Şimdi Ara

transfer kağıdı kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.robitshop.com/PCB-Transfer-Kagidi,PR-866.html

bu arkadaş hoşuma gitti. ama nasıl kullanılıyor, nasıl çıktı alınıyor hiçbir fikrim yok. araştırmama rağmen bulamadım. ve bunlar tek kullanımlık değil değil mi ? yoksa tek bir devre için 15-20 lira kağıt masrafı etmek saçma olur.

• asetat kağıdına benziyor, kırtasiyelerde bulunur, yalnız çok ince alma asetat kullanacaksan ve cok uzun süre ütüleme genleşiyorlar. ayrıca asetatın yazıcıda kalma ihtimalide yüksek, asetat ilede güzel çıkar pcb ama bayağı bir alıştırma yapman lazım. uygun sıcaklıkta ütüleme,asetatı genleştirmeden yolların plakete aktarma gibi,

tekrar baktımda harbi asetat kağıdı ya pcb transfer kağıdı diyemi satıyolar :S birde kvd dahil 16 lira ya yuh yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 15 Ekim 2013; 18:48:45 >
  • hiç gerek yok.
    en iyisi kuşe kağıt.
    olmadı elişi kağıdı kullanırsınız.
    veya fotoğraf kağıdı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresstest

hiç gerek yok.
    en iyisi kuşe kağıt.
    olmadı elişi kağıdı kullanırsınız.
    veya fotoğraf kağıdı..

asetat kağıdı onlardan daha ucuz, linkteki kesin asetat kağıdıdır transfer kağıdı diye satmaya çalışıyorlardır bence
  • harbiden asetatı transfer diye 16 dan kakalıyorlar nerde vicdan ???

alma kardeşim
  • asetatla ütüleme yaparken biraz fazla yaparsanız yollar dağılmaya başlıyor , bazende kalitesiz asetatlar nedeniyle ütüleme yaparken yamuluyorlar.
    Transfer kağıdı bir yüzeyi parlak diğer yüzeyi mat bir kağıt türü.Parlak yüzeyine çıktı alırsın 30sn-1dk ütülemeden sonra kesin sonuç alınıyor.Elişi kağıdını denemek için lazer yazıcıya sahip olmalısın.Hiçbir kırtasiye elişi kağıdına çıktı almıyor.Transfer kağıdının tanesini 50krs alıp çıktı alıyorum.Devre güzel çıktıktan ve çalıştıktan sonra 50krs maliyet olarak görmeyin.Asetatla kaç kere kalemle düzeltme gereği duydum.Şuan PCB kalemim bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

asetatla ütüleme yaparken biraz fazla yaparsanız yollar dağılmaya başlıyor , bazende kalitesiz asetatlar nedeniyle ütüleme yaparken yamuluyorlar.
    Transfer kağıdı bir yüzeyi parlak diğer yüzeyi mat bir kağıt türü.Parlak yüzeyine çıktı alırsın 30sn-1dk ütülemeden sonra kesin sonuç alınıyor.Elişi kağıdını denemek için lazer yazıcıya sahip olmalısın.Hiçbir kırtasiye elişi kağıdına çıktı almıyor.Transfer kağıdının tanesini 50krs alıp çıktı alıyorum.Devre güzel çıktıktan ve çalıştıktan sonra 50krs maliyet olarak görmeyin.Asetatla kaç kere kalemle düzeltme gereği duydum.Şuan PCB kalemim bile yok.

50 kuruş tamam da, burada 20 lira yazmışlar neredeyse. :)

internetten alabileceğimiz bir yer var mı acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lens kullanmak ne kadar zararlı ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

asetatla ütüleme yaparken biraz fazla yaparsanız yollar dağılmaya başlıyor , bazende kalitesiz asetatlar nedeniyle ütüleme yaparken yamuluyorlar.

Transfer kağıdını nereden temin ediyorsunuz acaba ?

Ayrıca konu sahibi arkadaş robit her şeyi çok uçuk fiyattan satar. PCB transfer kağıtları Ebay'de 100lü paketler halinde satılıyor daha hesaplı.

• elişi kağıdı kullanabilirsin. ben lazer yazıcıdan planın çıktısını alıp bakır plaka üzerine orta sıcaklıkta bir kuru ütü ile 5 dk ütülerdim sonra sulu perhidrole atar devreyi basardım.
  • Kuşe kağıdı tavsiye ederim kırtasiyeden 10 kuruş gibi bir fiyata alıyorum.En yüksek ısıda 10x20 bir plakete 3 dakikada baskı yapılabiliyor.
  • bilm-i yorum kullanıcısına yanıt
    Baskı devreyi pdf formatında kaydedip elektronik malzeme satan dükkanlardan çıkartıyorum.Kağıt - yazdırma dahil 1 lira.
  • quote:

Baskı devreyi pdf formatında kaydedip elektronik malzeme satan dükkanlardan çıkartıyorum.Kağıt - yazdırma dahil 1 lira.

Ankara'da oturuyorsunuz sanırım. Hangi elektronikçiden yaptırıyorsunuz bunu ?
    Konya sokaktakilerden mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Konuyla ilgili mesaj attım siteye. Gelen mesajın açıklama kısmı:

Linkini gonderdiginiz urun asetat kagidi degildir. Fotograf sadece gostermeliktir. PCB kartlariniz icin ozel hazirlanmis A4 ebatlarinda kaliteli bir kagittir.

böylemi cevap verdiler? bana açıkcası pek inandırıcı gelmedi. neden kağıdın gerçek resmini koymadınız diye sorsaydınız
  • bilm-i yorum kullanıcısına yanıt
    Konya sokakta elektro-port baskı devrem var çıktı alacaktım dersin yardımcı olurlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.