Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olsun tok kapı sesi yeter onların, nasılsa preminyum marka.

The bomb has been...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba son calistigi zamandan sonra 45 dakika zaman gecti yaga baktim gram eksilme yok

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Bu VW grubu araçlarda da hergün sürekli yeni bir illet çıkıyor. Ama millet nasılsa kuyruklarda birbirini yiyor..Çözemedim ben bu işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

@HondAta

Mevzuyu bilip bilmeden arkamdan konuşma. O lafı Veysel'e diyen bendim. Golf aldıktan sonra değiştin, objektifliğini kaybettin manasında laf söyledim.

Sebebini ise açıklayayım; Özel mesaj yoluyla muhabbet ederken bana, "İstanbul'da benim pek şehir içiyle işim olmuyor, şileye gidip geliyorum o yolda ne durkalk olacak" diyip golf aldıktan sonra aynı güzergahtaki kullanımının verilerini "full şehiriçi şu kadar yakıyorum" diye forumda paylaşmasıdır. Kullandığı güzergahın şehiriçi ile uzaktan yakından alakası yok çünki.

Silemi

Silenin neresi sehir ici ya ulan bende diyorum nasil az yakiyor bu araba

Maltepe nisantasi arasi 4.8
    Maltepe kadikoy aradi 4.0 litre bos trafikte paylasimlarim var.

Bunlar sehir ici degil mi?

Evet hergun sileye gidip geliyorum ama sanki onun disinda arac kullanmiyorum.Trafikte 10 litre yaktigimda oldu,e-5de 4 litre de.Ben demiyorum ki bu arac 5 litreden fazla mumkun degil yakmaz diye.Sadece tek tarafli dinleyip vermeyin kalayi abicim.
    Cok yakmasina da ornek veririm az yakmasina da ben sanki bir tarafi inkar ediyorum gibi sen cok degistin dersen bende bozulurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 11 Kasım 2013; 14:14:08 >

• V.K. kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen yerlerde , ortalama hız nedir?

Foto var ise daha güzel ve açıklayıcı olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

quote:

@HondAta

Mevzuyu bilip bilmeden arkamdan konuşma. O lafı Veysel'e diyen bendim. Golf aldıktan sonra değiştin, objektifliğini kaybettin manasında laf söyledim.

Sebebini ise açıklayayım; Özel mesaj yoluyla muhabbet ederken bana, "İstanbul'da benim pek şehir içiyle işim olmuyor, şileye gidip geliyorum o yolda ne durkalk olacak" diyip golf aldıktan sonra aynı güzergahtaki kullanımının verilerini "full şehiriçi şu kadar yakıyorum" diye forumda paylaşmasıdır. Kullandığı güzergahın şehiriçi ile uzaktan yakından alakası yok çünki.

Silemi

Evet hergun sileye gidip geliyorum ama sanki onun disinda arac kullanmiyorum.Trafikte 10 litre yaktigimda oldu,e-5de 4 litre de.Ben demiyorum ki bu arac 5 litreden fazla mumkun degil yakmaz diye.Sadece tek tarafli dinleyip vermeyin kalayi abicim.
    Cok yakmasina da ornek veririm az yakmasina da ben sanki bir tarafi inkar ediyorum gibi sen cok degistin dersen bende bozulurum.

Kardes sehir ici bu oluyor

Ortalama hiz 15 max 20
     TSI motor  araçların yağ eksiltmesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

@HondAta

Silemi

Kardes sehir ici bu oluyor

Ortalama hiz 15 max 20

Abi şehir içinin ne olduğunu mu öğreteceksiniz bu yaştan sonra yapmayın allahınızı severseniz ya.
    Öyle trafiklere de giriyorum merak etmeyin.
    38 dakikada 2 kilometre yolu 3km/h ortalama hızla 40 litre tüketimi olan fotoğrafımda var.Paylaşayım rahatlayacak mı herkes ben bu araba çok yakıyor diyince.
    Siz çok yakıyor bilin.
    Benim cebimden çıkan para eskiye göre daha az ise benim için sorun yok.
    İsteyen istediği gibi düşünsün.

buyrun size de hesap:

corsa 190TL ye doldurum taş çatlasın 500 km yol gidiyordum.

golf 220TL'ye doldurup 750 km yol gidiyorum.

