Şimdi Ara

TRIGER değişiminde DEVİRDAİM değişmesi şartmıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çevremde kime sorduysam hazır motor açılmışken onuda değiştirmek iyidir dedi
    ama sağlam işini yapan devirdaim neden değiştirilir bilgi veren bulamadım
    devirdaim değiştirmek neden gerekli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: somet 16

devirdaim hareketini triger kayışından alıyorsa bence değiştirin, trigerden bağımsız başka kayıştan çalışıyorsa birdahaki triger değişiminde yenileyin

Alıntıları Göster
    normalde şart değil ama değişmesi çok sağlıklı olur , bu arada devirdaimi ve termostatı kesinlikle yan sanayi taktırmayın ..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Triger Değişiminde Devirdaim Değişmesi

Triger kayışı aracın motorunun düzgün çalışması için hayati bir parçadır. Triger kayışı koparsa motor ciddi hasarlar görebilir. Bu nedenle, triger kayışının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi önemlidir.

Triger kayışı değiştirilirken, genellikle aşağıdaki parçaların da değiştirilmesi gerekir:

• Triger Kasnağı/Kasnakları: Triger kayışının üzerinde döndüğü kasnaklarıdır.
    • Triger Gergisi: Triger kayışının gerginliğini ayarlayan parçadır.
    • Triger Kayış Gergisi Yatağı: Triger gergisinin takıldığı yatak parçasıdır.
    • Triger Kayış Set Skivesi: Bazı araçlarda, triger kayışının dişli kayışları veya zincirleri yönlendiren parçadır.

Bunların yanı sıra, bazı durumlarda devirdaim pompasının da triger kayışı ile birlikte değiştirilmesi gerekebilir. Devirdaim pompası, aracın soğutma sistemi için hayati önem taşır ve triger kayışı ile aynı tahrik sisteminde bulunabilir.

Triger kayışı değişirken devirdaim değişmesi gerekip gerekmediği, aracın modeline ve motor tipine göre değişir. Bazı araçlarda devirdaim pompası triger kayışı ile doğrudan bağlantılıyken, diğerlerinde bağımsız olarak çalışır.

Triger kayışı değişiminin maliyeti, aracın modeline, değişecek parçaların sayısına ve işçilik ücretine göre değişir. Ortalama olarak, triger kayışı değişimi işçilik ücreti 200-500 TL arasında olabilir.

Triger kayışı ve devirdaim gibi önemli parçaların düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi, aracın sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kendi aracımdan örnek vereyim trigere 60 bin ömür bicmisler devirdaime 80 bin ayrıca bir arıza olsa trigere de zarar verebilir diyorlar ne kadar diye sorum 120 tl dedi ayrıca triger yaptırırken devirdaime extra işçilik almiyordu. Tak dedim yenisini en azından kafam rahat etsin sonuçta devirdaim kitlerse ve erken far etmezsen is conta yakmaya kadar gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Kendi aracımdan örnek vereyim trigere 60 bin ömür bicmisler devirdaime 80 bin ayrıca bir arıza olsa trigere de zarar verebilir diyorlar ne kadar diye sorum 120 tl dedi ayrıca triger yaptırırken devirdaime extra işçilik almiyordu. Tak dedim yenisini en azından kafam rahat etsin sonuçta devirdaim kitlerse ve erken far etmezsen is conta yakmaya kadar gider
    aracı satmaya çalışıyorum ve daha kolay satılır diye triger değiştirip ilana yazacağım
    sonuçta ikinci elde triger değişimide tercih nedeni

peki her triger değiştiren bunun garantisini verebiliyormu
    forumda triger değişiminden hemen sonra triger kayışı kopup 8000 lira masraf çıkaran arkadaşın konusu vardı
    yetkili servis 1500 lira istediği için asla yetkili servise gitmem
    triger değişiminde referanslı yerleremi gitmem lazım neye göre usta seçeceğim

• triger ,v kayışı. aksesar kayışı set olarak değişmeli, devirdaim şart değil .

• devirdaimde gelince servise görüreceğim
    4 saatlik triger değişim işçiliğine 150 lira fiyat aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

devirdaimde gelince servise görüreceğim
    4 saatlik triger değişim işçiliğine 150 lira fiyat aldım
    Uzun süreli kullanacağınız araç ise değiştirilimesinden yanayım. Devirdaim pompasında; iç kısmında aşıntıya bağlı bozulmalar vesanayi de kömür diye tabir edilen, boğaz keçesin de bozulmalar ve su eksiltmeler yaşanması muhtemeldir.Su eksiltmeler çok azar azar da olabilir ya da kömür tamamen dağıldığında sistemde ki tüm suyu çok kısa sürelerde de boşaltabilir.
    Kısacası değiştirin kafanız rahat olsun ..
  • DCI motorlarda 75-80bin bakımlarında devirdaim değişimi sağlıklı sonuç verir.
    Ama şart değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tata indigo 2009 1.4 benzin/tüp 77bin için ne zaman gerekir arkadaşlar. tehlike çanları çalıyor mu.

bi triger ile subap vs derken 2.5 lira masraf çıkmış birine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani devirdaimle triger set halinde aynı zamanlarda değişir hep. Eğer ekstrem bi sıyırma durumu yoksa yılı dolduysa herşeyini değiştirin.

