Arkadaşlar 8 mbit e kadar olan ttnet i kullanıyorum internetim sürekli kesiliyor 1 saatte 2 saatte bu süre degişiyor ama kesiliyor 2 adet modemim var 2 sinide denedim 2sindede kesiliyor biri airties rt-211 4 portlu diğeri ise linksys am200 telefon kablomda ek var ama ek olan kabloyu degiştirdim sonuc yine aynıbana bi yardım edin
modemin arayüzüne girerek örn;192.168.1.1 ordaki hızınızı soyleyin,daha sonra hat değerlerine bakınız.%90 hat değerlerinin zayıflamasından kynaklanıyor.
Santraliniz 8 mbit hızı desteklemediğinden kopma sorunları yaşıyor olmalısınız, 444 0 375 çağrı merkezini arayıp durumunuzu anlatın, sinyal düzenlemenizi yapsınlar.
DSL Status: UP DSL Modulation Mode: G.992.5 (ADSL2+) DSL Path Mode: FAST Downstream Rate: 7996 Kbps Upstream Rate: 799 Kbps
@Darkness
Dediğini Yapıcam Tel açılır açılmaz :D
@Darkness
Aradım Herşeyin duzgun oldugunu söylediler ... santralde bir problem yokmuş.. 8mbit destekliymiş...
bendede 4 gün kopma oldu en sonunda bağlantı tipi gdmt mi öle bişeydi sonra adsl2+ yaptılar herşey değişti ip vs. 4mbit olan hızı 1mbit çektiler.4-5 gün önce 4mbitle bağlanırken artık 1mbit den sonrasını bile kaldırmaz diyorlar.allah belasını versin bu ttnetin resmen internetden soğuttular beni
benim de adsl2+ çok kopuyo biri adsl e geçmeyi düşünüyorum ttnetden bıktım artık!!!!
kardeş sakın arıza kaydı falan verme tahammül edilebilir seviyede ise devam et, yapacakları şey hattınız kaldırmıyor deyip 1 veya 2mb'e sabitlemek olacak sende klavyeyi dişleyeceksin sinirden benden demesi..
@Venom
Kardeşim Online oyun oynuyorum en heycanlı yerinde pat bağlantı kopuyo msn de konuşuyorum pat bağlantı kopuyor sinir oluyorum
Sık kopma problemlerinde, Net paket kullanan abonelerin hızını düşürüyoruz. Bu şekilde daha güçlü sinyal almalarını sağlıyoruz, santrale olan mesafeleriyle ilgili bir durum bu daha çok. Dilerseniz modem arayüzüne girip Time Put değeri sıfır mı diye kontrol edin. Bunlardan başka yapacak bir şey yok, arıza kaydı bırakabilirsiniz, gereken kontroller yapılacaktır.
Santral o plastik kutu gibi şeyse 25m en fazla uzaklık .. ve arıza kaydı bıraktım arıcaklarını söylediler bekliyoruz...!
ve Time Put ne dir
Bende 4 mb vardı Osmanbey'de, problemsiz çalışıyordu. Sonra 8 mb'e geçtim, orada da problem yoktu. Fakat birkaç ay sonra kopmalar olmaya başladı. Splitter'ı değiştirin dediler. Valla Splitter'ı değiştirmeden oradan taşındım. Sana tavsiyem 4 mb'e indir, öyle dene, kopmalar yok olursa 4 mb'de kal.
Bugün Net Hızını 2mbits e indirmişler son 3-4 saattir bir kopma yaşanmıyor
Time-Out yazacaktım put yazmışım.. Hız düşümünden sonra genelde problem çözülmüş oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: coopuq1
benim dediğime geldin yani..
aynen o şekil kardeşim ^^
Santrale olan uzaklıkla veya apartman içindeki tesisatla ilgili bi sorun.bu gibi durumlar ttnet pek bişey yapamıyor. yaptıkları şey 8 mbit bağlantıyı aşağı çekmek. sorun apartman içinde ise telekom karışmıyo o işe elektrikçi çağırıp yeni hat döşeticeksin...benimde aynı problem var 8 mbiti bile kaldırmıodu sonra kablo alıp aşağıdan 3. kata kadar sıfır kablo döşedim şimdi kaldırıyor ama ucu ucuna. devamlı bağlantım kopuyordu. taki 2 ay öncesine kadar. zannedersem fiber döşediler buralara. öncede 8500-9000 mbit ulaşım oranı şimdi 12000 falan çıktı. eskisi gibi kopmuyor sürekli ama hafta 1-2 defa kopuyor yine. napalım bunada sağlık. başka internet sağlayıcısına geçmekte bir çözüm getirmiyor böyle durumlarda.
quote:
Orijinalden alıntı: VeNoM
quote:
Orijinalden alıntı: coopuq1
benim dediğime geldin yani..
senin dediğine bende gelmiş bulunuyorum arkadaş maalesef..bunu değişştirmenin bir yolu varmı acaba...kopmadan 2nb bağlanacağıma kopsun dursun 6 mb bağlanam daha iyi ...
ttneti ara kopuyor ama ben yinede kullanmak istiyorum de..sorumluluk senin sonra laga luga yapma diip gelip bağlıyolar. bana öyle demişlerdi :)