Şimdi Ara

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
3
Favori
33.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalarhttp://forum.donanimhaber.com/m_93532195/f_//tm.htm#93772967 şu konuda siz değerli forum üyelerinden düşük bütçeli telefon önerilerini aldım.2 gün evvelde n11.com üzerinden 203 TL'ye TRIDENT A1 Çift hatlı telefon modelinde karar kıldım.Öncelikle bu benim ilk android telefonum ve ilk inceleme konum eksik ve yanlışlıklar varsa şimdiden affola
    Cihaz kutu içeriği
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ

küçük ve şirin bir kutuda oldukça"sade" diyebileceğimiz içeriğe sahip standart şarj aleti 5-10 tl kulaklık kılıf ve fatura garanti vs gibi ıvır zıvırlar.(İçinden hafıza kartı dahi çıkmadı)Cihaz görünüş olarak S3 Mini andırmakta sadece daha oval değil.Ancak kesinlikle elde kaliteli bir tutuş hissayati sergiliyor ışık süzmesi/pümesi ekranda belli belirsiz parlamalar vs yok.Yanlız gün ışığında çokta başarılı değil ekran buna rağmen renkler canlı ve kaliteli bana fiyatına göre"geçer"not aldı ekran başarılı özellikleri arasına koyuyorum ekranı :) IPS olup olmadıgını anlayamadım zayıfım bu konuda.
    DOKUNMATIK & MESAJ
    hassaslık derecesi iyi hızlıca mesaj yazabiliyorum anında tepki alıyorum klavye yan dönebiliyor GALAXY ACE ayarındadır dokunmatik kalitesi.Ayrıca "cimcik" atarak (sanırım böyle tarif edersme anlaşılır)resmi yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyorsunuz
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ

cihaz bahsettiğim gibi çift hatlı.Ancak iki hattım olmadıgından deneyemedim ama büyük olasılıkla ikiside "aynı"anda aktif olabiliyor çünkü uyarıda"sim2 de hat bulunamadı" (bu arada cihazda yani nesil micro sim kullanılıyor)bildirisi alıyorum.Cihazda 1200mah "yetersiz" sayılabilecek batarya mevcut şarj aleti output:5v=1000ma şeklinde.Bataryayı henüz tam şarj edip deneyemedim.Cihazı bilgisayara bağladıgımda usb şarj olabiliyor bu yüzden kesin bilgi verememekle beraber günde en az 2 saat konuşan ve haybeye mesajlaşan birisi olarak çokda "kötü" diyemeyeceğim batarya performansına.Yani kağıt uzerinde 450 dakika konuşma süresine aşağı-yukarı yaklaşabiliyor yine batarya azalıp şarja taktıgımda "yaklaşık 1 saat 45 dakikada tamamen dolacak" bildirisi alıyorum yine cihaz açıkken aşağı-yukarı tamamen boş bataryayı 2 saat civarı bir sürede dolduracağını tahmin ediyorum bu arada bataryası s3mini cihaza oldukça benziyor denemedim ama S3 mini batarya ve şarj aleti olacağını düşünüyorum (yine klavuzda 450 saat bekleme süresinden bahsediyor bu arada kullanma klavuzun hakkını vermeliyim gerçekten iyi iş çıkarmış bu konuda trident)

konuşmaktan bahsederken görüşme ses kalitesi cihazın en beğendiğim özelliği gerçekten net ve yükses ses çıkıyor ahizeden bazen 1-2 seviye kısmak durumunda dahi kalabiliyorum kalabalık ortamlarda konuşmada sıkıntı çekmeyeceği kanatindeyim yani bazı "replica"cihazlardaki gibi kısık ve kötü kalitede ses olayı bunda yok yazılım kısmında ayrıca değineceğim ama konuşma sırasında hoparlöre verme konuşma bitince kapanan ekranın açılmaması yeniden başlatma durumunda kalma vs gibi romdan kaynaklanan rahatsız edici hatalar yok sensörde iyi derecede çalışıyor yani konuşma sırasında dakikaya bakmak istediğimde sensör algılayıcısı 3-4 saniyeye kadar gecikmeli davranıp bazende ekran ışıgını yakmayabiliyor gerçi ben menü tuşuna basarak telefon görüşmesine bakıyorum çoğu zaman ama sensör tepkisi oldukça yavaş
    konuşma ve ahize netlik performansı cihazın en iyi yönü arkadaşlar"geçer notu" rahatlıkla alıyor