Daha dün golf 6 dizel ile evimden beşiktaşa 5.1 litre ile gittiğim yolu kendi aracımla nişantaşına kadar 4.8 ile gittim.
    Bunun nesi bu kadar abes,araba b sınıfı kadar hafif nerdeyse,motor fındık kadar+turbolu.
    Sonucun böyle olması çok mu imkansız.

Diğer örnek avcumun içi gibi ezberlerdiğim şile yolundan olsun.
    Golf 6 dizel ile 4.6 litre yakarak vardığım evime kendi aracımla da 5.6 litre ile varıyorum.
    Araçların ikisini de ben kullanıyorum.

Eskiden corsa varken iyice açık olan bu makas (7.2 ile bitiyordu yol).Şimdi daraldı,ortalama hızım arttı,konforum arttı.
    Ben daha allahtan bela mı arıyım napayım.

Neyse uzattım,kimseye tavsiye etmeyin yakıtı iyi diye siz,ben kendi cebimden çıkandan mesulüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Bahsi geçen yerlerde , ortalama hız nedir?

Foto var ise daha güzel ve açıklayıcı olur...

Modellere özel forumlarda Golf bölümünde geçmiş sayfalarda mevcut.
    Ortalama hız düşük değildi.50-60 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
    Benim anlamadığım benzinli bir aracın 4-5 litre yakmasına kimse şaşırmıyor mu?
    Bir tek bana mı az geliyor bu rakamlar.Eskiden bitarafımı yırtsam uzun yolda 5 litre göremeyince,
    şu an bu durumu ben az zannedip paylaşıyorum ya da.

edit: telefonda fotoğrafı buldum.

maltepe-kadıköy arası
    saat 16.41'de çıkmışım evden 17.02'de varmışım.
    ort. hız 49km/h
    ort tüketim 4.1l/100km
    mesafe 17 km.

otopark'ta manevra yaparken 4.1 oldu,4.0'dı oda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 11 Kasım 2013; 14:48:40 >

• Arkadasimda golf 1.2 tsi var ankara s.ici , batikent millikutuphane arasi ise gidip geliyor , 5-5.5 tuketimi var, ben o saatlerde o guzergahi hic kullanmadim ama passat tdi eminim 5.5 falan yakacaktir :)

Bence yokus ve durkalk cok degilse tsi 1.2 gercekten cok ekonomik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

@HondAta

Silemi

Veyselcim, anlayamadığın noktalardan birincisi; Önemli olan yolun nereden geçtiği değil, yol üzerindeki trafiğin koşullarıdır, ki kendi ağzınla diyorsun "boş trafik" diye.

Anlayamadığın noktalardan ikincisi belkide en önemlisi; Bu şartlara şehiriçi diyorsan da o güzergahta o şartlarla 4.8 lt yakman 1.2 tsi'ın marifeti değil, YOLUN BOŞLUĞUNUN maharetidir. Bunu idrak etmek bu kadar mı zor?

Ayrıca bu lafım sana değil üzerine alınma, dizelini alamayan/almayan adam çıkıyor boş yola sürüyor geliyor sonra forum köşelerinde orda burda egosunu ve pişmanlığını tatmin ediyor şöyle az yaktım, böyle koklattım diye. Başka birşey değil. İsim vermeye gerek yok onlar kendilerini çok iyi biliyorlar.

Aynı motorlu ibiza 1.2TSI DSG, 8lt nin altını görmüyor diyor adam. İşte asıl "şehiriçi" verisi budur güzel kardeşim. Aynı şartlarda da golf 1.2tsi 10lt nin altını görmüyor diyordu. Adamın verdiği iki araç arasındaki değerler de gayet tutarlı.

Ayrıca verdiğin rakamlara göre 1.4 atmosferik 4 ileri tork konvektörlü corsanla km de 38kuruş yakarken, 1.2TSI Manuel aracınla km de 30 kuruş yakmışsın. Bırak 8 kuruş kadar da fark olsun. Corsanın üzerinde nuhnebiden kalma otomatik şanzıman mevcut. Corsa manuel olsa belki aradaki o 8 kuruşluk fark bile olmayacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 11 Kasım 2013; 15:13:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Bu VW grubu araçlarda da hergün sürekli yeni bir illet çıkıyor. Ama millet nasılsa kuyruklarda birbirini yiyor..Çözemedim ben bu işi

sıra var psikolojisi bizim vatandaşı derinden etkiliyor

esasında hiçbiri parasının arabası değil
  • quote:

Benim anlamadığım benzinli bir aracın 4-5 litre yakmasına kimse şaşırmıyor mu?

