Şimdi Ara

Traktörle Yokuş Aşağı Vites Boşta!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Traktörle yokuş aşağı amcam vitesi boşa attı. Elazığ Yolunda. Her neyse ibre zaten kökdeydi bana 80-100 arası yapmışız gibi geldi belki daha fazla. Sizce mümkünmüdür 80-100 arası bana yaptık gibi geldi.

• traktörde süspansiyon olmadığını en ufak bir tümsekte o hızla zıplayıp devrilebileceğinizi amcanıza anlatıverin bi zahmet
  • çok kez kullandım çok kez boşa attım arkamda 3 tonluk tankerle dahi boşa attım, boşa atınca o gördüğünüz koca tekerleklerin havası en fazla 22 dir. bu yuzden deli gibi zıplamaya başlar bunu kesmek için yavaşlarsınız yinede en fazla 40 km hıza falan anca ulaşırsınız, siz traktorde olduğunuz için çok hızlı hissettiniz.

geçen gün şişme bota 15 hp motor bağladık çarşaf gibi denizde bize 100-120 km hızla gidiyoruz gibi geldi gps ile hızımızı ölçtüğümüzde 35 ile gittiğimizi gördük. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

çok kez kullandım çok kez boşa attım arkamda 3 tonluk tankerle dahi boşa attım, boşa atınca o gördüğünüz koca tekerleklerin havası en fazla 22 dir. bu yuzden deli gibi zıplamaya başlar bunu kesmek için yavaşlarsınız yinede en fazla 40 km hıza falan anca ulaşırsınız, siz traktorde olduğunuz için çok hızlı hissettiniz.

geçen gün şişme bota 15 hp motor bağladık çarşaf gibi denizde bize 100-120 km hızla gidiyoruz gibi geldi gps ile hızımızı ölçtüğümüzde 35 ile gittiğimizi gördük. :))

Doğrudur. Gerçekten zaten baya sallanıyodu. Yanda otursaydım ölebilirdim belki. Arkada sepetin içinde oturmuştum

• Cok severim traktor kullanmayi. Memlekete gideyim de bir traktor bulayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Traktörün hız göstergesi zaten 30-40 km civarıdır. Ayrıca en ufak bir güvenliğiniz yoktur, kabin yoksa ve becerip devirebilirseniz çok büyük ihtimalle ölürsünüz. Tecrübeyle sabittir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Traktörün hız göstergesi zaten 30-40 km civarıdır. Ayrıca en ufak bir güvenliğiniz yoktur, kabin yoksa ve becerip devirebilirseniz çok büyük ihtimalle ölürsünüz. Tecrübeyle sabittir..

Hayırdır öbür taraftan mi yazıyorsun hocam:-)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuş çıkarken vites değişimi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir daha denemeyin en ufak bir çukur sonunuz olabilir.Bu sonunuz hiç normal olmaz yani normal olmaz derken "tek parça" kurtulamazsınız hele birde traktör üstünüze felen devrilir.Mazallah diyelim allah korusun çok kötü bir ölüm
  • quote:

quote:

Traktörün hız göstergesi zaten 30-40 km civarıdır. Ayrıca en ufak bir güvenliğiniz yoktur, kabin yoksa ve becerip devirebilirseniz çok büyük ihtimalle ölürsünüz. Tecrübeyle sabittir..

:))))))

• quote:

Orijinalden alıntı: akula06

traktörde süspansiyon olmadığını en ufak bir tümsekte o hızla zıplayıp devrilebileceğinizi amcanıza anlatıverin bi zahmet

Aynen hocam. Ve devirdiğiniz anda da,eğer koruma yoksa, direk alta alır sizi traktör. Allah korusun altta ezilirsiniz. Dikkat edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Cok severim traktor kullanmayi. Memlekete gideyim de bir traktor bulayim

+1

Geçen yaz ilk defa traktör kullandım.Kasası patates yüklü eski bir Massey Ferguson'du.Tarladan anayola çıkarana kadar canım çıkmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leatle Seemps

