Şimdi Ara

TriDef Ve iZ3D NVIDIA Ekran Kartlarında Çalışıyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu şu yüzden soruyorum. Acaba TriDef ve iZ3D HD3D için optimize edilen programlar mı yoksa bildiğimiz, sıradan, oyunları 3D oynamamızı sağlayan programlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 10:19:23 >

• iz3d'nin işi bitti diye biliyorum.tri-def paralı bir program ama monitör yanında gelebilir uygun monitör alırsanız.her oyunu 3d yapabiliyor optimize edilen değil.profil lazım ama yoksa generic diye kullanabilirsiniz.monitörün özelliği olduğu için nvidia ile de çalışabilir emin değilim.
  • iZ3D'in neden işi bitmiş? Tamam da bu program aylık para ödemen gereken bir program. Yani monitörün yanında gelse bile belli bir süre için gelir, sonra oyuınları 3D oynamak için her ay para ödemen gerekir. "Monitörün özelliği olduğu için" derken?
  • iz3d eskiden vardı 60hz monitörde red cyan gözlükle oynanabilen şimdi yok o yüzden bitti dedim.

Due to iZ3D Discontinuing Operations on July 31st, 2012, licenses for this driver are no longer available.

http://www.iz3d.com/select_download

tridef'e gelince arkadaşımda var aylık para vermiyor monitör 120hz 3d özellikli ve yanında programın tam sürümünü vermişler özellikli derken 3d olmalı ve anlaşmıştır belki monitör markası tridef'le.torrentte de var son sürümü.
  • Haa, tamam da iZ3D dediğin olayın 3D programı var ve adamların bildiğimiz aktif 3D gözlüklü monitörleri var yani öyle sandığın gibi red cyan gözlüklü monitörler değil.

Valla ben orasını bilemem. "TriDef aylık parayla satılan bir program, burdan bakabilirsin." diyecektim ki şimdi baktım, sitesinde parayla satılıyor fakat ne kadar süreyle satıldığı yazmıyor ama hiçbir program sonsuza kadar satılmaz, illaki belli bir süresi vardır. Ama süresizse süpermiş. Torrentten de bulunur, orası ayrı ama orijinal akar.
  • Ee peki 3D Vision'ı kullanmak için para ödemek gerekiyor mu? Öyle bir şey hatırlıyorum da. Ama o film izlemek içindi sanırım?
  • Tridef ve iz3D Nvidia ekran kartlarında çalışır, markaya veya sisteme özel olma gibi durumları yoktur. Her üç yazılımda genelde aktif, pasif, dlp, vs. sistemlerde çalışır, Nvidia kısıtlamaya sahiptir ve sadece kendi ekran kartlarında çalışır

Tridef'in lisansı süre ve kurulum sayısı kısıtlamasına sahip değildir, sadece tek bilgisayarda kullanma kısıtlaması vardır. İkiden fazla bilgisayarda kullanılacaksa bir tane daha lisans almanız gerekir ya da 3D Vision bundle setleri gibi Tridef lisansı ile gelen monitör veya TV'ler var.

Tridef bence teknik olarak 3D Vision ve Iz3D'nin en güzel yönlerini başarılı şekilde harmanlayıp sunmuş bir yazılımdır. Favorim olan özelliği otomatik fokuslamadır, benzer özellik Iz3D'de vardır ama sağlıklı çalışmamaktadır. Bu özellik "third person" bakış açısına sahip oyunlarda parlamaktadır; S3D kullanmaya başlamış ve gözleri yüksek derinlik ayarlarına alışık olmayan biri için sorunlu gibi görünse de aslında alışmış gözler için S3D deneyimini daha da ileri götüren bir özelliktir.

