Şimdi Ara

TSL 2009-10 Sezonu Puan Durumu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
0
Favori
6.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fuatturkrap
    sıktı bu mantık, matematik bilgisi zırvaları..

süper ligde şu ana kadar 22 hafta geride kaldı..

her takım 22 maç yaptı,

22 x 18 = 396

ama senin tablonda 9 takım 22 maç

22 x 9 = 198

8 takım 23 maç

23 x 8 = 184

ve 1 takım da 34 maç yapmış (22 haftada!)

1 x 34 = 34
    ________+
    = 416

yani haftada 18 takımın maç yapması gereken ligde 416/18= 18.9 takım maç yapıyor.. bu kalan 0.9'u fenerbahçe'ye mi eklemeliyiz???

Sevgili fuatturkrap ,

Matematik ve mantık sizi ilkokuldan itibaren sıkıyor olmalı, çünkü 4 işlemde zayıfınız var.

416/18= 18.9 etmez dostum, 23,11 eder. İlk önce 4 işlem öğrenelim sonra diğer işlemlere geçersiniz.

Benim tablomu anlamınızı sizden beklememiz şimdilik yanlı olur kanısındayım.

• Tamam yazım da yanlış yaptınız yazımı geri alıyorum fuatturkrap .

416'yı 22ye bölerek neyi bulmaya ve kanıtlmaya çalıştığınız daha net izah ederseniz size yardımcı olabilirim.
  • Sevgili Galatasaraylı arkadaşlarıma bir örnekle daha durumu izah edip onları muhahaların ve zuhahalarından kurtarmaya çalışayım.

Örneğin,

31. Galatasaray Bursaspor maçı ve bu maç öncesi TFF puan durumu şöyle.

1. Bursaspor Oynanan Maç: 30 Puan : 66
    2. Galatasaray Oynanan Maç: 30 Puan : 63
    3. ??????? Oynanan Maç: 30 Puan : 56
    4. ??????? Oynanan Maç: 30 Puan : 55

Yani şampiyonlu Bursa ile Galatasaray çekişiyor. 31. hafta Bursaspor Ali Samiyen'deki maçı yeniyor diyelim. TFF puan durumu şöyle;

1. Bursaspor Oynanan Maç: 31 Puan : 69
    2. Galatasaray Oynanan Maç: 31 Puan : 63
    3. ??????? Oynanan Maç: 31 Puan : 59
    4. ??????? Oynanan Maç: 31 Puan : 58

daha ligin bitimine 3 hafta var ve 1. ila 2. arasında 6 puan fark var, siz Galatasaraylılar bu durumda TFF puan tablosuna göre hala daha ŞAMPİYONLUK bekleyeceksiniz. Yukarıdaki örnekte bir de benim tabloma bakalım,

1. Bursaspor Oynanan Maç: 32 Puan : 72

Ve şampiyon Bursaspor :) Galatsaraylılar TFF puan tablosuna göre şampiyonluk beklemede hala :)

umarım farkı anlamışsınızdır.

• Saçmalığa bakın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: fethiyetv

KAPASİTELERİ MUHAHAHA VE ZUHAHAHA 'DAN öteye gitmeyen kişilerin konuyu ne kadar da kirletmeye ve sabote etmeye çalışsa da ben yine de güncel puan durumunu koyuyorum.

Beyler biraz akıl gücünüz, MANTIK ve MATEMATİK BİLGİNİZ varsa muhaha ve zuhaha dışında da yorum YAZMAYI DENEYİN, BECEREBİLİRSİNİZ!

TSL 2009-10 Sezonu Puan Durumu

dostum sen böyle deyince düşündüm de 'puan fikstürü' ne yaw?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

quote:

KAPASİTELERİ MUHAHAHA VE ZUHAHAHA 'DAN öteye gitmeyen kişilerin konuyu ne kadar da kirletmeye ve sabote etmeye çalışsa da ben yine de güncel puan durumunu koyuyorum.

