Şimdi Ara

Tristania vs Within Temptation vs Nightwish (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allahm bana therion öğreten insanlar çıktı
    http://www.dragonrouge.net/
    bilmiyosan bari herkese bilgiçlik taslama. bak biraz araştır. bu therionun gitaristi ve söz yazarının da üye olduğu okultist tarikattır. Gotisizm senin basit müzikal kriterlerin dışında çok daha geniş bir anlamı vardır.
    ""The darkness is a mirror of the depths of the soul. All that is hidden inside us, our desires and our fears, is projected on the darkness."

Therion söz olarak gotik edebiyatına giren konuları da zaman zaman işler.Ama bu Gothic Metal yaptıklarını göstermez.Sözden yola çıkıp tarz hakkında fikir edinemeyiz.Öyle tarikat nur cart curtu bırakta,müziğe dikkat et.Ezberden gelip artistlik taslıyorsunuz,üstüne çok biliyormuş gibi de "Bana öğretiyo yaaaa..." diyorsunuz.Bilipte yorum yapsanız eyvallah...Gelmiş Therion Gothic Metal diyor.Adamların müziğinde yavaş ve ağır ritmler yok,atmosfer tabanlı klavyeler yok,sürekli brutal vokal yok,Gothic Metal diye iddia ediyor.Her sopran vokal kullanan grup Gothic Metal olmuyor.Kafanızdaki genellemeleri silip biraz dikkatli dinleyin.Theatre Of Tragedy'nin herhangi bir eserini dinle,sonra Therion'u dinle.Çok benziyorlar değil mi?

• ben her soprano vokal kullanan gotik metal gibi bişey mi demişim? bak yukarda nightwish e senfonik metal demişim. gotik metalda sürekli brutal vokal olmak zorunda zaten değil. kendi örnek verdiğin paradise lost ta da kullanılmaz. theatra of tragedy metal demeye bile bin şahit lazım da neyse. therion sadece gotik metal grubu değildir. progresif metalle gotik ve senfonik öğeleri birleştiri. burada konu genel olarak gotik gruplar üzerinde döndüğü için sadece gotik metal dedim.
    Therion'un son çıkardığı konser kayıtlarının adı da "Live Gothic" tir bunu da yaz bir kenara. Therion da kendini tanımlarken "gotik"i önemli bir yere koyar. gotik metal denmesinde kısaca bir sakınca yoktur. tabi sen therionun kendisinden daha iyi bilirsin. Tekrar söylüyorum "gotik" ne demek öğrenmek istiyorsan dragon rouge u oku biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C@r@nthir -- 15 Mart 2009; 21:34:13 >

Orjinalden alıntı: C@r@nthir

ben her soprano vokal kullanan gotik metal gibi bişey mi demişim? bak yukarda nightwish e senfonik metal demişim. gotik metalda sürekli brutal vokal olmak zorunda zaten değil. kendi örnek verdiğin paradise lost ta da kullanılmaz. theatra of tragedy metal demeye bile bin şahit lazım da neyse. therion sadece gotik metal grubu değildir. progresif metalle gotik ve senfonik öğeleri birleştiri. burada konu genel olarak gotik gruplar üzerinde döndüğü için sadece gotik metal dedim.
    Therion'un son çıkardığı konser kayıtlarının adı da "Live Gothic" tir bunu da yaz bir kenara. Therion da kendini tanımlarken "gotik"i önemli bir yere koyar. gotik metal denmesinde kısaca bir sakınca yoktur. tabi sen therionun kendisinden daha iyi bilirsin. Tekrar söylüyorum "gotik" ne demek öğrenmek istiyorsan dragon rouge u oku biraz.

Metallica'nın bir demosunun adı Power Metal'di,hmm,o zaman Metallica'da mı Power Metal grubu?Müziğe bak biraz güzel kardeşim,albüm adı,şarkı sözü,tarikat,nurcu,Fetuşçu falan değil...Bende biliyorum albüm adlarının Gothic Kabbalah,Live Gothic vs... olduğunu ama bu tarz belirtmiyor.
    Paradise Lost'ta brutal vokal kullanılmaz demişsin.1992'de Gothic albümüyle Gothic Metal'i Fatih Ürek çıkardı,değil mi?Lost Paradise,Gothic ve Shades Of God'da arabesk vokalleri vardı,he?
    Theatre Of Tradegy'nin ikibinli yıllarda yaptığı işler garip olsa da ilk üç albümü gayette Gothic Metal'dir,şahiti de boldur.

