Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.633
Cevap
23
Favori
555.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o rakam karma tüketim veya şehir içi içindir direk şehir dışı için yorumlamamalıyız. sonuçta bi yerd 100 ytlye varan indirim yazdığında o 100ytl genelde 120 liralık bir üründe değilde 220 liralık bir üründe olur
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rubisco

    1.9 TDI DSG 6 vitese göre 0.7 litre daha az harcıyacak diyo linkte. 1.9 tdi tip. de ş.dışı 4.8 diyo, 4.1 iyi bi rakam bence.


    quote:

    Orjinalden alıntı: TheGate

    bu VW insanların akıllarını acaip karıştırmaya başladı.

    TSI motorlar 140hp 170hp 122 hp 160hp gibi çeşitlenirken
    DSG şanzımanda 6 vites derken 7 vites olarak karşımıza çıkacak.

    birde kasa değiştirme hikayeleri............

    bu gidişle her ay yeni birşey çıkacak ve bekleye bekleye kimse birşey alamayacak

    en iyisi bugün ne varsa alıp bu dertten kurtulmak yoksa bu işin sonu yok gibi gözüküyor.






  • bu gun dikkat ettim rampada ışıkda beklerken çok sarsıntılı çalışıyordu motor, sıcaklık 90 da park için düz bi yerde durdum ozaman sarsıntısızdı. sizdede oluyormu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 24 Aralık 2007; 22:26:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: telenor


    arkadaşlar bugün 2 viteste özellikle kavramada bir değişiklik hissettim ...araç gaza dokunduğumda ileri geri sarsılıp da hızlanmaya geçiyor ... sanki biryerde bir boşluk varmışçasına ama bu olay çok hafiften yani birçok kişinin takmayacağı bir durum ama yakıttan olabilirmi diye düşünüyorum ... kullanıcı arkadaşlar sizde böyle bir durum ????????


    quote:

    Orjinalden alıntı: ibhaavci

    bu gun dikkat ettim rampada ışıkda beklerken çok sarsıntılı çalışıyordu motor, sıcaklık 90 da park için düz bi yerde durdum ozaman sarsıntısızdı. sizdede oluyormu bu.


    TSI motor ile ilgili sorunlar diye bir başlık açmanın zamanımı geldi yoksa
    böyle bir başlık olursa da süper olur.ilk bizim forumumuzda ele alınmış olur.




  • bunlar sorunmu yoksa motorun yapısından kaynaklanan doğal bir durummu onu öğrenmek lazım bu durumları sorun olarak adlandırmadan önce

    sonuçta çok komplike bir sistem yatıyor o kaputun altında
  • Motor arıza verse arıza ikaz ışıklarının yanması gerekir diye düşünüyorum,yanmıyorsa ama motorda bir gariplik varsa motor kontrol ünitesi algılayıcılardan gelen verilerle motoru kontrollü veya başka değerlerle çalışır tutuyor olabilir.Mesela yakıtta sorun var,vuruntu sensörü ve diğer algılayıcılardan gelen verilerle yanma olayını buna göre ayarlıyor olabilir.

    Zaten bu durumda servise gidip cihaza baktırmak iyi olur, tüm veriler ve problem kayıtları geri planda saklanıyor.

    Yahu bende sorun yorumu geçen heryerde yazdığım cevaplarla kendimi yatıştırıcı gibi hissetmeye başladım (antidepresan,bi nevi pasiflora) ,fazla iyimser olmakta iyi değil tabi.


    Yalnız hayati sensörler çalışmaz ise zaten motor çalışmıyor,mesela motor devir sensörü veri akışını kestiği anda motor duruyor,yada egzantrik mili'nin oradaki sensörlerden biri arıza verdiği anda motor çalışmaya devam ediyor ama tekrar çalıştırılamıyor. Yani hayati sorun varsa motor ona göre hareket ediyor.

    yada umalım öyle hareket ediyordur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: TheGate


    quote:

    Orjinalden alıntı: telenor


    arkadaşlar bugün 2 viteste özellikle kavramada bir değişiklik hissettim ...araç gaza dokunduğumda ileri geri sarsılıp da hızlanmaya geçiyor ... sanki biryerde bir boşluk varmışçasına ama bu olay çok hafiften yani birçok kişinin takmayacağı bir durum ama yakıttan olabilirmi diye düşünüyorum ... kullanıcı arkadaşlar sizde böyle bir durum ????????


    quote:

    Orjinalden alıntı: ibhaavci

    bu gun dikkat ettim rampada ışıkda beklerken çok sarsıntılı çalışıyordu motor, sıcaklık 90 da park için düz bi yerde durdum ozaman sarsıntısızdı. sizdede oluyormu bu.