Beyler biraz akıl gücünüz, MANTIK ve MATEMATİK BİLGİNİZ varsa muhaha ve zuhaha dışında da yorum YAZMAYI DENEYİN, BECEREBİLİRSİNİZ!

arkadaş antudan galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

@ Barbar

Gerçek puanları görmek neden bu kadar koyuyor sana?

Ama demek ki sana koyan bazı şeyler var ki yeni puan durumları uyduruyorsun kafandan... Bütün Türkiye saf, birtek sen akıllısın ya...

• quote:

Sevgili Galatasaraylı arkadaşlarıma bir örnekle daha durumu izah edip onları muhahaların ve zuhahalarından kurtarmaya çalışayım.

Örneğin,

31. Galatasaray Bursaspor maçı ve bu maç öncesi TFF puan durumu şöyle.

1. Bursaspor Oynanan Maç: 30 Puan : 66
    2. Galatasaray Oynanan Maç: 30 Puan : 63
    3. ??????? Oynanan Maç: 30 Puan : 56
    4. ??????? Oynanan Maç: 30 Puan : 55

Yani şampiyonlu Bursa ile Galatasaray çekişiyor. 31. hafta Bursaspor Ali Samiyen'deki maçı yeniyor diyelim. TFF puan durumu şöyle;

1. Bursaspor Oynanan Maç: 31 Puan : 69

daha ligin bitimine 3 hafta var ve 1. ila 2. arasında 6 puan fark var, siz Galatasaraylılar bu durumda TFF puan tablosuna göre hala daha ŞAMPİYONLUK bekleyeceksiniz. Yukarıdaki örnekte bir de benim tabloma bakalım,

1. Bursaspor Oynanan Maç: 32 Puan : 72

Ve şampiyon Bursaspor :) Galatsaraylılar TFF puan tablosuna göre şampiyonluk beklemede hala :)

umarım farkı anlamışsınızdır.

Beyler bu örnek üzerinize yorum alayım, muhahalar devam ediyor. Örnekten konuşun biraz.

Bu örnekte TFF puan durumuna göre Galatasaray hala daha şampiyonluk ümidi varken atı alan Üsküdar'ı geçmiş olmuyor mu? Ama benim puan durumumda gerçek tablo direk gözükmüyor mu?

Cevabınız görüküyor veya gözükmüyor mu şeklinde sebebiyle yazın, bırakın muhahaları da anti-tezinizi yazın.

• Olmaz ya diyelimki Fenerbahçe yada başka bir takım Ankaraspor maçı gelmeden ligden düşürüdü veya ligden çekildi, yinede 3 puan almış mı sayılcak Ankaraspor maçından. Eğer cevabı hayırsa, zamanı gelmeden bütün takımlara 3 puan eklemek ne kadar etik ?
  • önceki sayfada da oynanacak müsabakaların zamanı gelmeden ankaraspor'un tüm maçlarının tescilinin neden mümkün olmadığını açıkladık ama sen nedense o mesajlara cevap yazmak yerine yok benim mantık ve matematik bilgim sizden fazla siz anca muhaha zuhahaha yapın tarzı mesajlar atmaya devam ettin ve şimdi de,yok bursa galatasaray'ı sami yen'de yener yok son iki haftaya bilmem kaç puan farkla girilirse gibi varsayımlar üzerinden ilerlemeye çalışıyorsun ama bunlar senin tezini güçlendirmekten çok daha komik bir hale getiriyor haberin olsun.

oysa bu konuyu açmadan önce yapacağın şey çok basitti ya ankaraspor'un küme düşürülmesi ile ilgili kararname'yi okuyacaktın ya da tff'nin sitesinden talimatlar bölümüne tıklayıp oradaki usuller nedir onları öğrenecektin...neyse şimdi bir bakalım bu kararname ve talimatlar ne diyor...

quote:

1) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 15.09.2009 tarihli kararı uyarınca bir alt lige düşürülen ve Tahkim Kurulu'nun 06.10.2009 tarihli kararları uyarınca bu cezası kesinleşen Ankaraspor A.Ş.'nin 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig müsabakalarına iştirak etmemesine, 2010-2011 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Ligi'nde yer almasına,

