Şimdi Ara

TTNET HIZ SORUNU VE CAT5 KABLO HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR TTNET DEN DÖNEM DÖNEM HIZ SORUNU YAŞAMAKTAYDIM. MESELA 2 AY DA BİR KEZ HIZIM 8 MEGABİT OLMASI GEREKİRKEN 1 MEGABİTE DÜŞÜYOR. ADİL KULLANIM KOTASINI AŞMADIĞIM HALDE. DAHA SONRA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARIYORUM GÜN İÇİNDE DÜZELTİYORLAR. 3 GÜN KADAR ÖNCE İNTERNETİM YAVAŞ DİYE TEKRAR BİLDİRİMDE BULUNDUM. 2 MEGABİT OLARAK ÇALIŞIYORDU. ADİL KULLANIM KOTASINI AŞSAM BİLE 3 MEGABİT OLMASI GEREKİYORDU Kİ, AY BAŞINDAYIM KOTAMIN AŞMAKLA HİÇ İLGİSİ YOK DAHA KOTAM SORDUĞUM 2 GB DI. 50 GB I GEÇMEM DOLDURMAM GEREKİYOR. SONUÇ OLARAK ARIZA KAYDI AÇTIM EKİPLER GELDİLER. BU KONUDA BENDE YILLARDIR KENDİMİ MESLEKİ ALANDA ADAMIŞ BİR İNSANIM. LAKİN BİR SORU BENİ ŞAHİBEDE BIRAKTI.

BİNA HATLARI ÇOK ESKİ OLSA, KABLO ALT YAPISI İLE İLGİLİ BİR SIKINTI SÖZ KONUSU OLSA, SİZCE HIZIM MI DÜŞER? YOKSA BENİM BİLDİĞİM SIK SIK KOPMALAR YA DA HİÇ BAĞLANAMAMI YAŞARIM?

DÜN GELEN TÜRKTELEKOM EKİBİ İLE BU KONU HAKKINDA ÇOK KONUŞTUK AMA KENDİLERİ BİNA KUTUSUNA KADAR İYİ GELDİĞİNİ SORUNUN BİNA İÇERİSİNDEKİ TESİSATDA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. SONRASI ZATEN DAHA KOMİK. DIŞARIDA KUTUYA BAKTIK. DÜZELDİ KULLANABİLİRSİNİZ DEDİLER. ONLARI BİNA DIŞINDA UĞURLADIM VE EVE GELDİM HALEN 2 MEGABİT İNTERNET VAR. SİZCE KABLO SORUN OLSA İNTERNET HIZI DÜŞER Mİ?

MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFON HATTINIZA DA BİR ARIZA KAYDI AÇTIRIN ONA DA BAKILSIN İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN DEDİ. ARIZA KAYDI AÇTIM BU GÜN, EVDEN ÇIKTIM TAMAMEN EV TELEFONUNUDA KESMİŞLER. SAĞLAM OLANIDA KAYBETTİM :)

KISACA SORUM ŞU SİZCE BİNA İÇERİSİNDE KABLOLAMA DA SORUN OLSA İNTERNET HIZIM MI DÜŞER ANİDEN? YOKSA KOPMA YA DA TAMAMEN BAĞLANAMAM MI YAŞAMAM LAZIM?

BU ARADA KOPMA YA DA HİÇ BAĞLANAMAMA HİÇ YAŞAMADIM. BİR HIZIM DÜŞÜK DEDİM BU İŞLER BAŞIMA GELDİ.

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

SAYGILAR

• Kalitesiz kablolar yüzünden koparda , bağlanmazda , herşeyde olur hocam. Kaliteli kablo tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Kalitesiz kablolar yüzünden koparda , bağlanmazda , herşeyde olur hocam. Kaliteli kablo tercih edin.

Hocam kalitesiz kablo yüzünden bağlanmaz ya da kopar bunu kabul ediyorum ama hız konusunda düşüş yaşarmıyım? bu arada ara ara düşüp sonra hız çıkması diye bir şey olur mu ? sistemde başka hiç bir şey değiştirmeden herşey aynı iken. Türktelekomdan ısrarım üzerine tekrar gelip baktılar. İnatlaştım ve şimdi 8 megabite yakın hız alıyorum hiç sorunsuz. kutuya baktılar sadece o kadar. hiç bir sistem ya da kablo değişikliği ne evde ne de kutuda olmadı. ama onlara kalsa dışarıdan hat çektirmeden düzelmezler demişlerdi.
  • Tesisatta sıkıntı var demek ki senin. Şuan kullanabiliyorsan kullan gitsin işte , idare eder biyere kadar. Sonrasında yeni tesisat yaptırırsın.
  • quote:

