Şimdi Ara

Tsi mi Tdi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, c sınıf otomatik araba alacağız vw grup markalarından biri olacak sıfır. Senede 15bin civarı yapıyoruz şehir içide aktif kullanıyoruz ve 4-5 sene kullanmayı düşünüyoruz. Ekonomik olması önemli, sizce dizel almaya değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan K! -- 13 Eylül 2016; 8:10:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tsi alin. dizel 100 bini asmadan kendisini amirti etmiyor. siz de araci 100 bin olmadan satmak isteyeceksiniz.

• dsg kesinlikle olsun. tsi de tdi de en az yakan motorlar. tsi ile şehiriçi 5.5 litre ortalama. tdi ile 4 litre ortalama yakarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

dsg kesinlikle olsun. tsi de tdi de en az yakan motorlar. tsi ile şehiriçi 5.5 litre ortalama. tdi ile 4 litre ortalama yakarsın.

Şehir içinde iki motor arası 1-1.5lt oynuyor. O yüzden kafa karıştı

• Aynı durumda iken 3 sene önce tsi almıştım. Iyi ki de almışım diyorum. Tsı motorlar sürekli guncelleniyor ve daha verimli oluyor. Benzinli motorlar içinde en iyilerinden biri.
    Tdi ise diğer markaların dizelleri ile kıyaslandığında çok eski kalıyor.dizel alacaksaniz 136 hp astra alın daha iyi. Ama ben olsam hiç düşünmeden 150 hp lik 1.4 tsi alırım. Müthiş keyifli bir motor. Ve gerçekten benzinli bir araba için çok çok az yakiyor.

• Cok yogun sehir ici trafiginiz yoksa tsi alon. Ortalama hiz 40-50 arasi iken tsi 6-6?5 tdi 5 yakacaktir.Ancak ortalama hiz 20 ise tsi 10u gorurken, tdi 7-7.5 olacak.Yani ytafik yogunsa tsi uzer(polo 1.2 tsi ge 1.6 tdi jetta kullanicisiyim.)

• ağırlıklı şehiriçiyse tdi iyidir çünkü uzun yolda her motor az yakıyor zaten yüksek hızlara çıkılmıyosa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i20 mi ibiza mi
    4 yıl önce açıldı
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    dizel mi lpg mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle 1.2 tsi olacaksa tsi motorun mtv avantajını bi yere koyalım. 1.4 tsi ise mtv ler aynı.

Araç vw olacaksa zaten tsi-tdi farkı çok yüksek. Mesela bu fark seatta bu kadar değil.

Senede 15.000km için kesinlikle tsi tercih edilir. Dizel-benzin farkı 10bin civarı olsa belki düşünülebilirdi ama golf tsi-tdi fiyat farkları çok yükseklerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

dsg kesinlikle olsun. tsi de tdi de en az yakan motorlar. tsi ile şehiriçi 5.5 litre ortalama. tdi ile 4 litre ortalama yakarsın.

5sene binecem diyor,dsg mi ona o mu dsg ye binecek bunuda açıklığa kavustursak?

• 4 ay once 1.2 tsi dsg polo aldim. Istanbul dan Antalya ya gittim geldim arac ful yuklu ve 4 kisi 4.5 lt gosterdi . Donuste ayni sartlarda 5 lt reye cikti. Fakat sehir ici ortalamam ben kullanirsam 7.0 ila 8 lt arasi esim kullanirsa 8.5 ila 9.5 lt, arac kullanmaya yeni baslayan kardesim kullaninca 11.5- 13.5 civari rahat yakiyor. Ortalama hiz sehir icinde 20 km ile 30 km arasi oluyor. Simdi aracimi satip dizel arac almak istiyorum. Fakat yakit ve boyutlari haricinde aracimdan cok memnunum. Tsi motor bence kullanacaginiz sartlar uygunsa tercih edilmelidir. Ben birazda forumdaki arkadaslarin yazdiklarina bakarak aldim ama duüsündügüm gibi olmadi. Umarim yardimci olmusumdur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    uyandırma :D
  • TSI

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSİ performans , TDİ yakıt ekonomisi ... Benim açtığım konuya da yardımcı olursanız sevinirim.

• yukarıda arkadaşın dediği gibi performans istiyorsanız tsi, ekonomi istiyorsanız tdi alacaksınız. Tsi istenilrise gayet ekonomik olabilien bir motor ama yine de bir dizel kadar olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysrkmlal61

4 ay once 1.2 tsi dsg polo aldim. Istanbul dan Antalya ya gittim geldim arac ful yuklu ve 4 kisi 4.5 lt gosterdi . Donuste ayni sartlarda 5 lt reye cikti. Fakat sehir ici ortalamam ben kullanirsam 7.0 ila 8 lt arasi esim kullanirsa 8.5 ila 9.5 lt, arac kullanmaya yeni baslayan kardesim kullaninca 11.5- 13.5 civari rahat yakiyor. Ortalama hiz sehir icinde 20 km ile 30 km arasi oluyor. Simdi aracimi satip dizel arac almak istiyorum. Fakat yakit ve boyutlari haricinde aracimdan cok memnunum. Tsi motor bence kullanacaginiz sartlar uygunsa tercih edilmelidir. Ben birazda forumdaki arkadaslarin yazdiklarina bakarak aldim ama duüsündügüm gibi olmadi. Umarim yardimci olmusumdur.

Aynı araç bende vardı yeni sattım, kardeşiniz o arabaya 11litre tüketim ortalaması yakalıyorsa bence arabanızı ona vermeyin yoksa birkaç aya baskı balatanızı elinize alırsınız. Seri sürüşe rağmen arabada 9 litre üstünü görmüyordum ki o da kısa anlık gene standart 7-7,5lara düşüyordu. 11-13gibi rakamlar hiç görmedim, büyük başarı artık arabayla napıyorsa kardeşiniz, arabaya üzüldüm resmen..

• Dizele karar verdim teşekkürler arkadaşlar.

• ysrkmlal61 kullanıcısına yanıt
    Soyledıklerınıze sonuna kadar katılıyorum günümüz şartlarında benzınlı otm aracın gercekcı sehır ıcı tüketimı 9lt altına düşmez, benzınlı araba sehır ıcı 7-7,5 arası yaksın dızel almaz insanlar

• Asıl Dsg can alıcı nokta, bozulunca servis

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Bir o kadarda memnun insanlar da var dsg den. Çok satıldığı için hata oranıda ona göre fazla bence. Şans artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Aynı durumda iken 3 sene önce tsi almıştım. Iyi ki de almışım diyorum. Tsı motorlar sürekli guncelleniyor ve daha verimli oluyor. Benzinli motorlar içinde en iyilerinden biri.
    Tdi ise diğer markaların dizelleri ile kıyaslandığında çok eski kalıyor.dizel alacaksaniz 136 hp astra alın daha iyi. Ama ben olsam hiç düşünmeden 150 hp lik 1.4 tsi alırım. Müthiş keyifli bir motor. Ve gerçekten benzinli bir araba için çok çok az yakiyor.

Cok cok azdan kasıt uzun yol 1500/2000 devir sabit hızda mı?

Yahu şehiriçi biraz sıkışık trafikte 20 kmh ortalamada 8.5/9 litreden az yakmazken neye göre cok az yakıyor bu motorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.