2) Ankaraspor A.Ş.'nin 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig'de 08.08.2009 tarihinde oynadığı Antalyaspor A.Ş.-Ankaraspor A.Ş. (0-1), 16.08.2009 tarihinde oynadığı Ankaraspor A.Ş.- Gençlerbirliği (1-1), 23.08.2009 tarihinde oynadığı Gaziantepspor-Ankaraspor A.Ş. (1-1) ve 31.08.2009 tarihinde oynadığı Ankaraspor A.Ş.-Galatasaray A.Ş. (0-2) müsabakalarının, 3-0 Ankaraspor A.Ş.nin hükmen mağlup, rakiplerinin ise 3-0 hükmen galip sayılarak tesciline,

a) Bu müsabakalarda atılan gollerin gol krallığı sıralamasında dikkate alınmasına,

b) Bu müsabakalarda futbolcuların gördükleri sarı ve kırmızı kartların, disiplin ihlalleri ile alınan cezaların geçerli sayılmasına,

3) Ankaraspor A.Ş.'nin, 5. haftada Kayserispor ile, 6. haftada Denizlispor ile, 7. hafta Beşiktaş A.Ş. ile, 8. haftada Kasımpaşaspor ile oynanmayan müsabakalarda ve Turkcell Süper Lig fikstürü uyarınca 07.10.2009 tarihinden sonra oynanması planlanan müsabakalarda 3-0 hükmen mağlup, rakiplerinin ise 3-0 hükmen galip sayılmasına;

a) Ankaraspor A.Ş.'nin 06.09.2009 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca oynanmayan 5. hafta müsabakasının, rakip takım mensuplarının müsabaka sayısı ile belirtilen cezalarının infazı hesabında geçerli sayılmasına,

b) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 15.09.2009 tarihli kararı sonrasında oynanmayan 6., 7. ve 8. hafta müsabakaları ile 07.10.2009 tarihinden sonra oynanması planlanan müsabakalarının, rakip takım mensuplarının müsabaka sayısı ile belirtilen cezalarının infazı hesabında dikkate alınmamasına,

4) 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig'den Ankaraspor A.Ş.'den başka 2 takımın daha Bank Asya 1. Ligi'ne düşmesine,

5) 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1. Ligi'nden 3 takımın Turkcell Süper Lig'e çıkmasına,

6) Ankaraspor A.Ş.'nin futbolcuları için, 07/10/2009 saat 00:00 ile 22/10/2009 saat 23:59 tarihleri arasında, FIFA'ya bildirim yapılarak özel transfer ve tescil dönemi açılmasına, bu süre içinde Ankaraspor A.Ş. futbolcularının, Ankaraspor A.Ş.'nin yazılı muvafakatının alınması koşulu ile transfer yapabilmelerine,

7) Ankaraspor A.Ş.'nin sözleşmesi devam eden ve TFF Yönetim Kurulu tarafından açılacak özel transfer döneminde, 2009-2010 sezonu transfer dönemlerinde Ankaraspor A.Ş'den ayrılmayan yabancı futbolcu ve teknik adamlarının TFF 1. Lig Statüsü madde 2/1 gereği sözleşmelerinin sonuna kadar Ankaraspor A.Ş'ye bağlı olarak kalabilmelerine;

8) Ankaraspor A.Ş.'nin, Futbol Kulüpleri Tescil Talimatı'nın 17. maddesinin 3. fıkrası hükmüne uygun olarak, 2009-2010 sezonunda Türkiye Kupası'na katılmasına,

9) Ankaraspor A.Ş.'nin 2009-2010 Turkcell Fair-Play Ligi'nden çıkartılmasına;

10) Ankaraspor A.Ş'ye, naklen yayın gelirleri ve isim sponsorluğu ile ilgili olarak "dayanışma payı" ve "isim hakkı" adı altında ödenen bedellerin kulübün 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig'de oynaması gereken 34 müsabakadan; oynadığı 4 müsabakaya isabet eden kısmının mahsubu ile yapılan fazla ödemelerin kulüp tarafından TFF'ye iade edilmesine ,

11) Ankaraspor A.Ş.'ye 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig'de oynadığı 4 müsabakadaki "performans primi" adı altında herhangi bir ödeme yapılmamasına,

