Şimdi Ara

Trigonometrik Fonksiyonların Değerlerini nasıl ezberlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
12.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trigonometrik Fonksiyonların Değerlerini nasıl ezberlerim arkadaşlar yarın matematik yazılım var bitek onları aklımda tutamıyorum lütfen yardım edin kolay bi yolu yokmu

• şu cot(x+y)=? tarzı olanları mı diyosun? Öyleyse çok basit bir yöntemim var.
  • yok şu sin270=-1 falan varya onlar ya öğrenmem lazım ama contayı dağıttım hala ezberleyemiyorum pratik yöntemi olan varsa bi yardım etsin
  • Hocam çok kolay onlar ya anlatayım ben sana 2 sn de ezberlemene bile gerek yok
  • dönüşüm-ters dönüşüm haricinde hepsi kolay
    şu sin90 sin 30 270 falan ezberleyemiyorsan.
    dönüşümlere gelince yine konu açarsın buraya
  • behlulnuman kardeşim eğer işin yoksa söylermisin şunun basit yolunu ya geröekten çok önemli yukardaki arkadaş dönüşüm derken şı sin 190=sin180-10= falansa onları bilyorumda onları demiyorsan bilemicem teoremlerdeyiz hepsini bilyorum ama bitek o tabloyu ezberleyemedim
  • Anlatayım hemen;

Birim çember çiziyorsun. sinüs y ekseni cos x ekseni oluyordu galiba. Çember üzerinde açıları yerleştiriyorsun.(0 ya da 360 ile başla sağdan, 90, 180, 270) sonra 0 yani 360 noktasına (1,0) yazıyorsun yani ilk değer sinüs ikinci değer cosünüs değerin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 30 Mart 2010; 2:08:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadece 90 180 270 değilki be abi 15 30 45 60 135 150 gibisinden anasının nikahına kadar bisürü var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

Anlatayım hemen;

Birim çember çiziyorsun. sinüs y ekseni cos x ekseni oluyordu galiba. Çember üzerinde açıları yerleştiriyorsun.(0 ya da 360 ile başla sağdan, 90, 180, 270) sonra 0 yani 360 noktasına (1,0) yazıyorsun yani ilk değer sinüs ikinci değer cosünüs değerin oluyor.

bak simdi kardeş x ekseni cos-
    y ekseni sin değerlerini gösterir.. birim çember çizeceksin yukarıdaki gibi.. sonra atıyorum sin 270 kaç diyelim? saat yönünün tersine 270 say ve bulunduğun yerdeki y değerni oku!!! niye y dersen çünkü sinüsü sormuşş..

• quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

sadece 90 180 270 değilki be abi 15 30 45 60 135 150 gibisinden anasının nikahına kadar bisürü var

bak şimdi.. atıyorum sin 15 sormuş?

sin 15= sin (45-30 ) yapacaksın..

yada sin 150= sin(180-30)

cos135 mesela = cos(90+45) = sin45 (niye sinüs dersen 90 da isim değiştiriyor!! işaretede dikkat edeceksin)

ekolhoca dan dinlesene ya çok güzel anlatıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büşra* -- 30 Mart 2010; 2:14:15 >
  • çok basit bir birim çember çizersin , çizmene gerek yok aklına getirmen yeterli

x düzlemi cos , y düzlemi sin

yani : (x,y)=(cos,sin)

(birim çember üzerinde) ordinattan 0 derecelik yay çizersen koordinat düzlemi üzerinde (1,0) noktasına gelirsin .yukarda yazdığımı (x,y)=(cos,sin) e bakarsanda , cos0=1 , sin0=0 dersin

