Şimdi Ara

TSK'nın Yeni Piyade Tüfeği Mehmetçik-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  TSK'nın Yeni Piyade Tüfeği Mehmetçik-1

MKE, ürettiği ilk piyade tüfeği Mehmetçik-1'i tanıttı

MKE'de tanıtılan Mehmetçik-1'in ağırlığı 3 kilo 600 gram, etkili menzili 500 metre.
    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kırıkkale'deki MKE fabrikalarında incelemelerde bulunarak, burada üretilen piyade tüfeği Mehmetçik-1, makineli tüfek ve keskin nişancı tüfeği tanıtımına katıldı.

Vecdi Gönül, MKE'nin son yıllarda gelişme gösterdiğini belirterek, MKE'ye, Türkiye tarihinde ilk kez özgün bir piyade tüfeği, makineli tüfek ve keskin nişancı tüfeği yapma görevi verildiğini hatırlattı. 3 kilo 600 gram ağırlığında, etkili menzili 500 metre, dürbün ve kullanıcıya göre 5 kat büyütmeli dipçik, kilitlemeli mekanizmaya sahip Mehmetçik-1'in piyade tüfeği olarak prototipi yapıldı. Mehmetçik-1'in yakın muharebe ve hücre baskınlarında kullanılmak üzere lazer takılabilen 3 kilogram ağırlığındaki versiyonu da bulunuyor. Mehmetçik-1'in test edildikten sonra seri üretimine başlanacağı aktarıldı. Kırıkkale, aa

• Kullanılabilirliği keleş gibiyse harkulade
  • şekil bişeymiş hayırlı olsun
  • Böyle gelişmeler görmek sevindirici...
  • Dünyadaki bütün piyade tüfeklerinin en iyi özellikleri bu silahta birleştirildi. Yapılacak çalışma sonunda silah 20 ay sonra Mehmetçiğin elinde olacak.

'Mehmetçik-1' adı verilen silah, şu anda kullanılan G-3, Kalaşnikof ve HK 44'ten daha donanımlı. 'Mehmetçik-1'in üzerinde gece ve gündüz dürbünü, lazer pointer, bomba atar ve her türlü cihazı takmaya elverişli modüler el kundağı var.

20 bin mermi atabiliyor

Silahta namlunun ısınmasını önleyen özel bir çelik kullanıldığı için 20 bin mermi atabiliyor, yani daha uzun ömürlü bir silah. Gaz piston sistemiyle çalışan 'Mehmetçik-1', 350, 500 ve 700 metre etkili menzile sahip olmak üzere 3 model halinde üretildi.

MKE, dünyayla yarışacak üç ayrı keskin nişancı tüfeği yapmayı da başardı ve Jandarma Genel Komutanlığı için JNG 90 testlerden tam not aldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi, yerli üretim silahların seri üretimine geçmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yanıt bekliyor.

• Güzel silah COD 4'te buna benzer bir silah var amerikan ordusunun kullandığı kullanımı oyundaki gibiyse süper
  • G3 ile moraran yanakları ve omuzları hatırlıyorumda,ondan kötü olamaz sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben askerdeyken yapmazlar geldikten sonra yaparlar böyle güzel şeyleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkahn

ben askerdeyken yapmazlar geldikten sonra yaparlar böyle güzel şeyleri

sen silahsız kuvvet degilmiydin
  • Gelsin fotolar...

İşte Türkiye budur. Teknolojik olarak gelişmeye başladık. Birde sağlam şekilde üretilirse bunun satışından çok güzel para gelir.

• Arkadaşlar dün haberlerde izledim.

Bu silah sadece BORDO BERELİ Komandolara verilecekmiş.
  • Zannetmiyorum Askerin Eline Vereceklerini Bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Arkadaşlar dün haberlerde izledim.

Bu silah sadece BORDO BERELİ Komandolara verilecekmiş.

hayır arkadaş silah piyade tüfeği sadece özel tipleri dediğin şekilde kullanılacak
  • şekil olarak m4a1'e çok benziyor.
  • Özel tipleri dedigin şey üzerine takılan aparatlar onlar olmadan ne görünüşü güzel nede işlevselligi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Zannetmiyorum Askerin Eline Vereceklerini Bunu

verecekler fakat öncelik acil yerlere Güneydoğu-K.Irak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Özel tipleri dedigin şey üzerine takılan aparatlar onlar olmadan ne görünüşü güzel nede işlevselligi

tipini beğenin yada beğenmeyin acil bir piyade tüfeği şart g3ler 10-15 sene daha kullanılırsa kendi kendine dökülmeye başlayacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlteriş Kağan

G3 ile moraran yanakları ve omuzları hatırlıyorumda,ondan kötü olamaz sanırım.

zuhaha elmacık kemiğini tam yapıştır bişey olmuyor, bende ilk seferinde morarttım yanağımı ama sonradan alışıyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 5 Ocak 2008; 15:20:46 >
  • İsmini Türkçe yapmışlar, çok sevindim.
  • bu arada mg3 ağır makinalılar da envanter dışına çıkartılacak sanırım yerine başka birşey gelecek mg4 olabilir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.