Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

quote:

Bendeki araç eksiltmiyor.
    Kontrol ediyorum.
    Ama eksiltiyor diyeyim de başkaları menun olsun...

Aracin kac binde ?

4500'de.

Yag cubugu kontrol sirasinda tam olarak nerede ?

Sizdede ibizada oldugu gibi tirtli kisimmi var

yok çubuk düz yüzeyli,kontrol sırasında derken ne demek istedin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kontrol ediyorum.

Aracin kac binde ?

4500'de.

Yag cubugu kontrol sirasinda tam olarak nerede ?

Sizdede ibizada oldugu gibi tirtli kisimmi var

yok çubuk düz yüzeyli,kontrol sırasında derken ne demek istedin?

Yagi kontrol ederken demek istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kontrol ediyorum.

"Ama eksiltiyor diyeyim de başkaları menun olsun" diyerek başkalarını tahrik etmek yerine

"bende ki araç eksiltmiyor " tabirini değiştirebilirsiniz mesela.

Hayır bu ifadeyi kullanıyorsanız aracınız en azından bi 20-30.000 devirmiş olması lazım ki bu ifadeyi gördükten sonra ben öyle düşüntüm. Sonra gördüm 4500 km demişsiniz.

"benim aracımda şu an eksilme yok takipteyim " vsvsvs.. tarzı bi açıklama yapsanız , ne başkalarını katmak zorunda kalırsınız , nede "yağ eksiltiyor " diyenleri yalanlar gibi bi ifade kullanmamış olursunuz.

Yağ yakımı kullanma şekline bağlı olarak farklılık gösterir. Aracınız da km olarak çok yeni. Mutlaka yağ yakımı olur ama bunun normal düzeyde mi yoksa fazla mı olduğu araştırılmalı.

hiç yağ yakmayan motor zaten pek sağlıklı çalışmıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Kontrol ediyorum.

"Ama eksiltiyor diyeyim de başkaları menun olsun" diyerek başkalarını tahrik etmek yerine

Hayır bu ifadeyi kullanıyorsanız aracınız en azından bi 20-30.000 devirmiş olması lazım ki bu ifadeyi gördükten sonra ben öyle düşüntüm. Sonra gördüm 4500 km demişsiniz.

"benim aracımda şu an eksilme yok takipteyim " vsvsvs.. tarzı bi açıklama yapsanız , ne başkalarını katmak zorunda kalırsınız , nede "yağ eksiltiyor " diyenleri yalanlar gibi bi ifade kullanmamış olursunuz.

Yağ yakımı kullanma şekline bağlı olarak farklılık gösterir. Aracınız da km olarak çok yeni. Mutlaka yağ yakımı olur ama bunun normal düzeyde mi yoksa fazla mı olduğu araştırılmalı.

Anill hanimim arac en son kontrolden sonra 500 km yol aldi sindi oglen gelince bir daha bakicam hatta video eklemeyi dusunuyorum

• 10.000 km'de yarım litre civarı yağ yakımı normal sayılır.

Sen bu yağ ölçümlerini ne zaman yapıyorsun ?

aracı durdurduktan hemen sonra mı ?

yoksa motor souğkken mi ?

Eğer yoldan gelip durup o an yap ölçüyorsan yanılırsın.

Mesela her sabah aracı çalıştırmadan önce yağ ölçümü yap.
  • quote:

10.000 km'de yarım litre civarı yağ yakımı normal sayılır.

Anil arac calistigi zaman atiyorum ise gittim geldim 15 km 15 dakika yada 20 dakika sonra bakiyorum

Ama birde sabah calismadan bakarim

• HondAta kullanıcısına yanıt
    Konunun başlığı doğru olmadığı için yeterince tahrik edici zaten. Adam aldığı araçta spesifik bir problemi Tüm Tsilara maletmiş. En azından Benim İbiza 1.2Tsi yazsa neyse.
    Gören görmeyende 1.2TSI larda kronik bir şey var zannediyor. En azından Benim İbiza 1.2Tsi yazsa neyse. Sonra kendi aracında da eksilten başka kimselerde varsa paylaşır bu teze destek olur.
    Bendede 1.2TSI var bir problem yok çok şükür bir sıkıntı yok. Başlık yanlış bence....(Polemik amaçlı yazmadım.)
    Not: Cihan beyi uyardım bu konuda ama, bak bir vw de de varmış diye bana cevap verdi.

