başladım. Rahatsızlık verici. Chp akp bilmem ne p olursa olsun al birini vur ötekine. Sünger var beyin yerine.

  • Heykel dikin asıl gelişmişlik orada bu heykellere harcanan parayla kaç kere uzaya giderdik.

  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    55 milyon dolar faiz yeterli

  • şu alperi kıskandıkarı kadar hiç kimseyi kısmanmadı muhalifler. resmini görmeye dayanamıyorlar. gülüyorum hallerine:)

  • giyinmeden kapağı açıp dışarda nefes almayı denesen daha iyidi :D

  • Bugüne kadar kimse bunu merak etmedi mi, denemedi mi? Neden bu adam deniyor? Daha önemlisi oraya gidince bunu dene diye kim verdi bu deneyi ona? Yazık ya buraya gidilen paraya. Millet hala asgari ücretle çalışırken, 5-10 mbs internet kullanırken şuraya harcanan paraya yazık.

  • Ben de deney deyince daha ekstrem şeyler bekliyordum açıkçası. Bütün deney bu muydu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogru soru şu olmali bence, 55 milyon kimin cebine gitti. Alperi abd ye yalvarip bedava top oynamaya gönderdin. Para nerde ???

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.