Alışmaktan kasıt, her üç yazılımı kullanırken de belli bir süre düşük derinlik ayarlarında oynayıp zamanla ayarı yükseltmektir. Göz kasları alıştıktan sonra en yüksek derinlik ayarlarının bile az gelmeye başladığı hissedebilirsiniz. (Iz3D'de derinlik ayarı sınırı yoktur denebilir)

Konuyu daha fazla dağıtmadan Iz3D'ye geçersem, şu an için geliştirilmesi durdurulmuş ve herhangi bir teknik destek almayan bir yazılımdır ama win7'de sorunsuz çalıştığı ve sitesi halâ aktif olduğu için indirip kullanabilirsiniz. Yeni oyunlarda bir faydası olmasa da eski oyunlarda özellkle Directx 8 destekli oyunlarda kullanılabiliyor olması alternatifsiz yapıyor şimdilik. Tridef Directx 9 altı oyunlarda çalışmaz, 3D Vision ise bazılarında çalışır bazılarında çalışmaz, eski ve geçerliliğini yitirmiş uyumluluk profilleri nedeniyle destekliyor gibi görünse de.

3D Vision'ı kullanmak için para ödemeniz gerekir, 3D Vision 1 veya 2 kit ve 3D Vision sistemi entegre edilmiş monitör sahibi iseniz bilgisayarınıza taktığınızda yazılımı ücretsiz kullanabilirsiniz.

Her üç S3D sisteminin kendine has üstünlükleri ve zayıflıkları vardır. S3D meraklısı iseniz ve eski veya yeni mümkün olabildiğince çok oyunda bu deneyimi yaşamak istiyorsanız her üç yazılımı da kullanmanız iyi olur. 3D Vision'ın desteklemediği, sorun çıkardığı oyunlara Tridef destek verirken, tam tersi de geçerlidir.

3D Vision için uyumsuz oyunları gönüllü modçuların 3D Vision uyumlu hale getirdikleri şu siteye mutlaka göz atın, çok faydasını görürsünüz:

http://helixmod.blogspot.com.tr/

Tridef için de kendi forumundaki konulara göz gezdirmeyi unutmayın, resmen desteği olmayan oyunlar için kullanıcılar tarafından oluşturulmuş çokça profil ve ince ayar tavsiyeleri bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ledzep L kullanıcısına yanıt
    Kardeş, kusura bakma ve yanlış anlama da, o kadar yazmışsın da biraz boşa yazmışsın gibi olmuş. Öncelikle S3D diye bir kavramdan bahsetmişsin, S3D ne? Sanki herkes PC uzmanıymış gibi bir kısaltmayı açıklamadan yazmışsın. Hayır. Her üç yazılım da değil, sadece ikisi çalışıyor. 3D Vision ise sadece NVIDIA ekran kartlarıyla birlikte çalışır. Zaten sonradan bunu belirmişsiniz, yanlış yazmışsınız sanırım.

Hmm, bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu ya. Her ay 3D yazılımına 39.99 dolar vermek düşüncesi bayağı ağır gelmişti çünkü ama 3D kullanmak için mecbur verecektik, yani ben öyle sanıyordum. Nerden bileyim, genelde her yazılımın belli bir kullanma süresi olur, aylık veya yıllık ve genelde sitelerde aylık fiyatlar yazar.

Otomatik fokuslama nedir ve 3D Vision ve iZ3D'nin en güzel yönlerinden kastınız nedir?

Valla ben ayarı düşürmem hiç, direkt maksimum derinlikten başlarım ki 3D konusunda en başarılı programın 3D Vision olduğu söylenir, daha doğrusu NVIDIA'nın HD3D'den daha başarılı olduğu söylenir. Valla en yüksek derinlik ayarının bile az gelmesi gibi bir durumun söz konusu olacağını hiç zannetmiyorum çünkü gördüğüm 3D televizyonlardaki derinlik bayağı bir fazlaydı. iZ3D'de nasıl derinlik ayarı sınırı yok?

Program beleş, anladığım kadarıyla. Yahu zaten DirectX 8 destekli oyunlarda kim kullanır ki 3D'yi? Zaten 3D destekleyen en ufak monitör 24" ve DirectX 8 oyunları da Full HD özelliğini desteklemez. BenQ'nun bazı monitörlerini daha düşük inçlerde kullanma olayı var, gerçi. Sadece DirectX 8 oyunları konusunda alternatifsiz yapıyor, yalnız, diğer konularda değil. Konuyu karıştırmayalım.