Şaşırlıcak hiçbir durum yok. Aracı son vitese alıp 60-70kmh ile seyredersen şuan piyasadaki çoğu 2 litreye kadar olan manuel vites benzinli motorlar bu değerleri verir sana.

Hatta sana bir uç örnek, benim eski araçlarımdan birisi olan 1998 model Vectra GT bile nuhnebiden kalma 2.0 atmosferik motoruna rağmen bu şartlarda 5.5 lt leri görürdü.

Şaşılacak bir durum yok. Benzinli motorun "neden benzinli" olduğunu sıkışık trafiğe girdiğinde anlarsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: monoto

Konunun başlığı doğru olmadığı için yeterince tahrik edici zaten. Adam aldığı araçta spesifik bir problemi Tüm Tsilara maletmiş. En azından Benim İbiza 1.2Tsi yazsa neyse.
    Gören görmeyende 1.2TSI larda kronik bir şey var zannediyor. En azından Benim İbiza 1.2Tsi yazsa neyse. Sonra kendi aracında da eksilten başka kimselerde varsa paylaşır bu teze destek olur.
    Bendede 1.2TSI var bir problem yok çok şükür bir sıkıntı yok. Başlık yanlış bence....(Polemik amaçlı yazmadım.)
    Not: Cihan beyi uyardım bu konuda ama, bak bir vw de de varmış diye bana cevap verdi.

Maalesef forum başlıkları gazeteci üslubuyla yazılıyor.

Mesela bende "1.2 TSI ların sağlamlığı "gibi saçma bir başlık açsam mı?

Sen ve senin gibileri anlamak cok zor

Baslik burada ve ilk mesajimda al oku

Seni forumda tanıyan tanıyor zaten kardeş (Bunu iyiyede yorabilirsin kötüyede)

Ben ve benim gibiler foruma tecrübe paylaşımı için giriyor. Elbette seninde benden çok daha fazla güzel paylaşımların ve faydan olmuştur.

Ama bence bu konuda başlık ve konuyu açış şeklin hatalı.

Çünkü gösterdiğin örneklerin yeni araçlar olduğunu sen söylüyorsun ve servise danışıldığında zannımca bilgi verilmiş.

Eğer bahsettiğin araçlar her 2000km de bir yağ lambasını yakacak kadar eksiltiyorsa bu bir problemdir. Onun dışında bir miktar eksiltme yapması normaldir.

Banada ilk 5000km bir miktar yağ eksiltebileceği söylenmişti ve kitapçıktada yazıyor.
    Ama eksiltmeyedebiliyor. Benim 4000km yi ve arkadaşımın 14000kmyi devirmiş golf7 1.2tsi eksiltmedi. Ve bir başka tanıdığımdaki jetta 1.2 tsi hiç eksiltmedi.

Bunu bildiğin halde ısrasla "sorun var mı" diye yazarsan ben ve benim gibilerde mantıklı düşüncelerini paylaşır seninle.

Bir problemde olabilir, bunu sende ortaya çıkarabilirsin. Ama 1.2 tsilar piyasaya sürüleli epey oldu.(Tam tarihi bilmiyorum) Kronik bir problem olsaydı şimdiye on kere çıkardı.

Bu öyle saklanacak bir şey değilki (Polo GTİlardaki Tsi motorun yağyaktığını kimse saklamıyor).

Bana göre yeterince açıklama yaptım. Boş polemik peşinde olmadığım için sende haklısın be kardeş deyip geçeceğim bu konuda. Oda kimsenin canını sıkmayalım diye...

• V.K. kullanıcısına yanıt
    Bu hız ortalamalarının şehir içi hızı olmadığını elbetteki hepimiz biliyoruz. İstanbul için şehir hızı denebilecek durum bana göre 20-25km.
    Antalya için bile 25-30 arası şehiriçi göstergesi oluyor. İstanbul da kullanılan bir aracımız var E-5/florya-bakırköy sahil yolu/paralı yoldan 2. köprü/
    kısmen sabah-akşam trafiği/ bazende sıkışık trafik. Ortalama hızı 38 yaktığı 7lt... Herhalde 50-60 ortama ile o da 5-5.5lt leri tutturur.

Yani demem odur ki; 1.2TSI olduğu ve az yakması düşünüldüğü için pekte öyle "ahım şahım" bir durum değil. 1.4 100bg atmosferik i-shift'in de kabaca aynı
    yaktığını düşündüğümüzde, 1.2TSI Golf'e yakıt açısından bakıldığında parasını haketmiyor. Diye düşünürüm.

