Şimdi Ara

TTNET ALTYAPI VE MODEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan ttnetin verdiği airties rt-206 modemi kullanmaktayım ve sanırım altyapımdan dolayı internetim çok yavaş...24 Mbit pakete üyeyim fakat speed test yaptığımda 7 Mbit hız gözüküyor...Şuan da 16 Mbit pakete geçeceğim ve bir modem satın alacağım...Duyumlarıma göre modemler internet hızını etkiliyormuş...Acaba hangi modemi alırsam max hıza ulaşırım?..Online oyun oynadığım için ping değeri benim için çok değerli...Yardımcı olursanız sevinirim...

• Modem arayüzüne girip hat değerlerini koy ona göre yorum yapalım.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxtrack1 -- 29 Mayıs 2014; 13:03:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casualtyy

RAPORLAR

Bu sayfada, ürün hakkında özet bilgiyi görebilirsiniz.
    ADSL Durum ve İstatistikleri
    ADSL Bağlantısı: Bağlı
    Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 800
    Veri Alma Hızı(Kb/s): 8191
    Mod: ADSL2+
    Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 24.0
    Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 8.3

Ürün Bilgisi
    Model Adı: RT-206v4TT
    Donanım Sürümü: AR_1.0.1
    Seri Numarası: AT0961141006931
    Ethernet MAC Adresi: 18:28:61:32:EC:24
    DSL MAC Adresi: 18:28:61:32:EC:23
    Wireless MAC Address: 18:28:61:32:EC:25
    Yazılım Sürüm Bilgisi
    Firmware Sürümü: 1.2.0.49
    ATM driver: 1.3
    DSL HAL: 1.0
    AnnexA Datapump: A2pB022g.d20h AnnexA
    Bootloader Sürümü: UB_1.1.5-AIR_1.0

Bundan mı bahsediyorsunuz

dostum wan bölümünden dsl istatistiklerinin fotoğrafını koyarmısın snryide görmem lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• internet kısmını paylaşırsan daha yardımcı olabilirsin.
  • Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 8191-800
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 24414-1303
    SNR Sınırı (dB): 27.8-20.2
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0-8.3
    Güç (dB): 17.3-12.6
  • şu an 8 mbps de zaten. 20 mbps e aboneysen ara 20 mbps alabilirsin.
  • ben zaten 24 mbps abonesiyim fakat speedtest yapıyorum 7 mbps hız görünüyor bu sorun modemden mi kaynaklanıyor yoksa altyapıdan mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casualtyy

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 8191-800
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 24414-1303
    SNR Sınırı (dB): 27.8-20.2
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0-8.3
    Güç (dB): 17.3-12.6

sen 24 mbit abonesin fakat sana 8mbit hız gönderiyorlar. ara mh'yi konuş durumu anlat. altyapı desteklemiyor diye birşey derlerde hattım 24mbit 'e kadar destekliyor modem arayüzünden o şekilde görüyorum diyin ulaşılabilir hız sınırını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 e sabitlemişler. Müşteri hizmetlerini arayıp 20 mbps istediğini belirt.
  • Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar peki modemimi değiştirmeye gerek var mı daha güzel bi modem alıp hızımı yükseltebilirmiyim ?
  • bu modemle de alabilirsin. 20 mbps'e sabitlemelerini söyle. Telefon, Twitter ya da Dh destekten de ulaşabilirsin.
  • yanlış bir bilgi baylaşmış arkadaş bu modemlede alabilirsin ama 17-18mbps alırsın VDSL2 destekli modem alman lazım 24mbps hıza ulaşmak istiyorsan bu modem ADSL2+ desteği sunuyor maxsimum 22mbps alabilirsin ama speedtest yaptığında hat durudu ADSL2+ olduğu için 17-18mbps alırsın max VDSL veya VDSL2 oladuğunda 22-23mbps hız alırsın speedtest'de lakin bu modem VDSL ve VDSL2 desteği yok türktelekom bölge müdürlğüne gidip ücretsiz modem alabilirsin lakın Airties 5650 V2 modem iste tavsiyem ilk önce mh ara hızını düzeltir sonra telekom git hat sahibi gidecek lakin veya vekalet vermesi lazım gidecek kişiye modem alabilmen için ücretsiz
  • Öncelikle ilginizden dolayı hepinize tek tek teşekkür ederim...TTneti aradım ve bana 24 Mbps internet abonesi olmadığım söylendi halbuki ttnet beni arayıp hızı 24 Mbps e çıkarmayı sundu ve bende 6 tl ek ücret ödemek karşılığında bunu kabul etmiştim...1 hafta sonra taahhüt üm biteceğinden dolayı aboneliğimi kapattırıp üniversiteli kampanyasına katılmayı düşünüyorum 16 Mbps internet ve 1 yıl taahhüt 49 Tl , ben ise şuan sebebini bilmeden 85 küsür tl fatura ödüyorum oysa ki 64 tl ye abone olmuştum...Şuan oyunda pingim ortalama 100... 16 Mbps internet ve modemimi değiştirmeden pingimde fark olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxtrack1 -- 29 Mayıs 2014; 0:55:54 >
  • Ping ile hızın fazla alakası yok. Hat modun interleave path mi acaba ?

Fast path modunda en hızlı tepkime sürelerini elde edersin.
  • Bunu nerden öğrenebilirim ? İnterleave path ise Fast path a geçebilirmiyim ? @wızard06
  • Modem sayfasında yazmıyor ise program ile öğrenebilirsin.

Bu konu faydalı olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_86599414/tm.htm
  • Fast Path mış fakat pingim çok kötü çevremde daha iyi ping alanlar var acaba modemden mi kaynaklanıyor vdsl 2 modem alsam 16 mbit hıza geçsem bi fark olur mu ? şuan modemim airties rt 206 v4
  • Pingtest'ten Frankfurt'a test yapar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wızard06

Pingtest'ten Frankfurt'a test yapar mısın?

87

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxtrack1 -- 1 Haziran 2014; 17:42:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.