Biz v kayışını sıyırmışız geçenlerde sadece onu değistirdik 25 lira. Daha 30 bin var triger seti değişimine yani böyle bi durumda değiştirme tabiki

• Saydıklarınız ağır bakım parçaları olduğu için beraber değişmesi mantıklı olur. Böylelikle aracın periyodik bakım aralığı belli olmuş olur. Geçen yaz devirdaim arızalanınca hemen fark etmem sonucu conta yakmaktan kurtuldum. Devirdaim değişirken triger ve v kayışı parçaları değişti.

• quote:

aracı satmaya çalışıyorum ve daha kolay satılır diye triger değiştirip ilana yazacağım
    sonuçta ikinci elde triger değişimide tercih nedeni

peki her triger değiştiren bunun garantisini verebiliyormu
    forumda triger değişiminden hemen sonra triger kayışı kopup 8000 lira masraf çıkaran arkadaşın konusu vardı
    yetkili servis 1500 lira istediği için asla yetkili servise gitmem
    triger değişiminde referanslı yerleremi gitmem lazım neye göre usta seçeceğim

üstat bende aracımı satıyorum, triger değişti yağlamaları yapıldı tamamen servis bakımlı
    hatta kastikler dahil sıfır michelen

daha kimse tek mesaj atmadı, sanırım önemsemiyor insanlar

• the gift T kullanıcısına yanıt
    hocam ben favorilerine ekleyenler için fiyatı sık sık +- 1000 tl olarak güncelliyorum
    en azından telefonla soranlar oluyor

• quote:

hocam ben favorilerine ekleyenler için fiyatı sık sık +- 1000 tl olarak güncelliyorum
    en azından telefonla soranlar oluyor
    değişmesi gerekmez. Çünkü 80.000 km bir motor için uzun bir süre değil. Motorların ömür garantileri daha fazladır.

Fakat değiştirirseniz de daha faydalı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: travolta45

değişmesi gerekmez. Çünkü 80.000 km bir motor için uzun bir süre değil. Motorların ömür garantileri daha fazladır.

Fakat değiştirirseniz de daha faydalı olur.

Alıntıları Göster
    ben hep değiştirdim,çok pahalı bir parça değil,hazır orası açılmışken devirdaim triger v kayışı ne varsa değiştirmeli...

2 gün sonradevirdaim cortlasa tekrar nerdeyse triger işçiliği vericeksin açılmışken değiştir gitsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

ben hep değiştirdim,çok pahalı bir parça değil,hazır orası açılmışken devirdaim triger v kayışı ne varsa değiştirmeli...

2 gün sonradevirdaim cortlasa tekrar nerdeyse triger işçiliği vericeksin açılmışken değiştir gitsin...

Alıntıları Göster
    Devirdaimin yerine göre değişir. Bazı motorlarda devirdaimi sökmek için triger'in de sökülmesi gerekiyor. Aynı sök-tak işçilik bir daha oluyor. O nedenle hazır açmışken değiştirmek daha garanti görülürdü.
    Ancak yeni motorların çoğunda devirdaim artık daha dışarıda ve söküp takması çok daha kolay. Bu devirdaimleri sorun çıkarmadığı sürece değişmeye gerek yok.
    Yani motor tipine göre sorunun cevabı değişir.

• usta senin triger yeni değişmiş devirdaimde yeni
    senin aldığın yeni devirdaim arabanın üZerinde bulunandan kalitesiz devirdaim değişmeyelim dedi
    bende kabul ettim sadece triger değişiyor

TRIGER değişiminde DEVİRDAİM değişmesi şartmıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 12 Haziran 2015; 15:17:12 >
  • 1 saatte bitti

• quote:

1 saatte bitti
    devirdaim hareketini triger kayışından alıyorsa bence değiştirin, trigerden bağımsız başka kayıştan çalışıyorsa birdahaki triger değişiminde yenileyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: somet 16

Alıntıları Göster
    normalde şart değil ama değişmesi çok sağlıklı olur , bu arada devirdaimi ve termostatı kesinlikle yan sanayi taktırmayın ..
  • karbosan taşlama taşını eşanyiyon olarakmı taktırdın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.