*Yukarıda ölçüp değerlerini verdiğiniz durum 17km lik bir yeri kapsıyor. Ben değer verirken "en az" 1.000km değeri alıyorum.
    Yoksa şimdi 9lt yakan AT aracıma atlayıp, şöyle bir Antalya havalimanına giden yolda 15+15 yol yapıp 50km'lere sabitlesem 7lt yapar resmini koyarım.

Bu 7lt/100km benim aracın şehir içi değerlerimin göstergesi olabilir mi? Bence olamaz.
    Ben Km'yi hiç sıfırlamam(uzun şehir dışı yapmayacaksam) Şu anda arabamda yazana 3-4.000km lik veri benim "gerçek" şehir içi ortalamamdır.

Ben bu araç 5lt yakmaz demiyorum. Zaten yaktığı gösterilmiş...
    Ama ne şartlarda yaktığı önem taşıyor. Sürekli aynı ortalama ile seyrediyor ise, bu sadece o kullanıcıyı bağlayan yakıt değerini gösterebilir.

Ama her kullanıcıya örnek olamaz. Her kullanıcı için referans teşkil etmez. Etmemeli...

*Bu araca geçmeniz sizin açınızdan bir ferahlama ve rahatlık sağlamış. Siz memnunsanız sorun yok.
    Eski 1.4AT aracın verisi verileri ile mevcut aracın verilerini karşılaştırmak ve çıkan sonucu görmek sizde farklı bir durum yaratmış.

*Ben şehiriçi dendiği zaman; bulunulan yere göre ortalama hız 20-30km arası, şehir dışı seyahati dendiğinde; ortalama hız 80-90km olarak kabul ediyorum.

• Tamam ben söylediklerimi düzelteyim,
    Golf normal yakıyor,eski aracımdan sonra bana iyi geldi sadece.
    Konu kapansın herkes rahatlasın.
    Herkes bildiği gibi düşünsün.
    Birilerini kırdıysam da özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ben bu araç 5lt yakmaz demiyorum. Zaten yaktığı gösterilmiş...
    Ama ne şartlarda yaktığı önem taşıyor.

Ben de onu anlatmaya çalışıuyorum işte. Yakamaz değil, yakar. Lakin 1.2 golfün 5lt nin altını gördüğü şartlarda ben de eski aracımla (aracı yukarda belirttim) 5.5lt leri görürdüm. Üzerindeki 20 yıllık 2.0 atmosferik motoru ile. Ama şehiriçine girdiğimde durum değişirdi, o 5.5 olurdu sana 11-12 litre...

Şuanki güncel toyota, honda 1.6 atmosferikleri de çok rahat 5lt nin altına düşer aynı şartlarda. Bunda şaşılacak bir durum yok, TSI'ın başarısı gibi gösterilicek bir durum ise hiç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 11 Kasım 2013; 15:27:21 >
  • quote:

Tamam ben söylediklerimi düzelteyim,
    Golf normal yakıyor,eski aracımdan sonra bana iyi geldi sadece.
    Konu kapansın herkes rahatlasın.
    Herkes bildiği gibi düşünsün.
    Birilerini kırdıysam da özür dilerim.

Burada birlikte bir yalnış anlaşılmayı düzeltmeye çalışıyoruz. Kırılma ya da darılmanın sözkonusu bile olmasına gerek yok.
  • Benim araba 7500 km ye geldi.Neredeyse aldığımdan beri ortalama 6.2 lt gösteriyor.
    Daha ben hiç yağ seviyesini kontrol etmedim
    Ekranda uyarı falan çıkıyor mu?
    Bu arada 3 serisinin bakımı 30 binde birdi.Onda yol bilgisayarında ne kadar kaldığı yazardı.Oradan herhalde kötü bir alışkanlık kaldı ;)
  • Cihan abinin sadece tdi vw savunucusu anladım. Çok ilginç ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Benim araba 7500 km ye geldi.Neredeyse aldığımdan beri ortalama 6.2 lt gösteriyor.
    Daha ben hiç yağ seviyesini kontrol etmedim
    Ekranda uyarı falan çıkıyor mu?
    Bu arada 3 serisinin bakımı 30 binde birdi.Onda yol bilgisayarında ne kadar kaldığı yazardı.Oradan herhalde kötü bir alışkanlık kaldı ;)

Senin aractada yaziyor bakima ne kadar kaldigi abi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.