12) TFF Yönetim Kurulu'nun 03.09.2008 tarihinde aldığı kararda belirlenen naklen yayın geliri dağıtım kriterlerinin aynen uygulanmasına, karar verilmiştir.

quote:

MADDE 26 - MÜSABAKA SONUÇLARININ TESCİLİ
    (1) TFF tarafından düzenlenen veya izin verilen müsabakaların sonuçları, TFF tarafından
    tescil edilmeden geçerli sayılmaz.
    (2) Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’nın öngördüğü süreç içerisinde tamamlanmış
    müsabakaların sonuçları, hakem raporları ile tespit edilir.
    (3) TFF, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’nın öngördüğü süreç içerisinde herhangi bir
    nedenle tamamlanamayan müsabakaların sonuçlarını, müsabaka görevlilerinin
    raporlarına ve gerektiğinde yapılacak araştırmaya göre karara bağlar ve ilan eder.
    (4) Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra
    anlaşılsa dahi tescil iptal edilir. Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair
    talep hakkı vermez.

kararname'de görüldüğü üzere ankaraspor'un sadece geçmişe dönük maçları tescil edilebiliyor ve gelecekteki müsabakalara katılmaması hakkında bir karar var.yeniden söylüyorum maç haftası gelmeden ankaraspor'un maça iştirak etmesi daha doğrusu aldığı ceza gereği edememesi gibi bir durum söz konusu olamayacağından,gelecekteki maçlarının şimdiden tescili de mümkün değil.yani ankaraspor'a uygulanan ceza hükmü müsabaka tarihi geldiği zaman o maça çıkamayacağı,dolayısıyla da çıkamadığı her maçtan dolayı hanesine hükmen mağlubiyet yazılacağı şeklinde.şimdiden ben bütün maçlarını 3-0 tescil edeyim oynayacağı bütün takımlara da kafadan 3 puan yazıp puan tablosunu da o şekilde düzenleyeyim gibi bir durum yok yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: gstrance
    Olmaz ya diyelimki Fenerbahçe yada başka bir takım Ankaraspor maçı gelmeden ligden düşürüdü veya ligden çekildi, yinede 3 puan almış mı sayılcak Ankaraspor maçından. Eğer cevabı hayırsa, zamanı gelmeden bütün takımlara 3 puan eklemek ne kadar etik ?

Fenerbahçe veya Ankaraspor maçı gelmemiş diğer takımlardan bir yada birileri de ligten düşürülme gibi bir karar çıkarsa, ligten düşürülen takımların kendi arasındaki maçların durumuna ait karar da bulunur. O karar ne ise o uygulanır.

@ joedumars, size de cevap yazağım.
  • PUAN DURUMU
    Takım O G B M A Y P Av
    1 Galatasaray 22 14 5 3 43 23 47 20
    2 Fenerbahçe 22 14 3 5 44 25 45 19
    3 Bursaspor 21 13 4 4 41 21 43 20
    4 Kayserispor 22 12 6 4 33 15 42 18
    5 Beşiktaş 21 11 6 4 26 14 39 12
    6 Trabzonspor 22 11 5 6 39 24 38 15
    7 Eskişehirspor 22 9 8 5 27 21 35 6
    8 Gençlerbirliği 22 8 7 7 28 24 31 4
    9 İstanbul B.Ş.B. 21 8 7 6 27 30 31 -3
    10 Gaziantepspor 22 8 6 8 27 25 30 2
    11 Antalyaspor 22 8 5 9 32 28 29 4
    12 Kasımpaşa 21 7 6 8 35 34 27 1
    13 Sivasspor 22 7 3 12 27 38 24 -11
    14 Ankaragücü 22 4 10 8 25 28 22 -3
    15 Diyarbakırspor 22 4 9 9 20 31 21 -11
    16 Manisaspor 22 4 8 10 18 26 20 -8
    17 Denizlispor 22 3 4 15 16 35 13 -19
    18 Ankaraspor 22 0 0 22 0 66 0 -66
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devlet Bahçeli

“Sene 2009. 2’yi alın, yanındaki sıfırı atın, 9’u da alın yanındaki sıfırı atın, 2 ile 9’u toplayın, etti mi
    11. Şimdi o 2 ile 9’u tekrar yan yana koyun, etti mi sana 29. Şimdi 11 ile 29’u toplayın, etti mi size 40, işte MHP bu sene 40’ıncı senesini kutluyor!”

