Merhabalar. TTnet 1Mbit sınırsız abonesiyim. Geçtiğimiz günlerde 45.2 tl gelmesi beklenen faturamın 83 TL gelmesi ile ufak çaplı bir şok yaşadım. Nedenini arastırmak için müşteri hizmetlerini aradığımda bilgi veremeyeceklerini söylediler. Kısa bir tartışmadan sonra, 2007 temmuz ayına ait ödenmemiş bir faturam olduğu ve 83 liralık bu faturanın onun faizi olduğunu öğrendim. Telefondaki kişi bana bilgi vermekten her seferinde kaçıyordu. Anlamadığım 3-5 lira borç için telefonu interneti kesen telekom neden ödenmemiş fatura için 3 yıldır bana bir bildirimde bulunmadı ??? Faturadan fazla gecikme faizi aldılar.. Ben bu borcun şimdi ortaya çıkmasını ve 3 senedir bildirimde bulunulmamasını manidar buluyorum. Sizler de mutlaka faturalarınızı kontrol edin. Otomatik ödemeye başlamadan önce mutlaka başka bir borcunuz olup olmadığını teyit edin.Aksi taktirde 3-5 sene sonra vay efendim 5 sene önceden borcunuz kalmış faiziyle bilmem kaç yüz milyon olmuş şeklinde karşınıza çıkabilir. Bilgi ve değerlendirmelerinize sunuyorum. V.Lord.
faturalarınızı her ay takip etmiyorsunuz galiba..
ödenmemiş faturalarınızın bilgisi faturada yer alıyor.
evet son 1 yıldır otomatik ödemeye bağlı olduğu için sanıyorum fatura gelmiyor
Biraz Önce Zeytinburnu Emniyetinin faturasını buldum müşiteri yanlışi numara verince..
2008 den 60 tl borcu var :D
Sizin konuya gelince,
O faturayı ödemedi iseniz nasıl olurda faiz yersiniz anlamadım..
Çünkü Faiz ödediğiniz gün itibariyle bir sonraki Faturanıza yansır.
quote:
Orijinalden alıntı: Vincent Lord
evet son 1 yıldır otomatik ödemeye bağlı olduğu için sanıyorum fatura gelmiyor
otomatik ödeme verdiğin hesapta para olmadığı bir ay, bahsettiğin ödenmeme durumu olmuş galiba.. ?
Otomatik ödeme hatası değil. Borç 3 yıl önceden geliyormuş.
Arkadaşlar olay açıklığa kavuştu sanıyorum.
Ben yeni evime taşındığım için mevcut faturayı geçen ay otomatik ödemeden çıkarmıştım.
Babama da gidip elden yatırmasını söylemiştim. Babam da gişe görevlisi "şu kadar borcunuz var" deyince yatırmış bunu. Dolayısıyla geçen ay ödediğimiz için bu ay da faturanın kendisinden fazla bir faiz gelmiş bize.
Faturalarımız çok uzun zamandır elimize ulaşmıyor. Otomatik ödeme olduğu çin biz de çok fazla dikkat etmedik ulaşıp ulaşmadığına.
Zaten yasal olarak haksız bir durum yok. Ama 3 sene önceden bu zamana nasıl borç gelebiliyor haberimiz olmadan ve uyarı yapılmadan bunu anlayamıyorum. Belki bizimkiler zaman zaman şu ödeme bürolarını kullanıyorlar. Her faturayı yatırabildiğiniz bürolardan. Onlardan sisteme geçmemiş ya da unutmuş olabilirler belki. Ayrıca 3 sene dahi olsa bir borcu ödemeden atlayacağımı zannetmiyorum. Öyle bile olsa İnternetin kesilmesi lazım o zaman. Ya tesadüfen yeni evime taşınmayıp otomatik ödemede tutmaya devam etseydim.. 10 sene sonra mı haberim olacaktı ?
