Şimdi Ara

Triple Buffer Vsync olmadan işe yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi ekran kartlarımızda Vsync ve Triple Buffer ayarları var. Lcd ekranların ekran yenileme hızı 60Hz olduğundan; örneğin Pes6 - Nba2009 gibi oyunlarda FPS 60 ın üzerine çıktığında görüntüde kırılmalar oluyor ve kırılmaları engellemek için Vsync açıyoruz. Açıyoruz ama olur da fpsnin gerçek değeri 60 ın altına düşerse Vsync den dolayı ekrana 30fps veriliyor. Bunu aşmak içinde Triple Buffer ayarı devreye giriyor. Buraya kadar tamam. Ama Crysis Farcry2 gibi yüksek güç isteyen oyunlarda 60 karenin üzerine zaten çıkamıyoruz ve dolayısıyla Vsync ye gerek kalmıyor. Vsync yi açmadan Triple Buffer ı açsak bize bi getirisi olur mu?



  • soru mu yanlış yoksa çok mu zor
  • o oyuna 4gb ram, 4 cekirdek islemci ve 260-280 haricinde hic bir seyin getirisi olmaz 1.0 kendileri ama ac bulunsun dert edecegine.
  • sadece o oyunlar için demedim. Vsync olmadan da Triple Buffer aktif edilebiliyor ama Triple Buffer için nedense hep Vsync açıkken ki getirilerinden bahsedilmiş. Tam olarak ne yapar bu Triple Buffer kavrayamadım
  • opengl oyunlarinda mi ise yariyordu o olay?v-sync acikken double buffer 30 fps triple olunca 60 oluyordur vardir bir olayi dert etme.soyle bisi buldum ben de denemistim sanki.sonra buyuk ustam he ken sei cahillik erdemdir cekirge demisti salivermistim.

    http://www.ocworkbench.com/2006/articles/DXtweaker/
  • Ne olduğu değil de sonuçları yazıyor. Ben de ekledim buraya ve aşağıda çevirisi mevcut...

    quote:


    Triple buffering seems like the perfect solution to cure low frame rate, however, it does not come free. Enable triple buffering also means it requires 50% more frame buffer spaces. Under certain conditions, it can also negatively impact your gaming experience. A simple example can illustrate this potential problem. Let's say we are running a game at 1600x1200 resolution. Each pixel needs 32 bits to store the information, 1600x1200x32 = 61,440,000 bits, converting it to megabytes, it equals to 7.32MB. To use double buffering, it requires 14.64MB video memories; to use triple buffering, it requires 21.96MB video memories. Heck, it's only 21.96MB, what's the big deal? Modern video cards have 256MB video rams onboard. You are certainly right, it does not seem like memory usage would be an issue. However, once we enabled 4x FSAA, the number gets inflated really fast. With 4x FSAA enabled, there are 4 times more pixels being sampled, thus you need to multiple 21.96MB by 4 and it's whopping 87.84MB! That's more than 1/3 of your total video ram. If a game requires 200MB of space to store textures, light maps, bump maps, normal maps......etc., you are going to have a very bad gameplay experience with lots of pauses caused by hard drives accesses. This is just something to watch out for, if you find the game accessing the hard drive too frequently, it can be an indication that triple buffering is eating up too much of your video memories.


    Triple Buffering düşük frame oranı için en iyi çözüm gibi görünüyor, fakat bedava gelmiyor. Triple Buffering açmak %50 daha fazla frame tampon boşluğuna ihtiyaç duyar. Ancak ciddi durumlar altında oyun performansınızı olumsuz yönde de etkileyebilir. Basit bir örnek bu potansiyel problemi daha iyi örneklendirecektir. Farz edelim ki 1600x1200 çözünürlükte bir oyun çalıştırıyoruz. Her pixel bilgi depolamak için 32 bite ihtiyaç duyar. 1600x1200x32=61,440,00 bit eder bu da. Eğer MB dönüşümü yaparsak 7.32MB sonucunu elde ederiz. Double Buffering (Çift Tamponlama) için 14.64MB kadar grafik hafızasında alana ihtyaç olur. Triple Buffering (Üç Tamponlama) içinse 21.96MB grafik belleği ihtiyacı olur. Sadece 21.96MB ne önemi var? Güncel kartlar 256MB bellekle geliyor. Haklısınız, bu bellek kullanımı ciddi bir sorun teşkil etmez. Ancak 4xFSAA desteği açarsak bu kez bulduğumuz 21.96MB büyüklüğünü 4 ile çarpmamız gerekecek yani 21.96x4=87.84MB ki bu da ekran kartı belleğinizin üçte birinden daha fazla. Eğer bir oyun doku kaplamaları için 200MB boşluk gerektiriyorsa bu çok kötü bir oyun deneyimi yaşayacağınız anlamına gelir, sabit disk gecikmelerinden kaynaklı pek çok duraksama gibi. Bu dikkat etmeniz gereken bir durum, eğer oyun sıklıkla sabit diske erişiyorsa bu Triple Buffer özelliğinin grafik kartınızın belleğini doldurduğunun anlamı olabilir.




  • Triple buffer, v-sync açıkken aldığınız fps 60ın altına düştüğünde, v-sync kaynaklı fps düşmesini daha aza indirir... Yani v-sync olayındaki performansa katkısı var.
    Opengl'de kullanılıyor sanırım, fakat rivatuner gibi araçlarla dx için de kullanılıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAID Card nedir, ne işe yarar!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .45 ACP

    opengl oyunlarinda mi ise yariyordu o olay?v-sync acikken double buffer 30 fps triple olunca 60 oluyordur vardir bir olayi dert etme.soyle bisi buldum ben de denemistim sanki.sonra buyuk ustam he ken sei cahillik erdemdir cekirge demisti salivermistim.

    http://www.ocworkbench.com/2006/articles/DXtweaker/


    eğer verdiğin sayfadaki gibi bir etkisi varsa açalım o zaman Triple Buffer ı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.