Tesisatta sıkıntı var demek ki senin. Şuan kullanabiliyorsan kullan gitsin işte , idare eder biyere kadar. Sonrasında yeni tesisat yaptırırsın.

hocam tesisatda sıkıntı olsa sorun binadaki kutudan daireme kadar gelen kısımda olsa şimdi nasıl düzeldi? birde konuda en önemli soru olarak sorduğum ? Binadaki kutudan daireye kadar gelen kablo sisteminde bir arıza olsa kopmalar ya da bağlanamama sıkıntımızı yaşarım yoksa hızım mı düşer? sorum bu. saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: afsinedremitli

MERHABA ARKADAŞLAR TTNET DEN DÖNEM DÖNEM HIZ SORUNU YAŞAMAKTAYDIM. MESELA 2 AY DA BİR KEZ HIZIM 8 MEGABİT OLMASI GEREKİRKEN 1 MEGABİTE DÜŞÜYOR. ADİL KULLANIM KOTASINI AŞMADIĞIM HALDE. DAHA SONRA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARIYORUM GÜN İÇİNDE DÜZELTİYORLAR. 3 GÜN KADAR ÖNCE İNTERNETİM YAVAŞ DİYE TEKRAR BİLDİRİMDE BULUNDUM. 2 MEGABİT OLARAK ÇALIŞIYORDU. ADİL KULLANIM KOTASINI AŞSAM BİLE 3 MEGABİT OLMASI GEREKİYORDU Kİ, AY BAŞINDAYIM KOTAMIN AŞMAKLA HİÇ İLGİSİ YOK DAHA KOTAM SORDUĞUM 2 GB DI. 50 GB I GEÇMEM DOLDURMAM GEREKİYOR. SONUÇ OLARAK ARIZA KAYDI AÇTIM EKİPLER GELDİLER. BU KONUDA BENDE YILLARDIR KENDİMİ MESLEKİ ALANDA ADAMIŞ BİR İNSANIM. LAKİN BİR SORU BENİ ŞAHİBEDE BIRAKTI.

BİNA HATLARI ÇOK ESKİ OLSA, KABLO ALT YAPISI İLE İLGİLİ BİR SIKINTI SÖZ KONUSU OLSA, SİZCE HIZIM MI DÜŞER? YOKSA BENİM BİLDİĞİM SIK SIK KOPMALAR YA DA HİÇ BAĞLANAMAMI YAŞARIM?

DÜN GELEN TÜRKTELEKOM EKİBİ İLE BU KONU HAKKINDA ÇOK KONUŞTUK AMA KENDİLERİ BİNA KUTUSUNA KADAR İYİ GELDİĞİNİ SORUNUN BİNA İÇERİSİNDEKİ TESİSATDA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. SONRASI ZATEN DAHA KOMİK. DIŞARIDA KUTUYA BAKTIK. DÜZELDİ KULLANABİLİRSİNİZ DEDİLER. ONLARI BİNA DIŞINDA UĞURLADIM VE EVE GELDİM HALEN 2 MEGABİT İNTERNET VAR. SİZCE KABLO SORUN OLSA İNTERNET HIZI DÜŞER Mİ?

MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFON HATTINIZA DA BİR ARIZA KAYDI AÇTIRIN ONA DA BAKILSIN İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN DEDİ. ARIZA KAYDI AÇTIM BU GÜN, EVDEN ÇIKTIM TAMAMEN EV TELEFONUNUDA KESMİŞLER. SAĞLAM OLANIDA KAYBETTİM :)

KISACA SORUM ŞU SİZCE BİNA İÇERİSİNDE KABLOLAMA DA SORUN OLSA İNTERNET HIZIM MI DÜŞER ANİDEN? YOKSA KOPMA YA DA TAMAMEN BAĞLANAMAM MI YAŞAMAM LAZIM?

BU ARADA KOPMA YA DA HİÇ BAĞLANAMAMA HİÇ YAŞAMADIM. BİR HIZIM DÜŞÜK DEDİM BU İŞLER BAŞIMA GELDİ.

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

SAYGILAR

hocam kablolar kötü diye hızın dolaylı yoldan kısılır, şöyle ki: kabloların (kalitesine göre) taşıyabilceği bir hız limiti vardır, eğer o hızı geçerse kopmalar başlar, senin kablo kalitene hat kalitene göre hız belirlenir.