gelelim kasa olayına biraz deyinmiştim kesinlikle"kaliteli"duruyor kapakta açılma boşluk vs yok oldukça sıkı tutuyor ha ilerleyen günlerde durum ne olur bilemem ancak en azından şuan için memnunum kılıfındaki yapışkan yanlışlıkla tamamen söküp arkağa kapağa kuvvetli şekilde yapıştı çıkartırken boya atmasıda olmadı bunu bir veri olarak alabiliriz
    yine kasalardan fışkıran ışık süzmesi ekranın kenarlarından taşan ışık parıltısı vs yok kasa olayıda yine "geçer" not veriyorum

GELELİM YAZILIM OLAYINA
    Arkadaşlar cihazda 4.2.2 android sürümü mevcut çakma vs falan değilsüresi değişmekle beraber Cihazın tamamen açılması 20 saniye civarı sürüyor ne menüde gezerken nede uygulama yüklerken takılma donma kitlenme yeniden başlatma vs yok hatta gün boyunca çok program yükleyip kaldırdım baya hor kullandım

CİHAZ GENEL ÖZELLİKLERİ
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

antutu testide yaptırdım ama bazen 8700 bazen ise 9700 civarı not verdi.Ama 10.000 hiç olmadı sanırım yüklediğim görsel temalar falan etken.GALAXY S2 gerisinde bu sonuçlara göre zaten oyun için kullanacaklar uzak kalmasında yarar var hayal kırıklıgına ugrayabilirsiniz
    MULTIMEDIA VE INTERNET
    Cihaz çift kameralı ön taraf 0.3 arka kamera ise 2 mpx yani vasat bu yüzden resim koymaya bile tenezul etmedim hani arka kamera olmasada olurmuş 2 mpx kamera oldukça kötü sonuçlar veriyor.3G var wifi çekimi fena değilnette baya hızlı youtube 720p videoları takılmadan izletebiliyor.Yanlız flash içeriğinden mi kaynaklı bilinmez youtube da videoları ileri-geri sarma olayı biraz sıkıntı yaşatmıştı
    Cihazda tek hoparlör var ve şiddeti yeterli düzeyde kalitesi ise vasat değil ama zayıf içinden çıkan kulaklıkta iyi değil standart kulaklık çıkışı var zaten kaliteli bir kulaklık ile denemek gerekli
    titreşim bana zayıf geldi bilmiyorum benim müzelik P4350 bir titredimi masayıda titretirdi bunun titreşimi bilen bilir eskilerden SIEMENS CX65 vardı onun gibi biraz zayıf anlıyacağınız
    inceleme şimdilik bu kadar :)

EDIT:Telefon alalı 2 hafta oldu memnunum.Sol üşt köşe metal şeritte çok hafif boya atması var acaba genel kullanımda mı yoksa ekran koruyucuyu defalarca kez söküp takmadan dolayı yapışkanın boyayı kaldırmasından bilemedim.Çok çok yoğun genelde de kılıfsız kullanan birisiyim yani dandik bir telefon emin olun bu sürede parçalanabilirdi.Verdiğim parayı hak etti 200 tl olsam tekrardan bu telefonu alırdım Yazılımsal olarakda donanımsal olarakda oldukça zorladım