Maalesef forum başlıkları gazeteci üslubuyla yazılıyor.

Mesela bende "1.2 TSI ların sağlamlığı "gibi saçma bir başlık açsam mı?
  • quote:

quote:

Kontrol ediyorum.

Cihanair i yalanci durumuna dusurmek gibi bir amacim yok.

Dun sevdigim bir uyeden "Sen de Golf aldin Sen de degistin kardes" diye bir mesaj alinca anladim ki Opel iyiken iyi,kotuyken kotuydu;Vw kotuyken berbat,iyiyken de kotu.

Foruma bunca yildir,kendi dilimin dondugunce emek verdim ve veriyorum.Bu tarz seyleri gorup,okumak uzuyor beni.

Bir de son gunlerin modasi var "siz uzerinize alinmayin" diye...

Siz uzerinize alinmayin lutfen.Lafi ortaya cakalim ama...

Bilgilendirme olarak min ve max cizgisi arasinda 3/4 konumunda duruyor tam olarak.
    Tam da @x-rayted'in bahsettigi gibi.

• quote:

10.000 km'de yarım litre civarı yağ yakımı normal sayılır.

Bu konuda ben de senin bahsettigin gibi dusunuyordum,aracin kullanim kilavuzunda motor ideal calisma sicakligindayken ve yagin suzulmesi beklendikten sonra olculmelidir diye bir ibare var.Anlam veremedim tam olarak.Yillardir yanlis mi bildik biz simdi?

• quote:

quote:

quote:

Kontrol ediyorum.

Cihanair i yalanci durumuna dusurmek gibi bir amacim yok.

Dun sevdigim bir uyeden "Sen de Golf aldin Sen de degistin kardes" diye bir mesaj alinca anladim ki Opel iyiken iyi,kotuyken kotuydu;Vw kotuyken berbat,iyiyken de kotu.

Foruma bunca yildir,kendi dilimin dondugunce emek verdim ve veriyorum.Bu tarz seyleri gorup,okumak uzuyor beni.

Bir de son gunlerin modasi var "siz uzerinize alinmayin" diye...

Siz uzerinize alinmayin lutfen.Lafi ortaya cakalim ama...

Bilgilendirme olarak min ve max cizgisi arasinda 3/4 konumunda duruyor tam olarak.
    Tam da @x-rayted'in bahsettigi gibi.

Ben sizi tanımıyor olsam zaten bu mesajı atmam.

Ama eski ve sürekli paylaşım yapan üyelerin başkalarını katarak komik şeyler yazması ne bilim komiğime gidiyor , yakıştıramıyorum.

Dün sana yazılan mesajı gördüm ki sonuna kadar sen haklısın o mevzuda. Mevzu opel olunca o arkadaş biraz değişiyor.

Neyse konu beni bağlamaz ortada bi durum var takip edilmesi gereken.

Her yağ yakma bi problem değildir. Yağ yakmanın boyutu önemlidir.

Cihan'ın söylediği yakma miktarları epey bi ciddi boyutta. Ne derece doğru ölçüm yapılıyor o da var tabi.

edit : 2. alıntına itafen bende aracımın kullanma klavuzuna bi bakayım ama motor soğukken ölçüm en sağlıklısıdır bana göre. Yağ kartere süzülmüştür ve tam olarak yağ ölçümü yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 11 Kasım 2013; 11:37:03 >

• V.K. kullanıcısına yanıt
    Yani birazda olsa azalma var buda normal zaten anormal bir eksilme suan icin yok

Yag lambasi yanmaz ise servis problem yok diyor ama buda sacma bence

• quote:

Yani birazda olsa azalma var buda normal zaten anormal bir eksilme suan icin yok

Katılıyorum.Yağ lambasının yanması için çok ciddi miktarda yağ eksilmesi gerekiyor diye biliyorum.
    Lamba yanana kadar devam etmek ne kadar sağlıklı tartışılır.