Yok, öyle bir şey yok benim bildiğime. Çünkü 3D Vision, NVIDIA'nın kontrol panelinde bulunan bir özellik zaten. 3D Vision Kit ise sadece gözlük kiti. Benim dediğim olay film için geçerliydi diye hatırlıyorum yoksa NVIDIA destekli monitörler neden yanında kendi gözlüklerini versin? E zaten 3D Vision entegre edilmiş monitörler dışında çalışmıyor ki 3D Vision.

Valla benim duyduğuma göre TriDef, iZ3D'den daha başarılı, NVIDIA da HD3D'den daha başarılı ama hiçbirini denemedim. Buna gerek yok çünkü benim tercihim AMD ekran kartlarından yana çünkü AMD ekran kartlarının sunduğu doku filtreleme kalitesi, NVIDIA'dan daha iyi. 2011'de böyleydi, en azından. Şimdi nasıldır, bilmiyorum. Ama ben bunu zaten çok önceden de duymuştum, "ATi'den, Crysis'ten, NVIDIA'dan daha güzel görüntü alıyorum" diyen birini görmüştüm. 40 yıllık firma politikasını değiştirecek değil, herhâlde. Hatta, ben lafın gelişi demiştim ama 45 yıllıkmış.

Tamam, 3D olayını kullanacağım zaman bakarım, teşekkürler. Ha, siz 3D Vision için diyormuşsunuz. İyi de ben bundan sonra ve gelecekte de NVIDIA marka ekran kartı kullanmayı düşünmüyorum ki. Ama bakarım yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 10:20:30 >

• Evet boşa yazmışım, çünkü terimlerden, konudan bihabersiniz ama aynı zamanda bilmediğiniz konular hakkında biliyormuş gibi davranıyorsunuz, yazımı düzgün okumamışsınız ve doğru olan yazdıklarıma yanlış demişsiniz.

Ben amacınızı anlamadım, yardım mı istiyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz belli değil. Ama yine de örnek olarak bir açıklama yapayım ve yanlışlarınızdan birini düzelteyim:

S3D: Stereoskopik 3D

Üç yazılım da aktif, pasif, dlp, vb. sistemlere destek verir. Bir daha okuyun ama dikkatli okuyun.

Tuhaf ve verdiğim bilgilerin yanlış olduğunu iddia eden diğer cümleleriniz içinse buyrun kendiniz araştırın.

Benden bu kadar, pişman oldum bile, bir daha DH'de bilgilendirme ve yardım amaçlı mesaj atmak mı...
  • ledzep L kullanıcısına yanıt
    Bir kere ben konudan bihaber olabilirim fakat bilmediğim konular hakkında biliyormuş gibi davranmıyorum, sadece "bildiğim şeyi" yazıyorum. İkisinin arasında fark var. Yazınızı da düzgün okudum, anlama konusunda bir problem yaşamadım. Doğru olan yazdıklarınıza yanlış dediğim hiçbir yer de yok, ben sadece bildiklerim doğrultusunda yorum yaptım. Ukalalığın lüzumu yok.

Dalga mı geçiyorsunuz nasıl bir üsluptur arkadaşım? İnsan gibi cevap veriyoruz, sanki bir şey demişiz gibi bir de "yardım mı istiyorsunuz" diye soruyorsunuz. Öncelikle ben size burda TriDef, iZ3D ve 3D Vision programlarının öz geçmişini sormamışım, değil mi? Sadece TriDef ve iZ3D programlarının NVIDIA ekran kartlarında çalışıp, çalışmadığını sormuşum ama siz farklı konulardan bahsetmişsiniz. Yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, zira bilmediğim şeyler hakkında konuşmuşsunuz.

Hah, böyle yazsanız zaten kastınızı anlayacağım ama siz kısaltmayı açıklama yapmadan yazınca ne demek istediğinizi anlamadım, zaten herkes PC uzmanıymış gibi kısaltma kullanmanızdan kastım da buydu.

