Şimdi Ara

Trafo saçlarının kaynatılması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu o kadarda komik bir şey değil, tam aksine son derece mantıklı bir cevap. bir tarafı kaynatılmış sac bir nüveyi zarar vermeden açmak çok zordur. eskisinin yerine yeni saclar eklemekte maliyetli bir işlemdir. ama üretici firma için yeni saclar koymanın maliyeti daha düşüktür. çünkü kalıplarından aynı ölçülerde binlerce nüve sacı çıkıyor. başka birisi için aynı ölçüyü yakalamak o kadarda kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 8 Şubat 2007; 14:51:05 >
  • benim aklıma gelmedi değil hani
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

Sanırım E ile I parçaların birleşim noktasındaki manyetik kayıp bu şekilde gideriliyor.Tahminimce E lerin karşılıklı geldiği ve I ların boşluklara dolduğu trafolarda bu tür bi kaynak yoktur (sadece bir tahmin) .Aslında en ideali E lerin aynı tarafta değil karşılıklı durması fakat bu teknik üretimi oldukça zorlaştırıyor olmalı ki kaynak yaparak E leri tek tarafa toplamanın sakıncalarını gideriyorlar...

Daha önce de yazılmıştı bu. Ama düşünün: Birleşim yerinin genişliği en az 10 mm, Kaynakla bunun ancak 2-3 mm'sini birleştirebilirsiniz. (Çok yakında sargı var, fazla da ısıtmamalısınız!) Ayrıca kaynağın getirdiği çarpılmalar da cabası. (Fotoya dikkat edin, saçlar özellikle I tarafında birbirinden ayrılır.) Bence gerekçe bu olmamalı.
  • Baktım doyurucu yanıt yok, ,İzmir Gündüz Trafo'nun yönetici mühendisini aradım. Söyledikleri:
    "Sıkı standartlara bağlı üretim yapan firmalarda kaynaklamanın nedeni, vibrasyonun, buna bağlı gürültünün ve elektronik distorsiyonun önlenmesi. Kolay montaj olanağı da sağlıyor. Kaynak yerindeki kısadevre nedeniyle fuko kayıpları yüzünden verimde küçük bir düşüş de oluyor. Ölçümlerle bu kayıp belirlenerek Legr. firmasına iletildi ama, yukarıdaki nedenlerle kaynaklı üretime devam edildi."
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.