Şimdi Ara

TTNET paket hızım 50mbit,mevcut hız 1 mbit !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün gece geçe saatlerde sorunsuz 50 mbit olan hızım birden 3-4 mbitlere indi.Nerden anladın diyecek olursanız anlık net hizini gösteren uygulama sayesinde devamlı takip ediyorum.1 saat sonra kendiliğinden yine normale döndü.Herhalde sistemle ilgili birşeydir dedim üstünde durmadım.
    Bu sabah yine hız 50mbitken birden hız 2-3 mbitlere indi.Bu sefer ttnet müşteri hizmetlerini aradım,klasik buradan her şey normal görünüyor dediler vs vs.Sonrasında ttnet web üzerinden arıza kaydı açtım.Bizim bölgeye bakan teknik eleman geldi.Modemi fabrika ayarlarına aldık,ethernet kablo ile hız tesitini bir kez de onunla beraber yaptık,durumun değişmediğini görünce evimin köşesinde olan kutuya gidip port değiştirdi.Bu değişimden de bir sonuç alamadık.Elemanın telefon ile konuştuğu ttnet görevlisinin kesin modemdendir demesi üzerine evde bulunan başka bir vdsl2 modemi denedik sonuç yine değişmedi.
    İşin ilginç tarafı upload hizi max değer olan 2mbit,download hızında sorun var.Kısaca benden kaynaklanan hiç bir sebep olmadığı anlaşılmasına rağmen ben hala 1 mbitin altında bir net hızına sahibim.En son buraya yazmadan önce tekrar müşteri hizmetlerini aradım bu sefer de oradan benim sistem bilgileri de ulaşılamaz olmuş :).Tekrar arıza kaydı açıldı.Şu an ne yapabilirim diye düşünmekten bunalmış durumdayım.
    Eve gelen teknik eleman,herşeyi denedik sorun sistemle ilgili olmalı dedi ve gitti.Eğer ki santralleri ile ilglil bir problemse onun açıklanması gerekmez mi?Bu konuda yardım alabileceğim bir merci kalmadı galiba…En son çare 1-2 gün daha bekleyip başka bir servis sağlayıcı ile görüşeceğim…
    Tabi ki herşeyin başı sağlık,bu konuları çok fazla kafaya takıp sıkılmamak gerek.Ama bu devirde belki de merkezlerinden küçük bir ayar ile düzelebilecek sorunu çözemeyecek seviyede taknik kadro ve altaypıya sahip firmaların elinde oyuncak olmak insanın sinirini bozuyor.Millet marsta arazi almaya başladı biz burada hala neler ile uğraşıyoruz…Yazık çok yazık….



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psleda -- 12 Temmuz 2016; 23:09:51 >







  • Yıllardır sizin oraya en fazla 5 mbit veririz o kadar destekliyor deniyor. Bir ara kopma sorunu çıldırtacaktı; daireye gelen kabloları değiştirin dendi. Yapmadık. Gittim santralde teknisyen veya mühendisti hatırlamıyorum, modem değerlerini götürdüm, port değiştirseniz modulasyon ADSL2 PLUS yapsanız dedim tabii ki forumdan birşeyler öğrenmiştim. Teknisyen tamam dedi. Eve gittiğimde yıllarca süren zor bağlanma işkencesi bitmişti. Geçenlerde tekrar kopma sorunu başladı. MH ye telefon ettim. Yne arıza kaydı açıldı sonra yok orası santrale uzak da yok bakır kabloymuş da hızım 3.4 mbite sabitlendi. Tekrar aradım bu sefer servisten gelip ölçüm yaptılar; dairemize gelen kablo değişmeliymiş. Ama yönetim böyle birşeye izin vermiyor, binanın dışından kablo çekilecek ya. Tekrar bu sefer twitter'dan ulaşıp durumu anlattım; masal anlatmayın bana hızımı 5 mbite çıkarın yeter dedim. Ertesi gün 5 mbite çıktı. Şu an indirme yapıyorum. Hızı 560 KB/sn.