Traktörle yokuş aşağı amcam vitesi boşa attı. Elazığ Yolunda. Her neyse ibre zaten kökdeydi bana 80-100 arası yapmışız gibi geldi belki daha fazla. Sizce mümkünmüdür 80-100 arası bana yaptık gibi geldi.

sizin ibre dediğinz devir saati ters açıda çalışıyor 2500 devir son ortalama bir traktörün yapacağı son hız 30 35 km 4 seride

traktör tecrübem var massey 240 s disk fren (kocagot te derler )255 t işbora ve 55lik holland
    traktörde sadece arka lastiklerde fren vardır çok dikkat edinki frenleri kitli olsun zevklidir traktör kullanmak tarlanıza tiller çekilecekse yardımcı olurum

• Ben de 1952 model mc cormick kullanmıştım. Köyün en hızlı traktörlerinden biriydi. Gavur 5. viteste kara duman çıkara çıkara bi gidiyordu ki... Sormayın! Çok keyifliydi.
    edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraculous -- 17 Mayıs 2013; 21:42:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miraculous

Ben de 1952 model mc cormick kullanmıştım. Köyün en hızlı traktörlerinden biriydi. Gavur 5. viteste kara duman çıkara çıkara bi gidiyordu ki... Sormayın! Çok keyifliydi.
    edit: İmla

16 17 yaslarimda iken traktorde sag freni kitleyip 0 cizerdim keyifli gunlerdi

• Ne 100ü 6 yıldır traktör kullanıyordum ford vardı önceden bende vitesten atardım baş aşağı yapacağı max hız 70 fazla giderse atar adamı, sana hızlı gelmiş olabilir traktörle 70le giderken 150 gibi olur

• quote:

quote:

Haha iyiydi.
    Aİle köy kökenli olduğu için traktör ve tarım gibi konularla iç içeyiz ister istemez. Traktör kazasında yakınımızı da kaybettik.

• Şimdi biri çıkar turbolu traktörün videosunu koyar.

http://www.youtube.com/watch?v=r65wXTy6pKo
  • 35'i geçtiğinizi bile sanmam. Traktör öyle hissettiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

Orijinalden alıntı: Leatle Seemps

Traktörle yokuş aşağı amcam vitesi boşa attı. Elazığ Yolunda. Her neyse ibre zaten kökdeydi bana 80-100 arası yapmışız gibi geldi belki daha fazla. Sizce mümkünmüdür 80-100 arası bana yaptık gibi geldi.

sizin ibre dediğinz devir saati ters açıda çalışıyor 2500 devir son ortalama bir traktörün yapacağı son hız 30 35 km 4 seride

traktör tecrübem var massey 240 s disk fren (kocagot te derler )255 t işbora ve 55lik holland
    traktörde sadece arka lastiklerde fren vardır çok dikkat edinki frenleri kitli olsun zevklidir traktör kullanmak tarlanıza tiller çekilecekse yardımcı olurum

hocam o traktörler eskide kaldı şuanda new holland 120 ler falan moda :) hatta bunlardan sonrakilerde vites bile otomatik çeki kolları kuyruk mili otomatik çoğu çift çeker, frene bastığınızda önlerin tutmamasını kenara bırakın diferansiyelden dolayı geriye doğru dönüyor ön tekerlekler :)) 285 kadar keyifli traktör çıkmıyor artık orası ayrı...

• Traktör candır. Hele o Fiatın ilk çıkan sessiz motor denilen traktörü (Nasıl bir sessizlikse artık)

Dedem anlatıyo sene 80 falan olması lazım ama emin değilim işte o fiatın sessiz traktörleri denilen şey çıktığı ara.

Traktör almak için arkadaşıyla gitmişler. işte dedem diyomuş bak fiatınkinden al sessizmiş hem iyidir falan. Oda demiş traktör dediğin sesi çıkar diye gidip Ford almış
    O traktör rampalarda çok yükle tam gaz çıkarken bacası Kıpkırmızı olur hatta lamba gibi yanar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.