|
TSMC, 3nm Apple Silicon M3 ve A17 yongalarını 2022 sonunda üretecek

-
-
M2 çıkmadan M3’ü çıkarmaz.
MacBooklar daha geç güncelleniyorlar.
M2 2022’de çıkar, M3 2023’te.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
30 çekirden ne ya :D Benim M1 Max ile çok hızlı şekilde 8k video düzxenleyebiliyorum 30 çekirdekle ne yapacaklar :D
-
Apple'ın acele etmesine gerek yok
AMD Intel M1 Max e yetisemiyor daha
Apple Oyun isini de hallederse kimse AMD Intel ve Nvidia'nın yuzune bakmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 25 Aralık 2021; 19:11:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple her sene böyle yaparsa İntel ve Amd toz yutar anca.
Yutuyorlar zaten. Az sayıda kalan video, fotoğraf işleme çalışanları M1 platformlarına geçti bile. Bir de oyun üzerine eğilirlerse o zaman rakipsiz olacaklar. M1'in halen x64 uygulamaları ile optimizasyonları istenen düzeyde değil. Ancak yine de m1 pro 14" sahibi olarak i7 3060'lı monster notebook yüzüne bakmıyorum. Haftada iki saat sadece oyun için açtığım platform artık niteliğini yitirmiştir.
-
sırf m1 max'im var demek için yazılmış bir yorum
-
Mac Pro icin kullanırlar. MacBook'da kullanacak değiller.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha A15'in dumanı üstünde bismillah.
-
Büyük ihtimalle Mac Pro’lar bu sene yenilenecek ve 40 çekirdek CPU olacak. Bu bilgiyi karıştırıyorlar.
Geçen M1 Max’ın içini açmışlardı, işlemcinin çevresinde yollar buldular, 4 adet M1 Max işlemcinin birleştirme çalışmaları yapılmasına yoruluyor. Bu da büyük ihtimal Mac Prolar içindir.
MacBook Pro için yaparlarsa pil süresi 4’te 1’e düşer. Bu da Apple için taşınabilir MacBook’un amacına ters düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 26 Aralık 2021; 3:3:51 >
3nm = 2023 diyosunuz yani !
$ O gün 30 TL olursa şaşırmam yani ! :(
-
3nm yeni standart olacağı için
öyle 5 7 9 farklı mimarilerin üretimlerinin benchmarkları doğru bir karşılaştırma değil !
-
Sizde iş yapın sizde kazanın sizede alın... Ben sadece şaşkınlığımı belli ediyorum M1 Max ile şuanda blender dan 3-6dk da render yapabiliyorum yeni metal desteği ile hem de masaüstü değil taşınabilir bir bilgisayar ile bu bile yeterliyken 40 çekirden nedir diye şaşırdım.
-
Mac Pro'nun yeni versiyonu da Intel ile gelecek diye haberler çıktı hocam geçen bir tanede ufak bir Mac Pro sürümü düşünülüyor belki onda kullanılır.
-
olay satın almış olmanız değil, görgüsüzlüğünüz.
-
Siz öyle görüyorsanız engelleyebilirsiniz buton hemen orda :)
-
demek ki, snapdragon / mediatek / exynos işlemciler 3nm ye 2023 de geçecekler.
En Beğenilen Yanıtlar

sırf m1 max'im var demek için yazılmış bir yorum
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X