merhaba. aynı sorunu bu gün bende yaşadım. 2008 yılından fatura olduğunu tesadüfen öğrendim. net bağlantıda sorunmu var diye müşteri temsilcileriyle görüşmek için aradığımızda sesli yanıttan öğrendim. 2008 yılının şubat ayında otamatik ödemeye vermişim. aynı ay fatura ödenmedi görünüyor. aynı anda 4 fatura vermişim 3ü ödenmiş sadece bu ödenmemiş. internetten bankalar son iki yıla kadar bilgi verdiklerinden ödenip ödenmediğini bilmiyorum.
bana ilk birkaç ay fatura geldi. yok ağaçlar kesilmesin ayağına sonraları fatura göndermemeye başladılar. bende bu durumu kabul ettim. bu gün müşteri temsilcisinden öğrendiğime göre artık hiç göndermiyorlarmış. ne kadar faiz ödeyeceğiz diyoruz onuda bilmiyorlar. anlamadım. zoruma giden bu ve bunun gibi kurumlar hakkında hiç bir hak iddia edemiyorsunuz. şerefsizlik diz boyu. bide hukuk ülkesiymişiz. Allah onları bildiği gibi yapsın. bu duruma itiraz nebilim tüketici dernekleri bi işe yararmı ki. varsa bildiğniz bir yol bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler...
https://efatura.ttnet.com.tr/ttnetefatura/ adresine girip "TTNET Fatura Ayarları" başlığından basılı fatura almak istiyorum seçeneğini işaretleyebilirsiniz. faturanız adresinize basılı olarak gelir. hatta aynı zamanda basılı gelmeye devam ederken, ücretsiz sms ve e-posta ile de alabilirsiniz.
müşteri temsilcisine güvenmeyin, yanlış bilgilendirme yapmış.
biri de gecikme zammi yok canim. istersen yilda bir ode
quote:
Orijinalden alıntı: inexo
biri de gecikme zammi yok canim. istersen yilda bir ode
hadi canım ciddimisiniz? eeee bu nasıl iş anlamadım, o zaman onlarda ilk ay faturayı ödemeyince neti kesiyordur herhalde dimi?
quote:
Orijinalden alıntı: tankutbey
merhaba. aynı sorunu bu gün bende yaşadım. 2008 yılından fatura olduğunu tesadüfen öğrendim. net bağlantıda sorunmu var diye müşteri temsilcileriyle görüşmek için aradığımızda sesli yanıttan öğrendim. 2008 yılının şubat ayında otamatik ödemeye vermişim. aynı ay fatura ödenmedi görünüyor. aynı anda 4 fatura vermişim 3ü ödenmiş sadece bu ödenmemiş. internetten bankalar son iki yıla kadar bilgi verdiklerinden ödenip ödenmediğini bilmiyorum.
bana ilk birkaç ay fatura geldi. yok ağaçlar kesilmesin ayağına sonraları fatura göndermemeye başladılar. bende bu durumu kabul ettim. bu gün müşteri temsilcisinden öğrendiğime göre artık hiç göndermiyorlarmış. ne kadar faiz ödeyeceğiz diyoruz onuda bilmiyorlar. anlamadım. zoruma giden bu ve bunun gibi kurumlar hakkında hiç bir hak iddia edemiyorsunuz. şerefsizlik diz boyu. bide hukuk ülkesiymişiz. Allah onları bildiği gibi yapsın. bu duruma itiraz nebilim tüketici dernekleri bi işe yararmı ki. varsa bildiğniz bir yol bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler...
aynı olay bana da oldu bugün 2008 yılı şubat ayına ait faturamın ödenmemiş olduğunu öğrendim otomatik ödemeye almıştım ama banka şubat ayını ödememiş hesapta yeterli para olduğu halde sen sorununu lçözdünmü? ne kadar gecikme faizi ödedin?
Oda bişeymi, telekom bana ödediğim faturaya eve icra bile göndermişti. Allahtan faturayı buldumda dava geri alındı O günden sonrada telekom ile hiç bir bağlantım yok olmazda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme