Şimdi Ara

Tsde hiç okunacak bölüm yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bazen diyorum tsye kay.
    Yardımcı olur musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Öğretmenlikler dışında pek yok onlarında atanma sıkıntısı var gerçi. Bir iletişim fakültesi mezunu olarak konuşursam iletişim fakülteleri mezunları da malesef iş sıkıntısı çekiyor.
  • Yok :)
  • ygs5 sıralaman iyidir o zaman,tm yi düşün sen
  • İlahiyat​ var

• galatasaray veya bilkent iletisime bakabilirsin hocam. ts'de ilk 100'e kasip bilkent'e gidersen ucretsiz yurt+toplam 2200 tl gibi burs alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • franz lindt F kullanıcısına yanıt
    İlk yüze girerim diye düşünüyorum Boğaziçi tarih falan nasıl sence ?

• 20 bin

• caba gostermezsen garanti issizsin obur turlu zaten misir satarak ev alan var

• İLk yüze girsem yine işsizim yani.vay be.

• Scherzy S kullanıcısına yanıt
    neyyy! neden ts düşünüyorsun

• İlk yüz bursu hoş olur

• Bogazici tarih iyi okuldan ta de tr.26. Cikmisti obogazici tarihe gitti

• Scherzy S kullanıcısına yanıt
    seni hınzır

dogru diyorsun ama başka bölüme gidip,ts den de ilk yüze girersen yine ilk yüz bursu alabilirsin galiba.ts den iş bulmak zor diyorlar ama yine kendine geliştirip iyi yere giden de boş gezmez gibime geliyor

• Yazıma başlamadan önce yapacağım tüm yazım yanlışları için özür dilerim biraz acele ile yazacağım o yüzden çok sayıda hata olabilir bunları mazur görmenizi istiyorum.İnternet üzerinde bu konu ile ilgili yazan birçok yazının öznel yazılar olduğunu göz önüne alarak okumanı tavsiye ediyorum benim birazdan sana diyeceklerimi de bu hususu göz önünde bulundurarak okumalısın.Bunu biraz uzunca yazacağım çünkü Tarih bölümüne gelip zorlanan ve bölümü bırakan çok insan var ya da öylesine okuyup 4 sene boyunca hayatını bitiren insanlar var ve yazacaklarım sadece senin için değil genel anlamda sözelden tarih bölümü seçmeyi düşünenler için olacak.

İşin Aslı Nedir? Gerçekten Tarih Okuyan İşsiz mi Kalıyor?

Şu anda okumakta olduğum bölüm olan İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü için konuşursam bu internette yazılanların %99'u asılsızdır.Eğer bu internette yazılanlara bakmış olsaydım bu bölümü tercih etmemiş olurdum fakat hiçbirine aldırmayıp tercih ettim ve hayatımda yapmış olduğum en akıllıca davranışı yapmış oldum.Bu yazanların birçoğu derslere vizeden vizeye finalden finale gelen insanlar ve hayatta hiçbir hedefi olmayan insanlardır.Bu alanı çok seviyorsan ve kendine bir takım nitelikler katarsan işsiz kalma ihtimalin çok çok düşüktür yani işsiz kalmak için çok çabalaman lazım.Ama bu söylemiş olduğum tabi ki kolay bir iş değil öncelikle hayatını bu işe adayabilecek kadar seviyor olman gerekiyor peki bu yeterli mi diye soracak olursan cevap olarak yeterli olmayacağını söyleyebilirim çok çok çalışman gerekiyor derste ne veriliyorsa en az 5 kat üstüne çıkman gerekiyor bunları yapacağım dersen bu bölümü belli başlı üniversitelerde okuyarak ve hayatının sonuna kadar hem maddi anlamda sıkıntı yaşamazsın (Zengin olursun demiyorum) hem de yaptığın işten zevk alarak hayatının sonuna kadar mutlu bir şekilde yaşarsın.

LYS sınavından sonra sözelciler için detaylıca bir tercih kılavuzu hazırlayacağım orada diğer TS puan türü ile alım yapan bölümleri de yazacağım çünkü diğer sözel bölümlerde okuyanlardan da bilgiler edindim imkanlarını az çok biliyorum ve tabi ki Tarih bölümünü de uzunca anlatacağım.İstanbul Üniversitesinde okuduğum için uzunca yazacağım amacım övmek değil olanı olduğu gibi anlatmaktır belki bu üniversitenin diğer bölümleri standart olabilir ama Tarih bölümü için istisnasız en iyi eğitimi veren çok az sayıdaki üniversiteden birisi neyse şimdi yukarıda bahsettiğim belli başlı üniversiteleri söylemek gerekirse bunlar sırayla şöyledir:

1.İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü

Bu üniversitede tarih bölümü okumanın çok avantajı var avantajlarını saysam sayfalarca yazmam gerekir ama kısaca bahsetmek gerekirse istisnasız Türkiye'deki tüm tarih bölümleriyle kıyasla en çok akademisyenin olduğu Tarih bölümüdür 60'ın üzerinde hocamız var 20'ye yakın Profesör unvanlı hocamız var ve yine istisnasız Lisansüstü eğitimde en sağlam altyapıya sahip tarih bölümüdür.Genel Türk Tarihi alanında çalışan az sayıdaki hocaların çoğu yine İstanbul Üniversitesi Tarih bölümündedir.Şunu da eklemem gerekiyor ki diğer alanlarda dahil olmak üzere hocalarımız çalıştıkları alanlarda şu anda Türkiye'deki sayılı akademisyenlerdendir.

1.1 Eğitim Sistemi Nasıl?

Eğitim sistemi hocalarımızın üzerine sürekli basarak söylediği gibi tamamiyle akademisyen yetiştirmeye ve uzmanlaşmaya yöneliktir.İlk yıl mevcut olan tüm anabilim dallarının isimleriyle dersler verilir bu sayede öğrenci tüm anabilim dallarını tanır ve 2. sınıftan itibaren derslerin çoğu seçmeli olur kişi kendisi hangi alanda ilerlemek istiyorsa o anabilim dalından dersler alır ve son sınıfa kadar böyle devam eder en son sınıfta Tarih Mezuniyet Semineri adı altında ders vardır bu Tarih Mezuniyet Semineri dersini hangi anabilim dalından ilerlemek istiyorsanız o anabilim dalından seçersiniz bu sayede artık lisansüstü eğitime hazır hale gelirsiniz.Bu bölümün ana dersi Osmanlı Türkçesi'dir.Bu ders o kadar önemlidir ki sene sonunda final sınavının yanında başka bir sınav daha olursunuz o sınav ise sözlü sınavdır.4 tane hocanın oluşturduğu bir heyet'in önüne çıkarsınız verilen metini okur metinde geçen ağır arapça farsça tamlamaların manalarını söyler ve yine geçen arapça teknik kelimeleri söylersiniz çok kafanızı karıştırmak istemiyorum fakat bunları ayrıntılı olarak açıklamam gerekiyor ki bunları bilerek bu bölüme gelin çünkü çoğu kişi bölümü bıraktı umdukları gibi çıkmadığı için çok zorlandıkları için her neyse şöyle bir örnek vereyim okuduğunuz metinde Tahtıe kelime geçtiğinde siz hemen bunun manası bir kişinin hatalarını söylemektir bunun sülasi hali Hata kelimesidir sülasi hali mehmuzu'l-lam bir kelime olması hasebiyle tef'il veznininin istisnai kaidesi olan tefie sesi ile yapılmıştır demeniz gerekmektedir.Bunu söylememin sebebi bunun basit olmadığını anlatmak.Son sınıfa gelip halen Osmanlı Türkçesini verememiş olanlar vardır. Osmanlı Türkçesi eğitimi çok kalitelidir diğer üniversitelerdeki tarih bölümleri keloğlan masallarının osmanlı harfleriyle yazılmış halini okuturken ya da dili daha sade olan metinler okutulurken burada Ahmet Cevdet Paşa , Abdurrahman Şeref Efendi gibi vakanüvislerin eserlerinden seçme metinleri okursunuz bu metinler zordur içlerinde çok sayıda farsça ve arapça tamlama geçer hatta öyle cümleler olur ki 10 kelime varsa 7 tanesi arapça ve farsça kökenlidir.Bunların dışında çok detaylı bir biçimde osmanlı türkçesi için lazım olan arapça grammerini görürsünüz zordur ama çalışılırsa yapılır bunun yanında bir parçada farsça grammeri görürsünüz.Bunun bir avantajı vardır kitabı olarak arapça ve farsça öğrenmek isterseniz özellikle kitabı arapça öğrenmek isterseniz çok iyi bir başlangıç olur.

Bunların dışında hocalar çok samimi insanlardır hatta arkadaş gibidirler koridorda gördüklerinde eğer isminizi biliyorlarsa selam vermeden geçmezler ve odaları her zaman öğrencilere açıktır hatta çoğu kez hocanın odasına girmek için sıraya girmeniz gerekmektedir çünkü çok sayıda öğrenci hocanın kapısında soru sorup okumak için kaynak istemektedir.

1.2 Yabancı Dil Seçmeli Dersleri Var mı?

Evet 2. sınıftan itibaren Arapça Farsça metin okuma dersleri vardır 1 sene boyunca alabiliyorsunuz bunun yanında İngilizce ile ilgili farklı bir ders var ama içeriğini tam olarak bilmiyorum son sınıfta ise balkan coğrafyası ile ilgili çalışmak istiyorsanız Bulgarca dersleri vardır.

Hiç mi Dezavantajı Yok?

Dezavantajı tabi ki var bunlardan birisi çok sayıda kişi alması diğeri de farsça arapça bulgarca derslerinin yanında Boğaziçinde olduğu gibi Latince Fransızca Almanca gibi dillerinde seçmeli olarak verilmesi ve boğaziçinde olduğu gibi 4 dönem yani 2 sene boyunca verilmesi lazım ama maalesef bizdeki bu seçmeli dil dersleri 2 dönem yani 1 sene boyunca veriliyor.Ama İstanbul Üniversitesinde çift anadal çok geniştir edebiyat fakültesinde istediğin bölümden çap yapabilirsin ama tabi ki çok çalışmak gerekiyor Latin Dili için 3.40 üzeri ortalama ve benim de istediğim Fars Dili için 3.75 üzeri ortalama ile çap yapabilirsin bu iki bölüm sınavsız kabul eder bunların dışında Alman dili ve edebiyatı ingiliz dili ve edebiyatı vb. birçok dil bölümü için yapılacak olan dil sınavından geçmeniz gerekmektedir.Sadece çap değil daha düşük ortalama ile yandal bile yapabilirsiniz şartları uzunca edebiyat fakültesinin sitesinde yazıyor.

2. Boğaziçi Üniversitesi

Galiba seninde gitmek istediğin üniversite Boğaziçi Üniversitesi bu üniversiteyi tavsiye ederim çünkü yabancı dille eğitim veriyor bu büyük bir avantaj yine çok sayıda yabancı dil seçmeli dersleri var hocalarının sayıları az fakat kendi alanlarında çok kaliteli insanlar.Boğaziçi Üniversitesi'nin Amerikaya öğrenci gönderme oranı çok yüksek ve gönderdikleri üniversitelerde Cornell, Columbia Harvard Princeton gibi dünyaca ünlü üniversiteler. Fakat Genel Türk Tarihi Anabilim dalı başkanı hocamızdan duyduğumu burada belirtmem gerekiyor İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi anabilim dalı Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünden lisansüstü eğitime gelenlere pek sıcak bakmıyor çünkü Boğaziçi üniversitesinde bu alan ile ilgili derslerin olmaması nedeniyle öğrenciler bu konuda bilgi eksikliği yaşıyorlar ve lisansüstü eğitime kabul hususunda son aşama olan Sözlü Mülakatta sorulan sorulara cevap verememeleri nedeniyle eleniyorlar eğer bu alanda ilerlemek isteyenler varsa bunu göz önünde bulundursunlar.

3. Ankara Üniversitesi

Ankara üniversitesinde de çok kaliteli hocalar var Dil tarih coğrafya fakültesindeki Tarih bölümünü zamanında İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden giden bir ekip kurmuştur yine istanbul üniversitesi tarih bölümü gibi çok köklü bir bölümdür yine Genel Türk Tarihi konusunda çok kaliteli akademisyenler var.

4. Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi Tarih bölümüde çok iyidir özellikle Osmanlı Tarihi konusunda çok iyi hocalar var alternatif olarak göz önünde bulundurulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.History -- 21 Nisan 2017; 21:53:24 >

• Bu düşünce yapısıyla ts zor senin için. Tsde ki bölümleri en iyi üniversitelerde okusan bile üstüne Extra koymazsan okul sonrası devam ettiremezsin. Sözel sıralamam iyi geldi, tercih etsem mi olayına girme bence. Sırf sıralaman iyi diye fikrin olmayan bölümü gitme. Ayrıca üniversite tarihi öyle destanlı, masallı anlatılan bir tarih değil. Daha çok teknik ve sayısal verilerler ilgileniyorsun. Ve dilin Türkçe olmadığını da unutma. Kendi dilin olmayan bir dille araştırma yapman gerekiyor. Ayrıca çok geniş bir alan olduğu için kendine bir millet veya coğrafya seçip oraya yoğunlaşmanı gerektiriyor bir süre sonra. Latince, Osmanlıca gibi araştıracağın millet veya coğrafyanın dilini de öğrenmen gerekiyor

• ilgin varsa koç medyayla bilgi sinema televizyonu arastir

• Gastronomi

• Kardeş TS bölümlerini polis, asker dahi yapmıyorlar okumanın bir manası yok boş yere 4 yılını heba etme. Bende sözelciyim sınava TS den gireceğim fakat hiçbir geleceğimin olmadığını biliyorum şu sıralar farklı çıkış yolları arıyorum bence boş yere puanını hiç etme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.