Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.164
Cevap
72
Favori
480.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 gündür kafayı yemek üzereyim. 2 modemim var ve araştırıp sürekli aynı yere gelmekten, modeme reset atmaktan, modem arayüz sayfasını görmekten kusacağım resmen. Bu 2 modemden birinde internet olacak diğerini de sinyal güçlendirici olarak kullanacağım. İşte mesele burda başlıyor. 1. Modem ttnet in 2 sene önce verdiği zte h168n diğeri de ttnet in yeni verdiği TP link w9970v3 (ama yayın ismi, Ssid, TP link b167). Mesele burda başlıyor. Mesh, bridge, Wds, AP gibi terimlerle baya bi boğuştum ama bunlardan sadece Bridge teriminin yer aldığını gördüm modellerin her ikisinde de. TP link w9970v3 denen Allahın cezası modemin varlığına dair tek delil bu sayfa ve wireless-dsl wan ayar sayfasından yeni köprü bağlantı oluşturmak istediğim zaman aynı isimde mevcut pvc var diye uyarı veriyor. Varolan dsl_internet ve dsl_iptv yi silmek için seçenek dahi yok...
    Şimdi diğer modemi zte h168n olanı köprü moduna alabiliyorum (resim 1) ama internet olan TP link w9970v3 modeme bunu nasıl ekleyeceğim çözemedim.

    Bazı diğer problemler;
    Problem no #x şifreleme wep yapıldığı zaman telefon ve tablet Wifi bağlantısını kabul etmiyor, problem no#y Wifi yayın kanalını (normalde oto) değiştirdiğim zaman modeme bağlanmayı seçince cihazlar ip alamıyor
    problem no #? Allahını seven defansa gelsin :)
    Yok repeater al ucuz zaten filan gibi çözümler değil bu cihazlarla bunu yapabilmek istiyorum artık bu bir hırs meselesi oldu. İşe networkçü mü alsam diye düşünmeye başladım :)
    Konuya vakıf olanlardan haber bekliyorum, modemlerin resmini koydum, w9970v3 ün de göstermelik bir arayüz resmini koydum merak edenler için.
    Şimdilik bu kadar. Ama şunu anladım ki ttnet in verdiği modemler çok dandik şimdi diğer mpdemlerin neden pahalı olduğunu anladım sadece sinyal gücü değilmiş olay demek ki.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyler biz bu modemle ne yapacağız mtu yok mru denen şey de işe yaramıyor heralde
  • Bir sey sormak istiyorum bilen varsa lutfen aydinlatsin. Bu modemi farkli bir iss'de kullanabilirmiyim. Eve Türk net baglattim bu modem ile kullanabailirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bende bu modem var 2. bilgisayar modeme bağlanınca bağlı olan diğer bilgisayarın interneti kopuyor 1 dklığına sonra tekrar bağlanıyorum düzeliyor yardım edebilecek varmı
    http://forum.donanimhaber.com/m_117877516//tm.htm#117877516
  • bu modemde tivibu yada iptv izleyen var mı?
  • Arkadaşlar bu modemden 3-4 gün önce ttnet bana verdi vdsl ile kullanmam için. modeme iphone bağlanınca modem sapıtıyordu ve 16/2 bağlantım olmmasına rağmen dl 3-4mb up 300-400 kb de takılı kalıyordu. kullanıcı adım ve şifremi zyxel marka eskimodeme aktardım şu an problemsiz dl 13mb up 1.4 mb çalışıyor modem. benim hattımdaki problem vdsl desteği yoktu altyapı olarak ama yine başlattıık aboneliği. sanırım modemin burada kafası karıştı. eski modemleriniz var ise adsl2 destekleyen direk onları kullanın.
  • adige01can A kullanıcısına yanıt
    quote:

    Şimdi hat değerlerim düşüp duruyor, 16mbite kadar ama 12-13mbit alıyordum. 8e düştü, aç kapa yapınca geç bağlanıyor filan. Mh kayıt açtı gün boyu modem koptu geldi, bi 16 bi 8 bit filan gördü. Modemdeki maksimum değerler oynayıp durdu ama gene başa döndük 7-8mbit oldu yine.


    Önceki cevabımda böyle bi sorundan bahsetmiştim. 5 m.h.temsilcisinden bir tanesi sorunu gördü ve kayıt açtı, robot gibi konuşmadı. Aynı ekrana bakıp farklı yollar çizmeleri hakikaten garip, neyse işte sonuç:
    Mevcut Veri Oranı (Kbps) 796 14130
    Maximum Veri Oranı (Kbps) 1107 14888

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ttnet banada yolladığı modem henüz kullanmadım.
  • Bende de aynı modem var. Muhteşem ama AKK kaldırmak için MTU değişmiyor.
  • gsemre kullanıcısına yanıt
    doğru kablosuz en çok 25mbps throughput görürsünüz 11n cihazda, yüksek hızlı wifi istiyorsanız 11ac hatta 3x3 11ac bir cihaz almalısınız aynı şekilde laptop'unuzada harici 3x3 11ac wifi ağ kartı takmalısınız.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    MRU sizin MTU dediğiniz şeyin karşılığıdır.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    SNR margin durum sayfasında görünüyor burada D1 yazan sütunü dikkate al

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970
  • TerryMore kullanıcısına yanıt
    ileri seviye konfigurasyon desteğini çağrı merkezinden mi almaya çalıştın :) bunun için 2000USD-3000USD 'ye eğitim veriyorlar
  • Azazil88 kullanıcısına yanıt
    16mbps abonesiymişsin hattın ise en çok 21mbps hızı destekliyor
  • myufka M kullanıcısına yanıt
    teknik ve cihaz kurulumu hakkında hiç birşey bilmediğiniz aşikar olmasına rağmen suçu cihazlara atıp durmuşsunuz iki modemi birbirine wifi köprüleme (repeater) yapma işleminiz bile tam piyeslik. ZTE modemin DHCP sunucusunu devre dışı bırakın ve tplink VDSL modeme eth kablosu ile bağlayarak access point gibi kullanın.
  • grey_fox kullanıcısına yanıt
    modem ara yüzüne girdiniz mi daha önce hiç? girdiyseniz yapılabileceğini görürdünüz.
  • Imnotevenhere I kullanıcısına yanıt
    ben izliyorum abone değilsen izleyemezsin. ya da modem ile tivibu kutun her zaman aynı yerde olsun tavsiyem
  • nickelcan N kullanıcısına yanıt
    hocam sen yetkili bir abimizsin sanırım, şu mru-mtu karmaşasına son noktayı koyabilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickelcan

    SNR margin durum sayfasında görünüyor burada D1 yazan sütunü dikkate al

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970


    Daha öncede belirtmiştim. VDSL modunda görünüyor olabilir ama ADSL 2+ modunda kesinlikle görünmüyor. Ayrıca CRC hata durumu da görünmüyor (Error Pkts başka bir terminoloji). Bunlar hep bug ve kusur hocam. Adsl 2+ ile bağlanıp sizde bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Azazil88 kullanıcısına yanıt
    kısa ve öz olarak PPPoE bağlantısında ikisi de aynı şeydir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.