Batarya full şarj 1 saat 45 dakika SMS VE TELEFON ile gün içinde sürekli görüşen biriyim günü çıkartıyor ancak wifi ve internet işin içine girince maalesef batarya sınıfta kalıyor
    EDIT2:Cihaz kolaylıkla "ROOT"oluyor meraklısına duyrulur

Sonuç:Cihazın en zayıf yönü bataryası ile kasa.Kasa'dan kastım çevreleyen metal şeritteki boya kalkması bnim için sorun değil zaten kılfsız kullanıyorum çoğu zaman.BATARYA içinde S3 mini bataryasını denemek lazım eğer olursa bu cihaz tam bir F/P olur

EDIT 3
    istek üzerine sensor ve antutu skor
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

TRIDENT A1 İNCELEMESİ

not:cihazda çift çekirdek 1.3 ghz bi rişlemci mevcut.No frills cpu control ile işlemci en düşük frekansını 800 mhz çektiğimden (alt sınır:800 mhz üst sınır:1300 mhz."Black kernel" tarzı kernel olmadığından 1300 mhz aşamıyorum) antutu skor sizde daha düşük çıkabilir
    GALAXY S2 500 TL civarında satılmaktadır.Yani o paraya bu cihazdan aşağı-yukarı 3 tane alabilirsiniz.Tabi 500 tl'si olana S2 tavsiye etmem arkadaşta inceledim ekran mat geldi bana

EDIT:4 SENNHEISER CX 200 kulaklık ile müzik performansını ölçtüm fevkalade netice aldım baslar yerinde müzik çok berrak telefonun mu yoksa kulaklığın mı etkisidir bilinmez ses şiddeti yüzünden yarısına kadar ancak açabiliyorum.Kaliteli kulaklık çok fark ettirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 3 Eylül 2014; 16:48:35 >

• Tam bir f/p miş bea. 200 tlye javalı çöp + bal yüzük vs satacaklarina bunu satsin haysiyetsizler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum.yani hiç olmazsa elinizde fatura ve garanti belgesi var.hiç bi işe yaramasa dahi bu belgelerle rahatlıkla yasal hakkınızı arayabilirsiniz.200TL spot s3mini satılmakta ama ben kararımı bundan yana verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 27 Haziran 2014; 9:23:44 >
  • Garantiye pek güvenmeyin derim.Kullanıcı hatası deyip çıkarlar işin içinden.Sonra tüketici hakem heyeti vs uğraş dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Garantiye pek güvenmeyin derim.Kullanıcı hatası deyip çıkarlar işin içinden.Sonra tüketici hakem heyeti vs uğraş dur.

Hocam zaten güvndiğimden değil.Şöyleki elimde faturam ve garanti belgem var.Yani ters durumda hakkımı arıyabileceğim.Ancak 200 TL bunun yerine Spot yada replica cihaz alsaydım kaderimle baş başa kalacaktım
  • Telefonda wi-fi hotspot özelliği var mı, yani telefonu modem olarak kullanıp 3G interneti bilgisayar vb cihazlardan internete girebiliyor muyuz? Bir de kullanım deneyiminden sonra cihazın pil performansı hakkında ne düşünüyorsunuz
  • çöpcovery gıbı bence,hatta dahada kotu,sattıktan sonra ne servıs verırler nede hızmet,benım nazarımda 5 para verılmez..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Wanbo Mini Pro İncelemesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jacq! J kullanıcısına yanıt
    Bunu soran bir kaç arkadaş daha vardı.Evet varmış böyle bir özellik
     TRIDENT A1 İNCELEMESİ

telefonu oldukça sık kurcalıyorum.Batarya konusunda açıkca bende bilmiyorum.1 hafta oldu alalı ama tam dolu şarjda günü çıkartıp çıkartamadığını test etmedim çünkü bilgisayara takıp sürekli uygulama yükleyip kaldırıyorum haliyle usb den şarj oluyor sürekli.1200mah batarya ile günü kurtarır tabi internet harici.Tekrar söylüyorum 200 TL alınabilecek cihazdır benim nazarımda.Bu paraya ya buna yada Spot alabilecektim tercihim bu yöndeydi ben

• quote:

Orijinalden alıntı: jacq!