(birim çember üzerinde) ordinattan 270 derecelik yay çizersen koordinat düzlemi üzerinde (0,-1) noktasına gelirsin.o zamn cos270=0 , sin270=-1 olur

böyle uzun uuzn yazdım ama yüzyüze olsak daha kolay olurdu tabi

eğer bunu çözersen , sin,cos30-60-45 ezberlemesi çok kolay , hangisi büyük hangisi küçük onuda anlarsın , mantığını çözememişsin o yüzden biraz sıkıntın var herhalde

tabi 15 , 65 gibi uyuz açıolar içinde o lanet formülü bilmen yeter , bu kısım tamamen ezber kimine göre basit kimine göre lanet öğrenci için gereksiz bi formül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 30 Mart 2010; 2:20:24 >

• Valla şekli çizip anlatımı da yazmıştım ama arkadaşlar anlatmış çoktan...
  • ha yani sin tan 150 lerle falan uğraşmayayım o zaman o dediğin 180-30 yolundan sin 45 çıkarıp onun değerini yazayım tamam en azından sayıyı indirgenmiş olduk yani o zaman 15 30 45 60 90 falan ezberlesem yeter zaten birbirini 90 a tamamlayanların değerleride aynı olyodu saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

behlulnuman kardeşim eğer işin yoksa söylermisin şunun basit yolunu ya geröekten çok önemli yukardaki arkadaş dönüşüm derken şı sin 190=sin180-10= falansa onları bilyorumda onları demiyorsan bilemicem teoremlerdeyiz hepsini bilyorum ama bitek o tabloyu ezberleyemedim

Malesef onlar değil. Birazcık daha karışık ve ezber yeteneği isteyen bir olay.
    Siz daha görmemişsiniz ama gördüğünde çok çalışmanı tavsiye ederim.

bunlar Toplam-Fark formülleri;

/>

Bunlar da dönüşüm;

Sana trigonometri konusunda şu olayı da söyliyim. Büyük katkısı olacaktır.
    Celal aydın yayınları Trigonometri çözümlü kitapçık var. ucuz birşey içinde çözümlü güzel sorular var.
    Hoca konuyu anlattıkça evde gel çöz. Çünkü trigonometri çözmekle öğreniliyor.
    İstediğin kadar zeki ve dersi dinlemiş ol eğer soru çözmediysen mutlaka takılıyorsun.
    gerek işlemleri yavaş yapmak gerekse işaretleri yanlış almak konusunda.

• ben sana bi döküman hazırladım:D ss leri upluyorum 1 dakika
  • neyse zaten 8 soru var 4 tane yapsam 60 o da yeter hepinize teşekkürler o kadar uğraşmışsınız şekil falan
  • Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Yani herşey sinüse bakıyo onu 0,1,2,3,4 yazıp kök içine alıp 2 ye bölünce herşey bitiyo sayılır:D

İşlem hatası yok kontrol ettim noktalama vs takmadım gecenin bi vakti ama işlemler doğru

1.resim linkhttps://store.donanimhaber.com/74/e4/e1/74e4e127a9e7c83bbba06e174c7ae8b2.jpg
    2. resim linkhttps://store.donanimhaber.com/ee/70/ac/ee70ac8b8f9f74254d91a78df07dbc31.jpg
    3.resim linkhttps://store.donanimhaber.com/5b/ea/f2/5beaf24727a587230918fb1d233f2400.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat- -- 30 Mart 2010; 2:41:43 >

• neyse zaten 8 soru var 4 tane yapsam 60 o da yeter hepinize teşekkürler o kadar uğraşmışsınız şekil falan
  • baksana bi yönetem biliyorum onu söyleyeyimde herkes biliyordur gerçi hani şu 0-30-45-60-90 olan tablo varya ona kısa bi yöntem var. Diyecektim ki yöntemi unuttumgeçen cuma açsaydın konuyu söylerdim o gün sınav olmuştuk şimdi unuttum.Bilen varsa arkadaşlar yazarmısınız bende merak ettim nasıldı ya.
  • 60 puan parabolden gelcek heralde:D anlarsın zor değil valla herşey sinüste bitiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.