Şimdi Ara

Ttnet tarafından kandırıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 yıllık adsl aboneliğim bitti

    Aradılar 4440375 den

    Bölgenizde alt yapı değişti

    Hiper net geldi

    24 ay tahaddüt lü 75gb kotalı 24mb hız dediler kabul ettim.

    Telefondaki kişi vdls modeminiz varmı dedi hayır dedim.

    O halde şuan bu kampanyayı adsl modunda açalım yoksa vdsl olarak açarsam siz modem alana kadar internet bağlantınız olmayacak dedi

    Bende tamam dedim

    Vdsl modemi alın hemen bizi arayın hattı değiştirelim dediler

    Tamam dedim paketi onayladım

    Ertesi gün yani bugun VDSL MODEM aldım taktım aradım ttnet i

    Telefondaki kişi beyefendi hattınız destekliyor ama BOŞ PORT YOK dedi

    Şimdi ne yapıcam 300 tl ye modem aldım

    Telefondaki kişi sorun yok siz modemi alın dedi diye şimdi sorun var


    BOŞ PORT konusu nasıl çözülür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aynı sorun bende de var.Neyse ki modemi de sözleşmeyle aldım. Bende port bekliyorum, geçende Türk Telekom Ofisine gittim anlattım durumu, mail atılmış bağlı bulunduğum santrale port istenmiş, gelince takılacak dendi. Eğer olmazsa zaten komple iade edecem.
  • Beklemekten başka birşey yapılamaz, port için bağlı olduğunuz dolaba vdsl kart takılacak sonra hattını fiziksel olarak buraya aktarılacak, sizin şu an bulunduğunuz kart sadece adsl destekleyen eski bir kart, vdsl kart olsaydı aynı anda adsl desteğide oluyordu, yani sadece sinyalinizi vdsl olan paketlere geçirmeleri yeterli olacaktı ama hal böyle olunca mecburen fiziksel işlem gerekiyor, onuda artık ne zaman yaparlar Allah bilir 1 haftada sürebilir 3 ayda.

    Aslında bu olaya kandırılmak demeyelimde, ttnet müşteri hizmetlerinin bilgisizliği diyelim. Onlar anlık olarak dolap durumunu göremiyor, sadece genel altyapı durumuna bakıyorlar. Siz işlemi direk türk telekom ofisinden yapsaydınız, dolapla olan mesafenizden alacağınız hıza kadar herşey birkaç dakika içinde anlaşılırdı, port olmadığının bilgisinide orada alırdınız. Hatta biraz sıkıştırırsanız yetkiliyi, süreci hızlandıracak birkaç işlem bile yapılabilirdi, siz şimdi gidin ben kart takıldığı zaman sizi arayacağım gelirsiniz işlemleri hallederiz hemen derlerdi, o da maksimum 4-5 iş günü sürerdi ama işiniz ttnet müşteri hizmetlerine kaldıysa daha çok beklersiniz.

    Bundan birkaç yıl önce telekom binamızın altına kadar fiber çekti, fiber kutu koydu ama ttnetin benim paketimde yaptığı bir hatadan dolayı bir türlü fiber paketlere geçiş yapamıyordum, adslde takılı kalmıştım. Gittim telekom ofisine dedim böyle böyle, 50 mbit pakete geçmek istiyorum ttnet işin içinden çıkamadı bir türlü. Onlarda inceledi yeni paket için başvuru yaptım, imzaları attık hakkattende ttnet karman çorman iş yaptığı için türk telekom otomasyonundan bile geçişe izin verilmiyordu, dedi tamam sorun yok siz eve gidin ben birkaç telefon görüşmesi yapacağım merkez ile size haber veririm, sorun olursa başvuruyu iptal ederiz dedi, eyvallah dedim 1 saat sonra eve vardım koltuğa oturdum 5 dakika sonra dsl sinyalim düştü, geri geldiğinde vdsl2 sinyali verilmişti ve aylardır bir türlü geçemediğim fibernet paketine geçişim yapılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Aralık 2015; 2:59:18 >




  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hafta içi çalışıyorum

    İzin alıp gitmek gibi durumum ne yazıkki yok.