• Hocam hiç bişey anlamıyorum. Kablonuz iyi değilse hız gelmez zaten , değerler kötü gözükür , crc artar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 ve Ttnet bağlantı sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam hiç bişey anlamıyorum. Kablonuz iyi değilse hız gelmez zaten , değerler kötü gözükür , crc artar.

ben anladım ne demek istediğini, kablo kötüyse hızım mı düşer yoksa hatta kopmalar mı olur diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokberkTunc

quote:

Hocam hiç bişey anlamıyorum. Kablonuz iyi değilse hız gelmez zaten , değerler kötü gözükür , crc artar.

ben anladım ne demek istediğini, kablo kötüyse hızım mı düşer yoksa hatta kopmalar mı olur diyor.

Kablo kötüyse kopma olacağı gibi hızda gelmez zaten.
  • quote:

quote:

quote:

işte atıyorum 4mbit olursa kopmalar olur, onu 2mbit e çektiklerinde kopmalar ortadan kalkar. hız da düşer yani, ama direk değilde dolaylı yoldan düşüyor hız, kopmların yaşanmaması için düşürüyorlar hızı. yoksa teorik olarak aslında kötü kablolarla da yüksek hız alınabilinir ama kopmalar olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

işte atıyorum 4mbit olursa kopmalar olur, onu 2mbit e çektiklerinde kopmalar ortadan kalkar. hız da düşer yani, ama direk değilde dolaylı yoldan düşüyor hız, kopmların yaşanmaması için düşürüyorlar hızı. yoksa teorik olarak aslında kötü kablolarla da yüksek hız alınabilinir ama kopmalar olur.

hocam ama ne geçmişte ne de şimdiki zamanda ben hiç kopma yaşamadım. şu anda sorunlu dedikleri kablolar ile 7 megabit net bağlantı alıyorum. değerler iyi. demek istediğim bu 3 gündür bana bozuk diyorlardı da ee şimdi nasıl sistemde hiç bir şey değişmeden eskisi gibi sorunsuz olarak çalışmaya başladı. açıkcası ben ticaret zihniyetinden şüphe ediyorum inatla bana kablo çekme derdine girdiler.

• adamlar aşmış kutuya bakarak modem hizini ölçüyorlar çok iyi egitilmisler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonic47

adamlar aşmış kutuya bakarak modem hizini ölçüyorlar çok iyi egitilmisler

Sinyal ölçümü yapılır kutudan. Sonra evden yapılır ve zayıflama nereden kaynaklanıyor tespit edilir.
  • quote:

quote:

Sinyal ölçümü yapılır kutudan. Sonra evden yapılır ve zayıflama nereden kaynaklanıyor tespit edilir.

yapmamislar zaten ironik olanda o

• quote:

quote:

Evden ve kutudan sinyal ölçümleri yapıldı kutuya kadar iyi ama kutudan sonra daireye iyi gelmediği söylendi. Sıfırdan ve binanın dışından cat 5 kablo çekilmesi gerektiği söylendi. Dışarıdan kablo çekilmesi ne kadar mantıklı kabloya birisi zarar verir kafasına göre kurcalar aradan kendine ek yapar. Sonunda kablo çekmeden bu problemi çözdüler ben inat edince. Şimdi hesapta bozuk olan kabloyla çok iyi internet alıyorum. Ayrıca evdeki internetim ilk geldiklerinden sonra tamamen gitmişti evdeki baktıkları kabloyu yanlış bağlamışlar mı zarar mı vermişler istemeden öyle bir de durum olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: afsinedremitli

quote:

quote:

Evden ve kutudan sinyal ölçümleri yapıldı kutuya kadar iyi ama kutudan sonra daireye iyi gelmediği söylendi. Sıfırdan ve binanın dışından cat 5 kablo çekilmesi gerektiği söylendi. Dışarıdan kablo çekilmesi ne kadar mantıklı kabloya birisi zarar verir kafasına göre kurcalar aradan kendine ek yapar. Sonunda kablo çekmeden bu problemi çözdüler ben inat edince. Şimdi hesapta bozuk olan kabloyla çok iyi internet alıyorum. Ayrıca evdeki internetim ilk geldiklerinden sonra tamamen gitmişti evdeki baktıkları kabloyu yanlış bağlamışlar mı zarar mı vermişler istemeden öyle bir de durum olmuş

bunlara anlatılmıyomu napcakları amk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.