Therion'a Gothic Metal denemez,yanlıştır,olmaz.Sadece o tarzdan etkileşimler bulundurabilirler ama genel olarak müzikleri Gothic Metal değildir.Gelipte burada tarikatı kanıt olarak sunma,o tarikat gotik yazından önce okültizm ile ilgilidir."tabi sen therionun kendisinden daha iyi bilirsin." gibi sudan bahanelerle de gelme.Sözlerde gotik konular işlemekle direk Gothic Metal grubu olunmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ɛnslaved

Therion'da Gothic Metal oldu ya,daha neler göreceğiz bakalım...

Therion Symphonic Metal grubudur,Gothic Metal yapmaz,Therion'un kullandığı etkileşim yelpazesi Gothic Metal'den daha geniştir,yeri gelir Power Metal vokalleri kullanırlar,yeri gelir progresif melodiler kullanırlar,Gothic Metal gibi ağır ve atmosferik bir müzik yapmazlar.Soprano kullanan her grup Gothic Metal olmaz.Bir anlatamadık gitti.

Gothic Metal'in kralı ise aşağıdadır.
     Tristania vs Within Temptation vs Nightwish

Tabii çoğunuz bilmezsiniz...

abicim konunun içine etmiş bulunmaktasın yine bir "senfonik metal", "gotic metal" kıyaslaması şunu söyleyeyim ben hayatımda Therion'n senfonik metal olarak lanse edildiğini bir tek wiki'de duydum.kaldı ki olamaz da 4-5 dakikalık şarkılarla senfonik metal olunmadığını bir kaç msj üstte kendin belirttin zaten .şimdi bana orbid Reality,Fly to the Rainbow bu karakterler içerisinde harmanlanmış parçalar diye gelme adama sorarlar acaba instrumental vokaller yeteri kadar fazla mı?Ha illa tanım gerekiyorsa therion "yumuşatılmış insturmental death metal" deyip geçiniz(ciddiyim).daha sonra top gibi dönüp orkestra kombinasyonlarla senfonik metal yapmaya çalıştılar ama olmadı ne yazık ki.ama gotic metal hiç değil.bu da tartışılamayacak kadar kesin.

• Konunun içine etmemi istemiyorsanız Nightwish'e Gothic Metal demiyeceeniz en basitinden...
    Ayrıca okuma konusunda bir sorun var herhalde,ben Senfonik Rock parçaları uzun ve komplekstir çünkü Progressive Rock'ın alt koludur dedim.Senfonik Metal öyledir demedim.Aralarında çok fark var.

Therion'a onca vokal bolluğunda "instrumental"("instrumental vokal" diye birşey yoktur.),Ho Drakon Ho Magas'tan beri yapmadıkları halde "yumuşatılmış Death Metal"(Abeslikte son nokta...) diyebildiğin için seni kutluyorum.

• quote:

Konunun içine etmemi istemiyorsanız Nightwish'e Gothic Metal demiyeceeniz en basitinden...
    Ayrıca okuma konusunda bir sorun var herhalde,ben Senfonik Rock parçaları uzun ve komplekstir çünkü Progressive Rock'ın alt koludur dedim.Senfonik Metal öyledir demedim.Aralarında çok fark var.

güzel sıyrılmışsın işin içinden ben de Nightwish'e gotik metal demedim.Gotic metal,Sym. metal karışımı yapıyolar dedim ki hala arkasındayım.

quote:

Therion'a onca vokal bolluğunda "instrumental"("instrumental vokal" diye birşey yoktur.),Ho Drakon Ho Magas'tan beri yapmadıkları halde "yumuşatılmış Death Metal"(Abeslikte son nokta...) diyebildiğin için seni kutluyorum.

• Yumuşatılmış death metal ne bee, çekirdeksiz karpuz gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

Aferin,çok büyük açık bulmuşsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: charcharodon carcharias

Yumuşatılmış death metal ne bee, çekirdeksiz karpuz gibi

benim uydurmam oluyo ama cuk diye oturttum vallaa

güzel sıyrılmışsın işin içinden ben de Nightwish'e gotik metal demedim.Gotic metal,Sym. metal karışımı yapıyolar dedim ki hala arkasındayım.

Part II

Gothic Metal karışımı demen de yeterli,Nightwish'te gotiğin "g"si bile yok.

