Şimdi Ara

trigonometride takıldığım basit bir yer var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gençler soruda sin(a-90) demiş ne yapmam gerek? sin(90-a) deyince cosa yı yapıştırıyoduk direk bu tarz soru gelince afallıyorum yardım eder misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sin [-(90-a)] şeklinde düşünürsen baştaki eksi sin in başına gelir -sin(90-a) = -cosa

sin(-a)=-sina
    cos(-a)=cosa
    tan(-a)=-tana
    cot(-a)=-cota

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi givets -- 2 Ocak 2017; 22:57:50 >
  • eksi parantezine alıyosun önce sin-(90-a) sonra işte pi/2 olduğu için sin cos oluyor sin 1.bölgede pozitif olduğu için başınada eksi koyunca cevap -cosa oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Av. Harvey Specter -- 2 Ocak 2017; 22:58:36 >
  • İçeriyi - parantezine aldığını düşün. Sin(-(90-a)) olur. Sinüs eksiyi kusar eksiyi dışarı at. - sin(90-a) olur. Bu da - cosa ya eşit olur. Sadece cos un içindekini eksi parantezine alınca eksi ortadan kaybolur yani yutar
  • 360 ekliyorsun açıya 270+a oluyor o da - cosa
  • hepinize teşekkürler gençler sağolun
  • Babacan 360 derece ekle içeriye ya da çıkart eklersen sin(270-a) buda eşittir -sin(90-a) çünkü sinüs 3.bölgede negatiftir. Ya da işin basitine inersen sinüs tek fonksiyon olduğundan (-)yi kusar,cosinüs çift fonskiyon olduğundan (-)yi yutar. Evet biliyorum içime behzat bey kaçtı Yüzde bi sırıtma Hadi gel bi sonraki parçaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A035AE6FD -- 2 Ocak 2017; 23:36:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güzel bir Limit sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.