Şimdi Ara

TTnet Taahhütsüz Yüksek Fatura Ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Anne-babamın kullandığı 24 ay taahhütlü 16mbs vdsl 80tl fatura ödediği bir aboneliğimiz vardı.

Malum yaşlılar pek anlamadıkları için fatura,yenileme vs işlerle ben ilgileniyorum. Bende iş hayatındaki koşuşturmadan unutmuşum zaten bu tarz aboneliklerde 1 ay önce ararlar tarihi öyle hatırlarım onun harici faturaları öderim ilgilenmem.

Online fatura öderken bir baktım 260 tl gelmiş

Meğerse taahhüt bitmiş kasım ayında bitime yakın telefonlar susmaz yenilerdik yada kapatırdık ama müşteri hizmetleri sms atıldığını söylüyor telefonla ulaşamamışlar meşgule atmışım, mail desen o da yok

Ne telefon araması ne mail atmadılar günde onlarca sms geliyor kim dikkat ediyor yalandan bir sms atmışlar haklı çıkmaya çalışıyorlar.

Benim taahhütüm bittiyse kullandığım tarife duruyormu,internetim kapatılacakmı, taahhütsüz kullanılınca yeni ücretlendirilme ne olacak bunların yazılı, sözlü iletilmesi gerekmezmidir ?

Kesinlikle iptal ettireceğim ama bu kadar fahiş faturada ödemek istemiyorum.80tl fatura 260Tl olmuş 520 tl borç çıkmış 2 ay için bu durumda ne yapabilirim. Daha önce başına gelen var mıdır. Borçları kapatıp btk ya vs şikayet etsem mi yoksa hiç faturaları ödemesem mi var mıdır başından böyle bir şey geçip yardımcı olacak ?

• Hocam SMS de kanunlarca kabul edilen bir iletişim yöntemidir. Dolayısıyla yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi duruyor. Taahhüt bitince indirimsiz fiyat üzerinden devam edilmiş ve o tutarda faturalar gelmiş. Fatura çıktıysa her türlü ödemek zorundayız zaten, bunun kaçarı yok da ödeyip mahkeme yoluyla geri alanlar varmış. Ama takdir edersiniz ki bu süreç çok yorucu.
    Son tahlilde karar sizin, ödemezseniz icra başlatabilirler. Telekomünikasyon işleriyle uğraşmış bir avukatla görüşme şansınız varsa değerlendirin derim ben. Ama dediğim gibi ortada yasadışı bir şey yok. Zaten firmalar yüksek fiyattan satabilmek için her şeyi yaparlar, öyle değil mi? E sizi aramışlar, siz açmayınca SMS de atmışlar, siz buna da dikkat etmeyip onlara dönüş sağlamadığınız için taahhütsüz fiyatlandırmaya geçmişler. Yani kanunen haklı taraf onlar maalesef. Keşke ülkemizdeki firmalar müşteriyi yolmak üzere değil de ona yardımcı olmak üzere hizmet verseydi de taahhüt sonuna doğru size birkaç farklı kanaldan (bir kez daha arama, mail atma gibi...) daha ulaşmaya çalışsalardı.
    Firmalar müşterilerini düdükleme peşinde olduğu için aboneliklerimizi çok dikkatli takip etmemiz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 9 Ocak 2022; 0:30:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.