Şimdi Ara

Trifaze ev elektriğine Monofaze jeneratör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba eve jeneratör almayı düşünüyorum evim dublex ve en üst kattayım çatı arasında kullanım için yeterli alanım mevcut hatta oturduğum evde daha öncesinde jeneratör kullanılmış çatı arası duvarda GENERATOR AUTOMATIC TRANSFER SWITCH diye bir cihaz var ve oradan kablo evin içindeki sigorta kutusuna gidiyor. Benim sorum eve taşınırken elektrikçi bana elektrik saatini alırken trifaze almamı söylemişti evde trifaze bağlantı var. Şimdi Jeneratör seçimimde illaki trifaze mi almam gerekiyor? Monofaze de kullanabilir miyim? Ayrıca bu çatı arasındaki adını yazdığım kutunun bana ne gibi bir avantajı olacak jeneratör seçimimde bu kutuyu göz önünde bulundurarak mı seçim yapmam gerekiyor kriterlerim ne olmalı?

Teşekkürler.

• Konuyu yanlış yere mi açtım acaba?
  • O kutuda 2-3 adet kontaktör ve zaman rölesi bulunur. Elektrik kesildiği zaman önce şebekeyi ayırır sonra sizi jeneratöre bağlar. Elektrik geldiğinde önce jeneratörü ayırır sonra sizi tekrar şebekeye bağlar.
    Trifaze şebekeye monofaze jeneratör bağlanmadan önce tesisatınızın ve kullandığınız yüklerin incelenmesi gerekir. Ücretsiz keşif yapan jeneratör firmaları varsa onlara danışmanız daha uygundur. Hiçbir şey görmeden cevap vermek oldukça zor.
    Trifaze sisteme monofaze jeneratör bağlamanın başlıca sıkıntısı monofaze jeneratörde nötr noktasının bulunmamasıdır. Ayrıca sistemde trifaze yük bulunmaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 19 Eylül 2012; 16:18:10 >
  • Bir ekleme daha yapayım. Trifaze jeneratörden dengeli gerilim alabilmek için fazlara yaklaşık olarak aynı güçte yüklenmek gerekir. R-S-T fazlarına dengesiz yükleme yaparsanız jeneratör yıldız noktası(nötr noktası) kayma yapar. Örneğin R fazına 2 tane tasarruflu ampul, S fazına elektrikli fırın denk gelirse bu dengesiz yüklenmedir. Tesisatınız ve yükleriniz uygun ise monofaze jeneratör kullanmak daha uygundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Bir ekleme daha yapayım. Trifaze jeneratörden dengeli gerilim alabilmek için fazlara yaklaşık olarak aynı güçte yüklenmek gerekir. R-S-T fazlarına dengesiz yükleme yaparsanız jeneratör yıldız noktası(nötr noktası) kayma yapar. Örneğin R fazına 2 tane tasarruflu ampul, S fazına elektrikli fırın denk gelirse bu dengesiz yüklenmedir. Tesisatınız ve yükleriniz uygun ise monofaze jeneratör kullanmak daha uygundur.

Merhaba

Akvaryum malzemesi kullanıyorum ben de. Canlılar ölmesin diye evi beslemek için jeneratör alacağım. Monofaze almak istiyorum... Ama neye göre monofaze veya trifaze oluyor? Hangisini almam gerek?
  • ben şimdi tam anlamadım cevapları... yani trifaze tesisatı olan daireye monofaze jeneratör bağlanabilir mi? oluyorsa dezavantajları nelerdir? illa ki trifaze eve trifaze jeneratör mü almalı? bizim ev sanırım trifaze (ekteki resimdeki legrand 63A'yı arattım, sanki trifaze.. "triple pole MCB" diyor) - bu resme göre trifaze mi? bilgi lütfen!! teşekkürler :)
     Trifaze ev elektriğine Monofaze jeneratör?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğalgaz Regulatör
    13 yıl önce açıldı
    Trifaze motor bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.