Bu modemde SNR ayarı yapılmıyor maalesef. |
TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (93. sayfa)

-
-
Merhaba,
Modemin ebeveyn kontrolünü nü kullanarak çocuklarımın internetini belli saatler arasında kısıtlamak istiyorum (Çocuklarımın kendi talebi)
Ne kadar uğraşsam da bir türlü halledemedim,
Yardımcı olacak arkadaşa minnettar olurum.
Saygılar...
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 23 Aralık 2020; 11:54:59 > -
Buna nasıl root erişimi yapabiliriz? Eski yöntemler işe yaramıyor.
-
Bu tplink td w9970 modemde, hard reset atılsa bile şifrenin benim istediğim bir değer olmasını nasıl sağlayabilirim? telnetle içine girdim ama, buradaki hangi dosya o default configdir? Onu kendiminkiyle değiştirmek istiyorum da.
-
Hocam root için versiyonunuzu yazmamışsınız ama 20 olarak tahmin ediyorum. Yine de iki yöntemi de bıraktım.
20.05.16.01006 sürümü ve 20.08.05.01006 sürümü için root işlemi : https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518
16.09.30.01005 ve 17.12.27.01005 root işlemi: https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122911024
Hard reset sorusuna gelince, cevabı içinde eeprom mu yoksa otp rom mu olduğuna göre değişir. Eeprom varsa hard reset atılsa bile yazılımı değiştirerek kalıcı yapabilirsiniz. Otp rom varsa değiştirmek mümkün olmaz. Bunu deneyebilmenin de tek yolu var. 20 sürümünde denenebilir. Feramor 'un yaptığı "tp link stat" yazılımı ile root kullanıcı olma işlemlerini uygulayın. Ardından aynı program üzerinden root ve şifre girerek giriş yapın.CFG, Stats ve Stack bölümlerinden "1st" seçin.Daha sonra "get stats" a basın. Program 20.08 sürümü için konsolda "#error" veya "$.ret=0;" yazabilir ama çalışıyor. Daha sonra en sağdaki settings menüsünden object kısmından "USER_CFG" dizinini seçin ve hemen alttaki get value kısmına basın. Örn "defaultUserPwd" komutunu kullanmak için bu komutu name yazan yere yapıştırın ve tekrar get value diyin. Ardından yerine yazmak istediğiniz şifreyi value kısmına yazın ve set value 'ya basın. Daha sonra get value diyerek kontrol edebilirsiniz. Garantisi olmayan bir yöntem dediğim gibi. Dsl internet kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız modeminize hard reset atarak kontrol edebilirsiniz. Cwmp ve dns ayarlamayı da bu program üzerinden yapabilirsiniz. Ama dns ayarları modemi kapatıp atınca sıfırlanıyor bilginiz olsun.
-
Arkadaşlar merhaba deneyimlerimi yazıcam.
Bundan önceki internet sağlayıcım Milenicom'du ve modemi Zyxel vmg1312b10d 'dı. 9 senedir kopma donma sorunları yaşadım Direkten eve gelen kablo oksitlenmiş içi simsiyahtı kime sorduysam kesinlikle kablonun değişmesinden yanaydı 5 ay uğraşmama rağmen değiştirmediler. Allah razı olsun yoldan Camcı arabası geçtide direği kabloyu yıktı mecbur kalıp yeni kablo çektiler. Buna rağmen hala donma kopmalar devam etti. Yılmadım çatıdan evin içine kadar Cat6 kablosu çektim. Kopma Donma sorunum devam etti. Bende canıma tak etti Türk Telekoma geçtim bana TP LİNK TD-W9970 modemini verdiler. 19.12.2020 tarihinde tam olarak Türk telekoma geçtim ve Ben bu zamana kadar internet kullanmıyormuşum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: qu4droBen bunu cok denedim bu calismiyor bir turlu. Beyaz liste kara liste mac adreslerini giriyorum olmuyor.
Kablosuz zamanlama sekmesi guzel calisiyor ama herkesin interneti gitmis oluyor. Bunu belli mac adreslerine gore calistiramadim.
-
bu modemin usb portuna takılan usb disk'e ev dışında iken uzaktan erişebiliyormuyuz?
-
FTP server özelliği var ama statik (sabit IP) hizmeti alıyor olmanız lazım diye biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: hayatgezibu modemin usb portuna takılan usb disk'e ev dışında iken uzaktan erişebiliyormuyuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba,
root şifresi ile girdim ikinci adım için cwmp kapatmak istediğimde "set value" tıkladığımda "[error]0" hatası veriyor. şifre doğru ne yapabilirim ?