    TSI motor ile ilgili sorunlar diye bir başlık açmanın zamanımı geldi yoksa
    böyle bir başlık olursa da süper olur.ilk bizim forumumuzda ele alınmış olur.





  • Arkadaşlar bu plantamax arkadaşımızı gören varmı aracı alıcam alıcam dedi cuma dedi o cumadan beri adam yok ortada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LİTEON

    1.4tsı 122hp passat bayilerde göre,bulan varmı allah rızası için büyük sevaba girersiniz



    arkadaş alacaktı şu anda yokmuş henüz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mulligun

    210 bg lik mantıklı görünüyor.fiyatıda makul.yaptırmayı düşünürseniz hep beraber toplu indirim alalım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: GARIBALDI

    Başka bir forumda TSI kulanıcısı arkadaşımızın verdiği linki saklıyordum,burdan bakılırsa TSI'ların güç olarak müdahale ile gelebilecekleri noktayı gösteriyor.Ayrıca TUV sertifiyesi mevcutmuş.

    http://www.bb-automobiltechnik.de/bb2004/en/produkte/motoren/vw/golf/V/mvw_golf_v_14tsi.php

    Bu linktede müdahaleden sonraki değerler görülüyor.

    http://www.bb-automobiltechnik.de/bb2004/en/produkte/motoren/vw/golf/V/mvw_v_golf_v_14tsi_169ps.php


    -1.4 TSI ca.129 kW / 175 PS
    -1.4 TSI ca.140 kW / 190 PS
    -1.4 TSI ca.154 kW / 210 PS

    -Golf GT 1.4 TSI ca.147 kW / 200 PS
    -Golf GT 1.4 TSI ca.154 kW / 210 PS
    -Golf GT 1.4 TSI ca.176 kW / 240 PS

    Yakıt artış düzeyine dikkat!!
     :: TSI 122-140-160-170 hp  Kullanıcıları ::






    BU UYGULAMALARI YAPTIRDIGIMIZDA GARANTİYLE İLGİLİ SIKINTI OLUYORMU , HENÜZ GARANTİSİ DEVAM EDEN BİR ARAÇ OLDUĞU İÇİN 170 PS OLAN ARACIMIN GARANTİ DIŞI KALMASI GİBİ BİR SIKINTI OLUŞURMU BİLEN VARMI??




  • Arkadaşlar bayramdan önce yani yaklaşık 12 gün önce yeni jetta tsi 140 bg lik aracımı vw maltepe erelden aldım.aracı daha önce erel fenerbahçe stadı altındaki showroomda denedim.hatta denemeye ford hastası arkadaşımla beraber gittik.araç hakkında fazla bir bilgimiz yoktu.aracı ilk önce o kullandı.yüzünün aldığı ifadeyi keşke kameraya alıp izletebilseydim size.daha sonra bende aracı aldım.araç gerçekten bu fiyata insana neredeyse m3 zevki veriyor.altından yağ gibi akıyor ve insanın içi salıncakta sallanırken olduğu gibi boşalıyor.aracım şuanda 750 kmde.yani daha yeni bir kız.rodaj süresi olmadığını söylüyorlar galeriden alırken,ancak böyle bir durum söz konusu olamaz.yeni motor fabrikadan çıktıktan sonra vidaları daha yeni sıkılmış,aracın süspansiyonları gerçekten sert.rodaj süresi olmadan yüksek devirli kullanılması yani 3000 deviri geçmek pek motor ömrü açısından yararlı değil.zaten aldığımın akşamı kullanma klavuzuna göz attım.adamların dediği aynen şu.aracın ilk 1500 km sinde yüksek devirde kullanmamak(rodaj süresi),1500 km den sonra 3000 devir üzerinde kullanılmasıyla motor açılma sürecini tamamlayacaktır.bende gerçekten öyle çok devirli kullanmadım.Bağdat caddesinde kaşınan 318i li gençler dışında.aracın farları ufaldı diğer ışıklara kadar.çocuklar yanıma gelip camı açmamı işaret ettiler.Arkadaş abi bunun nasıl bir motoru var.sen nasıl geçtin,geçtin değil uzadın.Gerçekten araç sıkıştığım anlarda gaza dokunmamla inanılmaz ivmeleniyor. Benim başka bir arkdaşımdada 316i 2007 bmw var.Araç benimkinden sonra truck gibi geliyor.Aracın kullanımı gerçekten zevkli herşey elinizin altında.Bide sıfır alınca içerisindeki o koku yetiyor zaten.bakalım 1500 km yi devirince temde gece motor açmaya gideceğim.aracın son hızı ile ilgilide bilgileri yazarım.bu arada araç çift egzoz.ilk aldığımda egzozda sorun var zannettim.gaza ufacık dokunmayla gürlüyor.servise sordum.eeee 140 bg aracınız var.böbürlenmesi olağan dediler.gerçekten bu araca hem verdiğim para hemde bukadar forumları okuyarak harcadığım zaman helal olsun.Sorun çıksada arkanızda vw var.2 senede garantisi.götürürsünüz gerekirse motoru değiştirirler.Araç için başka soruları olan arkadaşlara herzaman yardımcı olurum.saygılarımla...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: liebenur

