Şimdi Ara

Trafolar ve 555 entegresi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar trafonun sekonder kısmına dc voltaj verildiğinde primer den kısa süreliğine bir voltaj elde edebiliyoruz. Hatta bu 220/9v luk bir trafoda kontrol kalemini yakabiliyor.

Şöyle bir sorum olucak, biz sekonder kısmına sürekli voltaj verirsek yanıt alamıyoruz. 555 Entegresi ile bu işi hallede bilir miyiz ? birde 220/9v luk bir trafo cıkışından kaç volt alınır bu yöntemle ?

NOT: ben sekonder kısmına 9 volt veriyorum.

Eğer bu söylediklerim mümkünse devre şeması atar mısınız ?

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malisert32

Konuya bekleniyor
  • Ben geldim. Tanıdınmı beni ?

o trafo ile 555li devre ile 220 volt alabilirsinizz . öncelikle kaç watlık bir smps istiyorsunuz ? trafonuz kaç watt ? ona göre devre yapalım .

tam painti açıp devre çizmeye başlıyordum ki çizeceğim devreyi buldum :
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Ben geldim. Tanıdınmı beni ?

o trafo ile 555li devre ile 220 volt alabilirsinizz . öncelikle kaç watlık bir smps istiyorsunuz ? trafonuz kaç watt ? ona göre devre yapalım .

/>

Tanımam mı Osman facede kavga etmiştik hatta

trafo 800ma lık dandik birşey

bende bunu buldum bak

http://320volt.com/12v-220v-dc-dc-konverter/

• quote:

Ben geldim. Tanıdınmı beni ?

/>

ha bide bodrumda vcd trafosu var o kaç watt lık bilmiyorum

• 800 ma ise trafon 7-8 w civarı bişey. 5 w yükü sürekli çalıştırabilir. benim verdiğim devre bu trafo için yapılmış çıkışta 5 w lamba çalıştırabilirsin .

senin verdiğin devre 50 hz değil. frekansı daha yüksek. senin trafo en fazla 200-300 Hz ye dayanır. khzlerde çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 26 Ocak 2013; 18:09:54 >
  • quote:

800 ma ise trafon 7-8 w civarı bişey. 5 w yükü sürekli çalıştırabilir. benim verdiğim devre bu trafo için yapılmış çıkışta 5 w lamba çalıştırabilirsin .

senin verdiğin devre 50 hz değil. frekansı daha yüksek. senin trafo en fazla 200-300 Hz ye dayanır. khzlerde çalışmaz.

vcd trafosu var bide ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafo sarım ve kesit hk.
    geçen ay açıldı
    Hoparlör Tamiri ve Bobin Sarım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fişe tak ölç bi bakalım.
  • Merhabalar,bakıyorumda inverter konusunu kaynatıyorsunuz ustalarım.Helaldir,yakışır sizlere

Hayırdır Okan kardeşim,inverter yapacaksan biraz büyüğünü yap,yaptığına değsin.Ufak trafolarla uğraşma,trans.lara mosfetlere yazık.5-6W güç için değmez. 6W olsa/220V=0,02 VA. değermi?

Yani yeğenim haftaya cumartesi gül sanayi altındaki hurdacılara bisikletle 2 dk.da gidersin.
    Şu anda hurdacı Turanda trafolar yerlerde sürünüyor,beğendiğini kilo ile tart,satın al.

İşte trafoyu buldunmu sana buradan beraber 15-17 tl. gibi maliyetle en az 200W kapasiteli bir inverter devresi yapalım.
    Kabaca hesabı;pertinax 2tl+4 mosfet 8 tl,+3524 0,75 tl,+pot 0,5 tl,+direnç ve diğerleri 2 tl.,===13,25 tl.mi?
    3 tl.de ıvır zıvır 16,5 tl.ye 360W max. bir inverter devresi.Diyelim ki,10 tl.ye de trafoyu alırsan al sana 26,5-27 tl.ye 360W inverter.
    Güldüğüme bakma gerçekten maliyet en fazla bu olur.

Edit=Okan kardeşim,15 tatile girdiğinizi unuttum.Tabi ya,okullar tatil,şu pazartesi bile hemen gidebilirsin.Karneler nasıl,Okan,Osman?
    Zayıf varsa girmeyin foruma!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 26 Ocak 2013; 18:54:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Merhabalar,bakıyorumda inverter konusunu kaynatıyorsunuz ustalarım.Helaldir,yakışır sizlere

Hayırdır Okan kardeşim,inverter yapacaksan biraz büyüğünü yap,yaptığına değsin.Ufak trafolarla uğraşma,trans.lara mosfetlere yazık.5-6W güç için değmez. 6W olsa/220V=0,02 VA. değermi?

Yani yeğenim haftaya cumartesi gül sanayi altındaki hurdacılara bisikletle 2 dk.da gidersin.
    Şu anda hurdacı Turanda trafolar yerlerde sürünüyor,beğendiğini kilo ile tart,satın al.

İşte trafoyu buldunmu sana buradan beraber 15-17 tl. gibi maliyetle en az 200W kapasiteli bir inverter devresi yapalım.
    Kabaca hesabı;pertinax 2tl+4 mosfet 8 tl,+3524 0,75 tl,+pot 0,5 tl,+direnç ve diğerleri 2 tl.,===13,25 tl.mi?
    3 tl.de ıvır zıvır 16,5 tl.ye 360W max. bir inverter devresi.Diyelim ki,10 tl.ye de trafoyu alırsan al sana 26,5-27 tl.ye 360W inverter.
    Güldüğüme bakma gerçekten maliyet en fazla bu olur.

Edit=Okan kardeşim,15 tatile girdiğinizi unuttum.Tabi ya,okullar tatil,şu pazartesi bile hemen gidebilirsin.Karneler nasıl,Okan,Osman?

vaktini ayırıp yardım ettiğin ve cevap yazdığın için teşekkür ederim
    Şubatın 5'ini beklemek zorundayım bu malzemeleri almak için Param kalmadı annem maaşı alsın hemen alırım Karne güzel 0 ve 1 yok. sadece 2 tane 2 var o kadar

• quote:

http://mysnap.htmlchat.net/?share=13012610515752770871fjzy
    çözünürlük mükemmel notlar gözükmüyor

din kültürü 4 , diğerleri 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 26 Ocak 2013; 19:55:40 >

• quote:

quote:

http://mysnap.htmlchat.net/?share=13012610515752770871fjzy
    çözünürlük mükemmel notlar gözükmüyor

din kültürü 4 , diğerleri 5

Liseye gel görcem ben seni Kız arkadaşımda 8'e gidiyor hepsi 5

• evet ya lisede zorlanacağımı düşünüyorum. ama benim kuzen vardı, 8. sınıf ve ilerisi çok zor gerisi kolay diyordu. bence 8. sınıf çok kolay . lisede böyle olacak.
  • quote:

evet ya lisede zorlanacağımı düşünüyorum. ama benim kuzen vardı, 8. sınıf ve ilerisi çok zor gerisi kolay diyordu. bence 8. sınıf çok kolay . lisede böyle olacak.

9.sınıf zordur. iyi çalış 10.sınıfta ben gibi yan gel yat birde atelye başkanı olursan tabi eml. atl. tl. lisesine gidersen işin rahat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.