Hayır, güzel kardeşim. 3D Vision sadece kendi ekran kartlarında çalışır, bunun lamı cimisi yok. Ben zaten yazdıklarınızı yeterince dikkatli okudum.

Merak ediyorum da hangi verdiğiniz bilgilerin yanlış olduğunu söylemişim? Bana yazdığım yazıyı tekrar okutturmayın, yazdığınızın yanlış olduğunu söylediğim kısımları yazın, ben de gerekli açıklamaları yapayım, bu kadar basit. Bir şey söylüyorsunuz ama hangi kısımdan bahsettiğiniz belli değil.

Aman aman senin gibi üyeler bilgilendirme amaçlı dahi mesaj atmasın mümkünse, burda 2 satırlık yazı yazdın, 2 itiraz ettik diye alınganlık ettin, sanki çok büyük, önemli bilgiler vermiş gibi, makale seviyesinde bir yazı yazmış gibi trip yapıyorsun bir de. Hayır yani, bir şey de demedik ki bu neyin tribi? Senin gibi adamlardan bıktım gerçekten. En ufak laf söylemeye gelmiyor. Çattık ya resmen. DH'de gayet bilgili, dürüst, saygın ve insanlıktan anlayan üyeler de vardır ama bazıları gibi! insanlıktan anlamayan üyeler de var. Hayır, burada bilgilendirme yapan sensin, fakat insan gibi, gayet iyi niyetle, daha doğrusu yazdığım mesajda iyi niyet gerektiren bir şey olmadığı için hiçbir art niyet içermeden attığım mesaja tamamen insanlıktan uzak mesaj atan senin gibi üyeler de var. Senin gibi adamların insanlığa yarardan çok zararının olacağı düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 10:22:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: raptak

Kardeş, kusura bakma ve yanlış anlama da, o kadar yazmışsın da biraz boşa yazmışsın gibi olmuş. Öncelikle S3D diye bir kavramdan bahsetmişsin, S3D ne? Sanki herkes PC uzmanıymış gibi bir kısaltmayı açıklamadan yazmışsın. Hayır. Her üç yazılım da değil, sadece ikisi çalışıyor. 3D Vision ise sadece NVIDIA ekran kartlarıyla birlikte çalışır. Zaten sonradan bunu belirmişsiniz, yanlış yazmışsınız sanırım.

Hmm, bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu ya. Her ay 3D yazılımına 39.99 dolar vermek düşüncesi bayağı ağır gelmişti çünkü ama 3D kullanmak için mecbur verecektik, yani ben öyle sanıyordum. Nerden bileyim, genelde her yazılımın belli bir kullanma süresi olur, aylık veya yıllık ve genelde sitelerde aylık fiyatlar yazar.

Otomatik fokuslama nedir ve 3D Vision ve iZ3D'nin en güzel yönlerinden kastınız nedir?

Valla ben ayarı düşürmem hiç, direkt maksimum derinlikten başlarım ki 3D konusunda en başarılı programın 3D Vision olduğu söylenir, daha doğrusu NVIDIA'nın HD3D'den daha başarılı olduğu söylenir. Valla en yüksek derinlik ayarının bile az gelmesi gibi bir durumun söz konusu olacağını hiç zannetmiyorum çünkü gördüğüm 3D televizyonlardaki derinlik bayağı bir fazlaydı. iZ3D'de nasıl derinlik ayarı sınırı yok?

Program beleş, anladığım kadarıyla. Yahu zaten DirectX 8 destekli oyunlarda kim kullanır ki 3D'yi? Zaten 3D destekleyen en ufak monitör 24" ve DirectX 8 oyunları da Full HD özelliğini desteklemez. BenQ'nun bazı monitörlerini daha düşük inçlerde kullanma olayı var, gerçi. Sadece DirectX 8 oyunları konusunda alternatifsiz yapıyor, yalnız, diğer konularda değil. Konuyu karıştırmayalım.