• quote:

Orijinalden alıntı: De-Niro

quote:

“Sene 2009. 2’yi alın, yanındaki sıfırı atın, 9’u da alın yanındaki sıfırı atın, 2 ile 9’u toplayın, etti mi
    11. Şimdi o 2 ile 9’u tekrar yan yana koyun, etti mi sana 29. Şimdi 11 ile 29’u toplayın, etti mi size 40, işte MHP bu sene 40’ıncı senesini kutluyor!”

• fethiyetv

sen bu konuda gereksiz ısrar etmeye devam edersen daha çok muhahahah ve zuahahaha görürsün... hala herkese cevap yetiştirmeye çalışman da ayrı bir vaka...
  • @ joedumars

1. Bahsettiğiniz karar metni belki siz bugün okumuş bulmuş olabilirsiniz, ama ben o metni

çıktığı gün okumuştum, merak etmeyin !

2. Sizin 15 Şubat 2010; 19:42:09 tarihli mesajınızda Ankaraspor'un hala bir takım itiraz

hakları var diye yazmışsınız, ama detayını ne olduğu yazmamışsınız. Tahkim Kurulu'nn verdiği

karar nihai karardır, bunun üst mercisi yoktur. Ancak, yanlış karardan dolayı oluşan

zararlarının tazminleri için ilgili mecrileri Ankaraspor tazminat davası açabilir. Ama bu

konularda kesin hükmüm yok, sizler gibi bildiklerimi yazıyorum. Spor hukuku okumadım, tescil

kurulunda değilim, böyle bir iddam da olmadı!

3. Verdiğim örneklere (Bursaspor&Galatasaray ve Bursaspor&Kayserispor) nesnel direk itirazın

olmamasına rağme, komik diyerek hala daha bu puan tablosunu inkar edebilmenizi anlamış

değilim. Ben de size sizin gibi davransaydım size komik der geçerdim, ama size saygımdan

oturup yazı yazıyorum.

4. Mevcut karar değişmedikçe ki değişmesi gibi bir imkan ve şart gündem de dahi değilken, ben

34 maç puanını tabloya ekledim. ama bu tablosun RESMİ , YASAL tablo gibi bir tabir vermedim,

performanslerı görebilmek için gerçek tablo budur ibarem olmuştur. YASAL veya RESMİ bir

açıklamamı bulup çıkarın, beni yalancı duruma düşürün lütfen!

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar
    fethiyetv

sen bu konuda gereksiz ısrar etmeye devam edersen daha çok muhahahah ve zuahahaha görürsün... hala herkese cevap yetiştirmeye çalışman da ayrı bir vaka...

Zuhahalarla Muhalalarla yazışanlara anlatamayacağım bir konu, haklısın! Ben yine de beni anlayan bazı arkadaşlara devam edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

quote:

bir sonraki güncelleme doğrusu yazarım. "Puan Tablosu"

• quote:

Orijinalden alıntı: De-Niro

quote:

�Sene 2009. 2�yi alın, yanındaki sıfırı atın, 9�u da alın yanındaki sıfırı atın, 2 ile 9�u toplayın, etti mi
    11. Şimdi o 2 ile 9�u tekrar yan yana koyun, etti mi sana 29. Şimdi 11 ile 29�u toplayın, etti mi size 40, işte MHP bu sene 40�ıncı senesini kutluyor!�

• Hayır başka puan tablosuna ne gerek var? Fenerbahçeyi liderlik koltuğunda görmenin kişisel bir tatmininden başka ne gibi açıklaması olabilir böyle birşeyin. Doğrusu buysa Federasyon da bunu kullansın, bizim itirazımız yok siz üstte oluverin şu an, 34. haftanın sonunda belli olmayacak mı herşey?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.