    Bende onlara güvenerek işlemi gerçekleştirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli yeni bina yapılıyor evimin yanı bile inşaat 20 yıldır orada oturuyorum

    Bu Port işi nette okudum 3 ayda 3 yılda sürebilir miş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende şöyle oldu santralde vdsl kart var gittim sordum geçiş yapabilir miyim hipernete diye evet dediler santrale gittim oraya da sordum iş siz başvurunuzu yapın iş emri geldiği zaman sizin hattı hemen burdan vdsl karta aktarırız dediler boş port vardı yani. Sonra başvuru yaptım 1 hafta sonra başvuru iptal edildi yazıyordu online işlemlerde noldu diye aradım ttneti boş port yok dediler santrale gidip sordum var dediler bende anlamadım neden böyle olduğunu sonra kaldım böyle adsl de geçişimi yapmadılar santralle aram 350 400 metre çok rahat alabilirim vdsl2 sinyalini ama neden böyle bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer vdsl alamazsanız ttnet'e mail atın, telefon görüşmenizin içeriğini ve tarihini bildirin, aldığınız modemin faturasını da tarayıp maile ekleyin.Eğer ki işiniz ttnet'de çözülemedi o zaman BTK'ya başvurursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Telekom Müdürlüğüne gittim zor bela işten izin alıp

    Port konusuna bakan yaşlı bi amca var babamdan yaşlı beni sinir etti yaşlı diye birşey de diyemedim

    Gittim merhaba günaydın, hattımı hiper nete aldılar ama Port yokmuş müşteri hizmetlerini aradım Telekoma dilekçe verin dediler bende geldim.

    Adam bana baktı dediki

    Zaten sizin orada boş Port yok 200 kişi bekliyor

    Bende dedimki beyefendi benim nerede oturduğumu nereden biliyorsunuz, ilk önce abone numarası isteseniz öyle kontrol etseniz daha iyi olmazmı dedim

    İyi ver abone numaranı bakayım dedi.

    Söyledim

    Orada boş Port yok birçok kişi bekliyor 5-6 aya gelir dedi


    Bende dilekçe doldurayım gelmişken dedim

    Oda dilekçe vereceksin normal internetin de gidecek hiç oynama böyle devam et dedi

    Yoksa dilekçe sonrası o internetin De gider diye gereksiz ve tehditkar konuştu

    İçi geçmiş emekli olmuş boş yere insanlara zulüm çektiren, kimseye amacı yardım etmek olmayan, mesai bitsin de eve gideyim diyen bir zat gibi başından saldı beni.

    Müşteri hizmetleri zaten yok berbat ofisler de böyle.

    BTK nın bile umrunda değil

    Şikayet ettim umursayan yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 4 Aralık 2015; 9:25:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilk fırsatta uydunete geçeceğim sözleşme bitiyor 4 aya.Siz siz olun 24 aylık taahhüt vermeyin
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun maalesef hayatlarından bezmiş konuşmaya takatı olmayan bu fosillerle yapacak birşey yok, adamların kafa yapısı çok basit "bozma, uğraşma,elleme, idare et" hem dünya para vereceğiz hemde hakkımız olan hizmeti alamayacağız, aynı haksızlık kendisine yapılsa ortalığı ayağa kaldırır bu tip insanlar ama başkasına yapılınca sallamıyorlar. Hele birde görevi bu olmasına rağmen sallamıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Aralık 2015; 21:20:33 >
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    bizim burada boş varda santral ekipler kafasına göre iş yapıyor
  • aynı sorun bulunduğum bölgede bende yaşadım ttnet'in ne yaptığı belli değil.
  • Benim port anca dün temin edilmiş. 22 saat netsiz kaldım port değişecek diye.
  • toran_aga kullanıcısına yanıt
    Bizde port yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama şunu söyleyeyim eğer sözleşme imzalamasaydım Ultranet'te kalırdım. Yeni kampanya yapmışlar sabit telefon aboneleri için; Ultranet (16 Mbps) 100GB AKN 51TL 24 Ay buna geçmek isterdim.

    Benim açımdan 16 ile 24 Mbps arasında pek bi fark yok, hiç değilse 100GB AKN daha cazipti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.