    Arkadaşlar bayramdan önce yani yaklaşık 12 gün önce yeni jetta tsi 140 bg lik aracımı vw maltepe erelden aldım.aracı daha önce erel fenerbahçe stadı altındaki showroomda denedim.hatta denemeye ford hastası arkadaşımla beraber gittik.araç hakkında fazla bir bilgimiz yoktu.aracı ilk önce o kullandı.yüzünün aldığı ifadeyi keşke kameraya alıp izletebilseydim size.daha sonra bende aracı aldım.araç gerçekten bu fiyata insana neredeyse m3 zevki veriyor.altından yağ gibi akıyor ve insanın içi salıncakta sallanırken olduğu gibi boşalıyor.aracım şuanda 750 kmde.YANİ DAHA YENİ BİR KIZ.rodaj süresi olmadığını söylüyorlar galeriden alırken,ancak böyle bir durum söz konusu olamaz.yeni motor fabrikadan çıktıktan sonra vidaları daha yeni sıkılmış,aracın süspansiyonları gerçekten sert.rodaj süresi olmadan yüksek devirli kullanılması yani 3000 deviri geçmek pek motor ömrü açısından yararlı değil.zaten aldığımın akşamı kullanma klavuzuna göz attım.adamların dediği aynen şu.aracın ilk 1500 km sinde yüksek devirde kullanmamak(rodaj süresi),1500 km den sonra 3000 devir üzerinde kullanılmasıyla motor açılma sürecini tamamlayacaktır.bende gerçekten öyle çok devirli kullanmadım.Bağdat caddesinde kaşınan 318i li gençler dışında.aracın farları ufaldı diğer ışıklara kadar.çocuklar yanıma gelip camı açmamı işaret ettiler.Arkadaş abi bunun nasıl bir motoru var.sen nasıl geçtin,geçtin değil uzadın.Gerçekten araç sıkıştığım anlarda gaza dokunmamla inanılmaz ivmeleniyor. Benim başka bir arkdaşımdada 316i 2007 bmw var.Araç benimkinden sonra truck gibi geliyor.Aracın kullanımı gerçekten zevkli herşey elinizin altında.Bide sıfır alınca içerisindeki o koku yetiyor zaten.bakalım 1500 km yi devirince temde gece motor açmaya gideceğim.aracın son hızı ile ilgilide bilgileri yazarım.bu arada araç çift egzoz.ilk aldığımda egzozda sorun var zannettim.gaza ufacık dokunmayla gürlüyor.servise sordum.eeee 140 bg aracınız var.böbürlenmesi olağan dediler.gerçekten bu araca hem verdiğim para hemde bukadar forumları okuyarak harcadığım zaman helal olsun.Sorun çıksada arkanızda vw var.2 senede garantisi.götürürsünüz gerekirse motoru değiştirirler.Araç için başka soruları olan arkadaşlara herzaman yardımcı olurum.saygılarımla...

    Arkadaşlar gazatede okumuştum bi insan aracını aldıktan 1-3sene için kız dermiş ondan sonrasıda bayan-erkek merkek diye gidiyormuş




  • bugün aracımı servise götürdüm.motordan bir ses geliyor diye.akşama kadar kaldı baktılar incelediler.turbonun valfi değişecekmiş.bugün kalsın yarında test e devam edelim dediler.bende olur dedim.gelişmeleri ve valf değiştikten sonra sesin kesilip kesilmediğini buraya yazarım.
  • liebenur aracı hayırlı olsun,kazasız ve belasız kullanman dileğiyle.
  • Geçen hafta arkadaşın arabasında (daha önce anlatmıştım) benzer olay yaşanmıştı,şimdi sıkıntı yokmuş

    quote:

    Orjinalden alıntı: mulligun

    bugün aracımı servise götürdüm.motordan bir ses geliyor diye.akşama kadar kaldı baktılar incelediler.turbonun valfi değişecekmiş.bugün kalsın yarında test e devam edelim dediler.bende olur dedim.gelişmeleri ve valf değiştikten sonra sesin kesilip kesilmediğini buraya yazarım.
  • onda da mı valf değişmiş ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: GARIBALDI


    Geçen hafta arkadaşın arabasında (daha önce anlatmıştım) benzer olay yaşanmıştı,şimdi sıkıntı yokmuş

    quote:

    Orjinalden alıntı: mulligun

    bugün aracımı servise götürdüm.motordan bir ses geliyor diye.akşama kadar kaldı baktılar incelediler.turbonun valfi değişecekmiş.bugün kalsın yarında test e devam edelim dediler.bende olur dedim.gelişmeleri ve valf değiştikten sonra sesin kesilip kesilmediğini buraya yazarım.


  • slm arkadaşlar ,

    bendeki sarsıntı olayı sanırım yakıttanmış , herzamanki opetime gidip yakıtımı aldığımda araç saat gibi oldu ...

    siz siz olun yakıt aldığınız yere dikkat edin ...önceki topiklerde değerli GARİBALDI ile konuyu açmıştık ama yine de tekrarlayalım 95 oktan harici şiddetle önerilmiyor.
    vuruntu şikayeti ile servise başvurulan TSİ lerde problemin 95 oktandan kaynaklandığı belirlenmiş... ve YAKIT İLE İLGİLİ PROBLEMLER GARANTİ KAMSAM DIŞI ........

    birde şu 2+2 yıl garanti olayından bahsetmek gerekirse ... bazı topiklerde biz yararlanamıyoruz diye yakınmışlar...

    olayın aslı : ilk bakımdan sonra sözleşme yapılıp taksitlendiriliyor... fiatı da 700 - 800 arası ymış tam fiat veremediler sanırım birtakım kriterler sözkonusu olacak...

    TSİ de 2+2 garantiyi de tüm kullanıcı arkdaşlara tavsiye ediyorum ... ne olur ne olmaz...




  • bana da garanti uzatma mantıklı geliyor.ama şartları neler onu öğrenmemiz gerek.öğrenen arkadaş olursa ve buraya yazarsa sevinirim.
  • şartlar herşey normal 2 yıllık garantide olduğu gibi .... sadece lastikbaskı balata yani kullanıcının elinde olanlar hariç tutuluyor.... tabi birde akaryakıt ile ilgili olanlar kapsam dışı....
  • Evet,

    quote:

    Orjinalden alıntı: mulligun

    onda da mı valf değişmiş ?
  • telenor bu konuda sıkıntı var.
    Benim öğrendiğim kadarıyla VDF'den kredi kullananlar bu kampanyanın kapsamında,ben VDF'den kredi kullanmadığım için dahil olamıyorum.
    Bu şartlarla can sıkıcı bir kampanya.

    quote:

    Orjinalden alıntı: telenor


    şartlar herşey normal 2 yıllık garantide olduğu gibi .... sadece lastikbaskı balata yani kullanıcının elinde olanlar hariç tutuluyor.... tabi birde akaryakıt ile ilgili olanlar kapsam dışı....
  • Sıkıntının geçici olmasına sevindim,dediğin gibi bu konuda dikkatli olmak lazım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: telenor

    slm arkadaşlar ,

    bendeki sarsıntı olayı sanırım yakıttanmış , herzamanki opetime gidip yakıtımı aldığımda araç saat gibi oldu ...

    siz siz olun yakıt aldığınız yere dikkat edin ...önceki topiklerde değerli GARİBALDI ile konuyu açmıştık ama yine de tekrarlayalım 95 oktan harici şiddetle önerilmiyor.
    vuruntu şikayeti ile servise başvurulan TSİ lerde problemin 95 oktandan kaynaklandığı belirlenmiş... ve YAKIT İLE İLGİLİ PROBLEMLER GARANTİ KAMSAM DIŞI ........

    birde şu 2+2 yıl garanti olayından bahsetmek gerekirse ... bazı topiklerde biz yararlanamıyoruz diye yakınmışlar...

    olayın aslı : ilk bakımdan sonra sözleşme yapılıp taksitlendiriliyor... fiatı da 700 - 800 arası ymış tam fiat veremediler sanırım birtakım kriterler sözkonusu olacak...

    TSİ de 2+2 garantiyi de tüm kullanıcı arkdaşlara tavsiye ediyorum ... ne olur ne olmaz...





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.