Therion'da Gothic Metal oldu ya,daha neler göreceğiz bakalım...

Therion Symphonic Metal grubudur,Gothic Metal yapmaz,Therion'un kullandığı etkileşim yelpazesi Gothic Metal'den daha geniştir,yeri gelir Power Metal vokalleri kullanırlar,yeri gelir progresif melodiler kullanırlar,Gothic Metal gibi ağır ve atmosferik bir müzik yapmazlar.Soprano kullanan her grup Gothic Metal olmaz.Bir anlatamadık gitti.

Gothic Metal'in kralı ise aşağıdadır.
     Tristania vs Within Temptation vs Nightwish

Tabii çoğunuz bilmezsiniz...

ne diyim ki. gothic, döt eder hepsini.

enslaved hacu, bu resmi her yere koyma ya. ya da besmele ile sayfayı yenileyeyim ben:D

• quote:

quote:

Part II

Gothic Metal karışımı demen de yeterli,Nightwish'te gotiğin "g"si bile yok.

kesinlikle katılmıyorum, özellikle Wishmaster albumunde....bu tür tartışmalar ekşide çok yapılır.yönlendirelim.

quote:

Orjinalden alıntı: C@r@nthir

ben her soprano vokal kullanan gotik metal gibi bişey mi demişim? bak yukarda nightwish e senfonik metal demişim. gotik metalda sürekli brutal vokal olmak zorunda zaten değil. kendi örnek verdiğin paradise lost ta da kullanılmaz. theatra of tragedy metal demeye bile bin şahit lazım da neyse. therion sadece gotik metal grubu değildir. progresif metalle gotik ve senfonik öğeleri birleştirir. burada konu genel olarak gotik gruplar üzerinde döndüğü için sadece gotik metal dedim.

Metallica'nın bir demosunun adı Power Metal'di,hmm,o zaman Metallica'da mı Power Metal grubu?Müziğe bak biraz güzel kardeşim,albüm adı,şarkı sözü,tarikat,nurcu,Fetuşçu falan değil...Bende biliyorum albüm adlarının Gothic Kabbalah,Live Gothic vs... olduğunu ama bu tarz belirtmiyor.
    Paradise Lost'ta brutal vokal kullanılmaz demişsin.1992'de Gothic albümüyle Gothic Metal'i Fatih Ürek çıkardı,değil mi?Lost Paradise,Gothic ve Shades Of God'da arabesk vokalleri vardı,he?
    Theatre Of Tradegy'nin ikibinli yıllarda yaptığı işler garip olsa da ilk üç albümü gayette Gothic Metal'dir,şahiti de boldur.

Therion'a Gothic Metal denemez,yanlıştır,olmaz.Sadece o tarzdan etkileşimler bulundurabilirler ama genel olarak müzikleri Gothic Metal değildir.Gelipte burada tarikatı kanıt olarak sunma,o tarikat gotik yazından önce okültizm ile ilgilidir."tabi sen therionun kendisinden daha iyi bilirsin." gibi sudan bahanelerle de gelme.Sözlerde gotik konular işlemekle direk Gothic Metal grubu olunmaz.

tekrarlıyorum. orada kısaca yazmak için gotik metal dedim. aslı yukarda yazıyor. ayrıca bu tür tartışmalarından da gınaa geldi. cvp yazmıcam artık. Ayrıca nightwish te bence de gotik öğeler bulunur aslen senfonik metal olsa da.

• .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Tartışmaları bitirip kıyaslamalar için daha fazla alternatif grup arayalım.Evanescenceyi çıkarıp tristania'yı koysak nasıl olur? Avrupa içinde bayan vokalli grup karşılaştırması nası olur?

&#9602; &#9603; &#9604; &#9605; &#9606; &#9607; &#9608; - SoTe - W7K2D - &#9608; &#9607; &#9606; &#9605; &#9604; &#9603; &#9602;

Katılım zamanı: 23 Şubat 2006
    Paylaşımlarım : One Outs ( Anime ) - Ko | Şerif atamaları - One Piece çizimlerim - Iphone ile Uydu bulmak - Dreambox Dm800HD se - Assassin's Creed Embers 2011
  • alternatif rock sırıttığı için evanescenceyi çıkardım yerine tristania daha uyumlu oldu bence...

alternatif rock sırıttığı için evanescenceyi çıkardım yerine tristania daha uyumlu oldu bence...

daha uyumlu olmuş..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.