  • İşin komiği şu anda yaşadığım sitede süperonline fiber var ve ben şimdiki evime taşınmadan önce aynı sitede fiber abonesiydim.Sitede müstakil evlerinden birine taşınınca,artık nasıl olmuşsa kapının önünden fiber altyapı geçiyor olmasına rağmen sadece apartmanlara fiber switch konmuş olduğu için attan inip eş... e binmiş oldum.SOL kullanırken hem hızdan hem de o zamanki 500gb lık kotadan çok memnundum.Şimdi ttnet fiber kutusu yazılı olan "şey" evimin köşesinde olmasına rağmen bana max 50mbit hipernet verilebileceği söylenmişti,dolayısı ile 50mbit/200gb kotadayım.Hadi buna da razıyız dedik,ki 2 yıldır iyi kötü kullanıyordum,bu 1 mbit ve hatta 0.5 mbit hızla nette ne yapılabilir bilmiyorum....
  • Ayni dert ayni dert. Upload 0.70 sabit ama download 0.40-0.50 sayfa acilmiyor. Bazen modem nedensizce kopuyor böyle oluyor(tanimli değer 16mbit) bazende kopmadan düsüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz gene iyisiniz, ben bayram tatili boyunca ve ondan önceki 1 haftalık süreçte yani toplamda 15 gün boyunca (daha dün -pazartesiye- kadar) sürekli kopma sorunu yaşadım, anlamsızca durduk yere bazen geceleri, bazen gündüzleri kopuyordu 2 dakikada bir falan çok aşırı sıklıkla. Şöyle bir durum ki, geceleri oluyorsa gündüz olmuyordu. Bir de 1 gün oluyor, 1 gün hiç olmuyordu yani gün aşırıya bağlamıştı olayı. İçimden hep sabrettim şu bayram tatili komple bitsin pazartesi ararım ttnet'i diye, pazartesi oldu, sorun kendi kendine düzeldi. Kime söylediysem vay efendim binadaki kablolarda sorun vardır, vay efendim evdeki kablo şöyledir böyledir, vay efendim splitter arızasıdır vs. Yok arkadaş bunun tek sebebi TTneT işte. Bu kopma yaşadığım dönemleri artık senede en az 1 kere yaşamaya başladım. Senede en az 1 kere böyle 1-2 haftalık belli bir süreçte kopma sorunlarım oluyor. Belli bir dönem yaşıyorum bunu.




  • Haklısınız beterin beteri var misali,hepimizn sıkıntı kaynağı aynı.İlgisizlik,şikayet edilecek üst mercilerin olmayışı,robot gibi kalıplaşmış cevaplar vererek müşteri hizmeti verdiklerini zanneden bir zihniyet.Ne yazık bu zihniyet firmaya özel değil,hangi firmadan hizmet alınırsa alınsın durum aynı....
    Şu saate kadar oturup düzenli hız testleri yapıyorum.Aldığım değerlerin ekran görüntülerini de aldım.6 saat içindeki bu dalgalanmanın teknik sebebini bana açıklayabilecek bir yetkili bulmam mucize olacak ama ben yine de bilgi almaya çalışacağım.

    0.5 mbit < 2.1 mbit < 2.8 mbit < 3.7 mbit < 4.8 mbit < 23.6 mbit > 18.1 mbit > 12.4 mbit < 36.2 mbit > 16.4 mbit > 13.6 mbit < 45 mbit
    Hız değerlerini sırası ile yazdım.En son 45mbit zaten olması gereken.Bakalım yarın sabaha ne ile karşılaşacağım.
  • dün indirmede 400-500 kb/sn ile indiriyordu bugün 100kb/sn neden böyle oluyor anlamıyorum bende hiç 8mbit görmedim.
  • Allah belasını versin bu TTNetin santralden hızım akk yi aşmadığım halde 3 mbite indirilmiş modemde de o değerleri görüyorum çağrı merkezi sık sık kopma var diyor anca bıktım 4 gündür 3 mbit zaten fiber altyapısı olmadığı için adsl kullanıyorum onun hızını da veremiyorlar rezillik başka iss ye geçeceğim ama taahütüm var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratr03 -- 10 Ağustos 2016; 12:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.