Şimdi Ara

Tsunamiden kurtulan olmuş mudur? Kurtulmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tsunamiye yakalandığı halde kurtulabilen var mıdır? ya da böyle bir dalga karşısında yapılması gereken birşey? saatte 700 km hız gökdelenenin tepesinden betona çakılmak gibi birşey ama merak ediyorum mesela bir duvarın arkasında durmak veya ne biliyim bir şeye tutunmak gibi bir önlemi falan var mıdır acaba?

dikkat ettim direkler yıkılmıyor
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

direklere tırmanacan direk varsa

o hızla sürüklenen bir araba ya da bir beton blok direğe çarparsa muhtemelen yıkacaktır. Şansa bırakmış olmaz mıyız?

Bence direk tsunamiye maruz kalan kişi zaten ciddi bir yara alır ama eğer o dalganın hızından korunabilirse yaşama şansı vardır. Tabi yüzme bilsin ve biraz güçlü olsun.

İstikbal
  • Öldüren tsunami değil zaten..Tsunaminin taşıdığı metal-tahta-çivi dolu çorba..İçin jilet dolu bi bardak suya elini daldırıp hızlıca çalkalamak gibi..Allah yardımcıları olsun.

Orijinalden alıntı: nihattr

Saatte 700km mi? videolarda görüyoruz ne kadar hızlı olduğunu. Belki denizde başlangış hızı o kadar olabilir ama karada 50-60km civarı gidiyor gibiydi.

Bence direk tsunamiye maruz kalan kişi zaten ciddi bir yara alır ama eğer o dalganın hızından korunabilirse yaşama şansı vardır. Tabi yüzme bilsin ve biraz güçlü olsun.

Dalga içeriye doğru çeker diye düşünüyorum (su altına) yüzme bilmesi onu kurtarırmı bilemem
    biraz şanslıysan kurtulursun herhalde büyük ağaçlara tırmanarak olabilir herhalde

• İyiki burdayız.
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Öldüren tsunami değil zaten..Tsunaminin taşıdığı metal-tahta-çivi dolu çorba..İçin jilet dolu bi bardak suya elini daldırıp hızlıca çalkalamak gibi..Allah yardımcıları olsun.

Ben suyunda öldürdüğünü düşünüyorum. O hızda akan bir suda kontrolü sağlamak mümkün olmaz bence.

nihattr@ 750km miş hızı. Videolarda da insanlar arabalarla süratle kaçmaya çalışırken su arkadan en az 5 6 kat daha hızlı gelip içlerine alıyordu arabaları.

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Öldüren tsunami değil zaten..Tsunaminin taşıdığı metal-tahta-çivi dolu çorba..İçin jilet dolu bi bardak suya elini daldırıp hızlıca çalkalamak gibi..Allah yardımcıları olsun.

Ben suyunda öldürdüğünü düşünüyorum. O hızda akan bir suda kontrolü sağlamak mümkün olmaz bence.

nihattr@ 750km miş hızı. Videolarda da insanlar arabalarla süratle kaçmaya çalışırken su arkadan en az 5 6 kat daha hızlı gelip içlerine alıyordu arabaları.

Hangi videoda 750km gidiyor gösterebilir misin?

İstikbal
  • sağa sola çarpıp ölüyorlar yada maddelere aşırı hızda çarpıp yada boğuluyorlar kurtulma şansın pek yok yapacağın şey yüksek biyerelere binalara kaçmak yada tepelere şayet oan yakalandıysan kaçma şansın yoksa hızlıca tüm duları okuyacaksan ne kadar okursan kardır.

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

direklere tırmanacan direk varsa

o hızla sürüklenen bir araba ya da bir beton blok direğe çarparsa muhtemelen yıkacaktır. Şansa bırakmış olmaz mıyız?

videolarda arabalar felanda carpiyordu

yıkılmadı
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!
  • Azgın nehirlerden bile kurtulmak mümkün değilken tsunamiden yüzerek kurtulamayız bence.

quote:

quote:

Hangi videoda 750km gidiyor gösterebilir misin?

Ayrıca normal rüzgar dalgasının hızı yaklaşık 20 km/saat kadarken, tsunami dalgasının özelliği yaklaşık 750-800 km/saat hız yapmasıdır. Gel-gitler ise gün boyunca yeryüzünü iki defa süpürüp geçer, -tıpkı tsunamiler gibi- deniz dibine ulaşacak akıntılar üretebilirler. Ama hakiki gel-git dalgalarından farklı olarak, tsunami dalgalarının kaynağı Ay ve Güneş'in çekim kuvveti değildir.

http://www.becerikli.net/threads/99516-Tsunamiler-Hakk%C4%B1nda-Bilmedikleriniz

Japonya'nın kuzeydoğusunda meydana gelen 8,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında tsunami oluştu. Depreme yakın bölgelerde kıyıya vuran tsunami dalgaları büyük hasara neden oldu. Ülkenin kuzeyindeki Sendai kentindeki limanı 10 metre büyüklüğündeki dalgalar yuttu.

Saatte 500 km ile ilerleyen tsunami dalgalarının, depremden yaklaşık yedi buçuk saat sonra Hawaii kıyılarına ulaştı. Sirenlerin çaldığı Hawaii'de insanlar yüksek yerlere doğru kaçıyor.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

• suyun altında nefes alabiliyorsan birde darbelere dayanıklıysan yaşarsın tabi, yüzme bilmek kurtarmaz su girdaplı geliyor üstte kalman mümkün değil...
  • Tsunami sadece suyla etkisini göstermiyor onun etkisi kim bilir kaç tondur yani kapılırsan ve
    gerçekten sağlam tsunami ise tek takla attırır sana belini kırar o derece bir şey.Birde özkütleden
    dolayı tsunaminin üstünde kalırım diye bir şey yok ölmen garanti gibi bir şey.

Karadeniz de veya öyle akıntılı sularda yüzenler, akıntıya kapılanlar iyi bilirler
    bunun kuvvetiyle o kuvvet karşılaştırılamaz bile.Eğer çok şanslıysan belki kurtulabilirsin.

Tek çözümü yüksek bir yere çıkmak eğer araç veya başka bir şey ile sürükleniyorsan yine
    tsunamiye kapılmamaya özen göstermelisin.

Endonezya da 2004 te tsunami ve deprem sebebiyle 230.000 kişi öldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

suyun altında nefes alabiliyorsan birde darbelere dayanıklıysan yaşarsın tabi, yüzme bilmek kurtarmaz su girdaplı geliyor üstte kalman mümkün değil...

1 saatte fazla tutman lazım nefesini

İstikbal
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Tek çözümü yüksek bir yere çıkmak eğer araç veya başka bir şey ile sürükleniyorsan yine
    tsunamiye kapılmamaya özen göstermelisin.

Videodaki minibüs gibi mi? Bir yere mi sıkışması gerekiyor kapılmamak için?

Yukarıdaki videoda olabilir de ilk mesaja iatıfta bulunarak karada insanlara çarptığı hız olamaz diyorum.

Videonun sonuna doğru akıntı müthiş süratleniyor. 100 km nin üzerinde yine.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.