Şimdi Ara

triger değişimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2010 model 1.6 tdci ford focus aracım bu haftasonu 180.000 bakımına girecek. triger kayışı v kayışı devirdaim pompası gibi parçalar değişecek. birkaç ustadan aldığım fiyatları aşağıda yazıyorum.

175 TL Triger seti
    100 TL devirdaim pompası
    25 TL V kayış bilyası
    25 TL V Kayışı
    200 TL işçilik

TOPLAM: 425 TL

Bu fiyat istanbul avrupa yakası için normalmidir ? daha önce sürekli gittiğim ustaya gidiyorum işçiliği çok güzel ve ford araçlara bakıyor sadece.

• gayet normal
    işçilik pazArlıkla 150 olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşçilik düşebilir. Benim aracın Symbol aynı işlemler için yağ değişimi ve balata değişimi de var 100 tl işçilik verdim.

• bunların haricinde değiştirmemi tavsiye edeceğiniz bir parça varmıdır ? 180.000 km olan bir araçta başka hangi parçalar değişmelidir ? eşimle 1-2 ay sonra uzun sürecek bir seyehata çıkacağız aracımla. yurtdışında olur olmaz yerlerde yolda kalmak istemiyorum da.
  • dizelde enjektör kontrolüde yapılmalı
  • Fiyatlar uygun, bi pazarlıkla az daha işçilik düşürülebilir.
    Geçen sene 1.4 Tdi için V kayışı hariç aynı işlemi 500 TL'ye yaptırmıştım, Benim pahalı olmuş galiba.
  • fiyat normal, ustanın işçiliği iyi ise hiç problem yok. Tabi parçaların orijinal olduğunu varsayıyorum.

ilaveten enjektör temizleyici katkı da koyabilirsiniz aracınıza. hatta her 2 bakımda bir bunu yapsanız iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    V kayışı değişimi hk.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fiyatlar iyide ustan iyi değilse arabayı mahfeder, benim arabaya tecavüz ettiler satıcam artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçaları orjinal alın. Trigerin orjinal markası motocraft veya fomocco. Mutlaka orjinal alın. 200 lira fazla olsun kafanız rahat olsun.

• parça fiyatlarını bilmem ama işçilik ustasına göre 200 normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Parçaları orjinal alın. Trigerin orjinal markası motocraft veya fomocco. Mutlaka orjinal alın. 200 lira fazla olsun kafanız rahat olsun.

motocraft alıyorum. zaten orjinal ford parçacısı var bandrollü ürün veriyo şasi noya göre. yan sanayi arabama sokmam bile. parçanın şakası olmaz. bi keresinde vw polo vardı yan sanayi yağ filtresi koymuşlar araç yağsız kalmıştı az daha yatak sarıyordu son onda stop etmeseydim.
  • Ustanizi iyi secin,trigerde sente olayi sikinti,ustanizla konusun garanti versin(yanlis sentede bisey yok deyip yolluyorlar gerci)

Size tavsiyem sadece triger degisimini yetkili servisde yaptirin,100-200lira daha pahali olur ama daha saglikli.

Ek olarak:enjektor temizleyici filan kesinlikle kullanmayin,cok tehlikeli bir durum,enjektorlerde sorun varsa enjektorcude ultrasonik temizlik gerekirsede tamir takimi ile onarimi yapilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 28 Nisan 2016; 11:09:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Ustanizi iyi secin,trigerde sente olayi sikinti,ustanizla konusun garanti versin(yanlis sentede bisey yok deyip yolluyorlar gerci)

Size tavsiyem sadece triger degisimini yetkili servisde yaptirin,100-200lira daha pahali olur ama daha saglikli.

Ek olarak:enjektor temizleyici filan kesinlikle kullanmayin,cok tehlikeli bir durum,enjektorlerde sorun varsa enjektorcude ultrasonik temizlik gerekirsede tamir takimi ile onarimi yapilsin.

Hocam haklısınız da öyle sadece 100-200 oynamıyor.
    geçen sene özel serviste devirdaim dahil 500e değiştirttim, yetkili servis sadece triger değişimine 1100 TL istedi.
    200 fark olsa kesinlikle düşünmezdim bile.
    İşini az çok bilen bi usta için triger değişimi basit bişeydir. Sabitleme aparatlarını kullanınca zaten istesen de diş atlatamazsın.
    Lakin o aparat kullanılacak, eski usul kalemle çizme falan olursa atlama olabilir.

• Antifiriz koymuyorlarmı araca?
  • İşçiliği düşürtün (150-175 tl), orjinal parça olmasına dikkat edin, başında durup kontrol edin. Bizim eski usta sağolsun tofaş serisi gibi düşünerek C4'ün triger setini 180.000 km yerine 90.000 km'de değiştirmişti. Aracın başında durmakta fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.