Telefonda wi-fi hotspot özelliği var mı, yani telefonu modem olarak kullanıp 3G interneti bilgisayar vb cihazlardan internete girebiliyor muyuz? Bir de kullanım deneyiminden sonra cihazın pil performansı hakkında ne düşünüyorsunuz

Maltepe karfurda telefonu biraz inceledim.Hotspot var, hatta hotspotunu açıp yanındaki samsung a tarattırdığımda wifi olarak gördü ve bağlandı.
  • Batarya konusunda bende şüpheliyim ancak, çift hatlı android olarak adam gibi birşey alalım dediğinizde 460 tl den başlıyor.valla ben siparişi verdim puan indirimli 188 tl ye. galiba birde %10 kredi kartım bonus para yükleyecek baya uyguna geliyor.
  • Antutu yükleyip birde performansına baksaydiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antutu yaptım 8000 puan civarı aldı.Zaten baştan söyledim oyun isteyen uzak kalsın bu cihazdan.Günlük kullanım watsapp sms konuşma için uygun cihazdır.10 günü aşkındır kullanıyorum pişman değilim şimdilik tek sıkıntım ekran koruyucu bulamamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 7 Temmuz 2014; 16:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

Antutu yaptım 8000 puan civarı aldı.Zaten baştan söyledim oyun isteyen uzak kalsın bu cihazdan.Günlük kullanım watsapp sms konuşma için uygun cihazdır.10 günü aşkındır kullanıyorum pişman değilim şimdilik tek sıkıntım ekran koruyucu bulamamam

Hocam şu pil performansı hakkında bir kanıya varamadınızmı henüz?
  • Çift hat kullanabilinecek, alo denebilecek, şehirden uzaklara gidildiğinde 3g si ile hotspot yapıp laptopla internete girilebilecek wifi olan bir alet bakınıyordum.hepsi bu.Bundan ötesi zaten beni ilgilendirmiyor.
  • Hocam pil sms ala için yeterli yani günü çıkartır ancak internet kullanımında max 3 saat götürür full batarya.Saydıgınız özellikler için bu alet yeterli.Ancak 3G ile hotspot yapılıyormu bilmiyorum
  • Olay şu ki; çok sayıda iPhone 4S kullanıcısı telefonlarından 'SIM kart takılı değil' uyarısı almaktan şikayetçi. Tabii ki SIM kartları takılıyken veriyor bu hatayı telefon. Gözüktüğü kadarıyla belirli bir operatöre de ait değil bu sorun. Dünya genelinde aralarında Sprint ve Verizon gibi GSM operatörlerinin de bulunduğu çok sayıda operatörde aynı sorunu yaşayan iPhone 4S sahipleri var. Bazısı telefon açıp kapatınca geçtiğini söylerken, bir kısmı ise bunun da çözüm olmadığını çünkü telefonun SIM kartı hiç tanımadığını dile getiriyor.
  • Acaba satın aldığım firma bana trident a1 görünümlü Iphone 4S mı gönderdi.Çünkü bu gün elime geçen trident a1 de sim kartları görmedi ne yazıkki.Geri kargoladım, bu akşam yenisini kargoya verecekler.İnşallah buda öyle çıkmaz.Telefon güzel arkadaşlar ya.Allah için yani.Lakin bu sorun canımı sıkmadı desem yalan olur.
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    Hocam nerden aldınız? Keşke almadan önce PM ataydınız aldıgım satıcıyı bildirirdim size.Neyse geçmiş olsun
  • Bu arada ilk fotoğrafı [simage] fotoğraf linki buraya [/simage] şeklinde düzeltirseniz sayfa kayma olmaz.
  • çok çirkin ve çakma duruyo çok sırıtıyor.

KAÇ PARA VERDİN BUNA.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.