Şimdi Ara

TSI MOTORLARDA KULLANİLAN BENZIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, FSİ araçların 95 oltana gore 97oktanla daha sarsintisiz daha verimli çalıştığını söylüyorlar, kendim fsı kullanmadığım icin bi yorum yapamayacağım.

Benim sorum su TSI motorlarda bu tarz benzin seçme durumuyla karşılaşanlar oldu mu? Biz eskiden kalma bi alışkanlık ve evimize OPET yakın oldugu icin genellikle OPET'ten alıyoruz yakıtı. Bununla ilgili konu açıldı mı bilmiyorum ama TSI kullanıcılarının yakit markası ve çeşidi yönünden tercihlerini, olası yakitsal mekanik problemlerini paylaşabileceğimiz bi başlık olsun istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hep 95 oktan aliyorum. Daha bir sıkıntısını gormedim.

• 95 oktan alıyorum opet, shell ,bp,po hangisi denk gelse alırım.

yalnız birkez mersinde shell den benzin almıştım.adamlardan fiş istedim arızalı yarın filan verelim dediler.

yola çıkıyordum uğraşmadım.araç 90 km hıza gelince motordan uğultu gelmeye başladı.hız arttıkça uğultu artıyordu.uzun yolda 900-1000 km giden araç 400 kmde depo bitirdi.2.-3. depodan sonra araç kendine geldi.

bence markadan çok aldığımız petroldeki sahiplerinin tutumu önemli.
  • canmert2005 C kullanıcısına yanıt
    Benzine kesin birsey karistirmislar. Seneler önce aynisi oldu bana da. 800km karma yol giden depo, uzun yolda 500km yapti. Normalde 1000km yapar diye hesapliyordum. Motordan da değişik sesler ve sarsinti vardi.

• Sıkıştırma oranı kaç 1.6 FSI'ın?

12 imiş. Yüksek bir sıkıştırma 97 kullanın vs yazıyor mu kitapçıkta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 10 Ocak 2014; 20:20:08 >
  • Passat a shell den 97 oktan kullanıyorum, daha öncesini bilmediğim den birşey diyemem ama şuan bir sorun yok.

• 2008 yılında shell den benzin almıştım ve kıs şartlarında benzin dondu. Yalnız yanımda park eden araç dizeldi ve aynı gun çalıştırıp gitti:) shell den sıkıntı yaşayan sadece ben degilim çevremde bir cok insan sorun yaşadı. Uğultu, performans düşüşü tıkanıklık gibi. O günden beri opet 95 alıyorum en ufak bir sıkıntı yasamadım. Gayet memnunum ve sıkıntı yaşayan da duymadım. Denetim mekanizmalarının cok etkin oldugunu duymuştum. Tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atmosferik dizel motor.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Benzine kesin birsey karistirmislar. Seneler önce aynisi oldu bana da. 800km karma yol giden depo, uzun yolda 500km yapti. Normalde 1000km yapar diye hesapliyordum. Motordan da değişik sesler ve sarsinti vardi.

zaten fiş vermemek için ayak diremelerinden anlamıştım.ama cenazeye gideceğim için aceleden uğraşmadım.
  • Uzun yola ne zaman gitsek ki senede en az iki defa gideriz benzini her daim Kurtköy OPET mehmetçik vakfından alıyoruz. Oranın ayrı bi güven duygusu var bende, genel kanı da oyle olacak ki her daim pompalarda sıra var. Ben bir de OPET'in yakit harici hizmetini seviyorum. Temiz tuvalet hareketi ile biliyorum ki her zaman wc ler temiz. Esim annem icin bunlar daha onemli. OPET'in bu hareketi sektördeki cogu markanın da bu konudaki uygulamalarını tetikledi. 10yil ve öncesindeki sehirlerarasi yıllardaki istasyonlar ile gunümüz istasyonları arasında daglar kadar fark var.

• 95 kullanıyorum(önerilen) istasyondaki pompa durumuna göre bazen 97 de aldığım oluyo ancak arada hissedilecek bir fark göremiyorum ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.