Ben henüz referans olabilecek kadar kullanmadım aracı zaten.
    Özellikle ilk bakım ve sonrasında kontrol ederek daha sağlıklı bilgi verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monoto

Konunun başlığı doğru olmadığı için yeterince tahrik edici zaten. Adam aldığı araçta spesifik bir problemi Tüm Tsilara maletmiş. En azından Benim İbiza 1.2Tsi yazsa neyse.
    Gören görmeyende 1.2TSI larda kronik bir şey var zannediyor. En azından Benim İbiza 1.2Tsi yazsa neyse. Sonra kendi aracında da eksilten başka kimselerde varsa paylaşır bu teze destek olur.
    Bendede 1.2TSI var bir problem yok çok şükür bir sıkıntı yok. Başlık yanlış bence....(Polemik amaçlı yazmadım.)
    Not: Cihan beyi uyardım bu konuda ama, bak bir vw de de varmış diye bana cevap verdi.

Maalesef forum başlıkları gazeteci üslubuyla yazılıyor.

Mesela bende "1.2 TSI ların sağlamlığı "gibi saçma bir başlık açsam mı?

Sen ve senin gibileri anlamak cok zor

Baslik burada ve ilk mesajimda al oku

• quote:

quote:

Katılıyorum.Yağ lambasının yanması için çok ciddi miktarda yağ eksilmesi gerekiyor diye biliyorum.
    Lamba yanana kadar devam etmek ne kadar sağlıklı tartışılır.

Ben henüz referans olabilecek kadar kullanmadım aracı zaten.
    Özellikle ilk bakım ve sonrasında kontrol ederek daha sağlıklı bilgi verebilirim.

Beni az cok tanimissindir polemik yaratmak icin acmadim ben bu konuyu

Kaldiki araci ciddi anlamda yag eksilten ve suanda problem olmayan 1.2 tsi dsg golf sahibi arkadas var

• @HondAta

Mevzuyu bilip bilmeden arkamdan konuşma. O lafı Veysel'e diyen bendim. Golf aldıktan sonra değiştin, objektifliğini kaybettin manasında laf söyledim.

Sebebini ise açıklayayım; Özel mesaj yoluyla muhabbet ederken bana, "İstanbul'da benim pek şehir içiyle işim olmuyor, şileye gidip geliyorum o yolda ne durkalk olacak" diyip golf aldıktan sonra aynı güzergahtaki kullanımının verilerini "full şehiriçi şu kadar yakıyorum" diye forumda paylaşmasıdır. Kullandığı güzergahın şehiriçi ile uzaktan yakından alakası yok çünki.
  • HondAta kullanıcısına yanıt
    Motor durduktan sonra(düz bir zeminde) 15-20 dakika sonra bakılır, diye biliyorum ve yıllardır böyle kontrol ediyorum..
  • bunun 1,4 düde yag eksiltiyordu
    bizimde GTI vardi o da yag eksiltirdi eksiltmeyince piskolojim bozulur yine de yağ eklerdim

sonra arabayi sattim dedim yağ eklemeyi unutma 1500 km de bir dedim Cevap : '' Abi spor araba yağ yakar yaaa'' peki dedim el sıkıştık
  • servis nasıl normal der yahu 2000 km için 1 lt yağ yakmasına ?

atmosferik olsa en az 40-50 bin hiç yağ yakmaması lazım.

saçmalık

TSI'lar iyice etiket oluyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Motor durduktan sonra(düz bir zeminde) 15-20 dakika sonra bakılır, diye biliyorum ve yıllardır böyle kontrol ediyorum..

Bende oyle biliyorum abi

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

@HondAta

Mevzuyu bilip bilmeden arkamdan konuşma. O lafı Veysel'e diyen bendim. Golf aldıktan sonra değiştin, objektifliğini kaybettin manasında laf söyledim.

Sebebini ise açıklayayım; Özel mesaj yoluyla muhabbet ederken bana, "İstanbul'da benim pek şehir içiyle işim olmuyor, şileye gidip geliyorum o yolda ne durkalk olacak" diyip golf aldıktan sonra aynı güzergahtaki kullanımının verilerini "full şehiriçi şu kadar yakıyorum" diye forumda paylaşmasıdır. Kullandığı güzergahın şehiriçi ile uzaktan yakından alakası yok çünki.

Silemi

Silenin neresi sehir ici ya ulan bende diyorum nasil az yakiyor bu araba

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.