Şimdi Ara

TTNET'ten Kapısına Kadar Fiber Bağlatanlara sorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Fatih ben

    Kısa soru:Kapısına kadar TTNET Fiber kablo çektirip Gpon döüştürücü veya Gpon girişli modem ile internete bağlatan var mı aramızda? illa TTNET'in verdiği HGW özellikli modemi mi almamız gerekiyor?



    Uzun haliyle sorunum şu, 4 aydır internet için bekliyorduk.

    Binaya Fiber Bağlıyacaklarını dairenin içine kadar kabloyu çekeceklerini, uyumlu modemi ücretsiz vereceklerini söylediler.

    Tüm binayı sözleşme yapmaya çağırdılar, sözleşme esnasında IP tv vs. dahil etmeye çalıştılar herkese, sonra yüksek bedelli aboneliklere yönlendirdiler. Modem ücretsiz dediler, baktım internetten ayda 9 TL*24ay mış halbuki.


    dayattıkları modemi istemedim. Yılbaşından önce xiaomi wifi 4A Giga version router almıştım normal Süperonline modemin yanına. Bu gpon dönüştürücü ile cat6 şeklinde olan çıkışa bu xiaomi wifi 4A Giga version router'ı takınca interneti kullanamıyor muyum?


    TTNET'ten Kapısına Kadar Fiber Bağlatanlara sorum!







  • Bende bu sorunun cevabını arıyorum. Gördüğüm kadarıyla OpenWrt kurulup yapılabiliyor. Keşke bu konuda bir rehber olsa.

  • Size verdikleri cihazın Mac adresini kullanmak istediğiniz cihaza kopyalayıp kullanabilirsiniz ama türktelekom her türlü size kendi modemini dayatacaktır. Kendi cihazım var diyemezsiniz dsl değil gpon cihazını falan da kendisi veriyor turktelekom çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Muhtemel size verdikleri modem ZTE modem olması lazım.Elinizdeki Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga incelediğimde wan portu mevcut.Ben farklı bir senaryoda ZTE Modem yerine TD-W9970 V4'ü kullandım.Burada kurulumu yaparken Router Mod'a alıp PPPoE altında gerekli turktelekom bilgileri girip VLAN ID değerini (ZTE modemdeki değer) 260 olarak girmiştim.Sonuç sorunsuz çalıştı.@iCrush arkadaşımızın mesajında belirttiği gibi MAC clone'a gerek kalmadı.Xiaomi Router'ları incelediğimde PPPoE seçeneği mevcut.ZTE modem yerine Xiaomi router'ı kullanabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF6BF55F7 -- 13 Ağustos 2021; 17:42:31 >
  • Her ne kadar modemim var deseniz bile fiber de modem zorunlu veriliyor bazı servis sağlayıcılar abonelik süresi boyunca modemi ücretsiz veriyor onları araştırabilirsiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.