Birde root şifresi ile başka neler yapılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirkin -- 28 Aralık 2020; 9:49:33 > -
arkadaş bu modemin stabil yazılımı yok mu sürekli donuyor, hız yavaşlıyor tekrar başlatmak zorunda kalıyoruz evde 2 dizüstü 2 telefon 1 tv var tv aktif kullanılmıyor 1 bilgisayar açıksa diğeri kapalı kafayı yiyeceğim. cep interneti veriyorum mecburen bazen. 12mb sınırsız türk telekom bir de hiçbir cihazı çok kullanmıyoruz sadece ders zamanları var zoom başka da bişey yok
-
12 mb hız ile modeminiz ne kadar iyi olursa olsun, cok fazla birsey beklememeniz gerekiyor. Bu hızdaki bir hatta, tek bir pc de bile verim alabiliyorsanız ne ala.
Mümkünse minimum 35 mb ve uzeri bir hıza geciniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Evet ulaşılabilir. O anki modemdeki ip adresini biliyorsanız örn ip adresi 123.123.123.123 olsun. http://ftp://123.123.123.123 adresini tarayıcınıza yazarak telefondan veya herhangi biryerden girebilirsiniz. Önce usb servis durumunu etkin yapın. Daha sonra usb depolama kısmından kontrol edin usb 'nizi. Farklı kişilerle paylaşacaksanız kullanıcı hesapları kısmından kişi isimlerini, şifrelerini ve yetkilerini ayarlayın(örn: sadece okuma veya hem okuma hem yazma gibi). Depolama paylaşımını devre dışı yapın.Ftp sunucu sekmesinden ftp sunucu etkin ve altındaki internet erişimi etkin yapın. İsterseniz ftp sunucu kısmındaki klasör tablosundan her kullanıcı için birbirinden bağımsız klasörler oluşturabilirsiniz. Statik IP satın almadan da çalışır. Örn Türknet 'deki gibi online işlemlerden mevcut ip adresinizi görebiliyorsanız daha sağlıklı olur. Mevcut ip adresiniz değiştiyse ftp:// den sonra yazacağınız kısım da değişir. Lokal yani lan üzerinden paylaşım için de depolama paylaşımı kısmını kullanmayın. Zaten windows 10 'larda çalışmıyor çünkü ilk smb sürümünü kullandığı için güvenliği düşük. lokal kullanım için de ftp açık olması yeterli. internete bağlı yada bağlı olmadan da lokal dosya paylaşımı olarak ftp kullanılabilir.
-
-
17.12.27.01005 ve 20.08.05.01006 bildiğim ve kendim tecrübe ettiğim kadarıyla stabil çalışıyor. 94 mbps alabiliyorum kablolu olarak. Kablosuz olarak 40 alabildim en fazla. Tabi telefondan denediğim için telefonum 40 mbps destekliyor olabilir en fazla. Bence de arkadaşın dediği gibi internet hızınız çok düşük. Eğer modemde sorun olduğunu düşünüyorsanız cmd ye "ping 192.168.1.1 -t" yazarak modeminize ping atın. Bu modeminizle sizin bilgisayarınız arasındaki gecikmeyi gösterir. Ben modemden olduğunu düşünmüyorum. 12 mbps çok çok düşük bir hız.
-
Bildiğim kadarıyla Türknet fiber internet vermiyor. Anlaşması sadece dsl internet için. Ayrıca ttnet in fiber olarak hizmet vediği yerlerde de dsl olarak hizmet vermeme anlaşması var. Ewan_internet 'in ağ geçidi "EVET" olmasının sebebi büyük ihtimalle modeminin güncellenmiş olması. Modemindeki durum sekmesine bastığında en üstte yazılım versiyonu var. Oradaki versiyon 20 ile başlıyorsa yazılımdan olmuştur. Ben şuan modemimi access point olarak kullanıyorum. Üzerinde dsl veya wan bağlı olmadığı halde bende de "evet" yazıyor ewan için. Yani maalesef sadece modemde "evet" olarak değişmiş o kısım. Altyapıyla bir alakası yok.
-
-
Önceki sayfada @casperkral12 adlı arkadaş başka bir program yolladı Drive linki ile sağolsun. O çok daha net ve tekdüze olarak bin dosyasını decrypt ediyor olabilir (Python ile yazılmış). Ben deneyenedim henüz ama Feramor'un programı olmadıysa onu da deneyin. Mesaj linki burada:quote:
Orijinalden alıntı: CirkinArkadaşlar merhaba,
root şifresi ile girdim ikinci adım için cwmp kapatmak istediğimde "set value" tıkladığımda "[error]0" hatası veriyor. şifre doğru ne yapabilirim ?
Birde root şifresi ile başka neler yapılıyor
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/146950321
Yaptığı iş modem konfigürasyon dosyasını editleyip root hesabını açmak. Bazı modemlerde bu dosya normal okunabilir (ASCII) şekilde ama TP Link pislik olsun diye bin olarak yükletiyor sanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Aralık 2020; 17:28:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X