Yok, öyle bir şey yok benim bildiğime. Çünkü 3D Vision, NVIDIA'nın kontrol panelinde bulunan bir özellik zaten. 3D Vision Kit ise sadece gözlük kiti. Benim dediğim olay film için geçerliydi diye hatırlıyorum yoksa NVIDIA destekli monitörler neden yanında kendi gözlüklerini versin? E zaten 3D Vision entegre edilmiş monitörler dışında çalışmıyor ki 3D Vision.

Valla benim duyduğuma göre TriDef, iZ3D'den daha başarılı, NVIDIA da HD3D'den daha başarılı ama hiçbirini denemedim. Buna gerek yok çünkü benim tercihim AMD ekran kartlarından yana çünkü AMD ekran kartlarının sunduğu doku filtreleme kalitesi, NVIDIA'dan daha iyi. 2011'de böyleydi, en azından. Şimdi nasıldır, bilmiyorum. Ama ben bunu zaten çok önceden de duymuştum, "ATi'den, Crysis'ten, NVIDIA'dan daha güzel görüntü alıyorum" diyen birini görmüştüm. 40 yıllık firma politikasını değiştirecek değil, herhâlde. Hatta, ben lafın gelişi demiştim ama 45 yıllıkmış.

Tamam, 3D olayını kullanacağım zaman bakarım, teşekkürler. Ha, siz 3D Vision için diyormuşsunuz. İyi de ben bundan sonra ve gelecekte de NVIDIA marka ekran kartı kullanmayı düşünmüyorum ki. Ama bakarım yine de.

2 sene boyunca kimse cevap vermemiş çok ilginç ben dayanamadım. Kusura bakma ama dünyanın en boş insanı gibi duran kişi sensin. Sana yardımcı olmak için koskoca bir yazı yazan adama verdiğin cevap gerçekten utanılacak cinsten. Keşke seviye denilen şey herkeste olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ledzep

Evet boşa yazmışım, çünkü terimlerden, konudan bihabersiniz ama aynı zamanda bilmediğiniz konular hakkında biliyormuş gibi davranıyorsunuz, yazımı düzgün okumamışsınız ve doğru olan yazdıklarıma yanlış demişsiniz.

Ben amacınızı anlamadım, yardım mı istiyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz belli değil. Ama yine de örnek olarak bir açıklama yapayım ve yanlışlarınızdan birini düzelteyim:

S3D: Stereoskopik 3D

Üç yazılım da aktif, pasif, dlp, vb. sistemlere destek verir. Bir daha okuyun ama dikkatli okuyun.

Tuhaf ve verdiğim bilgilerin yanlış olduğunu iddia eden diğer cümleleriniz içinse buyrun kendiniz araştırın.

Benden bu kadar, pişman oldum bile, bir daha DH'de bilgilendirme ve yardım amaçlı mesaj atmak mı...

Bu arkadaş benzer soruları 100 ayrı yerde sordu zaten..Forumun idolü Metehan'ın arkadaşı,kardeşi büyük ihtimalle ya da akrabası...Konuşarak anlaşamıyorsunuz.Cevabını bildiği yada bildiğini sandığı soruları soruyor.Verdiğiniz cevapları beğenmezse ukalalığa başlııyor hemen.Yazınız gayet güzel olmuş. Asıl soru Tridef para vermeye değer mi değmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Haziran 2016; 19:12:53 >

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Ne kadar aktif kullanıldığına bağlı. Örnek vermek gerekirse tridef 6.7 sürümü cracklisi internette mevcut nfs rivalsa kadar birçok oyunda iş görüyor. Eğer ben sürekli 3d nin nimetlerinden faydalanıyorum 3 boyutlu oyun oynuyorum diyebiliyorsanız alınır. Ama 1 hafta kullanıp heves alınca yüze bakılmaz birşey ise bence değmez.ben gtx 850m ekran kartımdan oyunları telefona moonlight ile aktarıp tridef kullanarak sbs hale geldiği için sanal gerçeklik gözlüğünde kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.